سیب زمینی هم دچار مازاد تولید شد؛ صادرات سیب زمینی نیازمند کانتینر‌های خاص!

با گسترش ویروس کرونا و تاثیر پذیری بر اقتصاد، محصولات مختلف کشاورزی از جمله سیب زمینی علاوه بر ابتلا به مازاد تولید، دچار بحران قیمت نیز شده است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با گسترش ویروس کرونا و تاثیر پذیری بر اقتصاد و بخش های مختلف تولیدی از جمله کشاورزی، افت و خیزهایی در قیمت محصولات کشاورزی ایجاد شد که کشاورزان را با مشکلات متعددی مواجه کرده است.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که همه ساله کشت محصولات کشاورزی تحت تاثیر مسائل مختلف از جمله نبود الگوی کشت، کمبود صنایع تبدیلی و تکمیلی، ضعف در سیستم سردخانه ای و انبارداری و از دست دادن بازارهای صادراتی دچار بحران می شود که اگر مسئولان تدابیری برای برون رفت از این مشکلات به کار نگیرند، کشاورزان با استمرار زیان های مستمر تمایلی به تولید نخواهند داشت.

ماجرا تنها به این‌جا ختم نمی شود چرا که با وجود رشد چند برابری هزینه های تولید اعم از حمل و نقل، مکانیزاسیون، کارگری و ... قیمت فروش محصولات جوابگوی هزینه های تولید نیست چرا که مازاد عرضه در برابر تقاضا بحران جدی در بازار ایجاد کرده است که صادرات مازاد به بازارهای هدف تنها راهکار رفع بحران به شمار می رود.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط تا درباره افت قیمت سیب زمینی و تاثیر شیوع ویروس کرونا بر بازار داخل و صادراتی این‌محصول با خبر شویم:

بسته شدن مرزهای صادرات دردسر ساز شد

رحیم‌ نیازی رئیس هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به اینکه مشکلی در تامین سیب زمینی کشور نداریم، اظهار کرد: بنابر آمار سالیانه ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می شود که این میزان علاوه بر تامین بازار داخل ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن مازاد بر نیاز کشور است.

وی افزود: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی، استفاده از ارقام پرمحصول و مدیریت مزرعه امسال تولید بیش از سال گذشته خواهد بود.
 
سیب زمینی
نیازی مازاد تولید سیب زمینی طی ۴ سال اخیر را ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: برای صادرات سیب زمینی به بازارهای هدف باید کانتینرهای ویژه داشته باشیم که این امر در کنار سایر هزینه های سردخانه و انبار مزید بر علت شده تا هزینه های کشاورز نسبت به سال قبل حداقل ۲ تا ۳ برابر رشد کند که ایجاد درآمد ارزی حمایت همه جانبه دولت را می طلبد.

رئیس انجمن ملی سیب زمینی با اشاره به اینکه در تامین نیاز داخل مشکلی نداریم، بیان کرد: برای تعادل بازار داخل حداقل ۴۰۰ هزار تن سیب زمینی باید به بازارهای هدف صادر شود.
 
وی ادامه داد: با گسترش ویروس کرونا و بسته شدن مرزها، صادرات سیب زمینی با محدودیت هایی مواجه شد که این امر به شدت قیمت محصول را کاهش داده است، به همین خاطر تقاضا کردیم که دولت بازگشایی صادرات به عراق را انجام دهد تا همانند سال گذشته صادرات انجام شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه سیب زمینی تابستانه در حال برداشت است، گفت: با برداشت سیب زمینی پاییزه و عرضه به بازار، بسیاری از کشاورزان به سبب کاهش تقاضا در بازار داخل و بسته شدن مرزها از چرخه تولید خارج می شوند.

نیازی قیمت فعلی خرید هر کیلو سیب زمینی از کشاورزان را ۲ هزار تومان اعلام‌کرد و گفت: با توجه به افزایش هزینه های تولید، فروش با نرخ فعلی برای کشاورز نقطه سربه سر است.

رئیس هیئت مدیره انجمن سیب زمینی در پایان با اشاره به اینکه بازار سیب زمینی با بحران جدی روبروست، تصریح کرد: با توجه به اُفت شدید قیمت سیب زمینی در بازار انتظار می رود که وزارت امور خارجه و وزارت جهاد کشا‌ورزی در صادرات گشایش ایجاد کنند تا با صادرات مازاد نیاز کشور، بازار به تعادل برسد.

عرضه سیب زمینی با نرخ های فعلی صرفه اقتصادی ندارد

مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به اینکه بازار سیب زمینی تعریفی ندارد، اظهار کرد: با گسترش ویروس کرونا و تعطیلی مراسم عروسی و عزاداری، تقاضا برای خرید سیب زمینی و پیاز کاهش یافته است.

وی افزود: امسال در ایام محرم به سبب رعایت دستور العمل های بهداشتی بالای ۹۰ درصد نذورات به صورت خشک است که همین امر در اُفت قیمت سیب زمینی و پیاز تاثیر گذار بوده است.
 
سیب زمینی
دارایی نژاد ادامه داد: همه ساله در ایام ‌محرم قیمت سیب زمینی، پیاز، لوبیا سبز و سبزی به سبب ازدیاد تقاضا ۳۰ تا ۵۰ درصد رشد داشت که امسال به سبب شیوع ویروس کرونا بازار نوسانی نداشته است.

این مقام مسئول قیمت کنونی هر کیلو سیب زمینی را یک هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۵۰۰ تومان و پیاز یک هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به افزایش هزینه های تولید، عرضه با نرخ های فعلی برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد.

رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی ادامه داد: علی رغم برداشت سیب زمینی نو، سیب زمینی های کهنه به سبب افت تقاضا در انبارها مانده است که در نهایت کشاورزان چاره ای جز فروش با نرخ های کمتر ندارند.

وی با اشاره به اینکه صادرات سیب زمینی تعریفی ندارد، تصریح کرد: با توجه به آنکه محصول کشورهای عراق، پاکستان و افغانستان بدست آمده، تولیدکنندگان این کشورها به دوبت فشار آوردند و اجازه واردات نمی دهند که این امر در کاهش خرید صنایع تبدیلی مزید بر علت شده تا تولیدکنندگان سیب زمینی متضرر شوند.

ویروس کرونا مکانیزم عرضه و تقاضا را بر هم زد

سید جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی از کاهش سطح زیر کشت برخی محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: علی رغم آنکه سطح زیر کشت محصولات کشاورزی نظیر سیب زمینی، گوجه فرنگی و.. نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است، اما اثر گذاری کرونا در اقتصاد و تعطیلی مراسم عروسی و عزاداری و کاهش قدرت خرید خانوار منجر به برهم ریختگی نظام عرضه و تقاضا شده است.

وی افزود: کشورهای همسایه رغبتی به خرید محصولات کشاورزی ندارند که این امر موجب شده تا قیمت محصولاتی نظیر سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی در بازار کاهش یابد.

حسینی با انتقاد از وضعیت نامشخص ارز نهاده های کشاورزی بیان کرد: با وجود نامشخص بودن ارز نهاده های کشاورزی و افزایش ۳ تا ۵ برابری قیمت سموم، مکانیزاسیون و هزینه های کارگری نسبت به مدت مشابه سال قبل، اما شاهد کاهش قیمت محصولات هستیم.

با گسترش ویروس کرونا و تاثیر پذیری آن بر کل اقتصاد از جمله بخش کشاورزی، بهره برداران نیازمند حمایت همه جانبه دولت هستند چرا که بخش کشاورزی همانند بخش های صنعت آسیب جدی از ویروس کرونا دیده است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
م
۲۲:۱۶ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
وزیرمحترم کشاورزی برای نابودنشدن کشاورزان سیب زمینی کار لااقل یک مصاحبه امیدبخش داشته باش
Iran (Islamic Republic of)
مهرداد فراهانی
۱۷:۰۷ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
با سلام خواهش میکنم یک خبر در مورد قیمت دام زنده تهیه کنید با این روش مسولان چندان تا نابودی صنعت تولید گوشت گوساله کشور نمانده چرا باید تاوان قیمت گوشت از جیب من دامدار زده شود چرا جلوی صادرات گوساله سنگین رو گرفته اند مگر ما زندگی نداریم مگر ما دلمان نمیخواهد زندگی کنیم خواهش میکنم این مسعله رو پیگیری کنید خداوند خیرتان بدهد
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۶:۱۹ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
سیب زمینی ۱۳۰۰_۱۵۰۰ سر زمین دارن میخرن
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۵:۳۶ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
كشاورزا اگه محصولاتشونم بگنده و زير خاك كنن حاضر نيستن ارزون بدن تا مردم استفاده كنن
Iran (Islamic Republic of)
وحیده صالح میرحسنی روان ی
۱۵:۲۹ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
سلام.خوب شد مازاد شد بدید مردم،مردم دارند از گشنگی میمیرند من خودم 10 گونی میخرم اگر ارزان بدند.سپاس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۴ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
اگر مازاد هست چرا سیب زمینیها تازه به دست مردم نمیرسه همه جوونه زده هستند با قیمت گران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۵ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
خدا کنه ارزون بشه ما که هفته ای یه بار قدرت خرید داریم اونم yjc میخواد به بهانه حمایت از کشاورز گرونی بیاره لااقل یارانه ها رو صد برابر نمی کنید گرونی جدید نیارید نصف مردم نسل شون منقرض شد از بس غصه نان پوشاک مسکن دارو و... از بس به هم رحم نمی کنیم معلوم نیست چی میخواد بشه والله اهل سیاه نمایی نیستم و چیزی که میبینم رو میگم میدونم ولی داد بی داد اگه نگم... اگه بگم .......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
من دیروز سیب مینی گرفتم کیلیویی پنج تومان خداروشکر ک صادرات قط شده وگرنه الان کیلویی 10هزارتومن میشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۷ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
سیب زمینی که این سیب درختی که اون گوجه فرنگی که آن زعفران که نگو و غیر ........ مملکت رو بزارن بهتر می‌چرخه از اینی که هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۷ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
گرونی تا کی
Iran (Islamic Republic of)
مرصاد
۱۳:۴۵ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
قبل از آنکه کشاورزی کشور نابود شود ، وزارت عریض و طویل کشاورزی ، فکری اساسی بکند !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۴ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
مثل دوره احمدی نژاد گونی ۵ هزار تومن بفروشید یه ثوابی هم کردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۳ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
باید یه مرکزی برای مدیریت کشت باشد ابتدا باید براساس مصرف داخل برنامه ریزی کرد و کشاورزان را از طریق نشریات یا اینتر نت اطلاع رسانی نمود تا ایگونه دچار خسران و ضرر نگردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۲ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
اوضاع قیمت ها جوریه که بعضی وقت ها آرزو میکنم جلوی صادرات گرفته شه تا قیمت این محصولات بیاد پایین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۴ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
راضی به ضرر کشاورز نیستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۴ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
راضی به ضرر کشاورز نیستیم، ولی برای من مصرف کننده داخلی مگه محصولات نتونن صادر بشن که جنس با کیفیت به دستم برسه و قیمتش خوب باشه، چون ما انگار ادم نیستیم و خارجی ها که بهتر پول میدن آدم ترن!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
همون کاری را بکنند که با جوجه های یک روزه کردن
حالا هم مرغ خوش قیمت شد و هم تخم مرغ.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۶ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
چیپس درستشون بکنین و صادر کنین خوب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
کروناعرضه وتقاضارابه هم زد؟
Iran (Islamic Republic of)
رجای واثق
۰۹:۱۶ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
چرا قیمتش پایین نمیاد؟
این معنی اش چیه که علی رغم وفور کالای مصرفی که زود هم فاسد می شود قیمتش خف نمیخوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۱ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
این را به ماکارونی تبدیل کند و برای دو سه سال ذخیره کند یا به ونزوئلا صادر کند یا به یمن بدهد و...
Iran (Islamic Republic of)
reza
۰۸:۴۷ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
وزارت کشاورزی کجای کار است ....
.........
واقعا نمی دانی.......
............
در حال وارد کردن محصولات کشاورزی از کشورهای دوست مثل ترکیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۵ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
اگه مازاده چرا قیمتش اینقد گرونه تو شهر ما که کیلیویی ۴ تومنه مگه میشه خرید اصلا معلوم نیست چه اتفاقاتی داره می افته چه دستایی پشت پرده است که قیمتا همین طور سرسام آور داره میره بالا یه پکیج ما می خواستیم بخریم ۳۸۰۰ بود حالا باید بخریم ۱۰ میلیون حالا بازم اگه گیر بیاد که میگن نیست خیلی عجیبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۱ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
نمی تونه این محصول رو فرآوری کنه و نگذارید خراب شود، چرا همه چی رو خام دوست دارید بفروشید
Iran (Islamic Republic of)
V
۰۷:۴۴ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
شب به خیر وزیر جهاد کشاورزی
Canada
ناشناس
۰۶:۱۸ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
کارخانه های تولیدی باید باشد
تا سیب زمینی ها را چپیس و وووو تبدیل کند و
باعث افزایش قیمت هم میشود
Germany
ناشناس
۰۴:۳۰ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
سیب زمینی و هندوانه و چند تای چیز دیگه باید محدود کشت بشه
چون آب کم هست
جاش گندم و جو و سویا کاشته شه !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۸ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۰ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
این دولت هر روز یک داستان یک قیمت پیاز و سیب زمینی سر به فلک یک روز مفت هم مشتری نداره هیچ برنامه ای نیست!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۰ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
بدید من همه شو میخورم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۶ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
کیلو 3000تومن بدست ما میرسه خبری از گوجه ربی نیست
آخرین اخبار