حجت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

قیمت هر کیلو مرغ ۱۸ هزار و ۶۰۰ تومان شد

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی از افزایش نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان و مرغ گرم ۱۸ هزار و ۶۰۰ تومان است.

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش ۳۰۰ تومانی قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده ۱۲ هزار و ۷۰۰ تا ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۸ هزار و ۶۰۰ تومان است.

وی آینده بازار مرغ را تابع شرایط بیماری کرونا دانست و افزود: روند کاهش بیماری بر میزان مصرف مرغ تاثیر مثبتی دارد. بحث سخت گیری برای برخی مشاغل به دلیل کنترل بیماری علت اصلی افت قیمت مرغ در بازار محسوب می‌شود.

حجت با انتقاد از گران‌فروشی مرغ در برخی خرده فروشی‌ها بیان کرد: با توجه به عرضه مرغ با نرخ ۲۰ هزار تومان در بازار، مسئولان ذی ربط باید بر فاکتور‌های خرید نظارت کنند تا اجحافی در حق مصرف کنندگان صورت نگیرد.

این مقام مسئول  بیان کرد: با وجود افزایش هزینه‌های تولید و تامین بخش عمده نهاده مورد نیاز از بازار آزاد، امکان عرضه مرغ با نرخ مصوب در بازار وجود ندارد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با انتقاد از تاخیر در توزیع نهاده‌های دامی بیان کرد: اکثر شرکت‌های فروشنده نهاده‌های دامی به جز پشتیبانی امور دام در ارسال بار عملکرد مناسبی ندارند که تمامی این عوامل منجر به افزایش هزینه‌های تولید می‌شود.

کمبود ذرت و کنجاله سویا با نرخ مصوب در بازار

حجت با اشاره به اختلاف ۳ برابری قیمت کنجاله سویا نسبت به نرخ مصوب بیان کرد: با توجه به تامین ۳۰ تا ۴۰ درصد نیاز مرغداران با نرخ مصوب، حداقل ۳ هزار تومان بر هزینه تمام شده تولید افزوده می شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه قیمت نهاده‌ها همچنان ۲ نرخی است، اظهار کرد: کنجاله سویا با نرخ ۷ هزار تومان و ذرت ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان در بازار سیاه به وفور موجود است، درحالیکه نهاده به میزان کافی با نرخ مصوب نیست.

وی متوسط نرخ هر قطعه جوجه یکروزه را بالای ۳ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به نوسان شدید هزینه‌های تولید، نرخ مصوب به هیچ عنوان قابل قبول نیست.

وی با انتقاد از عرضه مرغ با نرخ ۲۰ هزار تومان به بالا در برخی خرده فروشی‌ها افزود: با توجه به نرخ کنونی مرغ زنده، مرغ گرم نباید بیش از ۱۸ هزار تومان در خرده فروشی‌ها عرضه شود و فروش با نرخ‌های بالاتر از جمله تخلفاتی است که واحد‌های صنفی مرتکب می‌شوند.

حجت درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: با توجه به شرایط فعلی عرضه و تقاضا، بازار پایداری را برای مرغ پیش بینی می‌کنیم.

این مقام مسئول افزایش هزینه‌های تولید را علت اصلی گرانی قیمت مرغ در بازار برشمرد و افزود: با توجه به نوسان شدید نرخ  نهاده‌های دامی، قیمت مرغ با نوساناتی در بازار روبرو شده است که امیدواریم با کاهش نرخ نهاده‌ها و قیمت تمام شده تولید، نرخ مرغ در بازار کاهش یابد.

وی با بیان اینکه مرغ ارزانترین پروتئین در دسترس خانوار به شمار می‌رود، گفت: علی رغم افزایش قیمت مرغ طی روز‌های اخیر، اما بازهم در مقایسه با سایر محصولات پروتئینی چندان گران نیست، هر چند با وجود کاهش قدرت خرید خانوار، موضوع افزایش قیمت نگران کننده است، اما این گرانی هیچ ارتباطی به مرغداران ندارد.

به گفته وی، با توجه به برنامه وزارت جهاد در خصوص تامین نهاده‌های دامی انتظار می‌رود که مشکل مرغداران در خصوص تامین نهاده مرتفع شود.

حجت ادامه داد: با وجود تامین بخشی از نهاده‌ها با نرخ آزاد و بخشی با نرخ مصوب، قیمت منطقی مرغ ۱۶ هزار و ۵۰۰ تا ۱۷ هزار تومان است، درحالیکه قیمت مصوب مرغ برمبنای نهاده با نرخ مصوب تعیین شده است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با انتقاد از تاخیر در توزیع نهاده‌های دامی بیان کرد: اکثر شرکت‌های فروشنده نهاده‌های دامی در ارسال بار عملکرد خوبی ندارند و به طور میانگین در پروسه زمانی یک ماهه ذرت و کنجاله سویا را عرضه می‌کنند که تاخیر در ارسال بار و کمبود عرضه منجر به رشد قیمت نهاده‌های دامی در بازار می‌شود.

حجت با اشاره به اختلاف ۳ برابری قیمت کنجاله سویا نسبت به نرخ مصوب بیان کرد: با توجه به تامین ۳۰ تا ۴۰ درصد نیاز مرغداران با نرخ مصوب، حداقل ۳ هزار تومان بر هزینه تمام شده تولید افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه قیمت مصوب مرغ جوابگوی هزینه‌های تولید نیست، گفت: اگر قیمت مصوب مرغ اصلاح نشود، مرغداران انگیزه کافی برای ادامه تولید ندارند که این امر به زیان صنعت تمام می‌شود.

به گفته حجت، علی رغم بهبود شرایط توزیع نهاده با نرخ مصوب، کماکان کمبود داریم که امیدواریم با اتخاذ برخی تدابیر روند توزیع نهاده با نرخ مصوب تسریع شود.

حجت افزود: با نظارت مسئولان ستاد تنظیم بازار بر عملکرد واردکنندگان نهاده‌های دامی این امکان وجود دارد که ۱۰۰ درصد نهاده با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار توزیع شود، در غیراین صورت به سبب ۲ نرخی بودن قیمت ذرت و کنجاله سویا، تعدادی از مرغداران از گردونه تولید خارج خواهند شد.

وی متوسط نرخ هر قطعه جوجه یکروزه را بالای ۳ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به نوسان شدید هزینه‌های تولید، نرخ مصوب به هیچ عنوان قابل قبول نیست.

به گفته حجت، با وجود آنکه ۴۰ تا ۵۰ درصد نهاده های دامی از کانال دولت و مابقی از بازار آزاد تامین می‌شود، به همین خاطر عرضه با نرخ‌های مصوب بیانگر استمرار زیان ۴ ماهه اخیر مرغداران است، در حالیکه اگر مسئولان دولتی از نرخ ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان حمایت کنند، تولیدکننده با اطمینان خاطر بیشتری به تولید ادامه می‌دهد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با تاکید بر اصلاح قیمت مرغ گفت: اگر قیمت مصوب بر مبنای کارشناسی اعلام شود، تولیدکنندگان با افتخار می‌پذیرند چرا که تولیدکنندگان به هیچ عنوان به دنبال افزایش قیمت نیستند.

وی ادامه داد: بنابر آمار میزان جوجه ریزی نسبت به مدت مشابه سال قبل تفاوتی ندارد که بخواهد بر گرانی مرغ در بازار دامن بزند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان با تاکید بر اصلاح قیمت مرغ تصریح کرد: اگر قیمت مصوب بر مبنای کارشناسی اعلام شود، تولیدکنندگان با افتخار می‌پذیرند چرا که تولیدکنندگان به هیچ عنوان به دنبال افزایش قیمت نیستند.

انتهای پیام/

برچسب ها: قیمت مرغ ، نهاده دامی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مرغ گران
۱۰:۱۰ ۰۶ مرداد ۱۳۹۹
مرغ همچنان گران است و فروشندگان قيمت مصوب را رعايت نمي كنند .!!! با تعطيلي رستورانها و هتلها و تالارها مصرف مرغ بشدت كاهش يافته اما دولت بصورت دستوري قيمت مرغ را همچنان بالا نگه داشته است .
آخرین اخبار