رئیس مرکز ملی فرش ایران:

هنر صنعت فرش در حال احتضار است/ رتبه سوم فروش و صادرات فرش دنیا را داریم

رافع گفت: هنر صنعت فرش در حال احتضار است و اگر به داد آن نرسیم، به هویت هنر ایرانی لطمه می‌خورد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، رافع رئیس مرکز ملی فرش ایران، با اذعان به اینکه هنر صنعت فرش در حال احتضار است و اگر به داد آن نرسیم، به هویت هنر ایرانی لطمه می‌خورد، گفت: در چند سال آینده در صورت عدم توجه کافی، هند و مصر در این هنر صنعت گوی سبقت را از ما برباید.

 رافع با اشاره به اینکه ۸۳۹ طرح در حوزه فرش کشور در دست اجرا داریم  گفت: ۳۹ طرح از این طرح‌ها در آذربایجان شرقی اجرا می‌شود که ۸۹ درصد سرمایه‌گذاری را با ۱۷۹ میلیارد تومان و اشتغال ۱۰۰۵ نفر به خود اختصاص داده است.

او با بیان اینکه وزارت صنعت با برگزاری میز‌های ساخت داخل، تلاش می‌کند تا از تهدید تحریم، فرصت ایجاد کند، افزود: با برگزاری نمایشگاه نیاز‌های صنایع، بسیاری از شرکت‌های دانش بنیان برای تامین نیاز‌های داخل اعلام آمادگی کردند و می‌توانیم بهتر از گذشته نیاز‌های خود را از توان داخل تامین کنیم.

رئیس مرکز ملی فرش وزارت صمت، خواستار تقویت بیش از پیش هنر صنعت فرش که متعلق به آذربایجان شرقی و تبریز است، شد و گفت: این هنر صنعت، ارزش افزوده، تولید و اشتغال بالایی را ایجاد می‌کند و ارز آوری بسیار بالایی دارد که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

رافع، با انتقاد از اینکه در هنر صنعت فرش، متاسفانه وارد‌کننده مواد اولیه نخ ابریشم و نخ پشمی هستیم،گفت: نیاز‌ها و مواد اولیه فرش باید در داخل تامین شود و وارد کننده مواد اولیه نداشته باشیم. در بین صادرات غیرنفتی، هیچ کالایی به اندازه فرش، ارز آوری و ارزش افزوده ندارد و بسیار استراتژیک است، بنابراین ضمن تامین مواد اولیه از داخل باید شیوه‌ها را در تولید تا عرضه تغییر دهیم و از تکنولوژی در هنر صنعت فرش استفاده کنیم.

او با بیان اینکه ۳۰ صنعت وابسته به فرش، از این هنر صنعت ارتزاق می‌کنند، گفت: اشتغال در حوزه فرش فقط بافندگی نیست، بلکه فروش و بازاریابی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، لذا باید ظرفیت و توانمندی فرش در رسانه‌ها تبیین شود تا به توسعه و رونق این صنعت کمک شود.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اذعان به اینکه هنر صنعت فرش در حال احتضار است و اگر به داد آن نرسیم، به هویت هنر ایرانی لطمه می‌خورد گفت: ممکن است چند سال آینده در صورت عدم توجه کافی، هند و مصر در این هنر صنعت گوی سبقت را از ما برباید و این خطر در بیخ گوش ماست؛ بنابراین باید هر کس در حوزه بازاریابی، فروش، تولید، مواد اولیه و... فعال‌تر شود، وارد میدان تولید شود.

او گفت: به جوانان در شرکت‌های دانش بنیان نیاز داریم و بیایند کمک کنند، از تولید فرش، قالیشویی و رنگرزی تا تولید نخ ابریشم و تولید نخ پشم و... نیاز داریم. مردم نمی‌دانند که فرش دستبافت در برخی مواقع ارزان‌تر از فرش ماشینی است. فرش دستباف ارزش افزوده دارد و بر‌خلاف فرش ماشینی، هر چه کهنه‌تر شود، می‌تواند قیمت بالاتری هم داشته باشد.

رافع، با تاکید بر اینکه باید زنجیره ارزش فرش در استان آذربایجان شرقی به دست جوانان و سرمایه گذاران و دوستداران هنر صنعت فرش ایجاد شود، گفت: باید از زنجیره مواد اولیه، تولید تا بازاریابی را در داخل استان داشته باشیم.

او از صادرات ۴۸ میلیون دلاری فرش ایران در سالجاری خبر داد و افزود: رتبه سوم فروش و صادرات فرش دنیا را داریم و باید فرش و صنایع جانبی را زنده کنیم و نیازمند همت مردم و مسئولان هستیم.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار