گزارش/

واردات ته لنجی چه بلایی سر پوشاک آورد؟/ شناسه کالا به داد پوشاک ایرانی برسد

گسترش پدیده واردات ته لنجی، این روزها تولیدات پوشاک کشور را به طور جدی تحت الشعاع قرار داده است.

///به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، "قاچاق پوشاک ۲۳۵ هزار فرصت شغلی را در کشور از بین برده است" این خبری بود که مدتی پیش  مشاور ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور داد.

پدیده قاچاق موضوع جدیدی نیست که مطرح می شود و از سالیان گذشته این پدیده وجود دارد، اما مسئله مهم این است که این امر تاثیر مخربی در امر تولید، تجارت قانونی، سرمایه‌گذاری و اشتغال می گذارد. 

پوشاک بی‌کیفیت، قاچاق و استوک (دست ‏‏دوم) این‌روز‌ها به دلایل مختلف گوی سبقت را از تولید داخل ربوده است. اقشار متوسط با درآمد‌های پایین بازار هدف ورود این کالاها هستند

سال گذشته پوشاک در صدر کالا‌های قاچاق و مبارزه با قاچاق کالا از اولویت‌های اصلی بود، بیشترین انتقاد هم به واردات ملوانی یا ته لنجی این اقلام بود که فعالان این صنعت آن را نوعی قاچاق سازمان یافته می‌دانستند که البته واردات رسمی هم به شمار می آید. پس از آن واردات رسمی پوشاک ممنوع شد تا در داخل بتوان تولید این کالا را رونق داد، اما متاسفانه همچنان شاهد واردات این نوع کالا هستیم اما نه به صورت رسمی!

قاچاق پوشاک موضوعی است که لطمه جدی نه تنها به تولیدات داخل می زند بلکه باعث از بین رفتن فرصت های شغلی زیادی می شود. این صحبت ها در حالیست که بهنام آقاحسین شیرازی، قائم‌ مقام مرکز پژوهش‌های راهبردی اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک اعلام کرده است که امسال ۷۰ درصد از واحدهای تولیدی پوشاک رشد پیدا کرده‌اند و در حال حاضر با توجه به نزدیک شدن به شب عید، واحدهای تولیدی پوشاک با تمام توان خودشان در حال تولید کردن هستند البته به شرط آن‌که مواد اولیه به دست آنها برسد.

به گفته این مقام مسئول خوشبختانه بازار پوشاک نسبتاً از رکود خارج شده است و با حمایت سازمان مربوط به‌ ویژه ستاد مبارزه با قاچاق کالا، قاچاق پوشاک نسبت به سال گذشته که حدود سه میلیارد کالای قاچاق در حوزه پوشاک داشتیم، به کمتر از نصف آن رسیده است. همچنین ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مصوبه‌ای، بر ممنوعیت فروش داخلی پوشاک قاچاق و متروکه و فروش فقط به شرط صادرات توسط ستاد اجرایی امام (ره) و سازمان اموال تملیکی تأکید کرده است.


بیشتر بخوانید: بررسی تاثیر طرح مقابله با قاچاق پوشاک بر بازار/ تامین مواد اولیه و نقدینگی گام نخست حمایت از تولید


قاچاق پوشاک نفس تولیدکنندگان داخلی را بند آورده است/ از بین رفتن هزاران فرصت شغلی به دنبال قاچاق پوشاک

صنف پوشاک هم در قاچاق دخیل است!

روح الله زمانی یکی از تولید کنندگان پوشاک در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه در صنف پوشاک نیز قاچاق به صورت سازماندهی شده‌ای وجود دارد،گفت: هم اکنون پوشاک قاچاق به وفور در بازار وجود دارد اما نظارت چندانی بر آنها وجود ندارد و همین امر موجب اختلالاتی در تولیدات داخلی می شود.

او بیان کرد: متاسفانه به دلیل اینکه در جامعه ما  افرادی به صورت غیر قانونی پوشاک وارد می کنند تولیدکنندگان نمی توانند به خوبی در این صنعت فعالیت کنند و همین امر باعث عقب افتادگی تولیدکنندگان می شود.

این تولید کننده تشریح کرد: قاچاق به دلیل اینکه عوارض گمرکی ندارد مستقیم به دست فروشنده ها می رسد به همین دلیل بسیاری از فروشنده ها تمایل زیادی به استفاده از پوشاک قاچاق دارند و بسیار برایشان به صرفه است.

او ادامه داد: یکی دیگر از دلایل استفاده از پوشاک قاچاق این است که هزینه تولید پوشاک داخلی بالاست و از این رو تقاضا برای استفاده از این کالا بیشتر می شود در حالی که می تواند باعث بیکاری بسیاری از واحدهای تولیدی شود.

مردم بیشتر پوشاک ایرانی می خرند اما قاچاق همچنان بلای جان تولید!

یکی دیگر از تولید کنندگان پوشاک در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: نسبت به گذشته تقاضا برای استفاده از پوشاک ایرانی افزایش داشته است اما پوشاک قاچاق مانع از تولیدات بیشتر در این صنعت می شود. 

او بیان کرد: پوشاک قاچاق نه تنها برای مصرف کننده بلکه برای فروشنده هم به صرفه تر است چرا که با قیمت بهتری به دست ۲ قشر می رسد.  حدود ۶۰ میلیارد تومان برای کارخانه سرمایه گذاری کردیم و بهترین ماشین آلات جهان در کارخانه ما موجود است، اما با سابقه ۳۰ سال کار، چرخه تولید کارخانه مان متوقف شده است.

قاچاق پوشاک نفس تولیدکنندگان داخلی را بند آورده است/ از بین رفتن هزاران فرصت شغلی به دنبال قاچاق پوشاک

این تولید کننده با بیان اینکه ورود کالا‌های قاچاق، گرفتن مالیات اضافه از علل توقف تولید کارخانه بوده است، گفت:  زمانی که هزینه اضافه‌ای بر تولید تحمیل می‌شود، امکان رقابت با کالا‌های قاچاق را از دست می‌دهیم. برخورد با برند‌های محرز قاچاق نیز در کشور پیگیری می‌شد، ولی به ناگاه این طرح از آبان‌ماه متوقف شد، این در حالی است که تولیدکنندگان داخلی حجم زیادی کالا تولید کرده و دنبال ارائه این کالا‌ها به بازار خصوصاً برای شب عید هستند.

او افزود: با افزایش نرخ ارز، قیمت مواد اولیه مورد نیاز صنایع پوشاک و نساجی ۳ تا ۵ برابر افزایش یافته و در عین حال اگر قبلاً می‌توانستیم خرید مدت‌دار انجام دهیم حالا باید کاملاً نقدی خرید کنیم.

رقابت تولید پوشاک ایرانی با پوشاک قاچاق! / شناسه کالا به داد پوشاک ایرانی برسد

مجید نامی نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه حجم نقدینگی مورد نیاز صنعت نسبت به ۴ سال گذشته ۳ تا ۵ برابر شده است، افزود: این اتفاق باعث افزایش قیمت تمام شده تولیدات داخلی شده است.

نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک با اشاره به ممنوعیت واردات رسمی پوشاک به کشور گفت: در حال حاضر قاچاق پوشاک به کشور صورت می‌گیرد و تولیدکنندگان داخلی باید با کالا‌های قاچاق رقابت کنند.

به گفته نامی، مواد اولیه مورد نیاز صنعت پوشاک از جمله نخ پلی‌استر و الیاف پلی‌استر عمدتاً وارداتی است که با افزایش نرخ ارز، صنایع پتروشیمی نیز قیمت این مواد را برای کارخانجات افزایش داده‌اند. این افزایش قیمت حتی در مورد نخ و الیاف پلی‌استر که صادرات زیادی دارند نیز اتفاق افتاده است.

او همچنین با بیان اینکه حجم واردات رسمی پوشاک به کشور ۶۰ میلیون دلار است، گفت: حجم قاچاق پوشاک حدود ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار برآورد می‌شود. در سال جدید تأمین مواد اولیه صنایع نساجی و پوشاک با مشکل مواجه هستند.

نامی تشریح کرد:  در حال حاضر مراحل ثبت سفارش و تخصیص ارز برای مواد اولیه و ماشین‌آلات صنعت نساجی خیلی دشوار است و این مشکل باعث افزایش قیمت مواد اولیه تولید پوشاک شده است.

او افزود: برای مثال قیمت جهانی نخ پنبه، سه دلار است و با هزینه عوارض، حقوق گمرکی و حمل و نقل در نهایت به چهار دلار می‌رسد که به نرخ نیمایی حداکثر باید ۳۸ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد؛ اما در بازار ۵۸ هزار تومان فروخته می‌شود که باید بدانیم علت آن چیست.

برای جلوگیری از قاچاق راهکارهایی وجود دارد که یکی از آنها ایجاد شناسه کالا برای پوشاک ایرانی است و در مقابل آن تعادل در قیمت هاست و در صورتی که دولت روند درستی را تهیه مواد اولیه در نظر بگیرد. تولید کنندگان پوشاک معتقد هستند  که باید با سیستم نیما کار کنند و اگر ارز به آنها تخصیص داده نشود، شاهد همین قیمت‌های کاذب مانند نخ پنبه در بازار خواهیم بود.

انتهای پیام/

برچسب ها: صنعت ، اخبار اقتصادی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۲ ۰۷ فروردين ۱۳۹۹
پوشاک وارداتی اشغاله؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!
اونوقت تولیدی های اینجا خوبه با چند برابر ارزش واقعیش!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۴ ۰۷ فروردين ۱۳۹۹
قانون سربازی با توجه به بیکاری جوانان و تحصیل کرده ها و همچنین تحولات کشور باید اصلاح بشه، مدتش را کم کنید و حقوق سربازان را متناسب با عمری که میگذارند بدهید
مجلس ترکیه سربازی را از ۱۲ ماه کرده ۶ ماه ولی در ایران دو سال است که بسیار طولانی است
Czechia
فرهاد
۱۳:۵۱ ۰۷ فروردين ۱۳۹۹
قشر متوسطی که از شما نام بردی، ماهی۶ میلیون تومن درآمدشه، دلیلی نداره پولشو صرف خرید این پوشاک دست دوم کنه، یه اندازه کافی درآمد داره که پوشاک نو بخره،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۸ ۰۷ فروردين ۱۳۹۹
متاسفانه زمان ورود و انتقال داخلی کالای قاچاق از مرزهای آبی جنوبی کشور به نسبت زمان ترخیص قانونی کالاها از گمرکات هم کمتره و روش و شرایط ته لنجی که این خود واژه ته لنجی فارغ از کارکرد مخرب و ویرانگر اون بسیار زشت و حقارت باره . درکشور ما از چابهار تا خرمشهر در جنوب همه بنادر مرکزی مجهز به اسکله و تجهیزات کانتینری هستن که در خورمیانه کم نظیره اونوقت در کنار و چسبیده به این ترمینالها و اسکله های مدرن و مجهز ویا با چند کیلومتر محدود فاصله شبانه روز در اسکله ها و گمرکات کوچک ته لنجی اون هم به مقدار ظرفیتهای چند و چندین کانتینر کالاهای ته لنجی تخلیه و از درب گمرک خارج میشه بجز چند قلم خیلی محدود همه نوع کالایی تو قالب ته لنجی تخلیه میشه و حتا پاره از اونها که شامل مواد غذایی بدون نظارت بهداشتی و استاندارد و حتا تاریخ گذشت بعضاََ ویا با مهلت تاریخی کم وچود داره این نه تنها به تولید لطمه میزند که مسیر قانونی ترخیص کالاهای تجاری را هم مسخ و غیر قابل توجیه میکند با وجود تاکیدات و تذکرات مکرر مقام معظم رهبری و عمق نگاه ایشان در خصوص امر تولیدکه رکن اصلی استقلال و پایداری کشورمان در مقابل دشمنان و بدخواهان خارجی و عوامل داخلی آنهاست و شعارهای ایشان در سال قبل و امسال جا دارد دولت محترم با هماهنگی سایر سازمانها و نهادها در خصوص نحوه ورود کالاهای ته لنجی ازحیث مقدار و نوع کالاها محدودیتهایی را در بنادر جنوبی اعمال کنند و بجز اقلام غذایی ضروری و یک سری کالاهای مصرفی که تولیدات داخل محدودی دارند از ورود و خروج بقیه کالاها جلوگیری شود
Iran (Islamic Republic of)
بهروز
۱۳:۱۳ ۰۷ فروردين ۱۳۹۹
لطفا جشم بسته بازار پوشاک را مثل خودرو بی رغیب نکنید.این دهاتی که دیوار دورش کشیدید.روزی شهر خواهد شد.رقابت کیفیت همراه دارد نه اینست که روزی باید قید دلار نفت را بزنیم.چرا صادر کننده پوشاک نباشیم .چرا چرا ایا اینهم پراید است که نتواند با تویوتا رقابت کند
آخرین اخبار