برای هفته دولت امسال، افزون بر ۵۰ میلیارد تومان پروژه توزیع برق آماده بهره‌برداری شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، خسروی مدیرعامل توزیع نیروی برق استان فارس با بیان اینکه با مقایسه‌ای بین متوسط هزینه برق دریافتی بابت انرژی برق در ایران و سایر کشورها، متوجه خواهیم شد که برق در ایران بسیار ارزانتر از دیگر نقاط است، گفت: هزینه برق مصرفی حدود یک درصد از کل هزینه‌های یک خانوار را شامل می‌شود.

او، هزینه تولید انرژی برق با روش‌های مختلف را بسیار بالا ارزیابی کرد و افزود: هزینه تولید، انتقال و توزیع انرژی برق حدود ۱۵۰۰ دلار به ازای هر کیلووات محاسبه می‌شود و متناسب با نوع نیروگاه تولید برق، هزینه بالاتر هم خواهد بود.

خسروی، قیمت تمام شده انرژی برق در ایران را حدود ۱۴۰ تومان و متوسط هزینه دریافتی را ۵۵ تومان به ازای هر کیلووات اعلام و خاطرنشان کرد: به طور میانگین تامین (تولید، انتقال و توزیع) برق روزانه یک مشترک خانگی که از برق ۲۵ آمپر استفاده می‌کند، حدود ۵ دلار محاسبه می‌شود.

افزایش مصرف برق و تامین برق پایدار در این روز‌ها

خسروی با تاکید بر اینکه الگوی مصرف انرژی برق از طرف مشترک برای صنعت برق تعریف می‌شود، گفت: مصرف برق در فصل تابستان و خصوصا روز‌های گرم این فصل، به شدت افزایش می‌یابد؛ میزان افزایش در بعضی روز‌ها و ساعات، به ۲ برابر سایر زمان‌ها نیز می‌رسد؛ برای تامین برق مطمئن و پایدار در این زمان‌ها، نیازمند مدیریت مصرف هستیم.

موفقیت فارس در مدیریت بار فصل تابستان

خسروی با اشاره به موفقیت استان فارس طی سه سال اخیر در مدیریت بار فصل تابستان، خاطرنشان کرد: امسال در کل کشور حدود ۶۵۰۰ مگاوات کمبود انرژی برق برای زمان پیک مصرف وجود داشت که به همت همکاران صنعت برق در سراسر کشور این موضوع مدیریت شد و سهم فارس نیز در این موضوع بالغ بر ۶۰۰ مگاوات یعنی حدود ۱۰ درصد کل بار بوده است.

او با یادآوری اینکه هر استان متناسب با حجم برق مصرفی در بخش‌های مختلف، برنامه ریزی مشخصی را دنبال می‌کند، گفت: در استان‌هایی نظیر اصفهان و اراک، مصرف برق در بخش صنعت بیش از سایر بخش‌هاست، اما در فارس افزون بر ۵۰ درصد از کل برق مصرفی مربوط به ۲۷ هزار مشترک بخش کشاورزی است.

مدیریت مصرف فارس در بخش کشاورزی

خسروی با اشاره یک میلیونی تعداد کل مشترکان برق در ۲۶ شهرستان تحت پوشش توزیع نیروی برق استان فارس، گفت: اینکه ۲۷ هزار مشترک حدود ۵۰ درصد کل مصرف برق در ۲۶ شهرستان را داشته باشند، عدد بالایی محسوب می‌شود، بنابراین تمرکز مدیریت مصرف در فارس بر بخش کشاورزی بوده است.

مدیرعامل توزیع نیروی برق فارس گفت: یکی از اقدامات شاخص این شرکت، نصب کنتور‌های هوشمند برای مشترکان بخش کشاورزی و جلب همکاری آنان در موضوع مدیریت مصرف بوده است.

خسروی با اشاره به اهمیت آموزش به شهروندان برای مدیریت مصرف انرژی برق، خاطرنشان کرد: مدیریت مصرف علاوه بر تاثیرگذاری مستقیم در مدیریت هزینه‌ها، به دلیل کاهش میزان آلاینده‌های زیست محیطی، تاثیر مطلوبی در بهبود شرایط زیست محیطی خواهد داشت. متوجه باشیم که یک نیروگاه برق فسیلی به ازای هر کیلووات ساعت، ۱۲۰۰ گرم گاز آلاینده تولید و در محیط منتشر می‌کند.

هوشمندسازی مدیریت بار

خسروی، شرکت توزیع نیروی برق فارس را در هوشمندسازی مدیریت بار هم پیشتاز کشور برشمرد و هوشمندسازی لوازم اندازه‌گیری (کنتور) را حاصل همین اقدامات دانست و گفت: کل کنتور‌های مشترکان بزرگ (دیماندی) در حوزه تحت مدیریت این شرکت به کنتور هوشمند تبدیل شده است.

خسروی با بیان اینکه امسال عملکرد موفقی در این بخش (مشارکت‌پذیری مردم) در کشور شاهد بودیم، گفت: تغییر الگوی مصرف برق در کشور طی ماه‌های اخیر نشان دهنده تاثیرگذاری اقدامات آموزشی و اطلاع رسانی است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس با یادآوری اینکه امسال ۲۰۰۰ مگاوات پیک مصرف برق پیش‌بینی می‌شد، به تاثیر اقدامات اجرایی شده برای جلب همکاری و مشارکت مشترکان اشاره و خاطرنشان کرد: امسال پیک بار در ساعات اوج باری شبکه (روز) به حدود ۱۵۰۰ مگاوات رسید، حال آنکه این عدد برای ساعات شب که معمولا با کاهش بار مواجه بودیم، به عدد ۱۹۰۰ مگاوات رسید.

مدیریت مصرف برق در بخش دولتی

او گفت: از پارسال با تجهیز ادارات دولتی شهرستان‌های گرمسیری فارس به کنتور‌های هوشمند، موفق به مدیریت مصرف برق در این بخش شدیم و این الگو برای امسال هم اجرایی شد.

خسروی با اشاره به اینکه فارس در اجرای این طرح، پیشتاز بوده است، خاطرنشان کرد: این طرح برای مساجد شهرستان‌های گرمسیری هم اجرایی شد و با توجه به رایگان بودن حق انشعاب و هزینه برق مصرفی این اماکن، شاهد کاهش قابل توجه مصرف بودیم.

الکترونیکی شدن ۸۲ خدمت

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق فارس یکی از اقدامات شاخص این شرکت را، فراهم کردن بستر برای الکترونیکی کردن ارائه ۸۲ خدمت برشمرد و گفت: هم‌اینک مشترکان این شرکت امکان دریافت خدمات مختلف از طریق بستر اینترنتی را دارند.

خسروی اضافه کرد: علاوه بر این، در هر شهرستان یک میزخدمت الکترونیک نیز با هدف افزایش اعتماد مردم و تسریع در روند امور راه‌اندازی کرده‌ایم تا به شهروندانی که به هر دلیل امکان بهره گیری از فضای مجازی و دریافت خدمات را ندارند، در این مسیر کمک کند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس گفت: برای هفته دولت امسال، افزون بر ۵۰ میلیارد تومان پروژه آماده بهره‌برداری شده است.

خسروی با اشاره به اینکه بخشی از طرح‌های در دست اجرا نیز تا دهه فجر امسال آماده بهره‌برداری می‌شود، گفت: یکی از اقدامات توزیع برق فارس که به نیابت توانیر انجام شد، سیستم‌های قابل حمل روشنایی خورشیدی بود.

او توضیح داد: مطالعات این طرح انجام شده و تولید کننده را نیز به این سمت سوق داده‌ایم و اکنون فارس به هاب تامین ۵۱۰۰ دستگاه سیستم قابل حمل روشنایی خورشیدی بدل شده است.

خسروی با بیان اینکه این سیستم‌های تامین روشنایی، ویژه عشایر است، گفت: سیستم‌های تولید شده روشنایی خورشیدی قابل حمل برای عشایر هفت استان کشور خواهد بود و افزون بر ۲۴۵۰ دستگاه آن با همکاری اداره کل امور عشایر، بین خانوار‌های عشایر فارس، توزیع می‌شود.

او با یادآوری اینکه هم اینک ۲۴۰۰ روستای استان فارس از نعمت برق برخوردارند، گفت: تامین برق روستایی و تولید سیستم روشنایی خورشیدی قابل حمل ویژه عشایر از اعتبارات محل عوارض برق، تامین می‌شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس گفت: امیدوار هستیم که در نیمه دوم امسال، تحویل دستگاه‌های پرتابل (قابل حمل) تامین روشنایی خورشیدی به عشایر عملیاتی شود.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار