بهبود ساختار صنعت چای در سال جاری هدف گذاری شود

استاندار گیلان در نشست بررسی مسائل صنعت چای گفت: بهبود ساختار صنعت چای باید در سال جاری هدف گذاری شود.

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، ارسلان زارع، استاندار گیلان در نشست بررسی مسائل صنعت چای گفت: افزایش ۲۷ درصدی نرخ خرید تضمینی، برای فعالان صنعت چای امیدآفرین بوده است و بهبود ساختار صنعت چای باید در سال جاری هدف گذاری شود

او افزود: افزایش بیش از ۲۷ درصدی نرخ خرید تضمینی برگ سبز درجه یک (۴۶۰۰ تومان) و ۵۰ درصدی برگ سبز درجه دو (۳۳۰۰ تومان) در سال زراعی جاری، امیدآفرینی در چایکاران، کارگران، کارخانجات، بازرگانان و مجموعه فعالان صنعت چای را به دنبال داشته است.

استاندار گیلان،  با قدردانی از تمامی تولیدکنندگان بخش‌های مختلف کشاورزی که با وجود شیوع بیماری کرونا در دوماه گذشته با تلاش‌های موثر آنان خللی در فرآیند تولیدات آنان ایجاد نشد، افزود: چای بخشی از شناسنامه گیلان بوده و هویت بخش بزرگی از تولیدکنندگان و باغداران استان با نام چای عجین شده و این موضوع بسیار ارزشمند همواره برای دولت مهم بوده است.

زارع،  به تولید بیش از ۹۰ درصد چای داخلی در استان گیلان و وابستگی اشتغال و معیشت تعداد قابل توجهی از مردم استان به صنعت چای اشاره کرد و گفت: در استان گیلان در  دولت‌های یازدهم و دوازدهم، شاهد احیاء باغات متروکه چای و نیز افزایش کمیت و کیفیت این محصول بودیم.

استاندار گیلان، در گیلان رشد ۴۰ درصدی قیمت برگ سبز چای در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ و رشد ۱۱ درصدی تولید در این سال زراعی را منجر به رونق نسبی صنعت چای عنوان کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب در نامگذاری امسال تحت عنوان «جهش تولید» متناسب با اقتصاد جامعه سیاست راهبردی پیش‌روی ما گذاشتند که باید فعالیت‌ها را گسترش دهیم و مضاعف کنیم.

زارع،  با بیان اینکه برای جهش در تولید صرفاً امید داشتن به درصد‌های رشد گذشته کفایت نمی‌کند، گفت: در موضوع تحقیقات، بهره‌وری، آبیاری نوین و استفاده بیشتر از تکنولوژی و مکانیزاسیون صنعت چای در فرآیند کاشت، داشت و برداشت تا فرآوری در کارخانه و بسته بندی، باید توانمان را تقویت کنیم تا با کشور‌های دنیا قابل رقابت باشد.

او  با اشاره به وجود تقاضا برای تولیداتمان در بازار داخلی، بر ضرورت کیفیت بخشی به محصول به نحوی مطلوب تأکید کرد تا در بازار‌های دنیا مشتری پسند باشد و منجر به افزایش درآمد کشور شود.

استاندار گیلان به احساس مسئولیت دولت برای حمایت از صنعت چای، افزایش سطح زیرکشت و ماندگاری این شغل و محصول اشاره کرد و گفت: همچنین ارتقاء کیفیت، بازگشت به چرخه تولید، ارائه سهم بیشتری از تولید به بازار و کاهش وابستگی به واردات همواره مورد توجه دولت بوده و امسال نیز با پیگیری‌های موثر نسبت به سال گذشته کمک شایان توجهی کرده است.

 زارع تعیین تکلیف زودتر قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای در سالجاری را ناشی از پیگیری‌های مستمر و مکاتبات صورت گرفته عنوان کرد و افزود: افزایش نرخ تضمینی برگ سبز چای به یقین در ارتقاء میزان کمیت و کیفیت محصول و انگیزه کشاورزان به صورت مستقیم اثرگذار است.

او  با اشاره به اینکه گیلان در میزان درآمد سرانه در قیاس با متوسط کشور پایین‌تر است، گفت: صنعت چای در مجموع حدود ۷۰ هزار نفر اعم از چایکار، کارخانه‌دار، بازرگان و پرسنل کارخانجات را دربر می‌گیرد که به طور قطع ارتقاء سطح درآمدی آنان منجر به افزایش سطح معیشتی این قشر و مرتبطین با آنان می‌شود که باید روز به روز تقویت شود.

استاندار گیلان افزود: افزایش بیش از ۲۷ درصدی نرخ خرید تضمینی برگ سبز درجه یک (۴۶۰۰ تومان) و ۵۰ درصدی برگ سبز درجه دو (۳۳۰۰ تومان) در سال زراعی جاری امیدآفرینی در چایکاران، کارگران، بازرگانان و مجموعه فعالان صنعت چای را به دنبال داشته است.

زارع افزود: در کارگروه‌های کشاورزی طرح مسائل مرتبط با آبیاری نوین، کشت‌های استراتژیک ما همچون برنج و چای را نیز دربرمی‌گیرد.

 او  از تبلیغ چای خارجی با عناوین داخلی در رسانه ملی انتقاد و خاطرنشان کرد: وقتی می‌گوییم که در ادارات گیلان به هیچ وجه چای خارجی مصرف نمی‌شود یعنی نگاه‌ها باید بر مصرف چای داخلی متمرکز شود.

استاندار گیلان  با اشاره به اینکه برگ سبز چای در درجه حرارت بالای ۹۵ خشک می‌شود، گفت: موضوع کرونا در فرآیند تولید به هیچ وجه اثرگذار نیست و بر رعایت جدی مسائل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی نیز تأکید شده است.

 زارع با بیان اینکه در راستای کیفیت بخشی محصول چای، افزایش قیمت و درآمد چایکاران و امکان رقابت با کشور‌های دیگر باید برنامه‌ای کاملاً علمی داشته باشیم، بر ضرورت فعال کردن مرکز تحقیقات چای تأکید و تصریح کرد: همانگونه که در به روز کردن فرآیند تولید محصول برنج، سهم مشخصی تعیین کرده و به آن دست یافتیم، باید نوآوری صنعت چای را نیز هدفگذاری کنیم.

او  درخصوص تقویت ذخیره ریالی صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور نیز گفت: باید پیگیری صورت گیرد تا از محل صرفه جویی یارانه اختصاصی دولت، به صندوق توسعه چای کمک شود.

استاندار گیلان گفت: انتظارم از خانواده بزرگ صنعت چای این است که با درک متقابل و همدلی که نسبت به یکدیگر در سال گذشته داشتند و شاهد ارائه کیفی برگ سبز چای و رشد کمیت بودیم؛ امسال نیز تداوم داشته باشد و چایکاران و کارخانه داران از وضعیت درآمدی راضی باشند.

در این نشست تخصص ، حبیب جهانساز ، رئیس سازمان چای کشور گزارشی از وضعیت تولید این محصول در ارائه کرد و  ذبیح اله نیکفر رئیس مجمع نمایندگان (نماینده لاهیجان و سیاهکل)، محمدحسین قربانی نماینده آستانه اشرفیه، اسدالله عباسی نماینده رودسر و املش و جبار کوچکی نژاد، نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست دغدغه‌های فعالان صنعت چای را بیان کردند.

همچنین شماری از فعالان و دست اندرکاران بخش خصوصی صنعت چای، پیشنهاد‌های خود برای افزایش تولید کمی و کیفی برگ سبز را مطرح کردند.

 

انتهای پیام/م.ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.