چگونه کرونا را به آشپزخانه‌هایمان راه ندهیم؟

بهتر است روزی ۳ بار با استفاده از مواد شوینده و اسفنج، شیرآلات و سینک ظرفشویی را کامل بشویید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، این روز‌ها کل جهان به شدت درگیر ویروسی به نام کرونا شده و همه به دنبال راه‌هایی برای مبارزه و پیشگیری از این ویروس هستند، این روز‌ها دغدغه بسیاری از افراد، جلوگیری از انتشار ویروس کرونا در منزل و محیط کار است و همه به دنبال راهی برای تمیز کردن سطوح خانه به خصوص آشپزخانه هستیم.

مواد ضدعفونی کننده مناسب برای سطوح آشپزخانه

بهترین موادی که برای تمیز و ضدعفونی کردن خانه مورد استفاده قرار می‌گیرند، انواع مواد شوینده؛ آب ژاول؛ الکل اتانول؛ پرکلرین و اپیمکس است، این مواد بهترین مواد مورد استفاده برای ضدعفونی کردن سطوح هستند.

از بین بردن ویروس و میکروب از روی شیرآلات

در طول روز ممکن است بار‌ها از شیرآلات آشپزخانه استفاده کنید و با دست تمیز و یا حتی کثیف آن را لمس کنید. در این صورت اگر دستان شما آلوده به ویروس کرونا و یا هر ویروس دیگری باشد، به همین طریق به شیرآلات منتقل شده و با لمس شیر توسط نفر بعدی، ویروس به دستان او منتقل خواهد شد. شاید همین مورد بسیار کوچک و جزئی، روند انتقال ویروس کرونا در آشپزخانه باشد.

بهتر است روزی ۳ بار با استفاده از مواد شوینده و اسفنج، شیرآلات و سینک ظرفشویی را کامل بشویید. یک اسپری حاوی مقداری الکل و آب در کنار ظرفشویی قرار داده و گاهی روی شیر و سینک ظرفشویی اسپری کنید تا با این کار از تمیز بودن این سطوح مطمئن شوید.

ضدعفونی کردن اسفنج شستشو را نیز فراموش نکنید. با مواد شوینده، اسفنج را خوب بشویید.

ضدعفونی کردن یخچال و فریزر

تمامی مواد غذایی و خوراکی که داخل یخچال دارید را خوب ضدعفونی کنید و تحت هیچ شرایطی سبزیجات و میوه‌های نَشسته را داخل یخچال قرار ندهید.

پیشنهاد می‌شود که برای این کار از مواد ضدعفونی کننده سبزیجات و یا سرکه و نمک استفاده کنید.

تمام سطح یخچال را با اسپری پاک کننده مناسب برای یخچال تمیز کرده و با یک دستمال که به محلول الکل و آب آغشته شده، تمامی سطوح داخلی و خارجی یخچال را تمیز کنید.

پیاز خام یک ماده ضدعفونی کننده طبیعی و بی‌ضرر است. یک پیاز خام را از وسط نصف کرده و داخل یخچال قرار دهید تا فضای داخل یخچال را ضدعفونی کند.

دستگیره و درب یخچال و فیرز فراموش نشود

- دستگیره و درب یخچال را روی چند بار با الکل ضدعفونی کنید.
- حداقل روزی یک بار کف آشپزخانه را با مواد شوینده تی بکشید.
- شستشوی دست‌ها با آب و صابون قبل از ورود به آشپزخانه
ضدعفونی کردن تمامی سطوح به صورت روزانه خصوصا دستگیره‌های کابینت، یخچال، کشو، گاز و ... در غیر این صورت سطوح را با دستمال کاغذی یا پد‌های الکلی یکبار مصرف لمس نموده و بلافاصله دور بیاندازید.
برای تمیز کردن اپن آشپزخانه، ابتدا با استفاده از دستمال تمیز، مواد شوینده و اسپری‌های پاک کننده تمام سطح اپن را تمیز کنید. سپس محلول آب ژاول و آب و یا محلول الکل و آب را روی سطح اپن اسپری کنید.
- استفاده از دستمال‌های یکبار مصرف برای نظارت سطوح
- ضدعفونی کردن خرید‌ها با افشانه الکل قبل از استفاده
- استفاده از دستمال‌های یکبار مصرف برای نظافت سطوح
- استفاده نکردن از لیوان، بشقاب، قاشق و چنگال مشترک
- پرهیز از دست زدن به ظروف دیگران
- ضدعفونی اسکاچ به صورت روزانه
- شستن دست‌ها پیش از غذا و میان وعده
- تخلیه روزانه سطل زباله
- ضدعفونی کردن خرید‌ها با افشانه الکل قبل از استفاده

راهکارای مفید برای ضدعفونی کردن خریدها

اما چگونه خریدهایمان را ضدعفونی کنیم تا کرونا به آشپزخانه‌هایمان وارد نشود؟

اسکاچ جدا برای شستن چیز‌هایی که از بیرون خریدید بیرون بگذارید.

درب ورودی خانه محدوده یا مرز فرضی تعیین کنید که همه خریدهایتان را در آنجا بگذارید، ترجیحا در یک تشت یا لگن بزرگ

خرید‌ها و پلاستیک آن‌ها را آلوده فرض کنید، بعد از خالی کردن کیسه آن‌ها را بیرون بیاندازید.

کارت، موبایل، کلید، سوئیچ را روی دستمال بگذارید و در اولین فرصت ضدعفونی کنید و صورت و دست‌هایتان را تا آرنج خوب بشویید.

لباس‌های بیرون مثل کت، کاپشن، مانتو را در همان محدوده در بیاورید و آویزان کنید.

خرید‌ها را به آشپزخانه منتقل کنید و با اسکاچ، مایع ظرفشویی و آب بشویید، بعد از شستن خرید‌ها سینک را هم بشویید.

حواستان باشد سطح‌هایی مثل موبایل، دکمه آسانسور، کلید و کیبورد کثیف‌تر از سطوح نرم مثل لباس هستند.

خانه منطقه امن ماست و با انجام این اقدامات امنیت خانه را بیشتر تضمین می‌کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار