سرانجام ورزشکارانی که به کشور خود پشت کردند!

بررسی شرایط ورزشکارانی که پشت به وطن و ملت خود کرده‌اند، نشان می‌دهد که این مسیر به ناکجاآبادی ختم می‌شود که عاقبت بخیری در آن نیست.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پناهندگی ورزشکاران و ستاره‌ها به کشور ثالث، در جهان ورزش قدمتی طولانی دارد. ورزشکاران بواسطه موفقیت و چهره شدن، چنین فرصتی را می‌یابند و اندکی از آن‌ها هم در این وادی قدم گذاشته و سرزمین مادری را ترک می‌کنند. اتفاقی که اگرچه ظاهری فریبنده و اغوا کننده دارد، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که فرجام آن در بسیاری موارد، ناامیدکننده و تلخ است. آن‌ها در سرزمین جدید یک غریبه محسوب می‌شوند و بعد از کسب چند موفقیت زودگذر، در تندباد فراموشی گرفتار شده و زیر برف نسیان مدفون می‌شوند چرا که یک غریبه که از دیار مادری بار سفر بسته و به آن پشت کرده، در سرزمین جدید فاقد معنای هویتی قابل توجه است.

مرور اسامی عمده ورزشکاران ایرانی که در ۴۰ سال اخیر پناهندگی و پشت کردن به وطن و ملت را ترجیح داده اند، نشان می‌دهد این مسیر به ناکجاآبادی ختم می‌شود که عاقبت بخیری در آن نیست؛ اتفاقی که باید در انتظار آن برای سایرین هم بود.

در زیر مروری بر زندگی عمده ورزشکاران شاخص داریم که به پناهندگی روی آورده اند. نگاهی به این لیست، خود گویای راه رفته و عاقبت آنهاست که اکثریتشان، به پوچستان رویا‌ها رسیدند؛ نه آرمان شهری که در پی‌اش، به همه ارزش‌ها و اصولشان پشت پا زدند.

سعید جانفدا

در سال‌های بعد از انقلاب و با شروع جنگ تحمیلی، با توجه به شرایط جامعه، ورزش و فوتبال از رونق افتاد و دیگر، اولویت نخست نبود. با خروج و خداحافظی ستاره‌های پیش از انقلاب از تیم ملی، فضا برای حضور جوانان جدید و جویای نام باز شد. مرحوم پرویز دهداری برای مسابقات مقدماتی المپیک سئول، مشتی جوان گمنام را به تیم ملی دعوت کرد که یکی از آن‌ها سعید جانفدا بود. گوش چپ قلدر و خوش استیل استقلال که جزو پدیده‌های تازه فوتبال ایران محسوب می‌شد. جانفدا در بازی رفت مقابل کویت که با برد ۲-۱ ایران همراه شد، بازی نکرد، اما در دیدار برگشت، مرحوم دهداری او را در نیمه دوم به زمین فرستاد تا نخستین بازی ملی خود را در شکست یک بر صفر مقابل کویت تجربه کند.

تیم یک سال بعد، برای حضور در جام ملت‌های آسیا ۱۹۸۸ راهی یک اردوی تدارکاتی در آلمان شرقی شد و جانفدا در فرودگاه تیم را ترک کرد و به سفارت هلند رفت و تقاضای پناهندگی داد.

جانفدا در هلند، اما عاقب بخیر نشد. او دو سال در این کشور سرگردان بود. او سرانجام در سال ۹۰ به عضویت تیم کوچک ونلو پیوست و تا سال ۹۴ در این تیم حضور داشت و ۸۱ بازی انجام داد. پس از آن به یک تیم گمنام دیگر به نام رورموند پیوست و در طول مدت یک سالی که در این تیم بود، به میدان نرفت تا عمر ورزشی اش در غربت و در خاموشی به پایان برسد. از او دیگر خبری نشد!

گزارشی از فرجام ورزشکارانی که به ملت و وطن خود پشت کردند!

انوشیروان نوریان

انوشیروان نوریان یکی از استعداد‌های بوکس در سال‌های بعد از انقلاب به شمار می‌رود. در روزگاری که بوکس با تلاش‌های احمد ناطق نوری از انزوا و محرومیت خارج شد و فعالیتش را از سر گرفت، نوریان یکی از پدیده‌هایی بود که خود را مطرح کرد و توانست در بازی‌های آسیایی ۱۹۹۴ مدال برنز را کسب کند. او یک طلا و دو نقره آسیا و ۶ قهرمانی کشور را در کارنامه دارد تا مهمترین چهره بوکس ایران در آن سال‌ها باشد.

نوریان با کسب سهمیه المپیک ۱۹۹۶ آتالانتا، در این مسابقات حضور یافت، اما نبرد اول شکست خورد و حذف شد. ۴ سال بعد و در المپیک ۲۰۰۰ سیدنی، باز هم در مسابقات حضور یافت، اما پایش این بار به رینگ نرسید و به خاطر مثبت درآمدن تست دوپینگ، از دهکده ورزشکاران اخراج شد. بعد از این اتفاق، کاپیتان تیم ملی بوکس شبانه از اردو فرار کرد و به دولت استرالیا درخواست پناهندگی داد و به ایران بازنگشت.

او در کشور کانگورو‌ها برای گذران روزگار مجبور به کارسیاه شد. ۲ سال در نمایشگاه اتومبیل کار می‌کرد و ماشین می‌شست. بعد از پایان محرومیتش بابت دوپینگ، با توجه به استعدادی که داشت، دوباره بوکس را شروع کرد و با توجه به توانایی‌ها و البته سطح پایین بوکس استرالیا، توانست عضو تیم ملی این کشور شود تا در المپیک ۲۰۰۴ آتن زیر پرچم استرالیا مسابقه دهد تا سومین المپیک زندگی اش را تجربه کند. نوریان در این مسابقات عنوانی بهتر از نهمی کسب نکرد.

نوریان بعد از این رقابت‌ها با توجه به بالا رفتن سنش، بوکس را کنار گذاشت، اما برای گذران روزگار در دام باند‌های مافیایی قاچاق مواد مخدر افتاد و در دادگاهی متهم شد که در فاصله ماه فوریه ۲۰۱۴ تا فوریه ۲۰۱۵، در قاچاق محموله‌های بزرگ سودوافدرین جهت تولید مواد مخدر به این کشور دست داشته، اتهامی که به بازداشت او منجر شد.

وی پس از این ماجرا‌ها و مصیبت‌هایی که در استرالیا کشید، پس از ۷ سال اعلام کرد که از حضور در این کشور پشیمان شده و سرانجام با مساعدت مسئولان بوکس به ایران بازگشت. وی در فرودگاه، پاسپورت استرالیایی خود را تحویل داد تا مشخص شود دیگر تحت هیچ شرایطی نمی‌خواهد بازگردد. او در مقطعی با مساعدت ناطق نوری رئیس وقت فدراسیون در کنار تیم ملی نیز قرار گرفت.

گزارشی از فرجام ورزشکارانی که به ملت و وطن خود پشت کردند!

وحید سرلک

وحید سرلک در جودو یک استعداد ویژه محسوب می‌شد که خیلی زود به تیم ملی رسید و با مدال‌های رنگارنگ آسیایی نام خود را سر زبان‌ها انداخت. او در مسابقات جهانی در سال ۲۰۰۵ در مصر، در شرف کسب مدال طلا، به دلیل امتناع از مبارزه با جودوکار رژیم صهیونیستی، دستش از مدال کوتاه ماند. ۴ سال بعد در مسابقات جهانی ۲۰۰۹ هلند مقام پنجم را کسب کرد که بهترین عنوان تیم جودوی ایران در طول نیمه دوم دهه ابتدایی سال ۲۰۰۰ بود.

در همین مسابقات چشم باشگاه‌های میزبان او را گرفت و در تعطیلات نوروزی سال ۸۹ به المپیک روتردام هلند پیوست. سرلک با پایان رقابت‌های باشگاهی در هلند مدتی بعد به ایران برگشت و سپس به آلمان رفت. اما این بار بازگشتی در کار نبود. او از این کشور درخواست پناهندگی کرد. او برخلاف ادعا‌های اولیه برای مبارزه در تیم ملی این کشور، نتوانست زیر پرچم آلمان مسابقه دهد. او که هدف اصلی تصمیمش را بهبود وضعیت معیشتی و ورزشی عنوان کرده بود، پس از پناهندگی هرگز نتوانست آرزوهایش را به حقیقت نزدیک کند و حتی رئیس وقت فدراسیون در آن دوران مدعی شد برای گذران امورش مجبور شده مدتی را در زیرزمین یک مغازه نانوایی کار کند.

وی در مسابقات جهانی ۲۰۱۹ توکیو، مربیگری تیم ملی تاجیکستان را بر عهده داشت که برای فعالیت در این سمت، بایستی پشت پرده‌های یک سال اخیر جودو ایران را بررسی کرد. ماجرای سعید ملایی، کلید واژه فهم همین مربیگری سرلک نیز هست!

گزارشی از فرجام ورزشکارانی که به ملت و وطن خود پشت کردند!

محمد رشنونژاد

محمد رشنونژاد جودوکار جوان ایران، در اولین حضور خود در رقابت‌های مردان آسیا موفق به کسب مدال نقره شد تا خیلی زود چهره شود. وی با مشکلات مالی زیادی دست و پنجه نرم می‌کرد و حتی در برهه‌ای مدال‌های خود را به حراج گذاشت. او در آبان ۹۶ به همراه تیم ملی برای حضور در گرندپری به هلند رفت، اما در حین مسابقات به قصد خرید، هتل محل اقامت را ترک کرد و دیگر بازنگشت. محمدرضا رودکی سرپرست وقت تیم ملی تلاش زیادی کرد تا او را در هلند بیابد، اما موفق نشد.

رشنونژاد درخواست پناهندگی داد و بیش از یک سال طول کشید تا در یکی از تیم‌های باشگاهی تمرینات خود را آغاز کند. وی چند بار در تمرینات تیم ملی هلند نیز شرکت کرد و در اولین تورنمنت خود که اوپن بلژیک بود، توانست مدال برنز بگیرد.

او در ابتدای حضورش در هلند ادعا کرد که برای حضور در المپیک توکیو آماده می‌شود، اما تا به امروز این ادعا عملی نشده. جودوکاری که می‌توانست در ایران به آرزویش برسد، حالا در حسرت المپیک باقی مانده و البته، باقی خواهد ماند!

گزارشی از فرجام ورزشکارانی که به ملت و وطن خود پشت کردند!

ایمان جمالی

ایمان جمالی یکی از ستاره‌های نسل طلایی هندبال محسوب می‌شود. ستاره‌ای که در اواخر دهه ۸۰ چهره شد. وی کارش را از سپاهان آغاز کرد و خیلی زود به پیراهن تیم ملی رسید. جمالی با درخشش در رقابت‌های قهرمانی جوانان جهان، خیلی زود لژیونر شد.

او در سال ۲۰۱۲ و با پیوستن به تیم MKB وزپرم مجارستان، اولین لژیونر هندبال ایران در اروپا لقب گرفت. وی در ۳ فصل حضور در این تیم، به قهرمانی‌های زیادی دست پیدا کرد که مهمترین آن‌ها ۳ قهرمانی سوپرلیگ مجارستان، قهرمانی در جام حذفی و لیگ بود. وی در فصل گذشته لیگ قهرمانان اروپا هم به مقام نایب‌قهرمانی دست یافت.

جمالی سال ۹۳ و همان زمانی که در وزپرم حضور داشت، اقدام به دریافت گذرنامه مجارستانی کرد و پس از بیش از ۳ سال دوری از تیم ملی ایران، رسما به عضویت تیم ملی مجارستان درآمد و با پیراهن شماره ۲۲ در قهرمانی اروپا به میدان رفت.

مهمترین دلیل او برای اخذ تابعیت مجاری و حضور در تیم ملی مجارستان، انگیزه‌های اقتصادی بود. کریستیان شتاد، قهرمان لیگ سوئد تیم جدید جمالی است که از فصل گذشته در این تیم به میدان می‌رود.

گزارشی از فرجام ورزشکارانی که به ملت و وطن خود پشت کردند!

محمدحسین ابراهیمی‎

در آغاز دوران شکوفایی شمشیربازی، محمدحسین ابراهیمی جزو نفراتی بود که در حلقه نفرات دوم محسوب می‌شد، اما پیش از اینکه بتواند در چرخه مدال آوری و افتخارآفرینی قرار بگیرد، فرار را برقرار ترجیح داد. وی یکی از معدود شمشیربازانی بود که در رشته فلوره استعداد داشت و در جهانی ۲۰۰۹ ترکیه درخشید، اما به پست شمشیرباز رژیم صهیونیستی خورد و از صعود به دور بعد بازماند.

در همان سال زمانی که تیم ملی ایران برای برگزاری اردوی آمادگی بازی‌های آسیایی گوانگژو به فرانسه سفر کرده بود، محمدحسین ابراهیمی یک روز پیش از بازگشت تیم ملی به تهران مخفیانه هتل محل اردو را ترک کرد و به هلند رفت. ظاهرا پیش از این با یکی از شمشیربازان ایرانی که چندین سال پیش پناهنده شده بود، ارتباط داشت و با کمک او این اقدام را انجام داد. از ابراهیمی بعد از پناهندگی رد و نشانی در ورزش باقی نماند.

گزارشی از فرجام ورزشکارانی که به ملت و وطن خود پشت کردند!

سعید فضل اولی

سعید فضل اولی یکی از پدیده‌های طراز اول قایقرانی بود که از همان نوجوانی چهره شد و سریال مدالهاش را آغاز کرد. ۲ طلای جوانان آسیا، ۱ نقره جوانان آسیا، ۱ برنز انتخابی المپیک بزرگسالان، ۲ نقره و ۱ برنز قهرمانی آسیا، ۱ مدال نقره، ۱ مدال برنز زیر ۲۳ سال جهان و ۱ نقره بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ چمدان افتخارات او را تشکیل می‌داد. فضل اولی به همراه علی آقامیرزایی در کایاک دونفره پارو می‌زد و پس از ناکامی در قهرمانی جهان، در اعتراض به عدم حمایت فدراسیون با قهر از اردو کنار رفت و راهی آلمان شد و در نهایت، در سال ۱۳۹۴ پناهنده شد.

فضل اولی در آلمان به ورزش حرفه‌ای خود ادامه داد و در سال ۲۰۱۶ در مسابقات قهرمانی آلمان، عنوان اول در کایاک تک نفره و عنوان دوم در کایاک چهارنفره را تصاحب کرد. از همین رو، مسئولان کارلسروهه وی را به عنوان یکی از ۵ ورزشکار برتر شهر معرفی کردند. با این وجود، فضل اولی علی رغم این موفقیت تا دو سال بعد از مهاجرتش بر طبق قانون نتوانست در مسابقات رسمی ملی حاضر شود و از همین رو در حسرت پیشرفت و کسب سهمیه المپیک باقی ماند.

گزارشی از فرجام ورزشکارانی که به ملت و وطن خود پشت کردند!

راحله آسمانی

راحله آسمانی در تکواندو یکی از پیشرو‌ها بود. وی تکواندو را از باشگاه کیان‌پور کرج و از سال ۷۹ آغاز کرد و با توجه به استعدادش خیلی زود چهره شد. او پس از چند قهرمانی در کشوری و طلای جام فجر در اسفند ۸۹، ملی پوش شد و توانست تاریخ‌ساز شود.

او اولین تکواندوکار زن ایرانی بود که توانست به فینال بازی‌های آسیایی برسد. او در وزن ۶۲ کیلوگرم بازی‌های آسیایی گوانگجو ۲۰۱۰ نقره گرفت و در همان سال در تورنمنت منچستر مدال طلا را بر گردن آویخت. آسمانی، اما بسیار کم طاقت بود و پس از موفقیت در بازی‌های آسیایی با توجه به بدقولی مسئولین در زمینه اهدای پاداش و عدم رسیدگی به این موضوع از سوی فدراسیون، ایران ترک کرد و به بلژیک رفت. وی در سال ۲۰۱۲ زمانی که ۲۳ ساله بود، بعد از ۵ سال حضور در تیم ملی و دلخور از عدم توجه و خلف وعده، راهی اروپا شد تا آرزو‌های خود را در سرزمین دیگری جستجو کند.

مدال نقره گوانگژو رزومه خوبی برای او بود، اما نه به این اندازه که از روز ورودش به خاک بلژیک، تابعیت تازه و زندگی ایده آل دو دستی تقدیم او شود. او به نوعی از صفر شروع کرد و در بدو ورودش شروع به درس خواندن و کار کرد. آسمانی در یک دفتر پستی مشغول به کار بود و همزمان تمرین می‌کرد تا در نهایت بتواند تابعیت بگیرد. او از سال ۲۰۱۳ با پرچم بلژیک تنها اجازه حضور در مسابقات آزاد را داشت و طبق مقررات جهانی به او اجازه حضور در مسابقات رسمی داده نمی‌شد.

طلای مسابقات آزاد ۲۰۱۳ آلمان، برنز آزاد بلژیک، طلای مستر هلند و نشان طلای ۲۰۱۳ تاپیا از عناوینی بود که آسمانی پس از مهاجربت کسب کرد تا سرانجام پس از فرازو نشیب‌های فراوان زیر پرچم بلژیک در المپیک ریو ۲۰۱۶ مبارزه کند. او ابتدا قرار بود در تیم پناهندگان روی شیاپچانگ برود، اما تلاش‌های بلژیکی‌ها نتیجه داد تا آسمانی به عنوان عضو تیم تکواندو این کشور به المپیک برود. ریو ۲۰۱۶، اما پایان تلخی برایش داشت.

آسمانی در دیدار رده‌بندی وزن دوم المپیک یعنی ۵۷- کیلوگرم نتیجه را در راند طلایی به هدایا وهبه تکواندوکار محجبه مصر واگذار کرد و از کسب مدال باز ماند. در پایان مسابقات، راحله آسمانی از تکواندو خداحافظی کرد تا به آرزوی بزرگش یعنی مدال المپیک نرسد و با حسرت با ورزش خداحافظی کند.

گزارشی از فرجام ورزشکارانی که به ملت و وطن خود پشت کردند!

منبع: فارس

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۲:۴۹ ۱۰ تير ۱۴۰۰
عزیزان هیچوقت طمع نکنید اینهارا طمع نابود کرد.
Iran (Islamic Republic of)
qartal
۲۲:۴۷ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
اینکه یک ملی پوش سرباز وطنه درست
ولی خداییش همشون یه جورایی خودشون گفتن دلیلش اقتصادی
اونی که ترک وطن میکنه و میر زیر یه پرچم دیگه بهار از همه میدونه که احتمال اینکه موفق نشه احتمال این که آواره بشه احتمال اینکه راه برگشتی براش وجود نداره ولی با همه اینها به وطن پشت میکنه فقط بخاطر مسایل اقتصادی خیلی حرف توشه خیلی
Iran (Islamic Republic of)
مرگ بر آمریکا
۰۸:۵۴ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
ایرانی کسی است که برای امیت مادی و معنوی کشور اسلامی ایران از جان و مالش هزینه کند باید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۶ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
به نظر من این آقا و خانم ها ی ورزش کار کارشون بی ایراد نیست و صد البته زشت و نادرسته ولی از اون نادرست تر کار اون مسئولینی هست که هیچ تلاشی واسه حفظ نیروهای ورزشی مستعد نمی کنند و قدردان واقعی اونها نیستند ...فقط دو دستی چسبیدند به فوتبال و جیب اون ها را پر می کنند در حالی که فوتبال تا حالا گلی به سر ما نزده !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
شما یادتون نمیاد یه زمانی هم فوتبالیها از اینکه ازلحاظ مالی توجهی بهشون نمیشه ولی باز خوب نتیجه میگیرن مینالیدن
از هر ورزشی حمایت مالی بشه بدتر میشه
اینایی که رفتن مگه کم بهشون رسیدگی شده بود؟
Iran (Islamic Republic of)
ehsan
۰۷:۳۲ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
متاسفانه همگی بخاطر مسایل مالی مجبور به ترک وطن شدن وای کاش از همان اول به انها رسیدگی میشد
Iran (Islamic Republic of)
بهزاد
۰۴:۱۷ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
اینا نرفتن که ورزش کنن رفتن تابعیت شهروندی بگیرن راحت بدون تورم زندگی کنن.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۲:۱۰ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
چرا در برهه های حساس زندگی این مدال آوران رسیدگی نشد تا اینگونه سرخورده نشوند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۱ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
اون خانومه چقدر حسرت خورده
از کشور مهاجرت کرده
بعد به یک تکواندو کار محجبه باخته
کار خدا رو ببین
Iran (Islamic Republic of)
سامورای
۲۳:۴۸ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
سزای خائن وطن فروش دروغگو ، مرگ در انزوا و بیچارگیست. هرچه به اینها نپردازید، بیشتر می سوزند.
Netherlands
حسین
۰۸:۵۷ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
لیست بلند بالای ورزشکاران جلای وطن کرده مایه بی آبرویی برای هر انسان باوجدانی است.انزوا و مرگ برای چاپلوسان بی مصرف و بی غیرتی است که در پشت حرفشان این همه انسان نابغه و فرزندان وطن را آزار می دهند
Iran (Islamic Republic of)
نجیبه
۲۲:۳۸ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
هر کس نمک بخورد و نمکدان بشکند.عاقبت بخیر نخواهد بود
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۱:۴۲ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
هیچکجا وطن نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۳ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
ایران براخودش بهشتیه
ک صد البته اگه مسئولین بالیاقتی داشت حتما میبود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۷ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
هرکسی رفت
حداقل یه زندگی اروم داره
و
میتونی با ۷۰میلیون تومان ماشین خوب سوار شه اونجا
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۰:۰۷ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
اینها برمیگردد به بی هویتی فرد که برای خودش هویتی ندارد و فقط هدفش خوشی ظاهری چندی در دنیاست
Iran (Islamic Republic of)
وطنم
۱۹:۳۸ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
درسته اینها به کشور پشت کردند.. ولی اسم نخبه هایی مثل سرمربی تکواندوی ایران رو هم بگید که ایران به ایشون پشت کرد و باعث شد از ایران به کشور جمهوری آذربایجان بره ... و باعث شد تکواندوی ما عقب بمونه.
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۹:۲۶ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
این نکته رو هم باید در نظر گرفت که چرا آنها از وطن رفتند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۱ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
پس وطن دوستي چي ميشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
فکر کردن شرایط بهتری خواهند داشت که نداشتن
Iran (Islamic Republic of)
محمود
۱۹:۱۹ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
به اینا باید لقب یاغی داد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۱ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
دلشون خواسته مهاجرت کنند پیامبر گفته مهاجرت کن شاید بخاطر زندگی مهاحرت کردند نه سلبریتی شدن
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۲:۳۱ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
مهاجرت با پناهندگی فرق دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۲ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
لطفا سخن پيامبر رو كامل بيان كنيد
پيامبر نفرمودن كه به سرزمين كفار مهاجرت كن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۰ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
بعضی از این مسئولین با رفتارهای بدشان قهرمانان ملی را به جنون می رسونند که حاضر میشوند به وطن شان پشت کنند!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۸ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
انشا... کیمیا وبقیه هم آرزوی مدال زیرپرچم کشور دیگری بدلشان بماند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۴ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
همينطور كه ابروي هموطنانش رو براي منافع خودش به باد داد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۱ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
متاسفم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۶ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
اتفاقا راحله آسمانی بسیار موفق تر از داخل ایران بود این لیستو از کجا دراوردین ایشون هنوز هم مسابقه میده و مدال میاره خدافظی چیزه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۷ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
ورزشکارا اعتمادی به مسولین ندارن همین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۸ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
سرانجام اختلاسگرانی که رفتن خارج رو هم بنویس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۰ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
در آینده ، بنویسید :
سرنوشت مجریانی که به ملت خود پشت کردند ودر آغوش دشمن به هلاکت رسیدند
مزدک میرزایی ها و....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۶ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
من هر چی فکر میکنم ،به هر کی تو ایران نرسیدند،،حق هر کسی لگد مال کردند،
ولی به کیمیا از هر لحاظ رسیدند،،آخه این دیگه چرا ؟؟؟؟
ما بدبخت باید مهاجرت میکردیم ،نه از هر لحاظ بی عدالتی در حقمون بوده ،،کیمیا دیگه چرا ؟؟؟

به این که از زمین و زمان باریده بود ،می‌رسیدند،،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۶ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
والا تو ایران به ما ها که نرسیدند،هیچ هیچ هیچ ار. هر لحاظ صفر

ولی خوب از هر لحاظ به کیمیا رسیدند،،تعجب کردم مهاجرت کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۴ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
همه لیاقت علی دایی و تختی و حجازی یوسف کرمی هادی ساعی شدن رو ندارن
Iran (Islamic Republic of)
بهنام
۱۴:۵۳ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
هر ورزشکاری که به کشورش پشت کند "غیرت ملی ندارد" ایران به کسانی که غیرت ملی ندارند احتیاجی ندارد.
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۴:۵۳ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
خلایق هرچه لایق
Iran (Islamic Republic of)
سينا
۱۴:۱۶ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
يه ورزشكار مثل جهان پهلوان تختي ميشه كه تا قيام قيامت نامش در دل و جان مردم خواهد ماند
يكي هم مثل كيميا عليزاده و... كه بعد چند سال حتي فاميل هاي خودشون هم يادشون ميره كه كي بود، چه برسه به ملت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۳ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
می گفتن ورزش به سلولهایی مغزی آسیب میرسونه ما باورمان نمی شد حالا با این داستانها متوجه شدیم تا نباشد
چیزی مردم نگویند چیزها
Germany
ناشناس
۰۳:۱۹ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
مگه تو هم ورزش می کنی که ...
Iran (Islamic Republic of)
ع
۱۴:۰۰ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
احتمال دارد که کیمیا علیزاده فریب خورده باشد و نیاز به وکیل مجربی که نجاتش بدهد، دارد، دولت فدراسیون برایش فکری کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۷ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
خوشم میاد نظرارو گلچین میکنیدااا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۰ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
اینم مثل مصاحبه های سلامی و رضوانیه. کلا روششون همینه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۳ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
خب شما برید منوتو ببینید تا انواع و اقسام توجیهاتی که میشه برای وطنفروشی آورد یاد بگیرید و اینجا به عنوان نظر بالا بیارید!!
بله نه تنها وطن رو میشه به پول بیشتر فروخت حتی هر اخلاقیاتی رو با پول و مادیات میشه زیرپا گذاشت !
خب نظر دیگه هم دارید که نخواید سانسور بشه؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۳ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
متاسفانه عدهای در خارج زیر پای این ورزشکارا می نشین و فریبشون میدن وچون جوون هستن کم تجربه واز طرفی رنگ و روغن ظاهری اروپا را میبینن سریع فریب و گول میخورن این بعهده فدراسیون مربوطه است که اینا را توجیه و اموزش بده همچنین پاداش و مزایاشون هم بده
Iran (Islamic Republic of)
زهره
۱۲:۳۳ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
واقعا جای تاسف داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۲ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
من خیلی از ورزشکارها را می‌شناسم و اصلا این اسامی را به خاطر نمی اورم. اونقدر ها هم معروف نبودند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۸ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
تو اون مصاحبه کیمیا علیزاده که داشت از مدال و موفقیت صحبت میکرد دیدین که شوهرش گفت ... نخور. معلومه دیگه اینا هدفشون چیز دیگه ایه وگرنه اینجا خیلی به این دختر بها میدادن
United States of America
ناشناس
۱۲:۰۶ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
هیچ جا ایران نمی شود.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۱:۵۷ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
حالا این آقایان و خانمها را کنار کسانی قرار دهید که با تمام مشکلات مالی و خانوادگی به جبهه ها رفتند و جانشان را برای راحتی ما فدا کردند یا مدافعین حرمی که با شقی ترین آدمهای قرن ما جنگیدند فاصله آنها با هم مثل فاصله خدا و شیطان است یک لقمه نان دنیا به این همه حقارت نمی ارزد حیف انسان اشرف مخلوقات حیف ..
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۱۱:۴۷ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
اینها ورزش را برای خود نمایی و اینکه افتخارش فقط مختص آن ورزشکار باشد می خواستند کسانی هم بودند در این کشور که قهرمانی های بزرگ جهانی والمپیک داشتند وعلی رغم پیشنهاد مالی چندین برابری خارجیها ماندند و کنار قهرمانی پهلوان والگو شدند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۸ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
کسی نبوده غیر از فوتبالیست ها که حقوقشون تو تیم خارجی کمتر از تیم ایرانی بود و نرفتن
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۱:۲۰ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
اینها اخر و عاقبت خوشی در اینده ندارند وقتی به مملکت ابا و اجدادی خود پشت کنی دیگر چیزی برایت می ماند
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۱:۰۶ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
ب درک کیمیا همچنین
Russian Federation
ناشناس
۱۰:۳۵ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
اینا هیچ کدام عاقبت بخیر نشدند
Iraq
M
۱۰:۳۳ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
زیادآدمای‌مهمی‌هم‌نبودن‌ظرفیت‌ستاره‌شدن‌مهم‌ترازستاره‌شدنه‌..تحقیرحقشونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
اصلا انسان خائن عاقبت بخیر نمی شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۹ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
خائن نیستند طبق گفته پیامبر مهاجرت کردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۸ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
پیامبر نگفه مهاجرت کنید گفته اگه بهتون ظلم شد برین
Iran (Islamic Republic of)
هم وطن
۰۹:۴۷ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
برادر وخواهر عزیزی که به وطن خود پشت میکنی واقعا فکری کردی عاقبت به خیری یعنی چه مگرهمه چی فقط پوله پس انسانیت ومعرفت وشرع مقدس چی میشه لطفا کاری نکنیدبخدا جزپشیشمانی چیز دیگری نداره آخه مگر قراره چندسال عمرکنید که اخلاق ومعرفت وآخرت خود را می فروشیدپس به هوش باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۵ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
فعلا که امثال خاوری خیرو با جاش بردند و خوردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۳ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
اینا بدونن هرگز جایی بین مردم ایران ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۴ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
ایولا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۷ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
به نظر من شخصیتی که به خاطر عشق زود گذر خاک مادری رو ترک میکنه ارزش یه ایرانی رو نداره یکی مثل سردار دالها یکی مثل این وطن فورشای.......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۴ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
موافقم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۲ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
به جهندم
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۰۹:۳۱ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
سلام بنظر من به قول شاعر که میگه یا قناعت پر کند یا خاک گور هیچ چیزی توی دنیا چشم انسان سیر نمیکنه اگر قناعت نداشته باشی فقط زیر خاک میتونه چشم انسان سیر کنه وببنده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۹ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
و بعدی هم کیمیا علیزاده خواهد بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۳ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
انشاالله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۰ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
من یکی برای اونایی که بخاطر پول به کشور پشت میکنن آروزی عاقبت بخیری نمیکنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۱ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
این ورزشکاران که با پول وطن به اینجا رسیده و بعد پشت به وطن کرده آند .خودشون احساس .گناه میکنند اگر وجدان داشته باشند .گول کانالهای معاند من و تو و بی سی و ایران اینترنشنال را خورده آند که یک ریز از امکانات اونور آب میگویند ولی مشکلات نژاد پرستی و صدها مشکل دیگه را نمیگویند . این میشه عاقبت کار .ناموفقی شون در خارج ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۴ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
نبود وجدان باعث این کار میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۹ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
اینا رفتن که با مدال ورزشی شون راحت مهاجرت و شهروندی بگیرن نه اینکه برن ورزش کنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۲ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
با حرف پیامبر که گفته مهاجرت کنید مشکلی داری؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۱ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
19:12پیامبر گفته برای حفظ دین مهاجرت کنید یا دنیاطلبی؟!
چه توجیهاتی برای وطنفروشی ردیف میکنند!یکی از مبطلات روزه دروغ بستن به پیامبره محض اطلاع
آخرین اخبار