بیماران کرونایی جایی برای بستری ندارند/ موج سوم بسیار قدرتمندتر از قبل وارد میدان شد

همراه با سیل سهل‌انگاری برخی از مردم، کرونا این‌بار ویرانگر‌تر از قبل وارد میدان کشتار هم‌وطنان‌مان شد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ۸ ماه پیش بود که نخستین علائم بیماری کرونا در بیماران ایرانی مشاهده شد. بیمارانی که با بستری شدنشان باعث شدند سراسر ایران را وحشت ابتلا به یک ویروس مرموز فراگیرد. در گام اول رسانه‌ها حرف از رعایت و پیشگری می‌زدند، اما بعد از مدتی حرف از محدودیت‌ها به میان آمد؛  ایام نوروز به دلیل اولین موج بیماری،  این محدودیت‌ها وارد عمل شد و حق سفر برای اولین بار در نوروز ۹۹ تنها و تنها به دلیل حفظ سلامت خود مردم از آن‌ها سلب شد.

آن‌روز‌ها گفته می‌شد که کرونا در فصل تابستان رفتنی است و دیگر خبری از آن نخواهد بود اما پس از مدتی با شروع همین فصل، سفر‌های تابستانی عامل بزرگی برای شروع موج جدید شد.

بی‌توجهی به آمارها و موج سهمگین مرگ و میرها

با فروکش کردن موج دوم و کم شدن آمار مبتلایان به کرونا مردم که گمان می‌بردند خطر آلوده شدن به کرونا از بیخ گوششان گذر کرده، برخی‌هایشان جان خود و دیگران را به بازی گرفتند و علاوه بر رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی مجددا بی‌باک از اقدام خطرناکشان، دل به جاده‌ها زدند.

هر تعطیلی و مناسبت بهانه شد تا جاده‌های مواصلاتی کشور شلوغ و شلوغ‌تر شوند. سواحل جنوب و شمال کشور به بهانه تغییر روحیه برخی از سهل‌انگاران، مملو از مسافر شد. حتی در برخی هواپیما‌ها به جای رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، تا ظرفیت بود، مسافر پر می‌کردند و خبری از رعایت فاصله اجتماعی نبود؛ انگار که همه چیز بوی رفتن کرونا می‌داد و تمام آمار‌های چند رقمی مبتلایان و مرگ‌و‌میر کرونا مغفول ماند.

سفر در دوران کرونا

مامورانی که بی‌مزد و حقوق با جان دیگران بازی می‌کنند

شهریور امسال بیشتر مردم مامور انتقال شده بودند. مامورانی که بی مزد و حقوق، حامل یک ویروس و عامل شیوع بیشتر آن شدند. کافی بود تا دو هفته بگذرد تا آثار مسافرت‌های غیرضروری چند روزه این افراد در آمار‌های صعودی روز‌های بعدش مشخص شود.کم‌کم سرفه‌ها، تب، سردرد، سرگیجه و ... شروع شد. هرکس شیوه‌نامه‌ها را دور زده بود و به هشدار‌ها بی‌توجهی کرده بود تبِ کرونا دامنش را گرفت.

علاوه بر این موضوع، دیگران هم قربانی تصمیمات لحظه‌ای و لذت‌جویانه شهروندان این‌چنینی شدند. فرزندی که برای تفریح به شمال رفته بود، حالا باعث شد مادرش ماسک اکسیژن به صورت، هم‌نشینِ دستگاه ونتیلاتور در بیمارستان شود. اما به جز این‌ها کودکان‌ها در بازی بزرگرتر‌ها نیز قربانی شدند. گردش غیرضروری خانوادگی در پارک‌ها و چرخیدن غیرضروری در خیابان‌ها  باعث شد تا سهمی از آمار مبتلایان متعلق به کودکان باشد.

افزایش مرگ و میر در موج سوم کرونا

ویروس کرونا یک ویروس جهش یافته است که با هر موج جدید، ویرانگری‌های جدیدتری از خود نشان می‌دهد. انگار این ویروس در موج سوم آوار تخریب و میزان انتقالش، بین ۳-۹ برابر بیشتر شده است. قربانیانش فقط سالمندان نیستند و کودکان و نوجوانان هم درگیر این بیماری هستند.

در این موج سهمگین باز هم زدن ماسک برای برخی درحد شوخی و رعایت فواصل اجتماعی، نه تنها در مترو و اتوبوس بلکه در ادارات هم دیگر رعایت نمی‌شود و همچنان اواخر شهریور و اوایل مهر بازار‌های روزانه و هفتگی، پاتوق‌های شبانه، قهوه‌خانه‌ها و رستوران‌ها با قوت به کار خود ادامه می‌دهند.


بیشتر بخوانید


انفجار تخت‌های بیمارستانی

در کنار افزایش آمار، مریضان بدحال نیز بیشتر و تخت‌های بیمارستان شلوغ و شلوغ‌تر می‌شود. تنها طی هفت روز اول ماه مهر، ۱۱۱۱ تن از هم‌وطنان توسط کرونا به کام مرگ کشیده شدند. کادر درمان از این شرایط بدخیم مستثنی نبود و فارغ از تلاش‌های شبانه‌روزی‌شان، برخی از آنان جان خود را از دست دادند. حالا بنظر می‌رسد آمار ۲۶ هزار نفره قربانیان کرونا در ایران بعد از گذشت قریب به ۸ ماه هنوزحدود نیمی از افراد جامعه را که اصول بهداشتی را دور می‌زنند متنبه نکرده است.

سازمان نظام پرستاری در بیانیه ای نوشت: اگرچه طاقتمان زیاد و صبرمان بی اندازه است و جانمان را سر دست گرفته ایم و فدای نفس های تان می کنیم؛ اما باور کنید تعدادمان خیلی کم است و از مجموع ۱۱۰ هزار پرستار، حدود ۲۰ هزار نفر تاکنون به ویروس کرونا مبتلا شده اند اما باز هم ایستاده ایم. این روزها ظرفیت تخت بیمارستان ها پر و خدمت رسانی پرستاران موجود بی اندازه سخت شده است. اکنون فقط شما مردم هستید که می توانید به متوقف شدن چرخش این ویروس منحوس کمک کنید.

تخت های شلوغ بیمارستان

بیمارستان‌های دولتی دیگر جایی برای پذیرش ندارند. همه تخت‌ها پُر شدند و یکی از مبتلایان اخیر به کرونا می‌گوید که به ۷ بیمارستان برای پذیرش سرزده، اما باز هم جایی برای بستری شدن پیدا نکرده است.

یکی از ماموران اورژانس می‌گوید که پیدا کردن تخت برای یک بیمار کرونایی اورژانسی کاری سخت است چراکه در هیچ بیمارستانی برای پوشش درمانی تخت وجود ندارد.

هاشمیان مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری وضعیت اپیدمی کرونا را نسبت به اسفند و فروردین وخیم‌تر دانست و گفت: با وجود شناخت چندین ماهه ما از این ویروس  متاسفانه میزان مرگ و میر‌ها نیز نسبت به اسفند و فروردین بالاتر است.

ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت هم معتقد است اگر با همین روال پیش برویم ممکن است در آبان ماه به ۶۰۰ مورد مرگ روزانه برسیم و یک پیش‌بینی دیگر نیز نشان دهنده ۹۰۰ مورد فوت روزانه در اواسط آذر است، البته اگر هیچ اقدام مداخله‌ای صورت نگیرد.

نباید اجازه داد که هر بیمارستانی، بیماران بسیار بدحال کرونا را بپذیرد

بابک فروتن متخصص بیهوشی و مراقب‌های ویژه در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان درخصوص شلوغ شدن تخت‌های بیمارستانی اظهار کرد: درابتدای شروع کرونا بیمارستان‌ها، چون اطلاع نداشتند که چگونه درمان را انجام دهند به سختی رضایت می‌دادند که تخت‌ها درگیر کرونا شود. در موج دوم به دلیل خسته شدن کادر درمان، افزایش خطا‌های تشخیصی افزایش داشته است. مشکل اصلی در تقسیم‌بندی بخش‌های بیمارستانی است که بنظر می‌رسد با جدیت بیشتری باید انجام شود. نباید اجازه داد که هر بیمارستان و مرکزی، بیماران بسیار بدحال کرونا را بپذیرد. شرایطی بستر کردن را باید سخت‌تر کنیم چرا که درصورت سهل گرفتن موضوع، تخت‌های بیمارستانی با بیمارانی که علایم بدحالی را دارند، ولی وضعیت‌شان در اصل بدخیم نیست، پر می‌شود.

کادر درمان خسته اند

او افزود: وجود نقاهت‌گاه‌های وسیع نیاز این روزهاست که در فرودین‌ماه تجربه‌اش کردیم و بسیار در کنترل تخت‌های خالی بیمارستان موثر بود. افراد مشکوک یا کسانی که بعد از اوج بیماری، حال بهتری دارند، باید در این مراکز اسکان داده شوند تا تخت‌های بیمارستانی برای افراد بدحال‌تر حفظ شود. نقاهت‌گاه‌های این‌چنینی برای کسانی که تجربه سنگینی از ابتلا به این ویروس ندارند مناسب است و درمان‌های فوری را می‌توان به آن‌ها ارائه داد بدون این که جایی را به مدت طولانی اشغال کنند.

او افزود: بیمارانی باید تخت‌های بیمارستان را اشغال کنند که نیازمند دارو و درمان ویژه باشند یا اینکه وضعیت بالینی وخیم مثل افت اکسیژن خون و تنگی نفس داشته باشند که نیازمند امکانات بیمارستانی‌اند.

بیمارستان‌ها باید سطح‌بندی شوند

 این متخصص بیهوشی با اشاره به افزایش تعداد بیماران بدحال و تنوع در نوع احوالات آن‌ها گفت: در بیمارستان‌ها برای بخش‌های ویژه باید بخش‌های کمک‌کننده و پشتیان تعریف شود. برای مثال برای آی‌سی‌یو باید بخش‌های «پیش» یا «پس» آی‌سی‌یو تعریف شود به این صورت که مریض‌هایی که نیازمند لوله‌گذاری و دستگاه اکسیژن ساز نیستند، اما نارسایی تنفسی متوسط یا خفیف پیدا کردند باید در این بخش‌ها نگه داشته شوند و ارائه درمان آن‌ها توسط متخصصینی باشد که قبلا کمتر خود را درگیر می‌کردند و حالا بیمارستان‌ها به وجودشان بیش از پیش نیازمند است مثل پزشکان عمومی، متخصصان داخلی و اطفال و .. که می‌توانند به عنوان پوشش‌دهنده شیفت شب در این بخش‌ها کمک و فشار را از بخش آی‌سی‌یو بیمارستان‌ها کم‌کنند.


بیشتر بخوانید


او افزود: در موج اول کرونا عمل‌های عادی مثل عمل کیسه صفرا و ... تعطیل شدند و بسیاری از بیماران با وجود بیماری‌های ناتوان‌کننده‌شان پشت در ماندند. حالا شلوغی بیمارستان ها نباید توسط بیماران کرونا آنقدر زیاد و خارج از کنترل شود که دیگر نتوان از پس بیماران غیرکرونا برآمد و به آ‌ن‌ها آسیب وارد کرد.

فرهاد زمانی رئیس بیمارستان فیروزگر تهران گفته استت کار به جایی رسید که در برخی مواقع نمی‌توانیم به سایر بیماران دیابتی یا سرطانی خدمات رسانی کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۰ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
بابا قدرتمند....خب قرنطینه کنید!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۲ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
مردم سهل انگاری کردند ولی دولت هم‌ باید به فکر روزهای بحران می بود
این خیلی بده به خاطر نبود تخت بیمار بستری نشه .
اصلا اخلاقی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۷ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
لطفاً ادارات و کارخانجات کرج رو شیفتی کنید . اکثر همکاران به کرنامبتلا شدن .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۶ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
فعالیت های اقتصادی واجب تره
Canada
ناشناس
۱۷:۵۸ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
حتما باید خدای نکرده .بیمار شویم که
بفهمیم چقدر این ویروس منحوس کشنده است
خرد و کلان هم سرش نمیشه
والله ماسک کسی را نکشته ولی
کرونا کشته
بفکر تیم پزشکی و خانواده و خودتون باشید
Spain
حسین
۱۷:۳۲ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
مقصر دولته اگه همون اول کاری دو هفته با کمک نظامی ها ملتو تو خونه هاشون نگه میداشتن شاید الان تو این وضع نبودیم
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۷:۰۴ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
بیچاره کادر درمان واقعا جای تاسف داره یک ماسک مگه قیمتش چنده؟؟ بفکر دیگران نیستم بفکر خود و خانواده خودمون باشیم کرونا باکسی شوخی نداره چرا باید دیگران از بی فکر بودن ما آسیب ببینند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۹ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
هر چی گفتین همش تقصیر مردم دولت کاریه نبود!!!؟ ؟ دولت یکی یکی گام بلند برداشت هی محدودیت‌ها رو برداشت و این نتایج همیناست بخاطر اینکه خودش از قید هزینه ها رها کنه..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۱ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
بیماران دیگه هم دارن اسیب می بینن از این وضع بهتره یه بیمارستان صحرایی یا چه می دونم همون سوله ای که ارتش تبدیل به بیمارستان کرد و دوباره انجام بدن . عمل دوست من کنسل شده میگن تخت نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۷ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
هیآت مذهبی در دهه اول محرم باعث گسترش شدید این بیماری شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۲ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
من هم خخخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۰ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
بله سفر رفتن یکی از عوامل ولی این موج افزایش مبتلایان از روزی که وارد ماه محرم و صفر شدیم و خیلی جاها عزاداری بر پا کردن اصول بهداشتی و فاصله اجتماعی رعایت نکردن این بخاطر مراسم های عزاداری در این شرایط بخصوص کافی بنشینید از تاسوعا و عاشورا روز شماری کنید ببینید چند روز گذشته خودتون متوجه میشید یا کسایی که در آن تعطیلی به تاسوعا و عاشورا به سفر رفتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۴ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
همین دکترحریرچی بودکه اوایل میگفت ماسک نیاز نیست. اول مطالعه کنیدبعدحرف برنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
مردم چ گناهی کردن ک گیر ایی دولت ومسوولین افتادن ضعف مدیریت تو همه چیز از تخم مرغ گرفته تا کرونا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۹ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
موج واقعي رو از اول دي ميبينين كه تو سوله ها هم بايد تخت بذارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
بهتر نیس دولتم ی حرکتی بکنه کاری نداره واسه مسوولین نشسته ن پشت میز وحقوقای کلان میگیرن بجا ایحرفا ..ک مردم رهایت نمیکنن فوتیها میشن ۹۰۰ ... دو هفته کل کشورو تعطیل کنن چ میشه ها چرا جون مردم واستون یریال ارزش نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۵ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
آقای رئیس جمهور میگه که همه امکانات و داریم و پیش بینی کردیم!!!

متاسفم باعث و بانی بیچارگی این مردم و
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
بله وقتی تدابیر شدید رفت و آمد و اجتماع مردم نه از سوی مردم رعایت میشود و نه از طرف مسولین کنترلی روی تجمعات و کنترل موازین بهداشتی میشود نتیجه اش این میشود که می بینید اتوبوس های خط واحد اصلا به افرادی که ماسک نمی زنن تذکر نمی کرد حتی فک نکنم کف اوتوبوس هدس خط واحد رو ماهی یه بار بشورند چه برسد به ضد عفونی
همون بهتر که بمیرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۸ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
ستاد ملی کرونا و قدرت اجرایی دست دولت است و متاسفانه مشاهده شد که با توجه به هشدارهای سازمان بهداشت جهانی و همچنین سازمان نظام پزشکی ، کمیسیون بهداشت مجلس و بیمارستان مسیح دانشوری و غیره در مناطق قرمز مدارس باز شد ، کنکور برگزار شد !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۳ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
اینکه فقط گفته شود دو روز مسافرت عده ای موجب چنین حجم شیوع کرونا شده فرار رو به جلو است بعنوان مثال شهر تهران ماه هاست که قرمز است اما محدودیت های اجتماعی حتی غیر ضرور هم وجود ندارد و کرونا در تهران به حال خود رها شده است
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۱۱:۲۶ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
الکی مسافرتهارو هم بهونه نکنید عامل بدبختی و هجوم افسار گسیخته ویروس و قتل عام مردم توسط خود مذهبیون و برپایی هیئتهاتی عزاداری هست . چرا میگید مردم مردم؟
Iran (Islamic Republic of)
کوروش
۱۱:۱۷ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
جا ندارن که ندارن .مگه بیماری که تومور مغزی داره بیمار تصادفی باید فدای کرونایی بشه .اصلا نباید بهشون تخت داد وقتی خودشون رعایت نمی‌کنند .
Iran (Islamic Republic of)
کارما
۱۶:۴۰ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
اگه خودت یا نزدیکانت هم با اینکه رعایت کرده باشین مبتلا بشین بازم میای اینو بگی ؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۵ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
چه مسافران چه عزاداران
هر دو مقصر هستند
Iran (Islamic Republic of)
داود
۱۰:۳۳ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
سلام
بنده دریک مرکز درمانی در کرج کار میکنم .از ابتدای شیوع این بیماری بارها وبارها در این سایت اعلام کردم که پاییز خطرناکه اما آن زمان تعدادی از نظر دهندگان در جواب بنده رامسخره کردند .متاسفانه مسئولین هم راهکار درستی در مهار این بیماری ندارند .
........توجه:
بنده پیشبینی فوت روزانه ۳۰۰ نفر از حدود دوماه دیگر دارم.
زمان را ازدست دادیم .
لطفا مسئولین تمهیدی به خرج دهند.
Iran (Islamic Republic of)
بی مدیریتی
۱۰:۰۰ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
همه چیز را گردن مسافرت ها نندازید!! بازگشایی مدارس، عزاداری، بی مدیریتی، سیاست های غلط و در کنار آن مسافرت ها و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۷ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
خب مردم خسته شدن. به چه امیدی زندگی کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۲ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
واقعا چرا یه عده از مردم انقدر بی تفاوتند؟اگه به خودشون رحم نمی کنند و از جونشون سیر شدند چرا دیگران رو هم ب سمت بیماری یا مرگ میکشونند.حق الناسه.حق الناس که فقط پول نیست.کشتن ادمها حق الناس بزرگتری نیست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۹ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
ای داد ..... حریرچی بجای اینکه بگی ایقد فوتی داریم بهتر نیس قبول کنید تو مهارس شکست خوردین کل کسورو تعطبل کنید اینم از ماسک زدن چرا کم نسد یادته گفتی ۴ هفته الی ۶ هفته بعد نتیجه ماسک زدن مشخص میشه دو برابر سد ک .. همش حریزچی نفوس بد میزنه ولا ظاهرا ایی ویروس فقط برا مردم عادی وکادر درمان بدبخت آماده سده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۷ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
واقعا براتون متاسفم که فقط علت افزایش مبتلارو مسافرت میدونید. واقعا دلیلتون علمیه.هرجا امار رفت بالا گفتن بخاطر مسافرته.مهم تر از مسافرت مدیریت غلط دولت مرداست.متاسفانه هیچ چیزرو تقصیر خودشون نمیدونن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۹ ۱۰ مهر ۱۳۹۹
سهل انگاری مردم؟! بی مسئولیتی و سوء مدیریت دولت رو گردن مردم نندازید. مدرسه ها رو باز میکنید، آزمونها برگزار میشه، دورکاری حذف میشه و... مردم چه گناهی کردن؟!!
آخرین اخبار