آخرین سکوی فاز ۱۳ پارس جنوبی نصب شد

مجری طرح توسعه فاز ۱۳ میدان گازی پارس جنوبی از نصب آخرین سکوی این طرح در خلیج فارس خبر داد.

آخرین سکوی فاز ۱۳ پارس جنوبی نصب شدبه گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، پیام معتمد مجری طرح توسعه فاز ۱۳ میدان گازی پارس جنوبی گفت: سکوی اقماری ۱۳C، چهارمین و آخرین سکوی فاز ۱۳ پارس جنوبی است که شامگاه شنبه همزمان با پایدار شدن شرایط جوی و با رعایت الزامات ایمنی در موقعیت مخزنی این طرح نصب شد.

او وزن این ابرسازه دریایی را ۲۵۰۰ تن عنوان کرد و افزود: این سکو با ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی پس از اتمام عملیات ساخت در یارد صنعتی شرکت صنایع دریایی ایران (صدرا)، به همراه سکوی اصلی ۱۳A در روز‌های یکشنبه و دوشنبه ۲۰ و ۲۱ بهمن ماه با روش (Push Pull) بر روی شناور FLB۱۲۴ قرار گرفت و پس از انجام فعالیت‌های مهاربندی، به سوی مرز آبی ایران و قطر در آب‌های خلیج فارس روانه شد.

مجری طرح توسعه فاز ۱۳ میدان گازی پارس جنوبی تصریح کرد: پس از نصب عرشه دریایی ۱۳A و قرار گرفتن شناور حامل سکوی ۱۳C در موقعیت C و با در نظر گرفتن شرایط پایدار آب و هوایی در دریا، کلیه فعالیت‌های مربوط به آماده‌سازی جکت و نصب کیسون انجام شد و نهایتا عرشه اقماری ۱۳C بر روی چهارپایه خود قرار گرفت.

معتمد با بیان اینکه شناور Sea Pad عملیات انتقال و نصب سازه‌های جانبی این سکو شامل مشعل و پل ارتباطی بین عرشه و مشعل به‌زودی  آغاز می‌کند، عنوان کرد: پس از پایان عملیات نصب متعلقات این سکو، فعالیت‌های اجرایی مربوط به اتصال و راه‌اندازی چاه‌ها، آخرین اقدامات پیش رو در جهت بهره‌برداری از سکوی ۱۳C خواهد بود.

او با بیان اینکه فاز ۱۳ هم اکنون با برداشت روزانه ۲۸ میلیون متر مکعب گاز غنی از سکو‌های ۱۳B و ۱۳D در مدار بهره برداری قرار دارد، گفت: با راه‌اندازی این سکو و با احتساب تولیدات سکوی اصلی ۱۳A، روزانه ۲۸ میلیون متر مکعب گاز ترش به تولیدات این فاز از میدان گازی پارس جنوبی افزوده خواهد شد.

مجری طرح توسعه فاز ۱۳ میدان گازی پارس جنوبی ادامه داد: بدین ترتیب بخش فراساحلی طرح توسعه فاز ۱۳ میدان گازی پارس جنوبی، با در نظر گرفتن چهار سکوی دریایی و تولید روزانه ۵۶ میلیون متر مکعب گاز غنی به‌طور کامل به پایان خواهد رسید.

معتمد وضعیت پالایشگاه خشکی این طرح را برای تولید روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز شیرین مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در پالایشگاه این فاز هم‌‎اکنون تمام فرآورده‌های گازی شامل گاز متان، میعانات گازی، گاز مایع (LPG)، اتان و گوگرد تولید می‌شود که انتظار داریم با رسیدن به حداکثر ظرفیت برداشت گاز غنی از بخش فراساحل، میزان تولید این محصولات نیز مطابق توان واحد‌های فراورشی به حداکثر برسد.

او  یادآور شد: با توجه به آمادگی که در پالایشگاه خشکی برای فراورش گاز غنی با ظرفیت نهایی وجود دارد، تکمیل این طرح در بخش فراساحل به منزله پایان توسعه کامل این طرح گازی به شمار می‌رود.

مدیر عامل شرکت صدرا نیز بیان کرد: این سکو که از سکو ها‌ی ده گانه پارس جنوبی است به سفارش شرکت ملی نفت ایران ساخته شده است

مهندس صمدی  افزود: با نصب این سکو وپس از انجام مراحل را ه اندازی وبهره برداری میزان برداشت گاز از حوزه مشترک گازی پارس جنوبی روزانه ۱۴ میلیون متر مکعب افزایش خواهد یافت.

او ادامه داد:با نصب و راه اندازی این سکو و با در مدار قرار گرفتن آن علاوه بر ایجاد اشتغال به منویات رهبرمعظم انقلاب پیرامون رونق تولید عمل شده است و گاز شیرین کشور تامین و خوراک صنایع پایین دستی فراهم خواهد شد.

مدیر عامل شرکت صدرا ضمن بیان این مطلب که شرکت صدرا قابلیت طراحی، مهندسی، ساخت ونصب وراه اندازی سکو وسازه‌های دریایی رادارا می‌باشد تصریح کرد: با واگذاری طرح‌های جدید به این شرکت علاوه بر اشتغال نیرو‌های بومی و متخصص زمینه خود کفایی در صنایع وابسته به نفت فراهم خواهد شد.

ساخت وطراحی و مهندسی این سکو ۱۰۰ درصد ایرانی بوده و۶۰ درصد از تجهیزات در شرکت‌ها و تولید کنندگان داخلی تولید و تامین شده است. 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.