نمک اکوسیستم دریا توسط پارک علم و فناوری کرمانشاه تولید شد

فناوران پارک علم و فناوری کرمانشاه توانسته اند با بکارگیری جدیدترین تکنولوژی‌های روز دنیا برای نخستین بار در ایران و آسیا، نمک اکوسیستم‌های دریایی تولید کنند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، سعید ظفری مدیرعامل دانش زیست دریا گفت: در آب دریا حدود ۷۲ عنصر وجود دارد که بسیاری از آن‌ها غلظتی کمتر از ppm۱ دارند، اما در حیات آبزیان اثر بسیار بالایی دارند. این عناصر به طور مستقیم و غیر مستقیم در تولید بسیاری از آنزیم‌ها در پروسه متابولیسم نقش مهمی ایفا می‌کنند.

همچنین مقداری از عناصر کمیاب در تشکیل اسکلت مرجان‌ها نقش به سزایی دارند به طوری که بدون وجود برخی از آنان عمل Calcification (جمع شدن کلسیم در یکی از بافت‌های بدن) اتفاق نخواهد افتاد. این عناصر بر اثر مصرف و فیلتراسیون و بسیاری از دستگاه‌های استریل کننده آب از قبیل Ozone و UV از بین رفته و از دسترس مرجان‌ها خارجی می‌شوند.

او افزود: پیش از این، تولید نمک اکوسیستم دریایی در انحصار کشور‌های آمریکا، اسرائیل، فرانسه و آلمان بود، اما اکنون با بومی سازی این دانش، به ساخت، تولید و بهره برداری این محصول دسترسی پیدا کرده ایم؛ در حال حاضر این محصول به صورت نیمه صنعتی در حال تولید است.

ظفری بیان کرد: اگر به ازای هر سی لیتر آب، یک کیلوگرم از این نمک را حل کنیم، دقیقا محیط آب دریا شبیه سازی می‌شود. در این صورت ما می‌توانیم انواع میکروارگانیسم‌ها و ماکروارگانیسم‌ها را نگهداری کنیم.

او اظهارداشت: این محصول را می‌توان در صنایع شیمیایی، نظامی، شیلات و مزارع پرورش ماهی، میگو و سایر آبزیان دریایی و سازمان انرژی اتمی (برای ساخت و پایلوت آب شیرین کن‌های هسته ای) و همچنین به منظور تست و بررسی فشار در زیر دریایی‌ها و مکان‌هایی که فاصله زیادی با دریا دارند، استفاده کرد.

او به وجه تمایز این محصول و برتری این تولید داخلی نسبت به برند‌های خارجی اشاره کرد و گفت: هم اکنون این محصول نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی دو مزیت اصلی دارد. نخست، در این محصول آب بین مولکولی حذف شده است. این مساله تاثیر بسیار زیادی در پارامتر‌های شیمیایی، میزان PH، درجات سختی و خلوص نمک دارد. نمک‌هایی که اکنون در داخل بازار ایران به صورت وارداتی حضور دارند، خلوص شان در حد ۹۰ تا ۹۵ درصد است. در صورتی که ما با تولید این محصول میزان خلوص را بالاتر برده و به ۹۹/۹۸ درصد رسانده ایم.

ظفری یادآور شد: دومین مزیت این است که توانسته ایم با اضافه کردن نانو ذرات کربن به این محصول، ترکیبات حاوی فنول، رنگ و کدورت آب را استخراج و توسط فیلتراسیون جمع آوری کنیم.

ظفری ادامه داد: خوشبختانه هم اکنون با حمایت پارک علم و فناوری کرمانشاه توانسته ایم به بازار جهانی راه یابیم و محصولات مان را به کشور‌های همسایه ترکیه، ارمنستان و عراق معرفی کنیم و با فروش محصولات ارزآوری داشته باشیم. اخیرا نیز مذاکراتی با دبی داشته ایم.

او گفت: متاسفانه اکنون شرایط تحریم، در روند صادرات محصولات ما اختلال ایجاد کرده است. در حال حاضر این محصول خریدارانی از کشور‌های برزیل و ژاپن دارد، اما به دلیل مسایل بانکی فعلا روند مذاکرات به صورت تعلیق در آمده است از این رو از مسوولان درخواست داریم تا راهکاری مناسب برای پرداخت‌های بین المللی پیدا کنند.

انتهای پیام/ز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار