چهارآیین در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

قیمت هر کیلو مرغ ۱۰ هزار و ۷۰۰ تومان شد

کارشناس صنعت طیور گفت: مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۰ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزار و ۷۰۰ تومان است.

برومند چهارآیین کارشناس صنعت طیور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۰ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزار و ۷۰۰ تومان است.

وی با اشاره به اینکه عرضه گوشت منجمد از سوی پشتیبانی امور دام بر استمرار زیان مرغداران دامن زده است، افزود: در حال حاضر با جمع آوری مرغ مازاد از سطح بازار امیدواریم مرغداران از زیان خارج شوند.

چهارآیین ادامه داد: علی رغم آنکه با مازاد تولید روبرو هستیم، اما بنابر دستور ستاد تنظیم بازار مرغ منجمد توزیع می‌شود که این امر برخلاف ضوابط قانونی است.

این کارشناس صنعت طیور با انتقاد از نابه سامانی بازار نهاده‌های دامی بیان کرد: هم اکنون قیمت هر کیلو ذرت ۲ هزار و ۳۰۰ تا ۲ هزار و ۴۰۰ تومان و کنجاله سویا به مرز ۴ هزار تومان نزدیک شده است که امیدواریم پشتیبانی امور دام با عرضه مناسب محصول بازار را به آرامش برساند.

وی با اشاره به اینکه مرغداران تاوان تصمیمات نادرست دولتمردان را می‌دهند، بیان کرد: سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده موظفند از مرغداران حمایت کنند و تاکی قرار است مرغداران تاوان تصمیمات نادرست آن‌ها را بدهند و حال جای این سوال مطرح است که سازمان حمایت کجاست که ذرت با نرخ ۲ هزار و ۴۰۰ تومان و کنجاله سویا ۴ هزار تومان فروخته می‌شود.

چهارآیین با اشاره به اینکه مرغداران بیش از ۲ هزار میلیارد تومان دچار خسارت شدند، اظهار کرد: با وجود آنکه طی ۱.۵ سال گذشته مباحث کارشناسی متعددی مطرح شد، اما گوش شنوایی نیست و تنها تولیدکننده باید تاوان تصمیمات نادرست دولت را بدهد.

وی با بیان اینکه بازار رقابتی مرغ نیازی به دخالت ندارد، گفت: با وجود آنکه ارز ۴۲۰۰ تومانی هیچ سود برای مرغداران ندارد و تنها رانت را نصیب ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر از واردکنندگان کرده است، از این رو امیدواریم با تک نرخی شدن ارز و عدم دخالت دولت در بازار رقابتی مرغ به مشکلات فعلی اقتصاد پایان دهیم.

شیوع ویروس کرونا تاثیری در مصرف مرغ نداشته است

عضو سابق هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی با تکذیب کاهش مصرف مرغ به دنبال شیوع ویروس کرونا بیان کرد: طی ۵ ماه اخیر پشتیبانی امور دام حدود ۷۰ هزار تن مرغ مازاد از سطح بازار را جمع آوری کرده است، در حالیکه ماهیانه ۵۰ هزار تن مازاد تولید داریم که این امر ادعا مسئولان مبنی بر کاهش مصرف مرغ را رد می‌کند.

وی ادامه داد: شیوع ویروس کرونا بهانه‌ای برای پنهان کردن ضعف مدیریتی است چرا که با وجود تعطیلی مهمانی و عروسی، افراد همان وعده غذایی را در خانه خود مصرف می‌کنند.

چهارآیین میزان جوجه ریزی تحمیلی را علت اصلی زیان مرغداران دانست و افزود: زمانیکه تصمیمات مربوط به میزان جوجه ریزی بدون نظرخواهی از نمایندگان تولیدکنندگان پشت در‌های بسته گرفته می‌شود، نتیجه این امر چیزی جز زیان ۶ ماهه مرغداران نیست.

عضو هیئت مدیره سابق کانون سراسری مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه مرغداران نقشی در زیان‌های اخیر ندارند، اظهار کرد: برخی مسئولان ویروس کرونا را بهانه زیان مرغداران اعلام کردند، در حالیکه این موضوع فاقد هر گونه نظر کارشناسی است و علت آن را می‌توان در زیان مرغداران سه ماه قبل از شیوع این ویروس اعلام کرد.

وی با اشاره به اینکه کاهش مصرف مرغ توجیه منطقی ندارد، گفت: با وجود تعطیلی تالار‌های پذیرایی و مهمانی ها، اما این موضوع هیچ تاثیری در تقاضا ندارد، چرا که همین میزان در منازل مورد استفاده قرار می‌گیرد، ضمن آنکه در ماه رمضان میزان مصرف به سبب وعده‌های نادرست غذایی در سحر و افطار ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.

این مقام مسئول مازاد تولید را علت اصلی گرفتاری مرغداران دانست و گفت: تعداد بالای فعالان این صنعت بیانگر رقابتی بودن بازار است و معنا و مفهوم این موضوع به معنای عدم دخالت مسئولان دولتی است، هر چند این امر به معنای آن نیست که دخالت‌ها به صفر برسد، بلکه نظارت و سیاست گذاری‌های کلان از جمله ضروریات است.

این مقام مسئول مازاد تولید را علت اصلی گرفتاری مرغداران دانست و گفت: تعداد بالای فعالان این صنعت بیانگر رقابتی بودن بازار است و معنا و مفهوم این موضوع به معنای عدم دخالت مسئولان دولتی است، هر چند این امر به معنای آن نیست که دخالت‌ها به صفر برسد، بلکه نظارت و سیاست گذاری‌های کلان از جمله ضروریات است.

وی ادامه داد: در سیاست‌ها و راهبرد‌های کلان باید امور را به بخش خصوصی واگذار کنیم تا ریل گذاری این صنعت ادامه یابد.

چهارآیین در پایان تصریح کرد: با وجود مازاد تولید پیش بینی می‌شود که تا نیمه اول امسال زیان ادامه یابد، اما اگر زیان مرغداران به ۱۰۰ میلیون قطعه کاهش یابد تا حدودی از زیان مرغداران کاسته خواهد شد، البته اگر این امر همین امروز اجرا شود، ۲ ماه دیگر آثارش در کاهش زیان مرغداران خود را نشان می‌دهد.

این کارشناس صنعت طیور در پایان مازاد تولید مرغ را عامل اصلی کاهش قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و گفت: قیمت مرغ تابع مکانیزم عرضه و تقاضاست به طوریکه با مازاد عرضه قیمت کاهش می‌یابد و این امر هیچ ارتباطی به شیوع ویروس کرونا ندارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار