سفر‌های ظریف در خرداد ۱۳۹۸؛

از مقابله با ایران هراسی تا رایزنی های تهران ـ بغداد

در این گزارش نگاهی به سفر‌های وزیر امور خارجه کشورمان در خرداد ماه ۱۳۹۸ خواهیم انداخت.

عراق کشوری نزدیک، همسایه‌ای برادر// دپوی عیدبه گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عراق تنها کشوری بود که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان خرداد ۱۳۹۸ از آن بازدید کرد. ظریف در راستای سفرهایی که به هند، چین، ترکمنستان و ژاپن داشت به بغداد رفته و با مقامات این کشور رایزنی کرد.

در این گزارش نگاهی به سفر او به عراق خواهیم انداخت.

پیش تر گفته شد که وزیر امور خارجه کشورمان در اردیبهشت ماه به چهار کشور آسیایی سفر کرده بود.

هدف اصلی از این سفرها در حقیقت خنثی کردن تبلیغات واشنگتن مبنی برمعرفی ایران به عنوان عامل بی ثباتی در منطقه بود.

وزیر امور خارجه کشورمان در بغداد پیشنهادی مبنی بر آمادگی ایران برای امضای پیمان عدم تعرض با کشور‌های حاشیه خلیج فارس را مطرح کرد که دقیقا در راستای هدف مورد اشاره انجام شد.

مقابله با ایران هراسی در سفر به بغداد 

از دیگر اهداف این سفر هم می توان به مسائلی مانند به تفهیم تخلف آمریکا در خروج از توافق هسته‌ای و تلاش این کشور برای جایگزین کردن ادعای تهدیدات ایران برای منطقه، به جای این قانون شکنی بین المللی واشنگتن برای منحرف کردن افکار عمومی از اصل ماجرا اشاره کرد.

اما چند موضوع سفر ظریف به عراق را از دیگر سفرهای او متمایز می کند؛ زیرا دقیقا چند روز پیش از سفر رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران به این کشور، از طرفی قرارداد ۸ میلیارد دلاری خرید اسلحه از آمریکا توسط امارات و عربستان رسانه‌ای شد و از طرف دیگر ترامپ اعلام کرد که باید ۱۵۰۰ نیروی تازه نفس به منطقه اعزام شود؛ همچنین، معرفی ایران به عنوان عامل پشت پرده حملات به الفجیره و ایستگاه‌های نفتی آرامکو در ریاض و بالاخره منطقه سبز عراق، کمی پیش از عزیمت ظریف به بغداد مطرح شده بود که همگی  از اهمیت این سفر حکایت می کند.

عراق کشوری نزدیک، همسایه‌ای برادر

رایزنی های فشرده ظریف در بغداد

دیدارهای فشرده رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان  با  مسئولان سیاسی و رهبران احزاب و گروه‌های مختلف در عراق نشان می‌دهد که هیچ یک از سیاسیون این کشور دیدگاهی منفی و در عین حال موافق با ادعا و نگاه آمریکا به ایران ندارند؛ از هر سمت که به روابط تهران- بغداد و در مقابل تعاملات  عراق- آمریکا نگاه کنیم، متوجه می شویم که نقاط اشتراک بغداد با ایران بسیار بیشتر بوده و همسایگی این دو کشور اشتراکات مذهبی و فرهنگی آنها باعث نزدیکی و همگرایی بیشتر آنها می شود.

ظریف در بغداد با نخست وزیر وقت، رئیس جمهور و رئیس پارلمان این کشور ملاقات کرد.

گرچه اوایل خرداد ماه با آرامش نسبی برای حوزه دیپلماسی کشورمان آغاز شد، اما سفر نخست وزیر ژاپن در روزهای پایانی این ماه کمی اوضاع را تغییر داد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار