‍ آغاز پایش زیستگاه های تخم گذاری لاک پشت های دریایی در سواحل سیستان و بلوچستان

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: پایش سواحل زیستگاههای تخم گذاری لاک پشت های دریایی در سواحل استان شروع شد.

پورمردان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، گفت:با شروع فصل تخم گذاری لاک پشت های دریایی در سواحل استان سیستان و بلوچستان، پایش زیستگاه های تخم گذاری و اجرای برنامه های حفاظتی با حمایت سازمان منطقه آزاد چابهار آغاز شد.

او افزود: در این سواحل گونه لاک پشت سبز (Chelonia mydas) به عنوان گونه اصلی تخم گذار می کند. در این پایش، زیستگاه های پربازده از منظر تخم گذاری لاک پشت های دریایی انتخاب و به صورت مداوم و بصورت شبانه روزی توسط تیم اجرایی و با مشارکت فعال جوامع محلی حفاظت می شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ادامه داد: همچنین جهت تسهیل در روند تخم گذاری لاک پشت ها، این سواحل از زباله ها پاکسازی شدند. در این پایش لاک پشت های ماده تخم گذار پلاک گذاری می شوند. همچنین اجرای برنامه های آموزشی جهت ارتقاء سطح آگاهی صیادان و جوامع محلی در جهت کاهش صید ضمنی این گونه ارزشمند در پایش امسال اجرا می شود.

پورمردان اشاره کرد: لاک پشتان دریایی از گونه های حفاظت شده آبزیان در سطح جهانی محسوب می شوند. به طور کلی در جهت حفاظت و حمایت از این آبزیان از سال ۱۹۷۰ ابتدا لاک پشت عقابی و در سال ۱۹۷۳ تمامی گونه ها در ضمیمه یک عهد نامه تجارت گونه های در معرض خطر (CITES. ۱۹۷۳) و ضمیمه یک و دو عهد نامه گونه های وحشی مهاجر (CMS. ۱۹۷۹) و همچنین لیست قرمز سازمان حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی (IUCN) قرارا گرفت و تحت حمایت دولت ها واقع شده اند.

او افزود: در حال حاضر در بیش از ۱۵۰ کشور جهان بعنوان گونه های حمایت شده تلقی می‌شوند و در سواحل استان سیستان و بلوچستان نیز برنامه های پایش و حفاظت از زیستگاه های تخم گذاری لاک پشت های دریایی در خلال یک دهه ی گذشته به طور مداوم و هر ساله اجرا می شود.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار