همه آنچه درباره مراکز ترک اعتیاد باید بدانید

ترک اعتیاد در مراکز سرپایی و بستری صورت می گیرد و درمان در این مراکز به کمک داروها به دست کادر درمان انجام می شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کمبود مراکز تحقیقاتی و مطالعاتی در زمینه اعتیاد و برخی عوامل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی حاکم بر شرایط امروز جامعه، زمینه را برای گسترش وابستگی به سوء مصرف مواد مخدر در سطح کشور فراهم کرده است.

رشد معضل اعتیاد در جامعه به عنوان یک پدیده پیچیده و تهدید کننده و یک بیماری چند وجهی می‌تواند مشکلات زیادی را برای امنیت، آرامش، ارزش‌های اخلاقی و به ویژه سلامت روحی و جسمی جامعه ایجاد کند. در کشور ما نیز با گذشت زمان اقدامات و روش‌های مختلفی را برای پیشگیری از شیوع آن انجام داده اند که تاسیس مراکز درمان و ترک اعتیاد یکی از اقدامات موثر انجام شده در طول این سال‌ها است.


بیشتر بخوانید: علل گرایش به مصرف دخانیات چیست؟


ترک اعتیاد در مراکز سرپایی با قرص و شربت

 مسعود جوادی متخصص حوزه اعتياد در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان درباره مراکز درمان و ترک اعتیاد گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری سازمان‌های مرتبط با حوزه اعتیاد از قبیل سازمان بهزیستی، شهرداری، موسسات خیریه و سازمان مبارزه با مواد مخدر و اجرای برنامه‌های مختلف کاربردی توانسته است با همه کاستی‌ها و مشکلات موجود اقدامات موثری را برای کاهش، پیشگیری و درمان اعتیاد انجام دهد؛ که ایجاد مراکز درمان سوء مصرف مواد به عنوان یک راهکار عملی و موثر در حال اجرا است.

جوادی  اظهار کرد: مراکز درمان سوء مصرف مواد مخدر به طور کل به دو بخش سرپایی و بستری تقسیم می‌شوند که پایه درمان در مراکز سرپایی بر روی تغییر مصرف و جایگزینی شربت‌ها و قرص‌های مورد تائید وزارت بهداشت است. در مراکز بستری به دلیل حضور پزشکان متخصص و  بهره گیری از تجهیزات و تحقیقات نوین، روند درمان با پیچیدگی‌های متفاوتی همراه است.

ترک اعتیاد


بیشتر بخوانید: آزادی قلیان در ایستگاه بهارستان/ وکلای ملت، مدافع مردم یا مافیای دخانیات؟!


ترک اعتیاد در مراکز دولتی و خصوصی

او افزود: از نگاه حوزه سلامت، اعتیاد یک بیماری است که علاوه بر مشکلات جسمی، مشکلات روحی، روانی و اجتماعی برای فرد ایجاد می‌کند. به همین دلیل برای درمان افراد معتاد نیاز است مراکزی با حضور کادر درمانی مجرب و حرفه ای فعال باشد. تا اقدامات لازم برای پیشگیری از عود بیماری انجام شود.

این موسس مرکز تخصصی ترک اعتیاد بخش خصوصی و دولتی را مکمل یکدیگر خواند و گفت: مراکز ترک اعتیاد با روش‌های متفاوتی از سال‌های گذشته در بخش دولتی و خصوصی با سطح امکانات مختلف تاسیس شده اند. در سال‌های گذشته بهره گیری از مددکاران و پزشکان به صورت دوره ای انجام می‌شد و در مراکزی نیز از حضور افراد پاک شده به عنوان بازوی پرقدرت در درمان معتادان استفاده می‌شد. در حال حاضر مراکز درمانی با همان ساختار گذشته که به عنوان مراکز بازپروی و کمپ‌های ترک اعتیاد شناخته می‌شوند فعال هستند. اما مراکز درمان تحت نظر وزارت بهداشت به کمک کادر درمانی اداره می‌شوند.

ترک سیگار


بیشتر بخوانید: سرطانی دردناک که سیگاری‌ها را هدف می‌گیرد


اراده و باور ترک اعتیاد، از پول و امکانات مهم‌تر است

او افزود: در حوزه درمان بخش خصوصی و دولتی مکمل یکدیگرند. بخش خصوصی با بیماران محدودتر هزینه‌های بیشتر و بخش دولتی با بیماران بیشتر و هزینه‌های کمتر در حوزه درمان اعتیاد فعالیت می کنند؛ اما به طور کل برای درمان این بیماری عامل بسیار مهم خصوصیات فردی بیمار است. زیرا اراده و باور ترک اعتیاد، از پول و امکانات مهم‌تر است. به همین دلیل فرد بیمار، خانواده‌ها و درمانگران در ابتدا باید تشخیص دهند که فرد در چه مرحله ای قرار دارد. اگر فردی چندین سال است که با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کند و از نظر روحی دیگر توان ترک ندارد حتما نیازمند خدمات و روش‌های دیگری است.

جوادی با تاکید بر اینکه باید علمی‌تر حرکت کنیم، بیان کرد: امروز با پیشرفت علم و تجهیزات پزشکی و همچنین رشد مواد مخدر صنعتی می‌طلبد تغییرات جدید در ساختار مراکز درمانی ترک اعتیاد داشته باشیم، در بخش دولتی تمرکز بر روی تحقیقات علمی و ساماندهی و اصلاح فرایند‌ها در مراکز سرپایی درمان سوء مصرف مواد است. در بخش خصوصی نیز در حال حاضر تعداد محدودی مرکز تخصصی روانپزشکی و ترک اعتیاد تاسیس شده است که با حضور پزشکان متخصص و کادر درمانی مجرب در حال ارائه خدمات درمانی با جدیدترین روش‌های درمانی روز دنیا هستند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Germany
علی نری موسی
۰۱:۲۱ ۲۵ بهمن ۱۴۰۰
سلام خسته نباشید من به شهر مسجدسلیمان سفر کردم و ساکن اینجا شدم و به هر مرکز ترک اعتیاد مراجعه میکنم تشکیل پرونده نمیدن ولی همشون به صورت آزاد شربت قرص متادون رو به من میفروشن به مرکز بهداشت مراجعه کردم تماس گرفتن باهاشون ک تشکیل پرونده بدن بازم مراجعه کردم گفتن تشکیل گردنده میدن ولی هزینه متادون رو به صورت جداگونه باید گرداخت کنم ک طبق تعرفه من فقط باید ماهانه 250هرار تومان گرداخت کنم ک این مبلغ با احتساب دارو هستش نمیدونم کی نظارت میکنه ممنون میشم پیگیری کنید من شخصا هم شکایت میکنم ازشون
Iran (Islamic Republic of)
Alireza
۱۲:۱۳ ۱۷ آبان ۱۴۰۰
باسلام من هر مطب دکتر ترک اعتیاد میرم واسه تشکیل پرونده میگن ظرفیت ما پره قرص نداریم ولی شربت میتونیم بهت بدیم خواستم بدونم باید به کجا مراجعه کنم
Iran (Islamic Republic of)
بزرگ
۰۹:۳۹ ۰۲ بهمن ۱۳۹۸
سلام . خداییش خبر خوبی بود ولی کاش یه مقدار بیشتر راجع به خصوصیات بخش های درمانی خصوصی و دولتی بیشتر میداد . اینکه آدم باید وقتش و تمرکزش رو روی کدوم بزاره . چون واقعا ترک سخته و ما خانواده ها اذیت میشیم . فقط خواهشا یه مصاحبه دقیق تر بگیرید . که ما اگه بخوایم ترک کنیم چجوری باید بفهمیم که از کجا شروع کنیم؟ که دوباره شروع نکنیم؟ ممنون بابت زحمت هایی که می کشین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۲ ۰۲ بهمن ۱۳۹۸
این مراکز فقط مسیر سو استفاده و درآمدهای گزاف برای پزشکان از خانوادهای بیچاره معتادان است . من حاضرم یه کار تحقیقی دقیق انجام بدم وبرون داد این مراکز رو واقعی نشون بدم . ولی مافیای پزشکان هیچ وقت این رو نمی پذیرن
Germany
ناشناس
۰۸:۱۳ ۰۲ بهمن ۱۳۹۸
با اطلاع کامل عرض میکنم کمپ هایی در همین تهران و شاید در همسایگی خودمان دایر شده است که صد رحمت به زندان ابوغریب. تنها هدفشان کسب درآمد از خانواده های افراد معتاد است به همین منظور شرایط بسیار سخت بر فرد معتاد وارد میکنند و دوره ی 21 روزه را چند بار تمدید میکنند. جالب است بدانید که مسئولین کمپ بعضا مصرف کننده ی مواد مخدر هستند.
آخرین اخبار