رئیس مجلس در نشست مجازی مجمع مجالس آسیایی:

محور اصلی قانونگذاری پارلمان‌ها در عصر پساکرونا جلوگیری از تحریم‌های ظالمانه باشد

قالیباف گفت: محور اصلی قانونگذاری پارلمان‌ها در عصر پساکرونا باید تدوین چارچوب‌های قانونی و جلوگیری از تحریم‌های ظالمانه باشد.

محور اصلی قانونگذاری پارلمان‌ها در عصر پساکرونا جلوگیری از تحریم‌های ظالمانه باشدبه گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روابط عمومی مجلس شورای اسلامی؛  نخستین نشست مجمع مجالس آسیایی (APA) در مورد شیوع کووید ۱۹ با هدف همکاری بین المللی و اشتراک تجارب میان اعضای مجمع مجالس آسیایی، تحت حمایت ریاست دوره‌ای ترکیه بر این مجمع، به صورت آنلاین و با محوریت پیامد‌های همه گیری بیماری کووید ۱۹ در حوزه سلامت، اقتصاد و سایر حوزه‌ها در قاره آسیا و اقدامات پیشگیرانه برگزار شد.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان پیش از ظهر امروز (پنجشنبه، ۱۹ تیر) در اولین نشست مجازی مجمع مجالس آسیایی (APA) به صورت ویدئویی سخنرانی کرد.

متن این سخنرانی به شرح زیر است:

«بسم الله الرّحمن الرّحیم
رؤسای محترم مجالس کشور‌های آسیایی
نمایندگان محترم
خانم‌ها و آقایان

در ابتدا صمیمانه‌ترین درود‌های خویش و نمایندگان مجلس شورای اسلامی را از تهران، پایتختِ جمهوری اسلامی ایران، تقدیم می‌دارم. این اولین اجلاس مجازی مجمع مجالس آسیایی و اولین مشارکت اینجانب در این مجمع ِمهم، در آغاز به کار دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی است.

مایلم مراتب قدردانی خود را از تلاش‌های مستمر اعضای پارلمان‌های عضو، از زمان شکل‌گیری این مجمع و ارتقای جایگاه آن ابراز نمایم. همچنین لازم می‌دانم از اقدامات و تلاش‌های برادرم، جناب آقای پروفسور شینتوپ، رئیس محترم مجلس ملی ترکیه، در ریاست دوره‌ای و از جناب آقای دکتر مجیدی، دبیرکل محترم مجمع مجالس آسیایی و همکاران محترم دبیرخانه، در برنامه‌ریزی این نشست قدردانی نمایم. امیدوارم این نشست، گام مهمی در راستای کمک به پیشبرد اهداف مجمع مجالس آسیایی و همبستگی و تقویت همکاری‌های پارلمانی بین اعضاء در جلوگیری از همه‌گیری کووید ـ ۱۹ و بازسازی اقتصاد منطقه آسیا، در این شرایط خاص باشد.

همکاران گرامی و ارجمند

رؤسای محترم پارلمان‌های آسیایی

همانطور که اطلاع دارید، دنیای ما درحال تجربه یک دوره خاصی از تغییر و تحولات ناشی از همه‌گیری کووید ـ ۱۹ است. در این شرایط سخت و پیچیده، هم فرصت‌های همکاری ایجاد شده و هم تهدیداتی متوجه دولت‌ها و ملت‌هاست که فراتر از محدوده‌های جغرافیایی می‌باشد. نادیده گرفتن خطرات و فرصت‌ها، نامناسب‌ترین واکنشی است که می‌توان در برابر چنین وضعیتی نشان داد.

در این شرایط، دیپلماسی و همکاری پارلمانی، بیش از گذشته اهمیت می‌یابد و مجامع پارلمانی، مسئولیت بزرگی دارند. معتقدیم که با استفاده از چنین فرصت‌هایی، باید از طریق تعاملات چندجانبه پارلمانی، پیام‌های روشن و واحدی به جامعه بین‌المللی و ملت‌ها و در عین حال دولت‌ها، ارائه شود. ازسوی دیگر، از مسیر توانمندسازی و نقش‌آفرینی این مجامع با سایر نهاد‌های تاثیرگذار، میتوان اثرات منفیِ کرونا را کاهش داد.

نمایندگان و هیات‌های محترم پارلمانی

یکی از موضوعات مهمی که تحت تاثیر همه‌گیری ویروس کرونا قرار گرفته، مسائل اقتصادی است. معتقدم مواجهه اصولی و توسعه‌گرا با مسائل اقتصادی و تجاری در دوران همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ بین کشور‌ها اهمیت زیادی دارد که ضرورت بازنگری و بازاندیشی راهبرد‌های مناسبات بازرگانی و تجاری برای بازسازی اقتصاد را ایجاب می‌نماید.

هم‌اکنون، بعد از گذشت چند ماه از مواجهه جهانی با ویروس کرونا، تجربه ارزشمندی برای کشور‌های عضو مجمع مجالس آسیایی پدیدار شده و کمکِ کشور‌های عضو در پاسخ به نیاز‌های بهداشتی، دارویی، تجهیزات و اشتراک تجارب در این خصوص، افق جدیدی را برای توسعه مناسبات اقتصادی از جمله در حوزه سلامت گشوده است که با بهره‌گیری و تعمیق و تنوع آن به سایر حوزه‌ها، قدرت انعطاف پذیری بیشتری را به چیدمان جدیدِ روابط تجاری و اقتصادی کشور‌ها در شرایط کنونی و آینده، خواهد بخشید. به ویژه این که جهانِ پساکرونا، جهانی متفاوت از گذشته خواهد بود.

بدون تردید، نقش مجالس عضو و نحوه تعامل نظام قانونگذاران با چنین مسئله‌ای، اهمیت زیادی دارد. باید «دیپلماسی اقتصادی پارلمانی» و نقش آن را در پیشبرد رونق اقتصادی بین اعضای پارلمان‌های آسیایی، مد نظر قرار داده و از آن حمایت کنیم. در این ارتباط، پیشنهاد می‌شود:

اول - دبیرخانه مجمع مجالس آسیایی گزارش جامعی از نقش و ظرفیت‌های بالقّوه پارلمان‌های آسیایی برای نزدیک کردن افق‌های تجاری و اقتصادی کشور‌ها و پارلمان‌ها و هم‌افزایی اقدامات میان آنها تهیه و ارائه کند.

دوم- بایستی محور اصلی قانونگذاری پارلمان‌ها در عصر پساکرونا، ارائه و تدوین چارچوب‌های قانونی، پیدا کردن راه‌حل‌های توسعه‌گرا، تسهیل‌گر و تسریع کننده روابط اقتصادی و حمایت از توافقنامه‌های دوجانبه و چندجانبه، ایجاد سازوکار‌های حمایتی و تشویقی، حمایت از ایجاد چارچوب‌های نوین در پلتفرم‌های جدید و جلوگیری از هر نوع محدودیت و جهت‌گیری‌های غیرقانونی همچون تحریم‌های ظالمانه که مانع از گسترش روابط اقتصادی باشد، متمرکز شود. این امور وقتی شتاب می‌یابد که سیاست‌ها و اتخاذ رویکرد‌های جمعی ما در مسیر درستی قرار گیرند.

همکاران گرامی

جمهوری اسلامی ایرن در شمارِ اولین کشور‌هایی بود که با همه‌گیری ویروس خطرناک کرونا مواجه شد و با همّت همه مسئولان، ستاد ملی مبارزه با کرونا در کشورم به فوریت تشکیل شد که نمایندگانی از مجلس شورای اسلامی نیز در آن، حضورِ فعال دارند. همچنین مجلس شورای اسلامی با رعایت تمامی الزامات پزشکی و پروتکل‌های مربوط، جلسات خود را به طور منظم برگزار می‌کند.

اما در زمانِ همه‌گیری این ویروس خطرناک، علیرغم فشار‌ها و درخواست‌های سازمان‌های بین‌المللی برای رفع یا کاهش تحریم‌های اقتصادی امریکا علیه ملت‌ها، ازجمله ایران، سیاست فشار حداکثری امریکا در شرایط بحران کرونا علیه ملت‌ها همچنان رو به افزایش است و این مسأله، شرایط مبارزه با این ویروس خطرناک و تلاش‌های جمعی را تا حدودی با مشکل مواجه ساخته و ضرورت دارد که در بررسی مسائل مربوط به همه‌گیری ویروس کرونا، اقدام غیرانسانی آمریکا قویّاً محکوم شود.

نمایندگان و اعضای محترم شرکت کننده در کنفرانس

با کمال تأسف، در شرایط پیچیده امروز، رژیم اشغالگر قدس در ادامه تشدید سیاست‌های توسعه طلبانه و طرح‌های اشغالگرانه خویش و بدون توجّه به قطعنامه‌های سازمان ملل متحد و مخالفت‌های جهانی، درصدد الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به سرزمین اشغالی فلسطین است که این اقدام غیرقانونی، تجاوزی جدید به حقوق مسلّم ملت فلسطین خواهد بود که می‌تواند منشأ درگیری و کانون بحران جدید در منطقه گردد. مجلس شورای اسلامی ضمن حمایت از ملت فلسطین و محکومیت این نیّات ضدِ بشری و غیر مشروع، از مجامع بین‌المللی و به ویژه مجمع مجالس آسیایی می‌خواهد تا در قبال آن، مواضع قاطع اتخاذ کرده و از تمامی ساز و کار‌های پارلمانی برای توقف فوری اقدامات اشغالگرانه و توسعه‌طلبانه رژیم صهیونیستی بهره جوید.

در پایان؛ تاکید می‌نمایم که مجلس شورای اسلامی ایران در دوره جدید، نه تنها از تقویت هرچه بیشتر مناسبات و رایزنی‌های مؤثر با مجالس کشور‌های جهان استقبال می‌نماید، بلکه در صدد ارتقاء، گسترش و تعمیق روابط و تعاملات سازنده و دوستانه پارلمانی و گشودن فصل نوینِ همدلی، همکاری و همگرایی بیشتر به ویژه  با مجالس آسیایی است و آمادگی کامل خود را برای کمک فعالانه و هدفمند به این امر مهم اعلام می‌کند.»

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
عدالت
۱۷:۲۶ ۲۰ تير ۱۳۹۹
کمپین نه به رای دادن تا شرایط اقتصادی مردم نرمال شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۵ ۲۰ تير ۱۳۹۹
آقا جان با سیاست همه ی شما رو سرکار گذاشتند. روز به روز طلا د دلار و اجناس بشدت داره افزایش پیدا می کنه.اون وقت این بابا،توی جای گرم و نرم داره شعار حواله میده. در عمل چکار کردید. چپ (اصلاح طلب)و راست (اصول کرا)و انقلابی و..‌ همه بازی ه که مردم رو مشغول کنن.تا مردم رو از اصل قضیه که همون تورم و بیکاری و فساد و رانت در همه ی قسمتهای دولت و نظام و مجلس هست،منحرف کنند.
در عمل چکار کردید بعد از چهل سال؟
کشورهای گمنام و بدون هیچ منابع و ثروتی هستند که حتی در سال تورم شان منفی ه.اون وقت ما در چهار سال و هر سال گرانی و بدبختی و بیکاری و فساد به قشر مستضعف هیچ چیزی ندیدیم و روز به روز بدتر از دیروز می شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۲ ۲۰ تير ۱۳۹۹
دو صد گفتار چون نیم کردار نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۸ ۱۹ تير ۱۳۹۹
شما لطف کن ببینیم شفاف کیا 230 میلیون رو و مجلس گرفتن بعد...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۴ ۱۹ تير ۱۳۹۹
میشه مسولان نظام توزیع دهند چینی که به مسلمانان کشور خودش رحم نکرده و آنها را در اردوگاه نگهداری میکند چرا دارن یک قرار داد بیست و پنج ساله می‌بندند و حتی سخنگوی بهداشت بود فکر کنم گفت چین با دنیا سر این مریضی شوخی بدی کرد سریع مسولان جلوش در آمدن این را توضیح دهند نمیشه هم با امام حسین بود و هم با یزید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۶ ۱۹ تير ۱۳۹۹
اقایان مسئول به فکرمردم باشید یه ذره تاریخ مرورکنیدببینید اول انقلاب مسئولین چه جوری بودند حالا چه جوری هستند ما فقط اسم مسلمان رویدک میکشیم اما درعمل هیچی ماواسه این انقلاب شهیددادیم رفتندتاماراحت باشیم ایاماراحتیم انقلاب کردیم واسه عدالت ایاالان عدالتی هست مابایدخودمون درست کنیم بعد زمانی که مسئولیتی گرفتیم یادمون باشه اول خدا بعدمردم امیدوارم مسئول مربوط نظرمن بخونه لطفا نظرمن درج کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۶ ۱۹ تير ۱۳۹۹
نمیشه یه بار هم شما آمریکا را تحریم کنید!!!؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۴ ۱۹ تير ۱۳۹۹
بله اقای قالی باف شما که راست میگوید اگر پارلمانه تحریمها را لغو کنند باز به نفع اقا زاده ها است نه مردم کرونا تبعیض ندارد ارزش دارد به مسولین دروغ گو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۸ ۱۹ تير ۱۳۹۹
واژه پسا کرونا رو کی اختراع کرد دیگه! مگه قراره تو ایران تموم بشه کرونا!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۵ ۱۹ تير ۱۳۹۹
فعلا ملت سرکارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۸ ۱۹ تير ۱۳۹۹
اون سالهایی که خبر از تحریم نبود و هبچکاری برای پیشرفت کشور نکردید تحریم هنوز نبود که کشاورزیا نابود شد تولید نابود شد ولی شما بی مسیولیتی خودتون میندازین گردن تحریما
Iran (Islamic Republic of)
فرخ
۱۵:۰۰ ۱۹ تير ۱۳۹۹
قانون حمایت از معلولین را کامل اجرا کنید
Iran (Islamic Republic of)
عباس
۱۴:۴۷ ۱۹ تير ۱۳۹۹
درووووووووووود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۵ ۱۹ تير ۱۳۹۹
درود بر قالیباف انقلابی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۲ ۱۹ تير ۱۳۹۹
درود به حق مسکن ۲۰۰میلیونی
Netherlands
ناشناس
۱۳:۵۵ ۱۹ تير ۱۳۹۹
ما مردم به کنار حداقل برای حفظ منافع خودتون یک تصمیم درست بگیرید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۹ ۱۹ تير ۱۳۹۹
محسن رضایی رئيس جمهور آینده ایران خواهد بود
United States of America
ناشناس
۱۵:۱۵ ۱۹ تير ۱۳۹۹
انشالله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۶ ۱۹ تير ۱۳۹۹
ریسس جمهورها دکورند فرقی نمی کند چه کسی باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۸ ۱۹ تير ۱۳۹۹
بیاری خدا ،ستاری هم به نظر شایستگی های زیادی داره و همچنین وزیر جوان.
Iran (Islamic Republic of)
A
۱۳:۱۵ ۱۹ تير ۱۳۹۹
انگار رئیس جمهور بعد از روحانی انتخاب شده
United States of America
ناشناس
۱۵:۱۵ ۱۹ تير ۱۳۹۹
انشالله
آخرین اخبار