نایب رئیس کانون سردفتران و دفتریاران کشور گفت: سه نوع تعرفه بابت برابر با اصل کردن اسناد در دفاتر انجام می‌شود که با نوع درخواست متقاضی متفاوت است.

هزینه «برابراصل کردن اسناد» در محضرخانه چقدر است؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد عظیمیان، در رابطه با هزینه‌های دفترخانه بابت برابر اصل کردن اسناد، گفت: هزینه‌هایی که بابت برابر اصل کردن اسناد در دفترخانه‌ها و محضرخانه‌ها انجام می‌شود، بر اساس تعرفه حق‌التحریر دفاتر اسناد رسمی مصوب سال ۹۴ است که توسط رئیس سازمان ثبت اسناد مصوب شده است و این تعرفه در تمام دفاتر لازم‌الاجرا است.

وی با تأکید بر اینکه این تعرفه واحد است، گفت: سه نوع تعرفه بابت برابر با اصل کردن اسناد در دفاتر انجام می‌شود که با نوع درخواست متقاضی متفاوت است.

عظیمیان گفت: گاهی شخصی می‌خواهد کپی برابر اصل اسناد هویتی خود مانند شناسنامه را داشته باشد که به دفترخانه مراجعه و رقمی برابر ۱۰۰۰۰ ریال بابت حق‌التحریر و ۲۰۰۰ ریال بابت حق‌الثبت باید بپردازد.

نایب رئیس کانون سردفتران و دفتریاران تصریح کرد:، اما چنانچه متقاضی خدمت ثبتی هم بگیرد که منجر به تنظیم سند رسمی هم شود، در این صورت از سند مالکیت کپی و آن برابر با اصل باید شود و به سازمان ثبت ارسال گردد، در این صورت حق‌التحریر ۲۰۰۰۰ ریال و حق الثبت ۲۵۰۰۰ ریال خواهد بود.

وی ادامه داد: نوع سوم نیز این گونه است که اشخاص از سوابق دفترخانه خود می‌خواهند کپی برابر اصل داشته باشند که حق‌الزحمه دفترخانه ۵۰۰۰۰ ریال و حق‌الثبت ۲۵۰۰۰ ریال می‌شود.

عظیمیان گفت: متقاضیان گاهی بین برابر با اصل کردن اسناد و رونوشت آن اشتباه می‌کنند، زمانی که از دفترخانه درخواست رونوشت می‌کنند هزینه آن ۱۰۰۰۰۰ ریال است که با هزینه حق‌الثبت ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان می‌شود که این هزینه با برابر با اصل کردن متفاوت است.

نایب رئیس کانون سردفتران و دفتریاران بیان داشت: بنابراین اینکه متقاضی چه اوراقی را بخواهد برابر با اصل کند و یا چه خدمتی را بگیرد تعرفه متفاوتی می‌دهد و از ۱۵۰۰ تا ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان قابل افزایش است.

وی با تأکید بر اینکه هزینه‌های برابراصل کردن اسناد لاکچری و بالا است و تا ۳۰ هزار تومان می‌شود را تکذیب کرد و گفت: اگر فراتر از تعرفه‌های اعلام شده هزینه‌ای دریافت شود تخلف است و متقاضیان می‌توانند آن را به کانون سردفتران اعلام کنند.

عظیمیان افزود: البته گاهی هم متقاضی دو فقره بابت کپی برابر با اصل خدمت می‌گیرد و تصور می‌کند که باید یک مبلغ را بپردازد در حالی که باید هزینه را دو برابر در نظر بگیرد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.