سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی:

۱۲ کشور خریدار چای ایرانی هستند

لطیفی گفت: چای ایرانی طی ۳ ماهه اول سال ۹۹ به ۱۲ کشور جهان صادر شده است که از حیث وزنی بالغ بر ۵۷۵ تن و از حیث ارزش ۴۹۳ هزارو ۷۸۵ دلار است.

به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سید روح اله لطیفی، سخنگوی گمرک اظهار کرد: کشور عراق با خرید ۱۸۳ تن چای ایرانی به ارزش ۲۳۷ هزار و ۵۰۰ لار رتبه اول و قزاقستان با واردات ۱۱۲ تن چای ایرانی به ارزش ۱۲۶ هزارو ۹ دلار، دومین مقصد صادراتی چای ایرانی است و به ترتیب، افغانستان با ۶۹ تن وآلمان با ۳۷ تن، هند با ۳۵ تن، تاجیکستان با ۲۹ تن، روسیه با ۱۲ تن، ازبکستان با ۱۰ تن و ترکیه ۶ تن در رتبه‌های بعدی صادرات چای کشورمان قرار دارند.

لطیفی در خصوص میزان واردات چای به کشور نیز گفت: در ۳ ماهه اول امسال، حدود ۱۴ هزارو ۳۵۴ تن چای به ارزش ۶۸ میلیون و ۸۹۰ هزارو ۷۹۴ دلار از گمرکات کشور ترخیص شده است.

دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک افزود: کشورمان از ۱۴ کشور واردات چای داشته است که بیشترین حجم واردات از هندوستان با بیش از ۸ هزار تن وبه ارزش ۳۶ میلیون و ۸۱۲ هزارو ۲۶۹ دلار بوده است.

لطیفی در ادامه گفت: سریلانکا با بیش از ۱۳ میلیون دلار و امارات متحده عربی نیز با بیش از ۱۱ میلیون دلار کشور‌های طرف معامله برای تامین چای خارجی بودند.

سخنگوی گمرک افزود: آمار سال‌های گذشته گمرک بیانگر این است که میزان واردات سالیانه چای در کشور بین ۶۰ تا ۷۰ هزار تن بوده است.

لطیفی همچنین در تشریح اهمیت جایگاه ایران در تجارت چای گفت: چای یک کالای مصرفی تمام اقشار جامعه است، چای پرمصرف‌ترین نوشیدنی پس از آب در جهان و یکی از با اهمیت‌ترین محصولات ارزش آفرین در بخش کشاورزی است. اگر به آمار تجارت بین المللی چای توجه کنیم ۷۵ درصد تولید و ۶۰ درصد صادرات چای دنیا در اختیار صرفا ۴ کشور دنیا است.


این مقام آگاه گمرک افزود: در حال حاضر سالانه در حدود ۴۲ میلیارد دلار سهم تجارت چای در جهان است و حدود ۵۰ کشور در جهان به کشت چای می‌پردازند و تقربیا بیش از ۳ میلیارد نفر در بیش از ۱۶۰ کشور جهان به نوشیدن چای عادت دارند که روسیه به تنهایی ۱۰ درصد از سهم مصرف چای در جهان را به خود اختصاص داده است و با توجه به عادت و فرهنگ چای در کشور‌های پاکستان، ترکیه، عراق، افغانستان، کشور‌های مشترک المنافع، کشور‌های حوزه خلیج فارس و همسایگان ایران، کشورمان را با توجه به وجود مناطق ویژه آزاد اقتصادی در نقاط مختلف کشور و دسترسی سریع‌تر و آسان‌تر به بازار‌های کشور‌های همجوار میتواند به یک هاب منطقه‌ای برای فرآوری و صادرات چای تبدیل کند. کشور‌های چین، سریلانکا، کنیا و هند بزرگترین صادرکنندگان این محصول و روسیه، آمریکا، انگلستان، مصر، پاکستان و ایران بزرگترین واردکنندگان چای در سطح جهان هستند.

وی بیان کرد: چین، هند، کنیا و سریلانکاکشور‌های تولید کننده و صادر کننده عمده چای جهان هستند بیشتر تولیدات چین و هند در کشور‌های خودشان مصرف می‌شود و بیشترین چای تولیدی در کنیا و سریلانکا هم صادر می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: صادرات ، واردات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
لاجان لاكوى
۲۱:۴۷ ۲۹ تير ۱۳۹۹
برند سارانً جهانى ميخرند با رنگ و اسانس هاى صنعتىً مخلوط ميكنند و به ٣ تا ١٠ برابر گرانتر با برندهاي گوناگون ميفروشند متاسفاه طرف داران زياد هم دارند. ايرانى ها هم اغلب از چاى هاى ايرانى نا راضى هستند چون نًميدانند كه بايد مقدارى زيادى چاى خشك در قورى بريزند و حداقل ٢٠ دقيقه اجازه بدهند دم بكشد.نوشيدن چاى ايرانى خيلى گرانتر از چاى خارجى تمام ميشود در مقابل چاى مينوشند نه رنك و اسانس
آخرین اخبار