جوادی یگانه خبرداد؛

لزوم شکل‌گیری گفتمان انسان محوری در شهر

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در نشست شهر دوستدار کودک برشکل‌گیری گفتمان انسان محور و حضور خانواده در شهر تاکید کرد.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا جوادی یگانه ضمن قدردانی از مناطقی که در جهت اجرای پروژه شهر دوستدار کودک در پنج محله‌ی منتخب این مناطق از جمله محله شهرآرا در منطقه ۲، محله نیلوفر در منطقه ۷، محله فدک در منطقه ۸، محله صاحب الزمان در منطقه ۱۸ و محله گلستان در منطقه ۲۲ اهتمام ویژه‌ای داشتند، اولویت‌های اجرایی طرح شهر دوستدار کودک را ابتدا در این ۵ محله که مدیران آن‌ها آکاهی لازم نسبت به اهمیت این طرح را داشته و پیشگام شدند و پس از آن اولویت دوم اجرا را با مناطق و محلاتی دانست که تعداد کودکان بیشتری را در خود دارد.

معاون امور اجتماعی شهردار تهران رویکردی که تا به حال شهر نداشته و یا کمتر به آن توجه شده را رویکرد بازگشت مردم به شهر و یا بازگشت شهر به مردم دانست و افزود: در این رویکرد تلاش ما این است که شهر آپارتمان محور و خودرومحور به شهر انسان محور و شهری برای همه تبدیل گردد.

جوادی یگانه در ادامه سخنانش با اشاره به ۴ پروژه‌ی شهر دوستدار کودک، شهر دوستدار سالمند، شهر مناسب سازی شده برای معلولان و شهر امن برای زنان که در حال حاضر معاونت امور اجتماعی و فرهنگی دنبال می‌کند، بحث خانواده محوری را به عنوان نقطه‌ی اتصال و پیونددهنده‌ی این پروژه‌ها دانست و افزود: همه‌ی این پروژه‌ها می‌تواند در یک فضا قرار بگیرد و اصولا خانواده باید در شهر جای داشته باشد و فرصتی فراهم گردد که افراد از خانه بیرون بیایند.

وی ادامه داد: در بسیاری از موارد شهر برای افراد میتواند مناسب باشد، اما برای خانواده مناسب نیست. در واقع نگاه خانواده محوری در این پروژه ها، نزدیک کردن آن‌ها به هم و اضافه کردن آن‌ها در آیین‌نامه‌های فنی و اجرایی به تسریع روند کار کمک شایانی خواهد کرد.

جوادی یگانه در پایان با اشاره به عزمی که در این ۵ منطقه به عنوان الگو برای اجرایی شدن طرح دوستدار کودک وجود دارد اظهار امیدواری کرد که به زودی تجربه‌ی این ۵ محله به عنوان الگو برای سایر محلات ارائه گردد.

کودکان کنش‌گران فعال در شهر

الهام فخاری رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این نشست کودکان را به عنوان کنشگران فعال در شهر و سهام داران فعالیت‌های شهری دانست و بیرون آمدن کودکان از محدودیت‌های درون خانه و فعالیت در شهر و محله، برای ساختن شهری بهتر از نتایج این نگاه در مدیریت شهری برشمرد.

فخاری ضمن تاکید بر مستندسازی و کار رسانه‌ای دقیق در محلات الگو در جهت معرفی به مدیران شهری و مردم، بیان کرد: این روند باید به عنوان یک مطالبه مردمی از مدیریت شهری پیش برود و در مناطقی که این پروژه به دلیل عدم باور مدیران شهری پیش نمیرود و این مدیران این پروژه‌ها را در اولویت خود نمی‌بینند، به عنوان شاخصی مهم در ارزیابی امتیاز مناطق لحاظ شود.

غلامحسین محمدی در ادامه این نشست از پیشروی این پروژه براساس استاندارد‌های بین المللی خبر داد و افزود: در خصوص آیین نامه‌های لازم و مراحل اجرایی این پروژه در حال رای زنی با یونیسف هستیم و امیدواریم در مراحل اجرایی پروژه شهر دوستدار کودک نیز این مراتب رعایت گردد. زیرا کاری قابل دفاع و عرضه است که از نظر شهروندان با همین استاندارد‌های بین المللی محک بخورد.

محمدی شکل‌گیری مطالبه‌ی عمومی و احساس نیاز مردم در محلات به این پروژه‌ها را عامل موفقیت و عملیاتی شدن این پروژه‌ها دانست و افزود: در تلاش هستیم که با کمک مدیران حوزه اجتماعی، این مواضع حمایت از گروه‌های خاص ازجمله کودکان، سالمندان، معلولان و.. با جدیت تبلیغ و ادبیات سازی کنیم.

پس از آن در ادامه این جلسه، شهرداران مناطق ضمن معرفی محلات منتخب جهت اجرای طرح، اولویت بندی محلات، توجه به ساختار‌های فرهنگی متفاوت هرمحله، هماهنگی و جلوگیری از موازی‌کاری‌های معمول و اختصاص بودجه مناسب در جهت اجرا در محلات منتخب را خواستار شدند.

این نشست به میزبانی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و با حضور محمدرضا جوادی یگانه معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران، غلامحسین محمدی مشاور و رئیس مرکز ارتباطات شهرداری تهران، الهام فخاری رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، علی نوذرپور، سیدمحمد فیاض، مهناز استقامتی، سمیه حاجوی، شهرداران مناطق ۲۲، ۱۸، ۸ و ۷، رضا رجب زاده مدیرکل هماهنگی، نظارت و پیگیری امور مناطق، شینا انصاری مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار، سعید بابایی مدیرکل امور کودکان سازمان بهزیستی و مجتبی دانشور مدیرکل آموزش‌های شهروندی برگزار شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار