صادرات کالا در بام ایران لنگ می‌زند/ وقتی مبادلات ارزی بازار صادرات را تضعیف می‌کند

طی سال‌های اخیر به دلایلی همچون رکود و تحریم‌ها روند آمار صادرات شهرکرد را تا حدودی با کاهش مواجه کرده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، از سال ۷۶ با تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور ۲۹ مهرماه به عنوان روز ملی صادرات نامگذاری شد تا بیانگر عزم و اراده ملی در مجموعه دولت و مردم برای توسعه صادرات غیر نفتی و در نتیجه توسعه اقتصادی کشور باشد بنابراین انتخاب یک روز به عنوان روز ملی صادرات موجب گسترش تفکر و فرهنگ صادراتی در جامعه شده است چرا که تجارت خارجی می‌تواند نیاز به صنعتی شدن، دانش و تجربه لازم برای توسعه اقتصادی را فراهم آورد و حربه‌های دسترسی به آن را در اختیار کشور قرار دهد.

در حالی که سال‌هاست استان چهارمحال و بختیاری یکی از مراکز صادراتی کشور است و در این سال‌ها در تجارت خارجی رتبه‌های خوبی را در اختیار داشته است، اما طی سال‌های اخیر به دلایلی همچون رکود، تحریم‌ها، صنایع، مشکل مبادلات ارزی، مشکلات صنعت، برنامه‌ریزی نادرست و از دست رفتن بازار‌های صادراتی، این روند آمار صادرات استان را تا حدودی با کاهش مواجه کرده است.


بیشتر بخوانید


چهارمحال و بختیاری که ظرفیت بالایی در تولید محصولات کشاورزی، خدماتی و دیگر کالا‌ها از جمله بادام دارد ظرفیت بالایی برای صادرات دارد، ولی متاسفانه موانعی وجود دارد که صادرکنندگان را با مشکلاتی روبه‌رو کرده است.

صادرکنندگانی که برای توسعه اقتصاد گام برمی‌دارند با مشکلاتی روبه‌رو می‌شوند و این بی‌مهری‌ها همچنان ادامه دارد.

بدهی ۱۰۰ هزار دلاری صادرکنندگان چهارمحال و بختیاری

سیاوش نظری رئیس اداره بازرگانی خارجی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تاجران و صادرکنندگان این استان در حوزه تعهدات ارزی در حدود ۱۰۰ هزار دلار بدهی ارزی دارند، اظهار داشت: این بدهی‌ها تا ۱۰ آبان باید تسویه شود.

صادرات کالا

او با بیان اینکه این بدهکاران بیشتر واحد‌های تولیدی کوچک استان هستند، افزود: کارخانه‌های بزرگ نسبت به انجام تعهدات ارزی خود اقدام و بدهی‌های خود را تسویه کرده‌اند، اما اگر صادرکنندگان تا مهلت تعیین شده اقدام به تسویه بدهی خود نکنند کارت بازرگانی آن تعلیق می‌شود.

نظری با بیان اینکه در شش ماه امسال ۱۱ کارت بازرگانی تعلیق و ۴۵ کارت دیگر در نوبت تعلیق هستند، اضافه کرد: صادرکنند‌گانی که بتواند تا ۷۰ درصد ارز حاصل از صادرات خود را بازگردانند از نوبت تعلیق خارج می‌شود.

اسماعیل الله‌دادی مدیرکل گمرک چهارمحال و بختیاری هم گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۲۳.۵ میلیون دلار کالا صادر شده که ۱۵.۵ میلیون دلار از گمرک استان و ۸ میلیون دلار از گمرکات مرزی صادر شده است.

او با بیان اینکه از نظر ارزشی ۴۱ درصد کاهش داشته‌ایم، افزود: بیشترین صادرات استان سیمان بوده و عراق مهم‌ترین مقصد کالا‌های صادراتی چهارمحال و بختیاری است.

الله دادی اضافه کرد: شیره خرما و بادام از عمده محصولات کشاورزی صادراتی استان هستند که توسعه صادرات بادام موجب افزایش درآمد باغداران شده است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار