پاسخ به سوالات شما؛

ویروس کرونا؛ آیا دارویی برای درمان این بیماری وجود دارد؟

کرونا یک ویروس است و اظهار نظرهای متفاوتی برای مقابله با آن وجود دارد.

ویروس کرونا؛از شیوع تا درمان یک ویروس کشندهبه گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در دسامبر ۲۰۱۹ (دی ماه ۱۳۹۸)، در شهر ووهان چین جدیدترین گونه از ویروس کرونا شیوع پیدا کرد که تا ۳۰ بهمن ماه جان بیش از دو هزار نفر را گرفته‌است.

ابتلای بیش از ۷۳٬۳۳۲ نفر به این ویروس در ۳۰ کشور تأیید شده که از جمله در ویتنام، اندونزی، آلمان، روسیه، فرانسه، ایران، آمریکا، تایلند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا، سنگاپور است.

این نوع ویروس تا قبل از این همه گیری، در انسان دیده نشده بود. علایم این بیماری شامل تب و گاهی مشکلات تنفسی مانند گلودرد، تند نفسی، تنگی نفس، آبریزش بینی است. در مطلب زیر به طور جامع و مختصر به جزییات و اطلاعات بیشتری از این ویروس پرداختیم.

کروناویروس چیست؟

خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که هفتمین رده جدید آن در شهر ووهان چین پیدا شده است. مرکز شروع طغیان آن در اثر حضور یا کار در بازار عمده فروش ماهی و غذا‌های دریایی در ووهان چین بوده است.

علایم ابتلا به این ویروس چیست؟

علایم شایع این ویروس کوتاهی تنفس، سرفه، علایم گوارش، ا سهال و تب بوده وعلایم در موارد شدید آن عفونت ریه، سندرم تنفسی حاد شدید و همچنین نارسایی کلیه است.

چه کسانی بیشتر مستعد ابتلا هستند؟

قشر خاصی از افراد مانند سالمندان، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های قلبی و دیابت، کودکان و خانم‌های باردار مستعد ابتلا به ویروس کرونا هستند. در کل افرادی را در بر می‌گیرد که سیستم دفاعی بدنشان با توجه به شرایط خاص جسمی‌شان حساس است.

آیا انتقال فرد به فرد امکان پذیر است؟

تماس نزدیک با انسان، تماس نزدیک با فرد مبتلا، ارتباط و دست زدن به اشیا آلوده و همچنین انتشار از راه هوا، از جمله راه‌های احتمالی انتقال ویروس کرونا به انسان است.

راه‌های پیشگیری

به طور مداوم و در هر زمان ممکن اقدام به شست و شوی کامل دست‌ها با آب و صابون کنید؛ از دست دادن و روبوسی کردن با افراد دارای علایم تنفسی (سرفه، عطسه و...) خودداری کنید؛ دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید. فاصله حداقل یک و نیم متری را از افراد بیمار رعایت کنید؛ از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید؛ از رها کردن دستمال کاغذی‌های مصرف شده در محیط خودداری کنید. از خوردن مواد غذایی نیم‌پز و از تماس با حیوانات اهلی، وحشی بپرهیزید.

چگونه از خود محافظت کنیم؟

استفاده از ماسک به تنهایی باعث محافظت نمی‌شود. باید حتما بهداشت دست و بهداشت تنفسی را رعایت کنید. صرفا در مواردی استفاده از ماسک توصیه می‌شود که علایم تنفسی (سرفه یا عطسه) دارید، از فرد مبتلا به این بیماری مراقبت می‌کنید و یا مبتلا به این بیماری هستید.

فرد مشکوک به بیماری کیست؟

شخصی که دارای علایم تب، سرفه و تنگی نفس باشد و عامل بیماریزای دیگری برای توجیه علایم بیماری وی وجود ندارد، حداقل یکی از موارد زیر را باید دارا باشد تا بتوان تاحدودی ویروس مبتلا شده به آن را تشخیص داد:

سابقه سفر به کشور چین، در عرض ۱۴ روز قبل از شروع علایم بیماری؛ تماس نزدیک با مورد قطعی و علامتدار بیماری؛ مراقبت مستقیم از بیمار مبتلا به عفونت ناشی از کرونا ویروس.

چه مدت زمانی ویروس بر روی سطوح زنده می‌ماند؟

هنوز مشخص نمی‌باشد که ویروس کرونا چه مدت بر روی سطوح زنده می‌ماند، ولی اطلاعات فعلی نشان می‌دهند که برای تنها چند ساعت این ویروس بر روی سطوح زنده می‌مانند. مواد شستشودهنده مثل وایتکس می‌تواند ویروس را از روی سطوح از بین ببرد.

آیا آنتی بیوتیک برای درمان بیماری موثر است؟

آنتی بیوتیک‌ها برروی ویروس‌ها تاثیری ندارند. کرونا یک ویروس است و بنابراین آنتی بیوتیک روی آن اثری ندارد.

تاکنون واکسن یا داروی ضد ویروس برای درمان این دسته از ویروس‌ها یافت نشده است. اگر می‌خواهید خودتان را از بیماری محافظت کنید باید به اصول بهداشت تنفسی و بهداشت دست و عدم تماس نزدیک با فرد بیمار پایبند باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
Tahereh
۲۲:۰۰ ۰۹ فروردين ۱۳۹۹
درمانش؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
فائزه
۰۲:۴۵ ۰۲ فروردين ۱۳۹۹
انشاالله این ویروس راشکست میدهیم
آخرین اخبار