علل عدم استقبال کاربران از پیام رسان‌های ایرانی + ۷ قابلیت نجاتبخش

برای بروز ماندن برنامه ها، پیام رسان های ایرانی به قابلیت های جدیدی نیاز دارند که می تواند در مدت کم محبوبیت آن ها را به شدت افزایش دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، با گسترش فناوری و رشد دنیای ارتباطات، کره زمین بیش از هر زمان دیگر به یک دهکده کوچک شبیه می‌شود. با توسعه علم فناوری و افزایش تعداد شبکه‌های اجتماعی مختلف کاربران بیش از پیش به یکدیگر نزدیک می‌شوند. چنین امری باعث شده که توجه افراد در سراسر جهان به نرم افزار‌ها و برنامه‌های ارتباطی جلب شود.

امروزه کابران در سراسر جهان اهمیت زیادی به برنامه‌های ارتباطی مانند پیام‌رسان‌ها می‌دهند و از این رو شرکت‌های سازنده این برنامه‌ها نیز تمام انرژی خود را بر روی گسترش و پیشرفت نرم افزار‌های خود می‌گذارند. جایگاه مهم پیام‌رسان‌ها در دنیای امروزی باعث شد که مجموعه‌های زیادی در ایران نیز دست به ساخت نرم افزار‌های این چنینی بزنند و برنامه‌هایی مانند آیگپ، سروش پلاس، گپ، بله و ایتا را تولید کنند.

افزایش محبوبیت پیام رسان های ایرانی با قابلیت های مفید در قالبی ساده

در حالی که تمامی پیام‌رسان‌های نام برده از قابلیت‌ها و ویژگی‌های منحصر به فرد و جذابی برخوردارند، اما همچنان راه‌کار‌هایی در فضای مجازی وجود دارد که می‌تواند این برنامه‌ها را محبوب‌تر کند و قابلیت‌های آن‌ها را افزایش دهد. همان‌طور که مشخص است کاربران با گذر زمان به بروزرسانی‌های جدید در نرم افزار‌های مختلف نیاز دارند تا بتوانند به راحتی نیاز‌های خود را برطرف کنند.

هر چقدر که یک پیام‌رسان قابلیت‌های مفید بیشتری را در قالبی ساده در اختیار کاربران قرار دهد می‌تواند تعداد بالاتری از مخاطبان را به خود جذب کند. در ادامه به قابلیت‌های ضروری، مهم و مفیدی اشاره شده است که پیام‌رسان‌های ایرانی می‌توانند با استفاده از آن‌ها در برنامه‌های خود کاربران بیشتری را به نرم افزار خود جذب کنند. گفتنی است؛ برخی از قابلیت‌های ذکر شده در تعدادی از پیام‌رسان‌های ایرانی وجود دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهد شد.


بیشتر بخوانید


قابلیت جست‌وجو با فیلتر به صورت پیشرفته

تقریبا می‌توان گفت تمامی پیام‌رسان‌های داخلی به کاربرانشان اجازه می‌دهند که در بخش‌های مختلف اقدام به جست‌وجوی یک پیام خاص کنند. این روند ساده با نوشتن کلمه و یا جمله کوتاه مورد نظر در بخش جست‌وجو آغاز می‌شود و برنامه‌های پیام‌رسان ایرانی تمامی پیام‌هایی را که شامل آن کلمه و جملات هستند را به نمایش فرد می‌گذارند.

قابلیت جست‌وجو با فیلتر به صورت پیشرفته

با وجود آن که کاربران از این روش می‌تواند به پیام مورد نظر خود دسترسی پیدا کند اما راه‌های بهتری نیز وجود دارد. مدتی است که برخی پیام‌رسان‌ها خارجی ویژگی جست‌وجوی پیشرفته را به برنامه خود اضافه کرده‌اند. کاربر با استفاده از این قابلیت می‌تواند تاریخ روز، ساعت و فرستنده را مشخص کند تا با سرعت بیشتری به هدف خود برسد. این ویژگی رابط کاربری را بهبود می‌بخشد و از خشکی فضای برنامه کم می‌کند. برنامه‌های شناس ایرانی مانند گپ‌، آیگپ، سروش پلاس، بله و ایتا می‌توانند از چنین ویژگی‌ جالبی استفاده بهینه داشته باشند.

ویژگی انتشار استوری در پیام‌رسان‌ها

قابلیت استوری با برنامه‌‌ای مانند اینستاگرام طرفداران بسیاری پیدا کرد و پس از چند سال شرکت فیسبوک تصمیم گرفت آن را به پیام‌رسان‌های مسنجر و واتس‌اپ نیز بیاورد. امروزه بسیاری از نرم افزارهای خارجی از ویژگی انتشار استوری در خود برخوردارند که باعث می‌شود کاربران در این برنامه‌ها سرگرمی بیشتری داشته باشند.

ویژگی انتشار استوری در پیام‌رسان‌ها

قابلیت استوری افراد را به مخاطبانشان نزدیک‌تر می‌کند و میزان ارتباطات را بالا می‌برد این ویژگی می‌تواند کاربران ایرانی را به استفاده بیشتر از پیام‌رسان‌های داخلی ترغیب کند. نرم افزارهایی مانند سروش پلاس، بله و گپ می‌توانند بهترین استفاده را از چنین قابلیتی ببرند.

قابلیت انجام خدمات بانکی

همان‌طور که واضح است نرم افزار ایرانی بله یکی از برنامه‌هایی است که به خوبی توانسته خدمات بانکی را در خود جای دهد و رسید تراکنش‌ها را به صورت لحظه‌ای برای کاربران ارسال کند. قابلیت انجام خدمات بانکی یکی از ضروری‌ترین ویژگی‌های هر پیام‌رسان در دنیای امروزی است چرا که عموم تراکنش‌های بانکی اکنون به صورت اینترنتی انجام می‌شوند.

قابلیت انجام خدمات بانکی

این قابلیت به کاربران اجازه می‌دهد که بدون خروج از برنامه دست به پرداخت مبلغ مورد نظر بزنند و در همان لحظه رسید عملکرد خود را دریافت کنند. پیام‌رسان‌های داخلی دیگر مانند گپ‌، آیگپ و ایتا می‌توانند از این قابلیت فوق‌العاده استفاده کنند. گفتنی است؛ نرم افزار سروش پلاس نیز به کاربران خود اجازه می‌دهد قبض‌های خود را توسط این برنامه پرداخت کنند که به نوع خود ویژگی بسیار کاربردی و مفیدی است.

قابلیت استفاده بر روی پلتفرم‌های مختلف

ویژگی استفاده از پیام‌رسان قابلیتی است که حتی برنامه‌ای مانند واتس‌اپ نتوانسته آن را به خوبی پیاده کند و از این رو ایرادات بسیاری از آن گرفته شده است. کاربران فضای مجازی تمایل دارند در زمانی که نیاز است پلتفرم خود را عوض کنند و کار با گوشی به فعالیت با لپ‌تاپ روی آورند. این فرآیند ممکن است چند بار در روز اتفاق بیفتد. امکان استفاده از یک پیام‌رسان بر روی چند پلتفرم و دستگاه می‌تواند قابلیت کلیدی باشد که تعداد زیادی از کاربران را به خود جلب می‌کند.

قابلیت استفاده بر روی پلتفرم‌های مختلف

همان‌طور که مطرح شد برنامه واتس‌اپ به دلیل ضعف در پیاده‌سازی این ویژگی کاربران بسیاری را از دست داد. در بین پیام‌رسان‌های داخلی برنامه‌هایی مانند هدهد و ایتا وجود دارند که از قابلیت اجرای نرم افزار بر روی چند دستگاه به صورت همزمان پشتیبانی می‌کنند. می‌توان گفت چنین قابلیتی پیام‌رسان‌های داخلی را در مقابل نمونه‌های خارجی قدرتمندتر می‌سازد و انتظار می‌رود دیگر برنامه‌های ایرانی نیز این ویژگی را به پیام‌رسان خود اضافه کنند.

وجود بازی‌های سرگرم کننده در پیام‌رسان

با وجود آن که برنامه‌های مورد نظر با عنوان پیام‌رسان شناخته می‌شوند اما بسیاری از مواقع احساس می‌شود که این برنامه‌ها به یک سیستم سرگرمی جذاب نیاز دارند. با توجه به شرایط کنونی در دنیا و شیوع ویروس کرونا بسیاری از کاربران در خانه‌های خود قرار دارند و ترجیح می‌دهند به بیرون از منزل نروند. این امر باعث می‌شود نیاز افراد به سرگرمی‌ها زیاد شود و تقاضا بالا برود.

وجود بازی‌های سرگرم کننده در پیام‌رسان

وجود قابلیت بازی‌های جذاب در پیام‌رسان‌ها می‌تواند کاربران را به رقابت با دوستانشان دعوت کند و زمان خوشی را برای آن‌ها شکل دهد. افراد می‌توانند با استفاده از این قابلیت زمان زیادی را در نرم افزارهای مورد نظر صرف کنند و از انتخاب پیام‌رسان داخلی احساس رضایت کنند. در حال حاضر نرم افزاریی مانند پیام‌رسان گپ و سروش پلاس از چنین قابلیتی استفاده می‌کند و پیش‌بینی می‌شود این قابلیت طی بروزرسانی‌های آینده در پیام‌رسان‌های دیگر مانند ایتا، هدهد و آیگپ توسعه یابد.

ویژگی ادمین ناشناس در گروه‌ها

خیلی مواقع پیش می‌آید که کاربران برای ایجاد نظم در یک گروه نیاز دارند تا نام خود را پنهان نگه دارند. این ویژگی می‌تواند برای گروه‌های دانشگاهی، کاری و یا کسب‌ و کارهای اینترنتی مورد نیاز واقع شود. با ویژگی مدیر ناشناس گروه پیام‌هایی که از سوی مدیر گروه ارسال می‌شوند با نام اصلی گروه نمایان می‌شوند و هویت مدیر گروه فاش نمی‌شود. این قابلیت می‌تواند در ارتباط شرکت‌های بزرگ با طرفداران خود تاثیر مثبتی بگذارد و افراد را به برند‌های مختلف نزدیک کند.

ویژگی ادمین ناشناس در گروه‌ها

همچنین کاربران با وجود چنین قابلیتی دیگر به راحتی اقداماتی که برای مقابله با یک کاربر متخلف لازم است را صورت می‌دهند بدون آن که بخواهند نگران اعتراض مستقیم فرد اخراج شده باشند. می‌توان گفت تقریبا تمامی پیام‌رسان‌های ایرانی به نمونه پیشرفته این قابلیت نیاز دارند چرا که ویژگی مذکور یک حالت جدید در نرم افزارهای بروز دنیا است و برخورداری از آن رقابت پیام‌رسان‌های ایرانی با نمونه‌های خارجی را جدی‌تر می‌کند.

افزودن کاربران با استفاده از کد‌های اختصاصی

با وجود آن که تمامی پیام‌رسان‌ها امکان افزودن کاربران را از طریق بخش مخاطبان به فرد می‌دهند اما این امر می‌تواند با سرعت بسیار بالا‌تری صورت گیرد و زمان کمتری صرف انتقال شماره همراه اشخاص شود.

افزودن کاربران با استفاده از کد‌های اختصاصی

برنامه‌های بروز در دنیا از ویژگی تولید پروفایل‌های دارای کد بهره می‌برند که به افراد اجازه می‌دهد در صورت تمایل کد مورد نظر را با دوربین گوشی هوشمند خود اسکن کند و فرد را در فهرست مخاطبان خود قرار دهد. این قابلیت نیز می‌تواند برای تمامی پیام‌رسان‌های ایرانی مفید واقع شود و سرعت رابط کاربری را افزایش دهد.

گزارش از امین وصالی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۲:۱۶ ۱۵ اسفند ۱۳۹۹
سلام
با همین نوع مقاله های بد بود که پیامرسان های ایرانی رو از قصد تخریب کردید
وقتی یه اینستا چیزیش میشه شما خبردار نمیشید ولی وقتی سروش قطعی پیدا کنه، سه تا خبر میزنید که پیامرسان سروش خراب شد! برید از اینستا استفاده کنید
من شش ماهه دارم فقط از سروش‌پلاس ارتباط میگیرم و کاملا راضی هستم
راضی هستم که از پیامرسان تازه کار استفاده کنم ولی از اینستا استفاده نکنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
آقای آذری جهرمی، لطفا بفرمایید چرا از شرکتهای مجازی بزرگ مانند گوگل و اینستاگرام و تله گرام و... مالیات نمیگری؟ فقط با مالیات همین چندتا شرکت میشه کل بودجه مملکت رو نجات داد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۰ ۱۴ مهر ۱۳۹۹
سرعتشون کمه که ویژگی خیلی مهمیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۴ ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
سلام
فکر نکنم سرعتشون کم باشه
به سرعت اینتنت خودمون هم بستگی داره
Iran (Islamic Republic of)
aaaaa
۲۲:۴۳ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
تو این دوره زمونه پول خیلی حرفا برای گفتن داره! کمی سرعت نرم‌افزار های داخلی بخاطر اینه که سِروِر بهشون داده نمیشه و عمداً تخریب میشوند، چون قیمت اینترنتی که سِرورهایش داخل ایران باشه بین ۵۰ تا ۷۵ درصد کمتره، پس بدیهی است که مافیای اینترنت تمایل داشته باشند که مردم بیشتر و بیشتر از اینترنت خارجی استفاده کنن تا پول بیشتری نصیب اونها بشه
Japan
ناشناس
۱۹:۵۳ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
بجای چنتا پیام رسان داخلی باید یک پیام رسان ملی میساختین تا همه کاربران سردرگم نشوند.
Iran (Islamic Republic of)
علی‌کرمانشاه
۱۹:۱۶ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
پیام رسان‌های داخلی سرعت انتقال و مابجایی داده‌ها را ندارند و جون به لب آدم می‌آورند تا یک فایل کوچک و تک عکسی را انتقال دهند و حتی باز کنند این‌همه رانت مفت دریافت میکنند ولی تمایلی به عرضه خدمات ندارند.شاید بخاطر بی‌نظارتی مثل دیگر خدمات دولت این چندشرکت پیام رسان پهنای باند و اینترنت دریافتی را جای دیگر می‌فروشند و فقط پوسته پیامرسان را برای رفع تکلیف گذاشتن روی شبکه مجازی که البته سروش نسبت به دیگر پیام‌رسانها وضعیت بهتری دارد چون شبکه های تلویزیونی واینترنتی سروش را پوشش میدهد.
Iran (Islamic Republic of)
صادق کاشنده
۱۹:۱۲ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
دلیل عدم اعتماد مردم .. .. میبایست به مردم اطمینان بدهند که اصلا کنترل نمیکنند .. ومردم به این نتیجه برسند که از پیام رسان داخلی استفاده کنند .. ..و. واقعا در گفتارشان صادق باشند .
Iran (Islamic Republic of)
کاربر
۱۹:۱۱ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
سلام ما فقط نیاز به اینترنت ملی دارم تا کلی از مشکلات حل بشه مثل فساد ها و سایت های مخرب اگه اینترنت ملی بشه خیلی موثر هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۷ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
یک پیام‌رسان واحد ملی درست کنید. قوی مثل وی‌چت چین
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۸:۲۳ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
اگر واقعا پیام رسان داخلی را بخواهید جایگزین خارجی ها کنید باید چند تا امکانات به ان اضافه کنید که خارجی ها نداشته باشند
مثلا امکان تماس به شماره (با شماره گیری در پیام رسان به شماره شخص بدون هزینه تماس و فقط مصرف اینترنت)، و ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
عدم اعتماد
Iran (Islamic Republic of)
حاصلی
۱۶:۰۹ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
کنترل فضای مجازی خیلی کمه
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۱۶:۰۹ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
پیام رسان های ایرانی باید نگاه محدود و کپی گونه و داخلی اشون رو بردارن و نگاه نامحدود و نوآورانه در سطح جهانی داشته باشند چه بسا به موفقیت جهانی هم دست پیدا کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۳ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
کارب mo محترم، حرف شما غلط و غلط انداز است چون با ایجاد شبکه ملی اطلاعات به هیچ وجه دسترسی به اینترنت خارجی قطع نخواهد شد
Iran (Islamic Republic of)
omid
۱۵:۲۸ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
پیام رسان بله بسیار عالیست،هم نوآوری دارد و هم کیفیت، واقعا کیفیت قابل رقابتی با پیام رسان های خارجی دارد ولی بقیه پیام رسان های داخلی واقعا خوب نیستند و طرفداری ندارند.
Germany
ناشناس
۱۴:۲۰ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
بنرم همه پیام رسان ها باید به یگدیگر متصل شوند مثلا کسی در داخل خود سروش ببیند که مخاطبش در پیام رسان سروش نیست اما در بله و گپ و ... است و آخرین بار در آی گپ انلاین بوده بنابر این از داخل سروش پیامی که ارسال میکند در گپ مخاطب دریافت شود.
Iran (Islamic Republic of)
mo
۱۴:۰۶ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
بنظر من باید دسترسی به اینترنت خارجی قطع بشه و همه تو شبکه ملی اطلاعات باشیم.
Iran (Islamic Republic of)
Pouy
۲۳:۰۳ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
آها مبخوای عین کره شمالی بشیم ؟؟؟ کلا از دنیا عقب بمونیم که امثال شما راحت باشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۴ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
سلام
برنامه شاد رایگان که نشد هیچ . قیمتش رو به قیمت ترافیک خارجی حساب می کنند .
معلمان هم هر فیلمی که می فرستن چندین صد مگ هست . دانش آموزان چطور دانلود کنن ؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۳ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
پیام رسان بله خیلی خوبه سرعتشم بالاست برای کارای بانکی ازش استفاده می کنم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۲ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
تو پیام رسان ها هر چه بچه هست ریخته جلو بزرگترا عرض اندام میکنند فضای مجاز یاز زیر 18 ساله پاک کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
سلام
برنامه شاد رایگان که نشد هیچ . قیمتش رو به قیمت ترافیک خارجی حساب می کنند .
معلمان هم هر فیلمی که می فرستن چندین صد مگ هست . دانش آموزان چطور دانلود کنن ؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۶ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
داخل ایران فقط و فقط پیامرسان گپ خیلی خیلی عالیه و نداریم مثلش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۶ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
دلیل اصلیش مسلمون بودنمونه هیچ مسلمانی زیر بار زور نمیره و خدا این و ازش خواسته هروقت آزاد بود انتخاب خودمون کوچ میکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۴ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
دلایل اصلیش یکیش سرعت پایین سرورهای پیام رسان های داخلیه کافیه کمی کاربران از یک برنامه خاص استقبال کنند سرور های اون برنامه بشدت دچار افت سرعت و حتی هنگ میکنه
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۲:۲۰ ۱۵ اسفند ۱۳۹۹
برخی زمان ها درست میگید
ولی از الان اوضاع فرق کرده
سروش سرعت فوق العاده ای داره، اگر نداشت، سرعت اینترنت خودتون رو چک کنید واگر هم خوب بود برید از ارایه دهنده اینترنتتون دلیلشو بپرسید
سروش به شدت داره پیشرفت میکنه اما هنوز صداشو در نیوورده و منتشر نکرده چیزی
آخرین اخبار