جنگل‌های حرا در تالاب بین المللی تیاب میناب در خطر خشک شدن هستند و نیاز است تا مسئولان فکر چاره باشند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان، خشک شدن بیش از ۱۵۰ اصله درخت حرا (مانگرو) در تالاب بین المللی تیاب میناب، هفته گذشته تیتر یک بسیاری از روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها بود.

تالاب‌ها یکی از اکوسیستم‌های بسیار غنی جهان و زیستگاه مهم برای زمستان گذرانی بسیار‌ی از پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی، محل جوجه آوری برخی از گونه‌های پرندگان و محل تخم ریزی بسیاری از گونه‌های ماهی، میگو و زیستگاه بسیاری از پستانداران دریایی، خزندگان و دوزیستان است.

پرواز پرندگان بر تالاب‌های مانگرو

تنوع زیستی تالاب‌ها و جنگل‌های مانگرو از دو گونه حرا و چندل که سر از آب شور دریا به درآورده، سبب شده گردشگران و طبیعت دوستان را به خود جذب کند.

آلودگی و خشک شدن تعدادی از جنگل های حرا در تالاب بین المللی میناب سبب نگرانی اهالی این منطقه و دوستداران طبیعت شده است.

یکی از اهالی شهرستان میناب در گفتگو با خبرنگار ما گفت: نزدیک به هشت ماه است که به اداره‌ها و مسئولان مربوطه درباره خطر خشک شدن جنگل‌های حرا گزارش داده ایم.

محمد زارعی افزود: تعدادی از درختان حرا خشک شده یا در معرض خشک شدن هستند و این خشکی‌ها در حال پیشروی است و ریشه درختان حرا نیز کرم زده شده است.

 خشک شدن جنگل های حرا در تالاب بین المللی میناب

او گفت: امیدواریم مسئولان تا کاملا تالاب از دست نرفته ، سریع‌تر چاره ای بیندیشند.

عبدالعزیز کرد رئیس اداره جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: سطح جنگل‌های مانگرو با دو گونه حرا و چندل در استان بیش از ۲۰ هزار هکتار است که بیشتر در شهرستان‌های جاسک، سیریک، میناب، بندر لنگه، بندر خمیر، قشم و مرکز استان شهر بندرعباس در نوار ساحلی پراکنده هستند.

عبدالعزیز کرد افزود: تاکنون اداره کل منابع طبیعی هرمزگان بیش از ده میلیون اصله نهال در سواحل مستعد زیر کشت برده است.

خشک شدن ریه دریا / جنگل‌های حرا تالاب بین المللی تیاب میناب می‌میرند

او گفت: تردد شناور‌های سنگین در خور‌ها، قاچاق سوخت، قطع سرشاخه‌های حرا، بستن آب راهه‌ها در ارتفاعات با احداث سد‌های بزرگ و کوچک، چرای بی رویه شتر و سایر حیوانات در این جنگل‌ها از عوامل مهم تهدید جنگل‌های مانگرو است.

کارشناس دبیرخانه مدیریت زیست بومی تالاب‌های استان هرمزگان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: آلودگی ناشی از تخلیه سوخت قاچاق و تخلیه پساب حوضچه تکثیر و پرورش میگو، دفع غیراصولی زباله‌های شهری و روستایی، تخلیه زباله و پساب لنج‌ها و شناور‌ها، آلودگی ناشی از فاضلاب (فاضلاب شهری  و صنعتی) مهم‌ترین عوامل آلودگی و خشک شدن تالاب تیاب میناب است.

ندا پاکزی نژاد افزود: تمام تالاب‌های بین المللی و مناطق حفاظت شده ساحلی – دریایی هرمزگان تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست در ۱۱ منطقه است.

خشک شدن جنگل های حرا در تالاب میناب

او افزود:مساحت تالاب بین المللی دلتای رود شور، شیرین و میناب (منطقه حفاظت شده تیاب میناب) ۷۸۰۹۹ هکتار است.

کارشناس دبیر خانه مدیریت زیست بومی تالاب‌های استان هرمزگان در رابطه با راهکار‌های بهبود وضعیت تالاب تیاب میناب گفت: با توجه به تدوین برنامه مدیریت زیست بومی تالاب و تصویب این برنامه به عنوان یک سند بالادستی در سال ۹۸ در شورای برنامه ریزی و توسعه استان، در صورت عملیاتی شدن فاز اجرایی کوتاه مدت و بلند مدت، بسیاری از معضلات بخصوص در بخش آلودگی و عوامل تهدید این تالاب بر طرف خواهد شد.

شناساندن اهمیت اکوسیستم جنگل‌های مانگرو به جوامع محلی، مبارزه با قاچاق سوخت و تردد شناور‌های غیرمجاز در محدوده جنگل‌های حرا و همچنین اجرای سریع برنامه‌های مدون مدیریت زیست بومی تالاب تیاب میناب می‌تواند از حذف زود هنگام این گوهر گرانبهای سبز از چرخه طبیعت جلوگیری کند.

انتهای پیام /خ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.