نور امید بر ۳۳ هزار خانه سیل ‌زده لرستان

پس از سیل ویرانگر فروردین ۹۸ در استان لرستان که موجب خسارت های زیادی شد، اکنون ساکنان شهرستان های سیل زده این استان در یک قدمی جشن بازسازی منازل مسکونی خود قرار دارند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان،سیل فروردین پارسال به دلیل حجم و گستردگی بسیار موجب تخریب و آسیب ۳۳ هزار واحد مسکن شهری و روستایی شد که البته غالب این ساختمان‌ها روستایی بوده و به دلیل شرایط خاص سکونت در روستا از جمله پرداختن به مشاغل کشاورزی و دامداری، جابجایی بسیاری از روستا‌ها به یک مساله مهم و پیچیده تبدیل شد چرا که تامین زمین مناسب و مورد توافق روستاییان کار سختی بود.

از طرفی با توجه به اینکه روستاییان باید در نزدیکی زمین‌های کشاورزی خود ساکن باشند امکان جابجایی با فاصله زیاد و یا اسکان موقت طولانی مدت در سایر مناطق نیز وجود نداشت بنابراین تعلل در ساخت و تعمیر خانه‌های سیل زده نیز قابل قبول نبود.

مشکل نبود زمین مناسب و مورد پسند سیل زدگان در روستا‌های استان چندماه به طول انجامید چراکه علاوه بر اینکه تاکید داشتند در نزدیکی زمین‌های کشاورزی خود باشند، در برخی موارد اختلافات و یا تعصب‌های طایفه‌ای و قومی مانع از این می‌شد که به راحتی سکونت در روستا‌های همجوار و تجمیع با برخی روستا‌ها را بپذیرند.

در این حال، برخی واحد‌های شهری معمولان که تا حدودی از سیل در امان مانده بودند، اما در حریم رودخانه قرار داشتند و بایستی جابجا می‌شدند که تامین زمین برای ۲۵۰ واحد شهری در این منطقه نیز کار چندان راحتی نبود.

بازسازی ۹۷ درصدی مناطق سیل  زده لرستان و تامین ۱۰۵ هکتار زمین جدید

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان گفت: ۹۷ درصد کار بازسازی مناطق سیل زده استان به اتمام رسیده و در مراحل نهایی کار هستیم و ستاد‌های معین بازسازی نیز در حال ترک منطقه هستند.

مسعود رضایی افزود: کار بازسازی مناطق سیل زده هم ابتدا و هم پایان سختی دارد چرا که در زمان وقوع حادثه، آرامش مردم بهم خورده و زندگی چندین ساله شان از بین رفته است که علاوه بر این، ناهماهنگی‌ها و مشکلاتی در بحث مدیریت بحران نیز وجود دارد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان با اشاره به باقی ماندن برخی مشکلات حقوقی در پایان کار بازسازی نیز گفت: تامین زمین یک مساله اساسی بود و تاکنون نیز ادامه داشته، اما با وجود شرایط سخت کمبود زمین در مناطق محدود معمولان و پلدختر، اما ۱۰۵ هکتار تامین شده است.

او گفت: به طور مثال تامین زمین و جابجا کردن ۲۵۰ واحد شهری در منطقه معمولان که از جهات مختلف به کوه و رودخانه محدود شده به واقع کار سختی بود، اما با همکاری دستگاهها، مردم و استان‌های معین انجام شد.

پرداخت ٣٧٣ میلیارد و ٥٧٨ میلیون تومان کمک بلاعوض به سیل زدگان

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان گفت: تا ۲۴ مردادماه امسال دولت بیش از ٣٧٣ میلیارد و ٥٧٨ میلیون تومان کمک بلاعوض به سیل زدگان استان پرداخت کرده و مبلغ تسهیلات پرداختی نیز بیش از یکهزار میلیارد تومان بوده است.

رضایی افزود: به هر خانوار خسارت دیده، ۵۰ میلیون ریال کمک بلاعوض معیشتی و ۱۵۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی با سود پنج درصد تعلق گرفته و برای بازسازی واحد مسکونی روستایی ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی و ۱۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت شده که این مبلغ در مناطق شهری ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات و ۱۲۰ میلیون ریال کمک بلاعوض تعیین شده است.

او ادامه داد: کل واحد‌های خسارت دیده از سیل فروردین پارسال ٣٢ هزار و ٧٧٩ واحد شامل ١٢ هزار و ٨١٣ واحد احداثی و ١٩ هزار و ٩٦٦ واحد روستایی است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان اظهار داشت: واحد‌های آسیب دیده شهری هشت هزار و ٤٩٢ واحد شامل یک هزار و ١٧٨ واحد احداثی و ٧ هزار و ٣١٤ واحد تعمیری و واحد‌های آسیب دیده روستایی ٢٤ هزار و ٢٨٧ واحد شامل ١١ هزار و ٦٣٥ واحد احداثی و ١٢ هزار و ٦٥٢ واحد تعمیری بوده اند.

رضایی تعداد مالکین معرفی شده به بانک‌های عامل برای تسهیلات مسکن و معیشتی را ٥٤ هزار و ٨٧ نفر برشمرد و تصریح کرد: ٥١ هزار و ٨٣٣ نفر ازاین تعداد معادل ٩٦درصد موفق به عقد قرارداد شده اند.

او با بیان اینکه تعمیر تمامی ۱۹ هزار و ٩٦٦ واحد سیل زده انجام شده ادامه داد: آواربرداری ١٢ هزار و ٦٥٤ واحد معادل ٩٩درصد‏، پی کنی ١٢ هزار و ٧٣٢ واحد معادل ٩٩درصد واجرای فونداسیون ١٢ هزار و ٤٣٩ واحد معادل ۹۷ درصد انجام شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان گفت: همچنین اسکلت ١٢ هزار و ٢٣٤ واحد معادل ٩٥درصد، سقف ١١ هزار و ٩٦٨ واحد معادل ٩٣ درصد و دیوارچینی و اتمام عملیات ساختمانی ١١ هزار و ٨٧٤ واحد معادل ۹۳ درصد اجرا شده است.

رضایی اضافه کرد: تا ۲۴ مرداد ٨٩ حدود یکهزار و ٤٣٧ تن سیمان رایگان اهدایی مقام معظم رهبری در بین سیل زدگان استان لرستان نیز توزیع شده است.

تسهیلات تشویقی دقیقه ۹۰ بنیاد مسکن برای بازسازی مناطق سیلزده لرستان

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان همچنین گفت: تسهیلات و کمکهای بلاعوض تشویقی جدیدی دولت برای مردم مناطق سیل زده پلدختر و معمولان در مراحل پایانی بازسازی مصوب کرده است.

رضایی افزود: بر این اساس ۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض برای واحدهای نیمه تمام شهری در پلدختر و و معمولان در نظر گرفته شده و سقف پرداخت این امتیاز به ۴۵۰ نفر است.

او اظهار داشت: همچنین پنج میلیون تومان تسهیلات تکمیلی معیشتی روستایی به سیلزدگانی که پیش ازاین تنها ۱۰ میلیون تومان وام معیشیتی دریافت کرده اند پرداخت میشود که پیش بینی شده افراد واجد شرایط برای این مهم نیز حدود سه هزار نفر هستند.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان تصریح کرد: تمامی واحدهای شهری و روستایی نیمه کاره در مناطق سیل زده پلدختر و معمولان که روند احداث واحد مسکونی آنها از اسکلت گذشته چنانچه تا ۱۰ تیرماه نسبت به نصب درب و پنجره واحد خود اقدام میکردند ۵۰۰ هزار تومان تشویقی از حساب ۱۰۰ امام (ره) دریافت خواهند کرد.

رضایی گفت: این کمکهای ستاد بازسازی در راستای تکمیل و بهره برداری هرچه سریعتر واحدهای سیل زده است که در مراحل پایانی کار، برای شهروندان تصویب شده است.

احداث دیوار ساحلی پلدختر و روستا‌های حاشیه کشکان با ۱۲۰ میلیارد تومان

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان افزود: ۱۲۰ میلیارد تومان برای احداث دیواره ساحلی شهر پلدختر و روستاهای واقع در مسیر رودخانه کشکان هزینه شده است.

رضایی ادامه داد: با تصویب این رقم توسط دولت، عملیات احداث دیواره از حدود یکسال گذشته آغاز شد که این امر در سیل اسفند ۹۸ مانع از تکرار مجدد حادثه در مناطق ساحلی و ورود سیلاب به شهر، منازل و اماکن تجاری شده است.

او ادامه داد: در حال حاضر احداث این دیواره ساحلی ۹۵ درصد پیشرفت دارد و کار به نوعی اتمام یافته چراکه پنج درصد مابقی مربوط به دیوار اصلی نیست و باید لکه گیریهایی انجام شود.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان گفت: همچنین ۱۰۰ میلیارد تومان برای بهسازی روستاهای سیل زده تخصیص یافته که این مبلغ برای آسفالت راه دسترسی این مناطق هزینه خواهد شد.

او با بیان اینکه کار تعمیر تمامی ۲۰ هزار واحد محوله به ستاد بازسازی تمام شده تصریح کرد: برخی متقاضیان با وجود معرفی به بانک برای دریافت تسهیلات مراجعه نکرده اند و برخی نیز مبلغی ازتسهیلات را گرفته و کار بازسازی را به دلایل متفاوت از جمله شروع فصل کشاورزی رها کرده اند، اما ستاد بازسازی وظایف خود را در قبال این افراد انجام داده است.

رضایی گفت: با وجود شیوع کرونا روند بازسازی متوقف نشده و به دلیل رعایت شیوه نامه های بهداشتی ستاد مقابله با کرونا، تا حدودی در اسفند و فروردین با کندی پیشرفت، اما با شدت فعالیتها در ماه جاری حدود ۱۵ درصد پیشرفت کاری محقق شد.

ملاوی، تنها روستای جامانده از بازسازی

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان گفت: تامین زمین زمان بر و سخت بود به نحوی که ساکنان روستای ملاوی پس از ۱۶ ماه با گزینه‌های پیشنهادی برای زمین موافقت نکردند.

رضایی افزود: سال گذشته در مجموع ۷۶ میلیون تومان تسهیلات و کمک بلاعوض برای سیلزدگان ملاوی تصویب شده بود که به دلیل عدم توافق نهایی اهالی برای زمین جدید، کار بازسازی آغاز نشد و اکنون با این مبلغ عملا ۵۰ درصد احداث یک واحد مسکونی پیش می‌رود.

او تصریح کرد: به تازگی اهالی این روستا پذیرفته اند به روستای سراب حمام منتقل شوند که کار تامین زمین مناسب برای تجمیع اهالی این روستا در مکان جدید در دست انجام است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان ادامه داد: در یک سال گذشته تامین زمین و جلب توافق روستاییان برای جابجایی به سختی صورت گرفت که چم مهر، بابازید، خرسدر و حیات الغیب از جمله این روستا‌ها بوده اند.

بازدید ۱۷ باره رییس بنیاد مسکن کشور از مناطق سیلزده لرستان

او اضافه کرد: علاوه بر سرکشی‌های مستمر میران استان، در این مدت مسئولان مختلف ملی بار‌ها از روند بازسازی مناطق سیل زده لرستان بازدید کردند و علیرضا تابش رییس بنیاد مسکن کشور ۱۷ بار به این مناطق آمد.

رضایی افزود: این سفر‌ها به یک دیدار کوتاه و مختصر خلاصه نشده بلکه در برخی موارد با اسکان حدود یک هفته‌ای در لرستان، تمامی روستا‌های سیل زده مورد بازرسی قرار می‌گرفت و دستورات لازم برای تسریع در روند کار صادر می‌شد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لرستان تاکید کرد: علاوه بر همکاری دستگاه‌های مختلف، تمام توان بنیاد مسکن کشور برای بازسازی لرستان بسیج شد چرا که در غیر اینصورت لرستان توانایی انجام بازسازی و تعمیر ۳۳ هزار واحد را نداشت.

منبع ایرنا

انتهای پیام/پ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار