زارعی: هدف ما دیده شدن کوهنوردان و جذب حامی مالی برای آن‌ها است

رئیس فدراسیون کوهنوردی درباره شرایط این روز‌های این رشته توضیحاتی را بیان کرد.

رضا زارعی رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعود‌های ورزشی در گفت گو با خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، در حاشیه هفتمین دوره تجلیل از صعود‌های ورزشی عنوان کرد: این جشنواره از سال ۹۲ آغاز به کار کرده است. هدف این جشنواره ارتقا سطح فنی کوهنوردی و رویکرد ما نزدیک شدن به سطح کوهنوردی روز دنیا است و امیدوارم هر چه سریع‌تر به آن سطح از کوهنوردی برسیم.

زارعی در ارتباط با حمایت فدراسیون از ورزشکاران کوهنوردی، سنگ نوردی و یخ نوردی عنوان کرد: ما در بخش سنگ نوردی و کوهنوردی در این جشنواره ورود نکرده ایم. بچه‌ها در کوهنوردی به این دلیل که رتبه و سکویی ندارد کمتر دیده می‌شوند و تلاش بیشتری هم دارند ،به همین دلیل تمرکز ما در ارتباط با کوهنوردی است. در کنار آن در این جشنواره بخش‌های جانبی هم داریم که از سال گذشته تلاش کردیم که از سنگ نورد‌های برتر و پیشکسوت‌های این رشته دعوت کنیم، به امید خدا در سال‌های دیگر از سنگ نوردی و یخ نوردی هم بیشتر حمایت خواهیم کرد.

رئیس فدراسیون کوهنوردی در ارتباط با حمایت‌های مالی از کوهنوردان و شرایط آن‌ها عنوان کرد: سعی ما بیشتر در ارتباط با ورود بخش خصوصی به کوهنوردی و توسعه باشگاه داری است که باعث ارتقای کوهنوردی شود. فدراسیون در حد و توان خودش از قهرمانان حمایت می‌کند، اما به علت گستردگی بسیار زیاد کوهنوردی ورود بخش خصوصی و باشگاه داری آن‌ها می‌تواند به آن‌ها کمک کند.

او افزود: هدف ما دیده شدن این عزیزان در جشنواره‌ها و جذب آن‌ها توسط حامیان مالی است. به هر حال امیدوار هستیم با بهتر شدن شرایط اقتصادی جامعه فدراسیون هم بتواند شرایط بهتری را برای قهرمانان فراهم کند.

زارعی در ارتباط با ایگلو‌های ساخته شده در کوه دماوند و بحث‌های درباره این ساخت و ساز عنوان کرد:این ایگلو‌ها به صورت قابل حمل بوده و سازه‌های سبکی هستند و به راحتی می‌توان آن‌ها را به پایین انتقال داد. ایگلو‌ها دائمی نیستند و متاسفانه دوستان ما در انجمن‌های محیط زیستی هم کم لطفی کردند به رقم اینکه از این موضوع اطلاع داشتند. فدراسیون کوهنوری تنها مدافع دست به عمل منطقه دماوند است. بسیاری از کوهنوردان مدافع محیط زیست هستند. قطعا فدراسیون کوهنوردی بیشتر از خیلی از عزیزان برای محیط زیست و کوه دماوند دلسوزی می‌کند. بحث ما بحث پایگاه امداد و نجات بوده و همچنین کمک به حضور گردشگر‌های خارجی که برای کشور ما خیلی مهم هست.

او افزود: مسلما ورود ما به حوزه کوهستان، به طبیعت آسیب می‌زند. در طول یک فصل حدود ۲۰ هزار نفر کوهنوردی می‌کنند. این افراد وقتی وارد محیط کوهستان می‌شوند نیاز به این است که ایمنی آن‌ها را حفظ کنیم. طبیعتا اگر قرار باشد این امکانات را  توسعه بدهیم باید زیر ساخت‌های آن را هم فراهم کنیم.

زارعی در رابطه با ممنوعیت صعود به دماوند و بسته شدن پناهگاه‌های آن عنوان کرد: در فصل تابستان هجوم مردم به سمت دامنه‌ها و کوهستان بیشتر می‌شود و حالا که این فصل تمام شده بخشداری محترم لاریجان اقدام به ایجاد یک وفاق در منطقه کرده است.  امیدوار هستیم سازمان‌هایی که هیچ مسئولیتی در حوزه کوهستان ندارند در امور این حوزه دخالت نکنند

او در ارتباط با استفاده کوهنوردان در زمان بسته بودن پناهگاه و کمک از نیروی انتظامی برای جلوگیری از ورود غیرقانونی گفت: هیچ اسکانی در آن پناهگاه صورت نگرفته بود و افرادی که به آنجا آمده بودند افراد محلی بودند و خدا را شکر مشکل خاصی پیش نیامد، اما این مسئله در سال‌های آینده می‌تواند گریبان گیر ما شود، ولی امیدواریم با کمک و پشتیبانی بخشداری لاریجان این مشکل را حل کنیم. ما هیچ برنامه‌ای در شرایط فعلی برای درخواست کمک از نیروی انتظامی نداریم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار