مرغ هورمونی در قزوین تولید نمی‌شود

مدیرکل دامپزشکی استان قزوین گفت: حتی یک گرم هورمون هم در فرایند تولید مرغ در استان استفاده نمی‌شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین، زینالی مدیرکل دامپزشکی استان قزوین در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: دارو‌های دامی برای طیور بر اساس نیاز مصرف می‌شود و حتی یک گرم هورمون هم در فرایند تولید مرغ در استان استفاده نمی‌شود.

زینالی افزود: درصد سموم، آنتی بیوتیک‌ها و فلزات سنگین موجود در گوشت‌های تولیدی در کشور حتی از استاندارد‌های جهانی بسیار پایین‌تر است و دام و طیور از زمان تولید تا ارائه به بازار سه مرحله آزمایش می‌شوند.

مدیرکل دامپزشکی استان اضافه کرد: باید زمان پرورش مرغ را کاهش داد و طیور ظرف ۴۸ روز به دست مصرف کنندگان برسد.

زینالی به موضوع سوء استفاده از تبلیغات استفاده نکردن از آنتی بیوتیک در تولید مرغ اشاره کرد و گفت: پیشنهاد حذف و یا کاهش استفاده از آنتی بیوتیک بر اساس شاخص‌های جدید تولید از سوی استان قزوین مطرح شد، اما متاسفانه از همان روز‌های ابتدایی شاهد سوء استفاده تبلیغاتی از این موضوع هستیم.

وی افزود: مرغ‌های تولیدی در استان قزوین در ردیف استانداری B هستند و باید به استاندارد‌های A و +A برسیم.

مدیرکل دامپزشکی استان ادامه داد: استان قزوین اولین استانی است که واکسن آنفولانزای فوق حاد پرندگان را استفاده کرد و ۲ سال و ۶ ماه است که این بیماری در استان مهار شده است و به هیچ وجه کمبود واکسن در استان نداریم.

زینالی گفت: موضوع انتقال بازار پرندگان درگیر یک شاکی خصوصی و تمامی اقدامات صورت گرفته برای جابه جایی این مکان به نتیجه نرسیده است.

وی افزود: بعد از رتبه بندی مرغ در استان موضوع تخم مرغ با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در دست اقدام است تا تمامی تخم مرغ‌ها بسته بندی و با تاریخ مصرف به بازار عرضه شوند.

مدیرکل دامپزشکی استان خاطرنشان کرد: تاریخ زنی در واحد‌های تولیدی تخم مرغ انجام می‌شود و پس از آن باید تخم مرغ‌ها بسته بندی و روانه بازار شوند.

زینالی در ادامه به ظرفیت‌های استان اشاره و بیان کرد: ۷۵ هزار تن گوشت در استان تولید و ۳۲ هزار تن گوشت گاو، گوسفند، بز، شتر در کشتارگاه‌های دام استان ذبح می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان خاطرنشان کرد: نخستین کشتارگاه صنعتی کشور برای نخستین بار در زیاران استان قزوین راه اندازی شد.

به گفته زینالی؛ برای راه اندازی کشتارگاه صنعتی، تجهیزات بهداشتی در آن نصب شد و خط کشتار به فرآوری، بسته بندی و عرضه و فعالیت‌های جانبی مجهز است.

وی افزود: کشتارگاه‌ها در فرایند نهایی کشتار دام به هیچ عنوان نباید به محیط زیست آسیب وارد کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان به وضعیت کشتارگاه تاکستان اشاره کرد و گفت: کشتارگاه تاکستان نیمه صنعتی است که تمام شرایط بهداشتی از جمله معاینه دام توسط دامپزشک، رعایت ذبح شرعی و بهداشتی و نگهداری گوشت در سردخانه‌ها تحت نظارت دامپزشکی و دفع فاضلاب کشتارگاه هم به روش سپتینگ و با نظارت کارشناسان صورت می‌گیرد.

به گفته زینالی، در کشتارگاه تاکستان، بسته بندی گوشت و فرآوری آلایش‌های دامی صورت نمی‌گیرد.

وی افزود: با توجه به وجود مراکز متعدد بسته بندی، نیازی به حضور صنایع بسته بندی در کشتارگاه‌ها وجود ندارد، ولی مرغ‌های کشتار شده بلافاصله در همان کشتارگاه باید بسته بندی و روانه بازار شوند.

مدیرکل دامپزشکی استان گفت: کشتارگاه‌ها باید در موارد مشاهده دام مشکوک به جنون گاوی و یا بیماری‌هایی نظیر تب برفکی لاشه را در کوره لاشه سوزی بسوزانند و خوشبختانه تمامی کشتارگاه‌های استان به کوره‌های لاشه سوز مجهز هستند.

زینالی خاطرنشان کرد: کشتارگاه‌ها همچنین باید به چاه دفن لاشه‌های بیمار و مشکوک مجهز باشند.

وی افزود: در برخی موارد با نظر دامپزشک، در اثر پختن لاشه و حرارت بسیار بالا، لاشه و محتویات آن تبدیل به پودر خون شده و به صنعت غذایی دام بازمی گردد.

مدیرکل دامپزشکی استان خاطرنشان کرد: خوشبختانه ۳ کشتارگاه موجود در استان نیاز‌های استان را برآورده می‌کنند و یک متقاضی هم درخواست مجوز در ناحیه آوج و آبگرم را داده است که در حال بررسی آن هستیم.

زینالی افزود: هیچ پروانه‌ای بدون استعلام از دستگاه‌های ذیربط صادر نمی‌شود و باید متقاضی پاسخ ۷ استعلام از جمله میراث فرهنگی ومحیط زیست را ارائه کند.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار