میانگین کشوری فضای کتابخانه‌ای کرمانشاه کم است

فرماندار کرمانشاه بااشاره به میانگین کشوری فضای کتابخانه‌ای به ازای هر ۱۰۰ نفر سه متر مربع گفت : این میزان در شهر کرمانشاه برای هر ۱۰۰ نفر یک متر و ۶۳ سانتی متر است که اصلا جوابگوی جمعیت یک میلیونی آن نیست.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ فضل الله رنجبر فرماندار کرمانشاه زیربنای کتابخانه‌های عمومی شهرستان کرمانشاه را ۱۷ هزار و ۷۳۳ متر مربع اعلام کرد و گفت : ۱۶ هزار و ۲۱۸ متر آن دولتی و هزار و ۴۹۵ متر مربع نیز از محل مشارکت احداث شده که با توجه به میانگین سه متری فضای کتابخانه‌های کشور بسیار عقب هستیم.

او بااشاره به روند ساخت و ساز کتابخانه مرکزی شهر کرمانشاه با ۱۱ هزار مترمربع زیربنا گفت : برای تعیین تکلیف و جذب اعتبارات ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه باید از همه ظرفیت‌ها مانند نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استاندار و دیگر نهاد‌ها برای بهره برداری رسیدن آن کمک بگیریم تا این میزان عقب ماندگی را جبران کنیم.

رییس انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان کرمانشاه واگذاری کتابخانه مرکزی شهر کرمانشاه به بخش خصوصی بدون مصوبه انجمن کتابخانه‌های عمومی را خلاف قانون دانست.

رنجبر با اشاره به سند چشم انداز ۱۴۰۴ کشور که در آن به میزان هر ۱۰۰ نفر هشت متر مربع فضای کتابخانه‌ای ترسیم شده است، گفت: برای رسیدن به افق سند چشم انداز ۱۴۰۴ ابتدا باید اطلاعات از وضعیت کتابخانه‌های موجود در شهر‌ها و روستا‌های شهرستان گردآوری شود و سپس برای افزایش آن‌ها برنامه‌های دقیق و مدونی فارغ از داشتن یا نداشتن اعتبارات تدوین کنیم و سپس در راستای جذب اعتبار و افزایش مطالبات کتابخانه‌ای در سطح کشور و استانداری تلاش کنیم.

رنجبر در بخش دیگری از سخنان خود از حوزه سازمان فرهنگی و هنری شهرداری کرمانشاه خواست با توجه به وضعیت بیماری کرونا، برنامه‌های مختلفی برای تشویق شهروندان به کتاب خوانی و یا برگزاری جشنواره ارایه کند.

او بر اجرای برنامه‌های نرم افزاری برای تشویق کتاب خوانی در سطح شهرستان تاکید کرد و خواستار دعوت از برگزیدگان برتر استان درحوزه‌های مختلف برای تبلیغ کتابخوانی در شبکه‌های اجتماعی از سوی انجمن کتابخانه‌های عمومی شد.

فرماندار کرمانشاه خواستار بررسی مصوبات جلسات انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان در سال ۹۸ شد که چند مصوبه به اجرا درآمده و علت اجرا نشدن سایر مصوبات چه بوده است.

فرماندار کرمانشاه از نحوه هزینه اعتبارات کتابخانه‌های عمومی کشور انتقاد کرد و از دبیرکل کتابخانه‌های عمومی خواست سهم نیم درصد شهرداری کرمانشاه فقط در این شهرستان هزینه شود نه جای دیگر.

اختصاص ۹۰ میلیون تومان اعتبار در بخش کتابخانه شهرستان کرمانشاه

مدیرکل کتابخانه‌های استان کرمانشاه بااشاره به کمبود اعتبارات کتابخانه‌ها برای اجرای طرح و برنامه در سال‌های اخیر؛ گفت: پارسال از سهم ۵۰۰ میلیون تومانی کتابخانه‌های شهرستان کرمانشاه فقط ۹۰ میلیون تومان تخصیص یافت که این باعث کندی روند اجرای برنامه‌ها شد.

معصومه حسنی خوانساری به شرایط سخت نگهداری از ۷۰۰ نسخه کتاب نفیس و قدیمی استان اشاره کرد و گفت: متاسفانه جا، امکانات و اعتبار برای نگهداری این کتاب‌ها در استان نداریم.

او بااشاره به تعطیلی کتابخانه‌ها از پنجم اسفند ماه ۹۸ تا ۲۹ اردیبهشت ماه به خاطر شیوع بیماری کرونا گفت: کتابخانه‌ها در این مدت کار را تعطیل نکرده و پویش‌های مختلفی مانند هر کرمانشاهی یک کتاب، هر خانه یک کتابخانه، کرونا شکست را می‌دهیم، نقاشی کودکان، پویش بازی کودکان، مسابقه فیلم یک دقیقه‌ای بازی کودکان و پویش کتابداران از طریق شبکه‌های اجتماعی راه اندازی کردند.

خوانسار به راه اندازی پویش بزرگ کتاب و کتاب خوانی رضوی در سطح کشور اشاره کرد و گفت: از شهرستان کرمانشاه پنج هزار و ۲۱۸ نفر شرکت کردند که ۵۶ نفر آن‌ها برگزیده شدند.

مدیرکل کتابخانه‌های استان کرمانشاه با ارایه گزارشی؛ فضای کتابخانه‌های عمومی استان و شهرستان کرمانشاه را نسبت به میانگین کشوری بسیار کم برآورد کرد و گفت: طرح‌هایی برای ارتقا این فضا در دست اقدام است که متاسفانه اعتبار نداریم.

خوانسار افزود: میانگین فضای کتابخانه‌های عمومی کشور سه متر مربع به ازای هر ۱۰۰ نفر است در حالی در استان این مقدار هر یک متر و ۷۴ سانتی متر به ازای هر ۱۰۰ نفر است که بسیار عقب هستیم.

او افزود: در سند برنامه توسعه ششم و همچنین افق سند چشم انداز میزان فضای کتابخانه‌ای کشور به ازای هر ۱۰۰ نفر هشت متر تعریف شده بنابراین برای رسیدن به سطح کشوری و همچنین افق برنامه ۱۴۰۴ کرمانشاه نیازمند توجه ویژه در خصوص پروژه‌های کتابخانه‌ای از سوی وزارتخانه و مقامات ارشد استان است.

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار