جهش ساختاری ویروس آنفلوانزا هر ۸ تا ۱۰ سال یک‌بار

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ویروس آنفلوانزا هر ۸ تا ۱۰ سال دچار جهشی در ساختار ژنتیکی خود می‌شود.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا فاطمی، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در چهارمین کنگره سالانه سلامت مردان درباره بیماری آنفلوانزا اظهار کرد: هر ساله آنفلوانزای فصلی در پاییز و زمستان شیوع بیشتری دارد.  امسال طبق آمار وزارت بهداشت نسبت به سال قبل بیشتر هم شده است.

او افزود: ویروس آنفلوانزا هر ۸ تا ۱۰ سال دچار جهشی در ساختار ژنتیکی خود می‌شود و البته جهش‌های کوچک در این ویروس نیز هر ساله به وقوع می‌پیوندد؛ برای همین لازم بوده که هر سال واکسن مربوط به آنفلوانزا برای بخشی از افراد جامعه که در خطر عوارض آنفلوانزا هستند، تزریق شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۰۹ میلادی ویروس آنفلوانزا به صورت همه‌گیری جهانی یا پاندمی به وقوع پیوست، گفت: از انجایی که هر ۸ تا ۱۰ سال یک‌بار ممکن است پاندمی یا همه گیری جهانی در مورد ابتلا به آنفلوانزا داشته باشیم، وزارت بهداشت آموزش‌های لازم را در سطح بالا آغاز کرد و اطلاع‌رسانی قوی در این زمینه صورت گرفت، همچنین موضوع واکسیناسیون به صورت فراگیرتر آموزش داده شد و انجام گردید.


بیشتر بخوانید: همه آنچه درباره آنفلوآنزا بايد بدانيد+ راهكارهاى درمانى و زمان استفاده از واكسن


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به دو علامت اصلی ابتلا به آنفلوانزا گفت: علائم شایع ابتلا به آنفلوانزا تب بالا و سرفه به صورت حاد است. افراد در صورت مشاهده چنین علائمی به ویژه در پاییز و زمستان حتماً باید با پزشک خود مشورت کنند. پزشک پس از شرح حال دقیق از بیمار و معاینه وی اقدامات لازم را انجام می‌دهد و اگر نیاز به داروی آنفلوانزا باشد برای بیمار تجویز می‌شود که خوشبختانه این دارو در کشور در دسترس است و مشکلی در این زمینه نداریم.

او گفت: تزریق واکسن آنفلوانزا قبل از شروع فصل سرما برای زنان باردار و افرادی که دچار بیماری‌های مزمنی همچون دیابت، بیماری‌های قلبی، کلیوی و کبدی هستند و یا سیستم ایمنی آن‌ها دچار ضعف است مانند بیماران مبتلا به سرطان ضرورت دارد.

 فاطمی با اشاره به اینکه موضوع بیماری آنفلوانزا در کنگره سلامت مردان نیز مورد بحث و گفتگو قرار می‌گیرد، گفت: مطالبی برای پزشکان، پرستاران و همه سطوح درمانی در این کنگره ارائه می‌شود تا درمانگران بتوانند اقدامات به موقع را برای شناسایی و درمان بیماران انجام دهند.

این متخصص بیماری‌های عفونی یادآوری کرد: ابتلا به آنفلوانزا هیچ ارتباطی با جنسیت افراد ندارد و تنها در زمانی که این بیماری به ویژه در فصل سرما و زمستان انتشار می‌یابد باید رعایت مسائل بهداشتی بیشتر مدنظر قرار گیرد و افراد از تماس نزدیک به بیماران با علایم مشکوک، به شدت بپرهیزند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار