نفس تنگی بازار ماسک در بام ایران

کمبود ماسک در بازار شهرکرد، الزامی بودن استفاده از آن را نقض می‌کند، مردم سر در گریبان هستند و نمی‌دانند قوانین ستاد کرونا را اجرا کنند یا با کمبود ماسک بسازند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، بیش از شش ماه است که کرونا ویروس میهمان ناخوانده کشور شده است و جولان می‌دهد.

در ابتدای شروع این ویروس نوپدید اعلام شد که افراد سالم نیاز به ماسک ندارند، اما این درحالی بود که وقتی پشت شیشه اغلب داروخانه‌ها نگاه می‌کردیم نوشته شده بود «ماسک و دستکش نداریم» اگر هم مردم با سماجت وارد داروخانه می‌شدند هنوز کلمه ماسک از دهانشان خارج نشده که پرسنل داروخانه همه با هم می‌گفتند «ماسک و دستکش نداریم».

نفس تنگی بازار ماسک در چهارمحال و بختیاری


بیشتر بخوانید


امروز با گذشت چندین ماه از وجود این ویروس در کشور و استان شاهد آن هستیم که مسئولان ستاد کرونا استفاده از ماسک را الزامی کرده‌اند، رئیس جمهور در ۱۴ تیر در ستاد ملی کرونا گفته بود: «از فردا استفاده از ماسک در محیط‌های عمومی شلوغ باید اجباری باشد و چنانچه کسی بدون ماسک به دستگاه، نهاد و یا ارگانی برای دریافت خدمت مراجعه کرد، باید از او بخواهند ماسک داشته باشد و حتی باید از حضور کارمندان و کارکنان در ادارات و دستگاه‌ها در صورت عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و استفاده نکردن از ماسک، جلوگیری شود.»، اما آیا مسئولان موضوع کمبود ماسک را مدنظر قرار داده‌اند؟ آیا این بار هم سود استفاده از ماسک به جیب دلال‌ها خواهد رفت یا نظارت‌ها انجام خواهد شد؟

اجرای پویش استفاده از ماسک در نبود ماسک

با وجود اینکه مسئولان می‌گویند ماسک در همه داروخانه توزیع می‌شود و در دسترس عموم قرار دارد، اما جای چند سوال در این میان ذهن همه را درگیر می‌کند که ماسک با چه قیمتی موجود است؟ و اگر مانند گذشته، همه مردم به سمت خرید ماسک روی بیاورند، کمبود ماسک وجود ندارد؟

مجید شیرانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: مجموع فوتی‌های ناشی از ویروس کرونا در استان به ۵۶ نفر رسیده است، این وضعیت در حالی خطرناک و مرگ آفرین است که مسئولان تنها زحمتی که برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و حفظ سلامت مردم به خود داده، طرح الزام کارمندان و مردم به استفاده از ماسک بوده و محدودیت‌هایی هم که قبلاً اعلام شده بود در سایه بی نظارتی متولیان امر مشغول به فعالیت هستند.

نفس تنگی بازار ماسک در چهارمحال و بختیاری

پیگیری‌های میدانی حاکی از این مطلب است که کمبود ماسک در سطح استان چهارمحال و بختیاری مشهود است، به طوری که در این حوزه شاید به زمان اسفند ۱۳۹۸ عقب گرد کرده‌ایم.

از طرفی فعالیت کارگاه‌های تولید ماسک کمتر شده و از طرفی گویا نظارتی بر توزیع ماسک نیست که منجر شده حلقه جمع‌آوری ماسک از کارگاه‌های تولیدی و توزیع در بین مردم و داروخانه ها، به خوبی عمل نکرده است.

این مسئله جایی بیشتر خودش را نشان می‌دهد که سازمان صمت استان چهارمحال و بختیاری که خود در این زمینه مسئول است، اعتراف به کمبود ماسک می‌کند.

محمدکاظم منزوی معاون امور صنایع سازمان صمت چهارمحال و بختیاری در نشست ستاد استانی کرونا اظهار داشت: حدود ۱۶ واحد صنعتی استان ماسک و مواد ضدعفونی تهیه می‌کند و در این زمینه فعالیت دارد.

نفس تنگی بازار ماسک در چهارمحال و بختیاری

هم اکنون نیز سه واحد تولید الکل ظرف ۲۰ روز راه‌اندازی و با توجه به اینکه مشکل تامین مواد ضدعفونی و الکل در بازار وجود ندارد، اما لازم است ماسک با قیمت مصوب وجود داشته باشد که در یک ماه اخیر دو واحد تولید ماسک در استان راه‌اندازی شد، اما باز هم کمبود در بازار وجود دارد.

سراغ برخی از مردم رفتیم تا نظرات مردم را در این خصوص بشنویم.

 بیاتی  می‌گوید: از زمان شیوع ویروس کرونا من تنها سه مرتبه توانستم ماسک خریداری کنم و هر بار که جهت تهیه دستکش و ماسک مراجعه کردم، برخی داروخانه‌ها یا گفتند نداریم و یا با محدودیت در اختیار می‌گذاشتند، اگر برخی مردم از ماسک و دستکش استفاده نمی‌کنند دلیل بر بی‌اهمیتی آن‌ها به این موضوع نیست.

 محمدی نیز در ادامه می‌گوید: تولید ماسک شاید در استان انجام شود، اما توزیع عادلانه نیست و داروخانه‌هایی که ماسک و دستکش دارند با قیمت بالا می‌فروشند که این اصلا برای مردم به صرفه نیست.

اگر ماسک و دستکش برای مردم به راحتی تأمین و در اختیار آن‌ها قرار گیرد قطعاً تعداد مبتلایان کاهش خواهد یافت و مردم هم در مکان‌های عمومی از ماسک استفاده خواهند کرد.

با این حال دولت استفاده به ماسک را الزامی کرده است، اما آیا چاره‌ای برای رفع کمبود ماسک و رفع گرانی ماسک در بازار اندیشیده است؟ آیا سازمان‌ها و ارگان‌های مربوطه مانند سازمان صمت برنامه‌ای برای توزیع عادلانه ماسک در بازار دارند؟

نفس تنگی بازار ماسک در چهارمحال و بختیاری

امیدواریم نهاد‌های نظارتی با جدیت بیشتری بر بازار عرضه اقلام بهداشتی خصوصا ماسک، دستکش و الکل ضدعفونی‌کننده نظارت کنند چراکه افزایش قیمت این نوع اقلام دلیل بازدارنده‌ای است تا افراد کم‌توان جامعه توجیه مناسبی برای نخریدن داشته باشند و همین عامل می‌تواند سبب همه‌گیری کرونا در جامعه شود.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار