سرقینی در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان

اطلاعی از گزینه های تصدی وزارت صمت ندارم/۲۵ درصد صادرات کشور مختص به معادن

سرپرست وزارت صمت گفت: اطلاعی از گزینه های تصدی وزارت صمت ندارم، به من ماموریت داده اند که وزارتخانه را سرپرستی کنم و تا معرفی گزینه نهایی این موضوع را پیگیری خواهم کرد.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  جعفر سرقینی سرپرست وزارت صمت بیان کرد: معادن با تحقیقات و نوآوری بیگانه نبود اما این موضوع کمرنگ تر از آنچه که باید پیگیری می‌شد. در مجلس نُهم اقداماتی انجام شد تا معادن با هزینه دولت به سمت تحقیقات و پژو‌هش‌ها حرکت کنند. همخوانی این مرکز با مراکز بین‌المللی تفاوت مهمی است که با حرکت‌های قبلی دارد.

او گفت: افتتاح این مرکز فراخوانی بدون تاریخ و همیشگی برای استقبال وزارت صمت از ایده‌های نو است. حضور بزرگترین فعالان معدنی کشور در این مرکز نشان از حمایت آن‌ها از شرکت‌های نوآور است.
بیشتر بخوانید

سرقینی تصریح کرد: به دفعات صحبت کردیم تا کمیت مورد بی‌توجهی قرار نگیرد. کیفیت مواد تولیدی و میزان بهره‌وری باید بهبود پیدا کند و بدون شک راهکار دستیابی به این مهم استفاده از دانش و فناوری است. امروز بخش معدن از افتخارات کشور است به طوری که از ۴۱ میلیارد دلار صادرات حدود ۱۰ میلیارد دلار به معادن و صنایع معدنی مربوط می‌شود و باید به میزان دو برابر افزایش پیدا کند.

سرپرست وزارت صمت گفت: بدون شک معاونت علمی و وزارت صمت از این اقدامات حمایت خواهد کرد. می‌توان با حضور این ایده‌های نوین بیش از گذشته روی بخش معدن حساب باز کرد.

 

سرقینی در حاشه مراسم و در جمع خبرنگاران گفت: مرکز فناوری معادن به جذب ایده‌های جدید کمک بسیاری خواهد کرد و ما به دنبال نوآوری، بالا بردن راندمان و جلوگیری از خام فروشی هستیم. کشورهای خارجی تکنولوزی فرآوری مواد معدنی را به ما نمی‌دهند و این موضوع ربطی به تحریم‌ها ندارد و از گذشته در اختیار ما قرار نمی‌دادند.

او تصریح کرد: وجود این مرکز می‌تواند ما را به تکنولوزی و فناوری برساند که استفاده خوبی از معادن ببریم. این مراکز می‌تواند کمک کند تا مصارف انرژی را که بالاتر از نرم جهانی است بهینه کنیم و برای دستیابی به مواد خاص معدنی، عناصر نادر خاکی و فلزات خاصی که کشور به آن‌ها نیاز دارد به نتیجه برسیم.

قطعا سهمیه مواد اولیه برخی از تولیدی های بی ثمر

سرقینی درباره اختلال در توزیع مواد اولیه بین تولیدات کشور بیان کرد: بارها مطرح کرده ایم که تولید ما به مراتب بیشتر از نیاز است اما تقاضاهای سوداگرانه هنوز وجود دارد. بخشی را می‌توان با بهین‌یاب حذف کرد اما هنوز برخی کارخانه‌ها در بهین یاب مواد اولیه دریافت کرده و خروجی ندارند. تیم‌هایی را تشکیل خواهیم داد و بعد از شناسایی سهمیه آن‌ها را قطع خواهیم کرد.

سرپرست وزارت صمت تصریح کرد: با توجه به اختلاف قیمتی که با نوسان در بازار ارز ایحاد می‌شود، تقاضای سوداگرانه هم افزایش پیدا می‌کند.

او در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان درباره وضعیت انتخاب وزیر برای وزارت صمت، گفت: هیج اطلاعی در این باره ندارم، به من ماموریت داده اند که وزارتخانه را سرپرستی کنم و  تا روز معرفی گزینه نهایی این موضوع را پیگیری خواهم کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار