چند راهکار مهم برای جلوگیری از ناخن جویدن کودکان

ناخن جویدن یکی از اختلالات شایع بین کودکان و نوجوانان است که آن‌ها هنگام ناراحتی و نگرانی این کار را انجام می‌دهند.

مهرداد ثابت، روانشناس در گفت وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان, در رابطه با اختلال ناخن جویدن در کودکان و نوجوانان اظهار کرد: ناخن جویدن یکی از اختلالات شایع بین کودکان و نوجوانان است که آن‌ها هنگام ناراحتی و نگرانی این کار را انجام می‌دهند، امّا در حقیقت، این اختلال معمولا با مشکلات دیگری مانند شب ادراری و پرخوری همراه است و در تمامی گروه‌های سنی و اجتماعی دیده می‌شود.

وی بیان کرد: ناخن جویدن وسیله‌ای برای کاهش فشار‌های بیرونی و درونی است که اگرچه با افزایش سن از میزان و شدت آن کاسته می‌شود، امّا در بزرگسالی هم دیده می‌شود و با تنش و اضطراب همراه است.

این روانشناس تصریح کرد: پژوهش‌ها نشان داده اند که "طلاق و جدایی والدین", " احساس ناخشنودی و نگرانی ", "اختلالات خانوادگی", "خودآزاری" , "دلبستگی ناایمن مادر و کودک ", "بی توجهی والدین" , "کمال گرایی و افزایش انتظارات از کودک", "سرزنش توسط والدین" , "تماشای فیلم‌های ترسناک", "ضعف جسمانی و کمبود ویتامین", باعث به وجود آمدن و تشدید اختلال ناخن جویدن می‌شود که این موضوع در پسران بیشتر از دختران است.

ثابت با اشاره به درمان اختلال ناخن جویدن در کودکان گفت: برای درمان ناخن جویدن در کودکان ابتدا باید علت‌های زمینه‌ای که باعث به وجود آمدن این اختلال شده اند ازبین برود و علاوه بر آن، ایجاد فضای آرام، پذیرش و محبت مادر، بازی و نقاشی، کاهش انتظارات، محیط شاد هم تا حد زیادی از بروز اختلال ناخن جویدن جلوگیری می‌کنند.

وی افزود: روش هایی، چون تلخ کردن و بستن ناخن ها، تهدید و تمسخر کودک و اصرار بر نجویدن ناخن ممکن است به طور موقت موثر باشند، امّا در درمان این اختلال ارزش چندانی ندارند.

بیشتر بخوانید

کودکان و عادت های ناخوشایند آنها

من نبودم، دستم بود

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار