چگونه یک پادکست خوب بسازیم؟

در این گزارش به نکات کلیدی اشاره شده که هر فرد قبل از ضبط پادکست خود نیاز دارد آن‌ها را عملی کند.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، این روز‌ها ضبط پادکست‌ها بسیار پر طرفدار شده چرا که افراد زیادی در طول روز زمان خود را صرف گوش دادن به فایل‌های این چنینی می‌کنند. پادکست‌ها می‌توانند محتوای بسیار آموزنده و خوبی را در خود جای دهند و بسیار کارآمد باشند. از این جهت افراد بیشتری روزانه به سمت آن‌ها کشیده می‌شوند.

با این حال برای آن که یک پادکست قابل قبول و مورد پسند واقع شود، فردی که آن را تولید می‌کند علاوه بر توجه فراوان بر محتوا و چیدمان سخنان خود باید کیفیت صدایش را نیز در نظر بگیرد چرا که تنها ارتباطی که فرد با وی برقرار می‌کند صدای او است. از این رو هر کس که قصد ضبط پادکستی جدید دارد می‌بایست به یک سری موارد توجه داشته باشد و آن‌ها را رعایت کند.

چگونه کیفیت پادکست‌های خود را بالا ببریم /// گزارش

افزایش کیفیت پادکست‌ها کار پیچیده و دشواری نیست اما به دقت بالا نیاز دارد زیرا ممکن است هر فرد در زمان ضبط محتوای خود به برخی مسائل بی‌توجه‌ای کند. گذشته از همه چیز، باید قبول داشت که مهندسین صدا و تهیه‌کنندگان صوت و تصویر سال‌های زیادی را صرف یادگیری و نحوه تنظیم یک محتوای صوتی می‌کنند در نتیجه یک سخنگوی رادیویی و یا پادکست نیاز دارد تا حداقل اطلاعات پایه از این قبیل را بلد باشد. فهم نکات پایه از مشخصات یک میکروفون، چه نمونه‌های ساده و یا حرفه‌ای، به فرد کمک می‌کند تا به صورت بهتری محتوای خود را ضبط کند.


فهم الگوهای قطبی هر میکروفن

نیازی نیست که در این قسمت به صورت عمیقی وارد شد و به طریقه تاثیر حروف بیان شده بر روی میکروفن پرداخت، چرا که اوقیانوسی از جزئیات برای یادگیری وجود دارد. افراد می‌توانند در صورت علاقه شدید به مبحث‌های این چنینی به جست‌وجو در این رابطه بپردازند اما توضیحات قرار گرفته در این گزارش کافی و کارآمد خواهد بود.

به همین دلیل ابتدا می‌بایست به جزئیات ضروری در ضبط صدا پرداخت که از مهمترین آن‌ها الگو‌های قطبی هستند. به طور کلی باید اظهار داشت که الگوی قطبی یک میکروفن نشانگر نحوه دریافت و یا عدم پذیرش صدا توسط دیافراگم این دستگاه است. به عنوان مثال این نمایشگر‌های الگوی قطبی میزان دریافت و دفع صدا از کنار میکروفن و زوایای دیگر را برای فرد مشخص می‌سازند. گفتنی است که خیلی از میکروفن‌های موجود در زمان حال از چند الگوی متفاوت برخوردارند که معمولا به صورت چند کپسول جذب صدا در یک محفظه میکروفن قرار گرفته‌اند. با این حال میکروفن‌های USB و یا XRL ساختار ساده‌تری دارند که به آن‌ها پرداخته شده است.

چگونه کیفیت پادکست‌های خود را بالا ببریم

در نمودار قرار داده شده، قطب‌ها به شکل دایره نشان داده شده‌اند. یک دایره کامل نمایانگر محیط ۳۶۰ درجه صدا‌ها است و قسمت‌هایی که دایره‌ها ناقص و کشیده به نمایش در آمدند زوایایی هستند که میکروفن قادر به جذب صدا از آن سو نبوده است. از آنجایی که تصویر متعلق به یک آزمایش تدریجی است و میکروفن به سرعت قطع نشده، نمودار نشان‌گر یک رشد و افت ملایم در صدا‌ها است. با توجه به نمودار‌ها افراد می‌توانند از نقاط اصلی یک میکروفن و نحوه واکنش آن به دفع و جذب صداها مطلع شوند.


الگو‌های Cardiod

به طور کلی می‌توان گفت که این مدل از متداول‌ترین الگو‌هاییست که یک فرد می‌تواند پیدا کند. الگوی Cardiod کمی مانند طراحی از یک قلب ناقص است. و فاصله برقرار شده بین دو قسمت قلب نمایانگر زمان‌هایی است که میکروفن صدا را دفع می‌کند و به خود نمی‌گیرد. از آنجایی که این منطقه در پایینی‌ترین نقطه دیاگرام قرار دارد نمایانگر فضای پشتی یک میکروفن است. یک میکروفن Cardioid از اولین لحظه نصب به صورت اولویت بندی فعالیت می‌کند.

چگونه کیفیت پادکست‌های خود را بالا ببریم

به صورتی که اگر مستقیما با آن صحبت کنید کاملا صدا را می‌گیرد و اگر کمی به کناره‌ها بروید جذب صدا ضعیف‌تر می‌شود. اگر شخصی بر پشت این میکروفن‌ها قرار گیرد به کلی صدای وی دفع شده و هیچ صوتی جذب میکروفن نمی‌شود. در نتیجه باید گفت که الگو‌های Cardioid برای پادکست‌هایی که به صورت فردی و تکی، در فضایی کوچک ضبط می‌شوند بسیار مناسب است. نمونه‌های Super و Hypercardioid الگو‌های خطی‌تری هستند که برای ضبط صدای مستقیم‌تر در محیطی شلوغ مناسب هستند.


الگوی قطبی Figure Eight

بعضی از میکروفن‌ها قادرند تا صدای یکسانی را از زوایای مختلف دریافت کنند. نمودار آن‌ها بیشتر به شکل عدد هشت زبان انگلیسی شباهت دارد. این نمودارها برای دلایل مختلفی مورد توجه قرار می‌گیرند اما از مهم‌ترین این دلایل مناسب بودن آن‌ها برای ضبط صدای دو نفر به صورت همزمان بر روی یک پادکست است. اگر دو نفر به حالت مذاکره رو به روی یکدیگر قرار گیرند، یک عدد میکروفن با چنین الگویی می‌تواند انتخاب بسیار مناسبی برای ضبط صدای آن‌ها باشد.


تکنیک‌های موثر بر روی میکروفن‌ها

همانطور که بازیگری بر روی صحنه نیاز به تمرین دارد تا بتواند برای یک نمایش مناسب آماده باشد. یک گوینده نیز می‌بایست شرایط لازم و تمرینات مورد نیاز را برای ضبط صدای خود فراهم سازد و به آن‌ها متعهد باشد. صحبت برای یک پادکست بسیار با گفت‌وگو‌های روزانه متفاوت است و برای آگاه شدن به این نکات شخص باید به عوامل موثر در ضبط صدا توجه نشان دهند.


بیان حروف تاکیدی

حروف تاکیدی در زمان به زبان آمدن میزانی از هوا را وارد میکروفن می‌کنند. هرچقدر که یک گوینده مبتدی‌تر باشد این صدا ناخوش‌تر وارد میکروفن شده و تاثییر بدی بر روی نظر شنونده می‌گذارد. گفتنی است که حتی افراد حرفه‌ای هم گاهی دچار این مشکل طی صدای ضبط خود می‌شوند اما راه‌هایی هستند که از ایجاد چنین اشتبا‌هاتی را می‌گیرد. به عنوان مثال یک فیلتر مناسب مانند Pop Filter برای میکروفن می‌تواند تاثیر بسیار مناسبی در کنترل هوای وارد شده به دستگاه بگذارد.

چگونه کیفیت پادکست‌های خود را بالا ببریم

به صورت ایده‌آل، زمانی که صدای حروف تاکیدی به سوی میکروفن می‌روند این فیلتر‌ها جلوی هوا را گرفته و حروف را با شفافیت بهتری درون خود جذب می‌کنند. اما باید اظهار داشت که فیلتر‌ها به تنهایی کافی نیستند. برای آن که کاملا از این مشکل خلاص شید و یا به پاپ فیلتر‌ها نیازی نداشته باشید، تنها کافیست تا فاصله مناسب را با میکروفن خود رعایت کنید و همجنین حواستان را به میزان حرکت لب‌ها و دهان جمع کنید تا حروف تاکیدی تنشی بر روی میکروفن وارد نکنند.


تکنیک فاصله

این روش بیشتر مناسب افرادی است که صدای بمی و یا آرامی دارند. در زمان ضبط صدا، اگر فردی هرچقدر به میکروفن نزدیک‌تر شود صدای وی بلندتر ضبط می‌شود. تفاوت صدایی که در فاصله ۱۵ سانتی با میکروفن ضبط می‌شود تا صدایی که فاصله‌ای مطابق با ۳۰ سانتی‌متر بوده بسیار زیاد است. بهترین روش برای تشخیص نقطه مناسب برای صدای شما آن است که از فاصله‌های مختلف صحبت‌های خود را ضبط کرده و با یکدیگر مقایسه کنید.


محیط ضبط صدا

مکانی که شما در آن تلاش دارید تا پادکست خود را ضبط کنید بسیار مهم است. به عنوان مثال اتاقی پر از پنجره و شیشه صدایی زنده و با انعکاس را به وجود می‌آورد در حالی که اتاق پر از فرش و محلفه صدای شما را مرده و صامت به گوش می‌‌رساند. بهترین روش آن است که شما میکروفن خود را در بین وسایلی قرار دهید که قابلیت انعکاس صدای بالایی ندارند.

چگونه کیفیت پادکست‌های خود را بالا ببریم

در نظر داشته باشید که اشیای براق مانند اجسام شیشه‌ای معمولا منعکس گننده صدا هستند در حالی که لوازم نرم و پارچه‌ای مانند محلفه و پرده، صدا را جذب خود می‌کنند. از طرفی وسایل چوبی در میان این دو قرار دارند. شما نیاز دارید تا به نسبت پادکستی که می‌خواهید ضبط کنید محیط مناسب را انتخاب کنید. گفتنی است که برخی افراد پادکست‌های خود را در فضایی بسته مانند کمد ضبط می‌کنند.

در آخر باید به این مسئله نیز اشاره کرد که تهیه یک میکرپفن مناسب، قطعا تاثیر بسیاری بر روی کیفیت پادکست شما خواهد داشت، اما افراد قبل از آن که اقدام به پرداخت مبالغ خاص برای خرید چنین تجهیزاتی کنند، می‌بایست خود از مهارت‌های لازم و تکنیک‌های مورد نیاز برای ضبط یک پادکست مورد پسند برخوردار باشند. این مهارت نیز مانند بسیاری از نمونه‌های دیگر با تلاش و تمرین به دست می‌آید.

گزارش از امین وصالی


بیشتر بخوانید: آموزش فعالسازی حالت تاریک در نرم افزارهای مختلف


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار