همزمان با فرارسیدن فصل سرما؛

نرخ انواع مرکبات از شمال تا جنوب؛ بازار سیاه پرتقال و نارنگی به دست دلالان راه افتاد!

با فرارسیدن فصل سرما و همچنین ورود مرکبات به بازار میوه، دلالان زودتر از میوه های نوبرانه بساط خود را در بازار سیاه پهن کردند.

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سرمای پاییز چند روزیست که بیانگر فرارسیدن فصول سرماست، فصلی که نیاز جامعه به استفاده از انواع مرکبات افزایش پیدا می کند. امسال نیز علاوه بر استفاده این میوه برای جلوگیری از ابتلا به انواع سرما خوردگی، جهت مقاومت بدن برای عدم ابتلا به ویروس کرونا هم هست. حال بازار این نوع میوه ها نیز با انواع مشکلات از جمله تفاوت نرخ از مزرعه تا بازار دست و پنجه نرم می کند.
 
این نوع میوه ها در پی فرصت طلبی برخی مغازه داران نرخ های عجیب و غریبی در مغازه های سطح شهر عرضه می شوند که بازار مرکبات هم خارج از این قائده نامطلوب نیست!

بررسی ها نشان می دهد که اختلاف قیمت میوه در مغازه های شمال تا جنوب شهر در برخی مواقع به ۲ تا ۳ برابر می رسد، در حالی که مغازه داران طبق فاکتور حداکثر ۳۵ درصد باید روی اجناس خود لحاظ کنند. بسیاری از مسئولان بر این باورند که اختلاف قیمت میوه ناشی از عوامل کیفیت و درجه بندی، تفاوت اجاره بها و ساعات خرید متفاوت از میدان مرکزی امری طبیعی است، اما گاهی اوقات سودجویی عوامل واسطه و دلال در سایه کم نظارتی دستگاه های مسئول موجب شده که اختلاف قیمت به چند برابر برسد که عرضه مستقیم بدون دخالت واسطه ها می تواند راهگشای رفع این مشکلات باشد که انتظار می رود با گذشت چند سال از وعیده وعیدهای مختلف، مقدمات اجرایی آن فراهم شود تا در شرایط فعلی اقتصاد، بار مالی سنگینی بر خانوار تحمیل نشود.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از علل اختلاف چندبرابری قیمت میوه از شمال تا جنوب شهر و بی توجهی مسئولان به اجرای مقدمات عرضه مستقیم به منظور رهایی از وضعیت فعلی با خبر شویم:

 نقش پررنگ دلال علت اصلی اختلاف قیمت میوه از شمال تا جنوب شهر

مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به علل گرانی قیمت میوه در بازار اظهار کرد: اگرچه اختلاف قیمت میوه برحسب کیفیت و درجه بندی امری بدیهی است، اما برخی مواقع میوه با کیفیت مشخص در مناطق مختلف تحت تاثیر عوامل متعدد با نرخ های متفاوتی عرضه می شود.

وی افزایش اجاره بها را یکی از دلایل گرانی قیمت میوه از شمال تا جنوب شهر اعلام‌کرد و افزود: اگر قیمت میوه تحت تاثیر استاندارد مشخص در بحث درجه بندی ها عرضه شود و در چارچوبی برای افراد نوع ممتاز، درجه یک، دو و سه آن مشخص و روی کالا درج شود، قیمت آن به سبب برچسب مشخص قابل رصد و شناسایی است.

شادلو عرضه و تقاضا را یکی از مولفه های مهم و تاثیر گذار در بازار دانست و گفت: محصولات کشاورزی بر مبنای قیمت تمام شده و سود متعارف باید به مصرف کننده عرضه شود که متاسفانه این امر در برخی موارد مغفول می ماند.

نایب رئیس اتحادیه باغداران با انتقاد از گرانفروشی میوه در برخی مغازه ها بیان کرد: در مواقعی که قیمت میوه در مبدا افزایش می یابد، مغازه داران نرخ اقلام را بلافاصله افزایش می دهند، درحالیکه با کاهش قیمت در مبدا همچنان با نرخ های قبلی عرضه می کنند که این امر اجحاف در حق مصرف کنندگان است.

وی با بیان اینکه کمبودی در عرضه میوه نداریم، گفت: با توجه به شرایط مساعد تولید انتظار می رود که نوسانی در بازار میوه رخ ندهد. علی رغم شرایط مساعد تولید، مصرف کنندگان نگران افزایش قیمت میوه در بازار هستند، در حالیکه با ساماندهی سیستم خرده فروشی سودجویی عوامل واسطه و دلال به حداقل می رسد.
قیمت میوه ها

عرضه مستقیم میوه راهی برای دور زدن عوامل واسطه و دلال در بازار

محمد علی مصطفی لو مدیر عامل اتحادیه سراسری تعاونی کشاورزی باغبانی کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی عرضه مستقیم میوه را یکی از راهکارهای کاهش اختلاف قیمت میوه در بازار دانست و گفت: وزیر جهاد کشاورزی به دنبال آن است که به غیر از سازمان میادین میوه و تره بار، کانال هایی برای عرضه مستقیم بدون دخالت تعاونی ها در نظر بگیرد تا امکان خرید با میوه ارزانتری برای خانوار ها فراهم باشد.

وی با اشاره به اینکه سودجویی عوامل واسطه و دلال در گرانی میوه نقش بسزایی دارد، افزود: این درحالی است که عرضه مستقیم میوه از سوی کشاورزان و حذف عوامل واسطه و دلال موجب شده قیمت میوه با کیفیت یکسان از مغازه ای به مغازه دیگر متفاوت نباشد.

مصطفی لو با تاکید بر این مسئله که وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مرکزی تعاون روستایی هر چه سریع تر مقدمات اجرای عرضه مستقیم میوه بدون دخالت تعاونی ها را باید فراهم کنند، بیان کرد: با توجه به اختلاف چندبرابری قیمت میوه از شمال تا جنوب شهر، حذف واسطه ها و عوامل دلال منجر به تعادل بازار میوه خواهد شد.

مدیر عامل اتحادیه تعاونی باغبانی کشاورزی وضعیت تولید محصولات کشاورزی را مناسب ارزیابی کرد و گفت: با وجود افزایش هزینه های تولید، نوسان جزئی قیمت نسبت به مدت مشابه سال قبل امری طبیعی است، اما عوامل واسطه و دلال با دریافت سودهای نامعقول به دنبال اشفتگی بازار هستند.

علت اصلی اختلاف قیمت میوه از مغازه ای به مغازه دیگر چیست؟/علت اصلی گرانی میوه از شمال تا جنوب شهر چیست؟

اسداله کارگر رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به دلایل گرانی قیمت میوه از شمال تا جنوب شهر اظهار کرد: اختلاف قیمت میوه از شمال تا جنوب شهر و مغازه به مغازه دیگر مربوط به ساعت کاری مغازه داران از میدان مرکزی است. هر چند اختلاف قیمت میوه ناشی از کیفیت مختلف اقلام امری طبیعی است.

وی با تاکید بر اصلاح ساعت کاری میدان مرکزی افزود: اگر ساعت کار خرید مغازه داران مشخص شود از این رو با حذف عوامل واسطه شاهد نوسان قیمت میوه از مغازه به مغازه دیگر با کیفیت مشابه نیستیم.

کارگر ادامه داد: در برخی ساعات به دلیل فراوانی عرضه، قیمت میوه در میدان‌مرکزی ارزانتر است. به عنوان مثال یک مغازه دار در ساعت ۹ صبح هر کیلو نارنگی را با نرخ ۴ هزار تومان و مغازه دیگر در ساعت ۱۲ همان نارنگی با کیفیت یکسان را به علت کمبود با نرخ ۶ هزار تومان خریداری می کند که همین امر منجر به اختلاف قیمت در بازار می شود.

رئیس اتحادیه میوه و سبزی در پایان تصریح کرد: مغازه داران برمبنای فاکتور مجاز به احتساب سود منطقی و حداکثر۳۵ درصدی هستند که اختلاف قیمت از مغازه به مغازه دیگر ناشی از ساعات متفاوت خرید رخ می دهد که این هیچ ارتباطی به گران فروشی ندارد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۳ ۱۸ دی ۱۴۰۰
من خودم مغازه میوه فروشی دارم موز هندی ۲۹۰۰۰ تومن بود با خرید خوبی که مردم داشتند بعد دو روز شد ۳۱۰۰۰ تومن چون من رفتم میدون تربار بیشتر سفارش دادم اونا هم فهمیدن بخر دارم گرونتر به من فروختن. اگه تو مغازه می گندید منم زیاد سفارش نمی دادم مجبور میشدن مثلا قیمتش از ۲۹۰۰۰ تومن برسونن به ۲۵۰۰۰ تومن.از مردم تقاضا دارم اجناس با قیمت نجومی نخرید.منظورم میوه تنها نیست توت فرنگی میخری ۳۰۰۰۰۰ هزار تومن ۶ عدد داخل بسته اش بیشتر نیست!
Iran (Islamic Republic of)
جهل مزین،رسانه،جادوی اخرالزمان
۱۷:۵۰ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
برادر من این گزارشها چیه اوقات ما رو تلخ میکنی...42 ساله فصل برداشت ک میشه میای میگی دلال وبازار سیاه....هر سال هم همین تکرار میشه....دوست من،مسوولین نمیخوان همتش نیست....دلشون نمیخواد...اگه نه راهش ساده س...من پیک میدونم چ کنم اونا نمدونم....کارخانجات فراوری...تعاونی روستایی بازارهای عرضه مستقیم و ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۰ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
دلخوش به این چیزها نباشید .زندگیتان را پر از معنویت میکنیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۰ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
دلخوش به این چیزها نباشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۷ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
خوب هست که این مشکلات را می گویید
تا شاید فرجی شد
تا شاید امام زمان (عج) آمد...
تشکر
Iran (Islamic Republic of)
پیمان کریمی
۱۷:۰۳ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
یعنی این دولت داره چیکار میکنه بره بشینه خونه بهتره دلار اون وصعش سکه اونجوری خودرو که هیچی خونه که اصلا فکرشو نکن خوردو خوراک که هیچی تن ماهی ۳۰ تومن برنجو روغن مایحتاج که تا ۵روز اول ماه ۲۵ روز باید گشنه باشی لوازم منزل که حرفشو نزن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۰ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
اين ميدون اصلي تره بار داره از انحصار سواستفاده ميكنه شهرداري بايد دو تا ميدون تره بار اصلي ديگه هم بزنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۸ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
اگه ميدون اصلي تره بار بخواد به اينكاراش ادامه بده بايد جمعش كنن بفرستنشون بيابوناي باقرآباد تا حالشون جا بياد
Iran (Islamic Republic of)
سینا
۱۵:۲۶ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
همه میوه ها در دست دلالان هست چرا هی هرسال فقط روی پرتقال زوم میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۷ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
شرم اوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۵ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
اگر تمام دنیا ما را تحریم کنند اما ما فقط و فقط دست دلال ها را واقعا و عملا قطع کنیم مشکل گرانی بطور کلی حل خواهد شد ... اما کو گوش شنوا
Germany
ناشناس
۱۳:۴۰ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
بابا به داد مردم برسید
Iran (Islamic Republic of)
حسینی
۱۳:۰۸ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
بابا یه کم انصاف هم خوبه
خدایی چه وضعشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۰ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
پدر من کشاورز و باع پرتقال داره واقعا نمیصرفا ی کیسه کود فقط ۵۰۰ هزارتومن سم و کارگر و شخم زدن زمین و مابقی بماند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۳ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
دست دلالان را از زنجیره توزیع اقلام قطع کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۷ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
چی دسته دلال نیست
تخم مرغ
پیاز
خودرو
مسکن
گوشت
مرغ
مملکتم که دست علی برکات الله ها افتاده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۰ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
اقتصاد ما نه سرمایه داریه نه دولتیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
عجب
Iran (Islamic Republic of)
سید سعید
۱۱:۰۸ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
هر سال همین حرف هارو میزنین. فقط برای دلخوشکنی. فقط برای اینکه یه حقوقی ته ماه بریزن به حسابتون. دولت و مجلس خوب میدونن باید چی کار کنن . فقط نمیخوان .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۳ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
مسئول سالم و با کفایت باشه دلال به خودش اجازه نمیده کاری کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۵ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
دوست عزیز دلالان هم نور چشمی های مدیران و مسئولان هستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
خب خدا رو شکر پس مشکلی نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۹ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
کل بودجه مملکت را کارکنان دولت می بلعند و دلال شده بهانه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۷ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
فقط راه حل عرضه مستقیم تولید به مصرف با نرخ کارشناسی و کوتاه نمودن دست دلال و واگذاری غرفه به کشاورز بشرط فعالیت میباشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۵ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
فقط باید اظهار تأسف کرد و جامعه شناسان امین و اساتید دانشگاههای علوم انسانی باید بصورت علمی توضیح دهند چرا جامعه ما به سویی میرود که یک مرد بار فروش یا دلال میوه و تره بار میلیاردر براحتی در حضور ملت ایران بدون هیچ مانعی بر روی یک زن که حقایق و تخلف را از طریق تلویزیون گزارش میکند دست بلند میکند و متخلف نه تنها عذر خواهی نمیکند بلکه با یک حرکت زشت ؛ اخلاق منطق و احترام و رعایت قانون و حتی انسانیت را آزادانه که نمی‌دانیم با تکیه بر چه پشتوانه ایست که البته باید با پشتیبان های آنها برخوردی سخت و بازدارنده انجام داد تا چنین اعمال زشتی تکرار نشود ... اگرچه این مشکلات در مواردی چون طلاق های بی دلیل و ... بسیاری از مسائل اجتماعی دیگر نیز وجود دارد که اتاقهای فکر علوم انسانی و فلاسفه و اساتید دانشگاهها با پایان نامه های حقیقی ( نه قلابی ) دانشجویان باید فکری اساسی برای آن انجام دهند براستی فلسفه دانشجو و دانشگاه در جامعه چیست ؟!... آیا فقط تربیت
دانش آموزان معصوم و جوانان برای کنکور و گرفتن پولهای هنگفت و تبلیغات عظیم در رسانه های ملی است یا گرفتن مدرک های مفت و افزایش حقوق و استخدام دولتی بدون هیچ کارایی یا حل مشکلات جامعه ؟!... کدامیک ؟!...
United States of America
ناشناس
۰۹:۴۲ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
متاسفم
انتظار داریم باشگاه خبرنگاران این موضوع را پیگیری کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۲ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
هرسال همین گزارش و هر سال همین جواب ها.
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۰۹:۲۷ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
چگونه است که گرانی میوه دردست دلال است .گرانی ازر . سکه . اتومبیل. مسکن . هزاران چیز دیگر در دست دلال است و ایا واقعا دولت نمی تواند با این دلالان مبارزه کند؟ اگر دولت از پس, چندتا دلال بر نمی اید پس چگونه دم از مبارزه با ابر قدرتها میزند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۶ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
نقدینگی های سرگردان جامعه هر روز به سمت و سویی میرود!!! و تا آنجا را تخریب نکند دست بردار نیست !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۸ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
مقصر مردم هستن که خرید میکنن . هم به کشاورز ظلم میکنن هم به جمعیت ضعیف جامعه .نخرید ... فتوای حرام باید صادر کنن تا بفهمید که با خرید اجناس گرون به قشر ضعیف جامعه دارید ظلم میکنید .
Iran (Islamic Republic of)
پیمان کریمی
۱۷:۱۱ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
شرمنده ملت نخرن چی بخورن به نظرت چی بخوریم زنده بمونیم یه حرف میزنی لطف کن قبلش فکر کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۰ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
یعنی قراره دیگه رنگ میوه رو هم نبینیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۹ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
دلال کیه،
Iran (Islamic Republic of)
حسینی
۱۳:۲۱ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
بله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۸ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
مثل کشور ترکیه دست دلال ها را با اخذ مالیات ببندبد!
Iran (Islamic Republic of)
امین
۰۸:۰۸ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
وای از این مسئولان که هم باعث فشار به مردم میشن هم دسترنج یکساله باغدار و کشاورز زحمتکش به جیب دلالان میره وای و صد وای که حتی این یک کار هم از دستشون بر نمیاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۵ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
جانمی جان فردا پس فرداست که یکی را هم بگیرند و به جرم سلطان پرتقال اعدام کنند و اموالش را ضبط کنند و پرتقال سه برابر بشه
آخرین اخبار