مرگ مغزی هیچ فرقی با مرگ حتمی ندارد، ولی امکان برگشت به زندگی در کما وجود دارد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،دکتر سید حسین حمیدی فلوشیپ بیهوشی قلب دانشگاه علوم پزشکی بابل از امکان بازگشت فردی که به کما رفته خبر داد و گفت: مرگ مغزی اساسا همان مرگ است و زندگی برگشت ناپذیر است.

او افزود: مرگ مغزی با کما متفاوت است و در حالت مرگ مغزی تمام قسمت‌های مغز از بین رفته است و امکان تنفس بدون دستگاه تنفس مصنوعی وجود ندارد، ولی در حالت کما، خودِ فرد بدون دستگاه می‌تواند نفس بکشد.

دکتر حمیدی گفت: آسیب مغزی ناشی از حوادث، آسیب‌های عروقی مغز و عدم اکسیژن رسانی می‌تواند سبب تورم سلول‌های مغزی شود که این خود باعث عدم خون رسانی به مغز می‌شود.

زمان طلایی برای اهدای عضو را از دست ندهید

دکتر حمیدی فلوشیپ بیهوشی قلب دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: مغز توسط جمجمه که یک محیط استخوانی است محصور شده و تورم مغز باعث ایجاد فشار روی عروق مغز و عدم خون رسانی به مغز می‌شود.

او افزود: بین سه تا پنج روز مغز به صورت یک توده آبکی در می‌آید و در واقع فرد دچار مرگ مغزی شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: در مرگ مغزی تورم مغزی باعث عدم خون رسانی و به طبع آن عدم اکسیژن رسانی به کل مغز یعنی نیم کره‌ها و ساقه مغز شده و بیمار فاقد بیداری و آگاهی می‌شود.


او با بیان اینکه در مرگ مغزی عملکرد کلی مغز بصورت غیر قابل برگشت است، افزود: زمانی که بیمار مرگ مغزی اعلام می‌شود، دیگر امیدی به فردی که دچار مرگ مغزی شده با کمک دستگاه‌ها و فناوری پزشکی حیاتش برای مدت زمان محدودی حفظ می‌شود که این مدت بسیار محدود است و زمان طلایی حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت است که برای اهدای عضو مناسب است.

فلوشیپ بیهوشی قلب دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: هر لحظه ممکن است اعضای بدن فرد مرگ مغزی دچار مشکل شود مثلا قلب او از تپش باز ایستد و یا دچار سکته شود.

او افزود: قلب بیمار، چون به صورت ذاتی و خودکار تپش دارد در بیماران مرگ مغزی به کار خود ادامه می‌دهد، ولی کنترل آن توسط سیستم عصبی از بین رفته است.

دکتر حمیدی گفت: مرگ مغزی از سوی چندین متخصص که شامل متخصصان مغز و اعصاب، جراحان مغز و اعصاب، متخصصین بیهوشی و داخلی با توجه به دستور العمل‌های که توسط وزارت بهداشت تهیه شده، دقیقا مورد بررسی قرار گرفته و پس از تایید، اگر منع خاصی جهت اهدا عضو نداشته باشد کاندید اهدا عضو می‌شود.

او با بیان اینکه بیمار فقط با حمایت کامل تنفسی به مدت کوتاهی قلبش خواهد زد و در این مدت کوتاه فرصت جهت اهدای عضو وجود دارد، افزود: هر مرگ مغزی می‌تواند تا ۸ نفر را از مرگ و ۵۰ نفر را از معلولیت نجات دهد.

مرگ مغزی با کما از هم متفاوت اند

دکتر حمیدی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل تفاوت‌های مرگ مغزی و کما ،گفت: بیمارانی که دچار کما می‌شوند معمولا ساقه مغز آن‌ها سالم یا آسیب جزئی دیده است و امید به بیداری این بیماران وجود دارد و تنفس آن‌ها خود به خودی یا با کمک دستگاه تنفسی مصنوعی است و در کل تنفس آن‌ها قطع نمی‌شود.

دکتر حمیدی با اشاره به اینکه کما به دلیل آسیب دیدن مغز به وجود می‌آید، افزود: آسیب مغز می‌تواند به علت فشار زیاد، خونریزی، کمبود اکسیژن یا سموم به وجود بیاید و این آسیب می‌تواند موقتی یا دایمی و یا برگشت پذیر باشد.

او با اشاره به اینکه در کما فرد بیدار است و تنفس طبیعی دارد، ولی آگاهی نسبت به خود و محیط اطراف ندارد، گفت: در یک فرد به کما رفته، کار‌هایی مانند تنفس و گردش خون، به طور معمول انجام می‌شود، اما توانایی تفکر فرد از بین رفته است.

عضو کمیته تایید مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: فردی که به کما رفته، می‌تواند دوباره به زندگی عادی خود بازگردد و احتمال برگشت آن حتی بعد از مدت طولانی هم وجود دارد، زیرا بیمار خودش به صورت طبیعی نفس می‌کشد و فقط مغز برای مدتی هوشیاری ندارد، و شرایط برگشت بیمار وجود دارد.

او گفت: باید اشاره کرد که سالم بودن طناب نخاعی در بیماران مرگ مغزی ممکن است موجب حرکات رفلکسی در بیمار شود که نباید با حرکات ارادی اشتباه شود و به عنوان علامتی از حیات بیمار تلقی شود.

انتهای پیام/ س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.