بوشهر، دومین تولید کننده کنجد کشور

استان بوشهر با تولید دو هزار و ۴۰۰ تن محصول، دومین تولید کننده کنجد در کشور به شمار می‌رود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، گفت: کشت کنجد به تازگی در استان به پایان رسیده و از ۱۵ تا ۳۱ تیر، دو هزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع استان به زیر کشت این دانه روغنی رفت.

خسرو عمرانی با اشاره به اینکه بیش از ۶۲ درصد مزارع کنجد در شهرستان دشتستان قرار دارد، افزود: هزار و ۳۸۰ هکتار مزرعه در این شهرستان، ۷۰۰ هکتار در شهرستان دشتی و ۱۲۰ هکتار هم در شهرستان تنگستان وجود دارد.

او با بیان اینکه پارسال دو هزار و ۴۰۰ تن کنجد از مزارع استان برداشت شد، ادامه داد: به طور معمول از هر هکتار مزرعه کنجد، هزار و ۲۰۰ کیلوگرم محصول به دست می‌آید.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به رتبه دوم این استان در تولید کنجد، عنوان کرد: بیشترین کنجد در استان‌های خوزستان، بوشهر و فارس کشت می‌شود.


بیشتر بخوانید


عمرانی از کنجد به عنوان محصولی یاد کرد که کشت آن همیشه به صرفه بوده است و با اشاره به ویژگی‌های این محصول گفت: مصرفِ کمِ آب یکی از خواص کنجد است به طوری که پس از نخستین آبیاری ۳۰ تا ۴۰ روز نیاز به آب ندارد. با توجه به مقاومتش در برابر خشکی وگرما، کشت تابستانه مناسبی در استان بوشهر به شمار می‌رود و فروش آن هم خوب است.

او، بذر‌های مورد استفاده در استان بوشهر را دشتستان ۲ و داراب دانست و افزود: بذر دشتستان ۲، چندین سال پیش به همت پژوهشگران مرکز تحقیقات کشاورزی استان اصلاح و به کشاورزان معرفی شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: تولید روغن، ارده، حلوا، استفاده در لوازم آرایشی، و تهیه چسب و کاربن از جمله موارد کاربرد کنجد است.

عمرانی گفت: با وجود اینکه سال‌هاست کنجد در استان بوشهر کاشته می‌شود، اما هنوزکارخانه فرآوری آن در استان وجود ندارد و این محصول برای فرآوری به نقاط دیگر کشور فرستاده می‌شود.

کنجد اواسط تیر در استان بوشهر کاشته، و اوایل مهر برداشت آن آغاز می‌شود.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.