حدود ۱۲ درصد صنعت کشور در استان اصفهان فعال است

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان گفت:حدود ۱۲ درصد صنعت کشور در استان اصفهان فعال است و ۶۰ درصد فولاد کشور نیز در اصفهان تولید می‌شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،ایرج موفق رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان امروز در جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به وضعیت کارخانه پلی‌اکریل اظهار داشت: مشکل اصلی این کارخانه چندگانگی در تصمیم‌گیری‌ها است. وضعیت پلی‌اکریل در ستاد حمایت از صنایع مطرح شده و قرار است این مجموعه به سوی مدیریت یکپارچه سوق داده شود. با توجه به برخی محدودیت‌ها این کارخانه حتی کارت بازرگانی ندارد و برای ثبت سفارش مواد اولیه موردنیاز خود با تأیید و مسئولیت ما ثبت سفارش کرده است.

او افزود: شهر اصفهان حدود ۱۵ شهرک و ناحیه صنعتی و یک هزار و ۶۸۶ کارخانه دارد و بیش از ۷۸۲ مجوز سرمایه‌گذاری جدید در شهرستان اصفهان صادر شده و ۱۵۰ طرح توسعه برای واحد‌هایی که قبلاً ایجاد شده صادر شده است.

به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان، با وجود تمام مشکلات، فشار‌ها و تحریم‌ها هم‌اکنون حدود ۶۵ درصد واحد‌های تولیدی و صنعتی استان مشغول فعالیت هستند.

او ادامه داد: هم‌اکنون در اصفهان بیش از ۴ هزار و ۵۸۰ طرح تولیدی و صنعتی در دست انجام است که نشان می‌دهد شرایط برای سرمایه‌گذاری به گونه‌ای بوده که افراد ترغیب به اخذ مجوز سرمایه‌گذاری شده‌اند و اگر تسهیلات در اختیار آن‌ها قرار گیرد می‌توانیم در سال جاری ۸۰۰ طرح جدید را در استان اصفهان به سرانجام برسانیم.

موفق با بیان اینکه ایجاد اشتغال با افتتاح پروژه‌های جدید محقق می‌شود، بیان کرد: هم‌اکنون ۹ هزار واحد صنعتی دارای مجوز داریم که وظیفه ما حفظ وضعیت فعلی و سرپا نگه داشتن آن‌ها است. کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان هر هفته ۳ جلسه برگزار می‌کند تا به رفع این موانع کمک شود.

او تأکید کرد اصفهان سال گذشته در جذب تسهیلات تبصره ۱۸ و رونق تولید رتبه اول کشور را داشته است. در استان اصفهان ۳ هزار میلیارد تومان درخواست تسهیلات وجود داشته که از این میزان، ۸۵۰ میلیارد تومان به واحد‌های متقاضی پرداخت شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان اضافه کرد: استان اصفهان از نظر تعداد واحد‌های صنعتی رتبه دوم، میزان اشتغال صنعتی رتبه سوم و تعداد معادن فعال با ۸۶۰ معدن رتبه اول کشور را در اختیار دارد. حدود ۱۲ درصد صنعت کشور در استان اصفهان فعال است و ۶۰ درصد فولاد کشور نیز در اصفهان تولید می‌شود.

او صنایع فلزی و سلولوزی را جزء اولویت‌های سرمایه‌گذاری در اصفهان دانست و از تولید الیاف پوشاک، آبگرمکن خورشیدی، رزین، منسوجات بی‌بافت، انواع لاستیک خودرو، تولید پمپ آب خودرو، چادر مشکی و الیاف پلی‌استر به عنوان پروژه‌های آماده جذب سرمایه‌گذاری و کمک به تکمیل زنجیره تولید نام برد.

موفق تصریح کرد: ۱۲۶ میز توسعه صادرات برای هر کالا وجود دارد که استان‌های اصفهان و تهران هرکدام ۱۰ میز دارند، در حالی که سایر استان‌ها هرکدام بین ۲ تا ۳ میز توسعه صادرات دارند. از طرف دیگر، نخستین بازارچه سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی در اصفهان افتتاح شده و دومین بازارچه نیز در مشهد قرار دارد و قصد داریم در این زمینه با مشهد همکاری کنیم. همچنین ۱۳۰ اندیس معدنی سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی در اصفهان شناسایی کرده‌ایم و به‌دنبال برآورد ذخایر آن‌ها هستیم.

او با بیان اینکه در استان اصفهان ۲۷۰ هزار بافنده فرش داریم، گفت: امیدوارم برای صنوف تولید فرش دستباف تسهیلات بیشتری در نظر گرفته شود. همچنین با توجه به اینکه فرش دستباف جزء اولویت‌های استراتژیک کشور است، امیدوارم مکانی از سوی مدیریت شهری اصفهان به موزه فرش اختصاص یابد. همچنین با اختصاص تبلیغات و بودجه‌های فرهنگی به رونق تولید فرش دستباف کمک شود. همچنین آمادگی داریم پس از موافقت‌های لازم یک فرش دستباف در میدان امام (ره) به صورت نمادین نصب کنیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان درباره وضعیت تولید ماسک در استان گفت: در ابتدای شیوع کرونا ۳۰ هزار ماسک در روز تولید می‌کردیم و هم‌اکنون با توجه به تغییر خطوط برخی واحد‌های تولیدی به تولید ماسک ظرفیت تولید این کالا به یک میلیون عدد در روز رسیده است، اما مشکل مواد اولیه داریم و برای رفع آن ۲ مجوز صادر کرده‌ایم تا ماده اولیه تولید ماسک را در خود اصفهان تولید کنیم. این ماده هم‌اکنون تنها در استان‌های یزد و همدان و برای تأمین نیاز کل کشور تولید می‌شود.

او از شورای شهر و شهرداری اصفهان درخواست کرد مساحتی را برای خارج کردن صنوف آلاینده و مزاحم شهری از شهر اصفهان و ساماندهی آن‌ها در اطراف شهر اختصاص دهند و افزود: حتی می‌توانیم این طرح را به صورت فازبندی‌شده اجرا کنیم.

موفق خاطرنشان کرد: ایمنی بازار اصفهان برای ما بسیار هم است و امیدوارم بتوانیم پس از ارزیابی وضعیت بازار اقدام مشترکی با همکاری مدیریت شهری در این زمینه انجام دهیم.


تولیدکنندگان ماسک در اصفهان با مشکل ماده اولیه مواجه هستند

 
جانشین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان نیز در همین جلسه اظهار داشت: در ابتدای شیوع ویروس کرونا روزانه بیش از ۴۰ تا ۵۰ هزار عدد ماسک در استان اصفهان تولید نمی‌شد، اما با پیگیری‌های اداره صمت، دانشگاه علوم پزشکی و معاونت غذا و دارو این میزان هم‌اکنون به حدود یک میلیون عدد انواع ماسک سه‌لایه و N۹۵ در روز رسیده است.

ابراهیم جلیلی افزود: پس از پیک دوم بیماری که با افزایش تقاضا و مصرف ماسک روبه‌رو شدیم، به دلیل اینکه استان اصفهان تولیدکننده «مِلت بلون» (لایه اصلی فیلتر تولید ماسک) نیست تولیدکنندگان ماسک در اصفهان با محدودیت مواجه شدند. این ماده اولیه تولید ماسک سه‌لایه هم‌اکنون تنها در ۲ استان یزد و همدان تولید می‌شود.

او درباره بالا بودن قیمت ماسک در اصفهان ادامه داد: این دغدغه به‌حق است، اما نمی‌توانیم دور استان دیوار بکشیم تا کالایی خارج نشود و ماسک تولیدی اصفهان به سمت تهران و سایر استان‌هایی که کمبود ماسک دارند سرازیر می‌شود.

او اضافه کرد: هرچند معاونت غذا و دارو به تولیدکنندگان اصفهان اعلام کرده باید ماسک‌های تولیدی خود را به تهران تحویل بدهند، اما با توجه به اختیاراتی که در استان اخذ شد، بخشی از ماسک موردنیاز استان را فریز کرده‌ایم که در اصفهان عرضه و مصرف شود.

جلیلی با بیان اینکه هم‌اکنون تقاضا برای مصرف ماسک در استان اصفهان بسیار بالا رفته است، گفت: در مقطعی وظیفه داشتیم نیاز جبهه اول مبارزه با کرونا را تأمین کنیم، اما هم‌اکنون استان اصفهان روزانه به یک میلیون تا یک و نیم میلیون ماسک نیاز دارد؛ بنابراین هفته گذشته با معاونت غذا و دارو و رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به تفاهم رسیدیم که ابتدا ماسک موردنیاز عموم مردم را تأمین کنیم و تعهد خود به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی را نیز انجام دهیم.

او خاطرنشان کرد: با همکاری برخی شهرداران، کیوسک‌های عرضه ماسک در مکان‌های پرتردد شهر اصفهان مانند میدان امام حسین (ع)، مجتمع اداری امیرکبیر، دادگستری اصفهان و ... جانمایی و مستقر شده و قصد داریم در ایستگاه‌های عرضه بلیت اتوبوس نیز این اقدام را انجام دهیم. امیدوارم بتوانیم توزیع ماسک در شهر و استان اصفهان را به سطح پوشش بیشتری برسانیم.

انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.