سیاه ترین عوارض بلند مدت کرونا در انتظار بهبودیافتگان/ چه کسانی گرفتار کووید ۱۹ طولانی مدت می‌شوند؟

دانشمندان انگلیسی با انجام تحقیقات گسترده اعلام کردند خطر وجود علائم بلند مدت کووید ۱۹ در بدن برخی افراد بیشتر است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بیش از ۱۰ ماه از همه گیری کووید ۱۹ در کره زمین می‌گذرد. تاکنون بیش از ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در جهان به این ویروس آلوده شده و از این میان، یک میلیون و ۱۳۱ هزار تن جان خود را از دست داده اند. شیوع ویروس کرونا از ماه سپتامبر تاکنون روند صعودی پیدا کرده است و مقامات بهداشتی پاییز و زمستان سیاهی را برای نیمکره شمالی پیش بینی می‌کنند.

 نرخ مرگ و میر کرونا بین یک تا نیم درصد است که رقم بسیار قابل توجهی محسوب می‌شود. با این حال، تنها آمار جان باختگان مایه نگرانی دانشمندان نیست. تحقیقات نشان داده است علائم ابتلا به کووید ۱۹ ماه‌ها پس از بهبودی نیز در بدن مبتلایان باقی می‌ماند. محققان به تازگی موفق شدند ابعاد جدیدی از این ماجرا را روشن کنند.

"کرونای بلند مدت" به چه معناست؟

کرونای بلند مدت درباره کسانی به کار می‌رود که دوره بهبودی کرونا را طی کرده اند، اما همچنان شاهد عوارض و علائم بلند مدت بیماری هستند. علائم بیماری در این افراد به طور معمول بسیار طولانی‌تر از دیگر بیماران است و ممکن است ماه‌ها پس از بهبودی نیز مشاهده شود.

تحقیقات کالج سلطنتی لندن نشان می‌دهد ۱۰ درصد مبتلایان به کرونا بیش از دوره معمول علائم کرونا را با خود به یادگار دارند. از این میان، درصد کمی ممکن است علائم بیماری را برای ماه‌ها پس از بهبودی شاهد باشند. تحقیقات گسترده در انگلیس نشان داده است ۲۵۰ هزار مبتلا به کووید ۱۹ برای بیش از ۳۰ روز علائم بیماری را داشته اند.

دانشمندان از وجود علائم پساکرونایی در بیماران خبر می دهند. دانشمندان دانشگاه تگزاس آمریکا اعلام کردند که بسیاری از بیماران کرونایی هفته‌ها و ماه‌ها پس از طی دوران ریکاوری همچنان علائم بیماری را با خود دارند  و ما این موضوع را علائم پساکرونایی می‌نامیم. 

استر ملامد، یکی از دانشمندان دانشگاه ایالتی تگزاس آمریکا در این باره گفت: شواهد نشان می‌دهد بیش از یک سوم کسانی که تست کرونایشان مثبت اعلام شده است، هفته‌ها پس از بهبودی نتوانسته اند سلامت خود را به طور کامل بازیابند و به زندگی پیش از بیماری بازگردند. این موضوع هیچ ارتباطی به میزان شدت بیماری در آن‌ها نداشته است. این موضوع حتی در جوانان که آسیب پذیری کمتری نسبت به کهنسالان دارند نیز دیده می‌شود.

براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا یک نفر از هر ۵ فرد، ۱۸ تا ۳۴ ساله که به کرونای خفیف مبتلا شده، نتوانسته است ۱۴ تا ۲۱ روز پس از ابتلا بهبودی خود را به طور کامل بازیابد و به زندگی پیش از بیماری بازگردد. علائم بلند مدت کرونا همچنان در این افراد باقی مانده است که رایج‌ترین آن‌ها شامل تنگی نفس، سردرد، مشکلات مربوط به حافظه، خستگی دائمی و از دست دادن حس بویایی و چشایی می‌شود.

دانشمندان انگلیسی نیز به موازات پژوهش‌های همکاران آمریکایی خود اقدام به تحقیقات در این زمینه کردند. تحقیقات آن‌ها نیز نشان داد برخی بیماران حتی ۸ ماه پس از ابتلا به کرونا هنوز از علائم کرونا رنج می‌بردند. طبق تحقیقات این دانشمندان، بیش از ۶۰ هزار بیمار کرونایی در این کشور ۳ ماه پس از بهبودی همچنان علائم این بیماری را به همراه داشته اند.

با این حال، در بسیاری از موارد افرادی که از علائم بلند مدت کرونا رنج می‌برند سالم، فعال و تندرست هستند. علائم بلند مدت کرونا شامل هر دو جنبه جسمانی و عصبی می‌شود که در برخی موارد می‌تواند ماه‌ها پس از بهبودی نیز در فرد مشاهده شود.

چه کسانی در خطر ابتلا به کرونای بلند مدت قرار دارند؟

 محققان کالج سلطنتی لندن اعلام کردند مطالعات گسترده نشان می‌دهد یک نفر از هر ۲۰ مبتلا به کرونا بیش از ۸ هفته علائم این بیماری را با خود به همراه دارد. با این حال، دانشمندان در این تحقیقات تمرکز خود را بر روی افرادی که در خطر بالاتر ابتلا به کرونای بلند مدت قرار دارند معطوف کردند.

شواهد نشان داد زنان، افرادی که از اضافه وزن رنج می‌برند و نیز افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند آسم هستند در صورت ابتلا به کووید ۱۹ در خطر بسیار بالای داشتن علائم بلند مدت بیماری قرار دارند. این تحقیقات با این هدف صورت گرفت که دانشمندان بتوانند افراد نیازمندی را که در خطر ابتلا به کرونای بلند مدت هستند برای ارائه خدمات درمانی بیشتر شناسایی کنند.

با این وجود، دانشمندان می‌گویند خطر علائم کرونای بلند مدت می‌تواند در همه بهبودیافتگان از این بیماری دیده شود، اما برخی رخداد‌ها می‌تواند احتمال وقوع این علائم را بیشتر کند. دکتر کلاری استیوز، یکی از محققان کالج سلطنتی لندن در این باره می‌گوید: اگر افراد مبتلا به کووید ۱۹ در هفته نخست بیماری بیش از ۵ علامت ابتلا را به صورت همزمان داشتند، این بدان معنا خواهد بود که به احتمال فراوان این افراد پس از بهبودی علائم بلند مدت کرونا را با خود به یادگار خواهند داشت.

عوارض وحشتناک کرونای بلند مدت در این افراد بیشتر است

وی افزود: حقیقت این است که ابتلا به کرونا به یک سرفه سطحی خلاصه نمی‌شود و ویروس می‌تواند به اندام‌های بدن حمله کند. برخی اشخاص در زمان بیماری دارای علائمی مانند سرفه، بی حالی، سردرد، اسهال و از دست دادن حس بویایی و چشایی هستند. این افراد نسبت به کسانی که تنها دارای علامت سرفه بوده اند، پس از بهبودی در خطر بیشتر داشتن علائم بلند مدت کرونا هستند.

همچنین شواهد نشان می‌دهد با افزایش سن به میزان قابل توجهی به خطر ابتلای افراد به کرونای بلند مدت افزوده می‌شود. این افزایش سن به طور مشخص در افراد بالای ۵۰ سال محسوس است. از سوی دیگر، اگر چه شواهد در گذشته ثابت کرده بود مردان بیشتر از زنان در خطر ابتلا به کرونای شدید هستند و متاسفانه آمار قربانیان این گروه جنسیتی بیشتر است، اما تحقیقات دانشمندان نشان داد زنان احتمال بیشتری دارد که به علائم کرونای بلند مدت دچار شوند.


بیشتر بخوانید


کرونای بلند مدت در زنان باردار

دانشمندان آمریکایی به طور گسترده اقدام به انجام تحقیقات درباره ابتلای زنان باردار به ویروس کرونا کردند. نتایج این تحقیقات نشان داد زنان باردار پس از ابتلا به کووید ۱۹ و بهبودی برای چندین ماه علائم بیماری را با خود به همراه خواهند داشت. این تحقیقات نشان داد نیمی از زنان بارداری که به کرونا مبتلا شده اند، پس از ۳ هفته از بهبودی از سرفه‌های مداوم، گلو درد و درد بدن رنج می‌بردند همچنین یک چهارم این زنان علائم بیماری را حتی پس از ۸ هفته از بهبودی همچنان داشتند.

دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا واحد سان فرانسیسکو و واحد لس آنجلس در این تحقیقات مشترک اعلام کردند کمتر از ۱۰ درصد زنان باردار در طول ابتلا به کرونا حس بویایی و چشایی خود را از دست داده اند. این یافته‌ها به پزشکان و زنان باردار درک درستی درباره اتفاقات پس از ابتلا به کووید ۱۹ می‌دهد.

وانسا ژاکوبی، مدیر این تحقیقات تاکید کرد: یافته‌های ما نشان داد زنان باردار در صورت ابتلا به کرونا باید منتظر عواقب بلند مدت بیماری در بدن خود باشند. این امر می‌تواند تاثیرات زیادی بر سلامت جسمانی و تندرستی مادر داشته باشد.

یلدا افشار، یکی از دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا گفت: نزدیک به ۶۰ درصد زنان باردار در ۴ هفته نخست ابتلا هیچ علائمی از بیماری را نداشته اند. با این حال، ۲۵ درصد از آن‌ها علائم بیماری را برای بیش از ۸ هفته به همراه داشته اند. درصد قابل توجهی از بیماران علائم خفیفی از بیماری را نشان دادند و در بیمارستان بستری نشدند. ما شاهد آن بودیم که به طور میانگین ۳۷ روز طول کشید تا علائم کرونا در این زنان از میان برود. با این حال، ابتلا به کرونا برای زنان باردار و جنین می‌تواند خطرناک باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سميه
۱۱:۲۶ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
من و همسرم بيش از ٨ ماه پيش كرونا گرفتيم و حدود ٥ ماه پس از بهبودي دچار علائم پوستي شديم . يه فرورفتگي هايي در پوستمون ايجاد شده و در پوست دست من نقاط سفيدي شبيه لك و پيس هم ايجاد شده . واقعا بيماري وحشتناكي هست
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۲:۵۰ ۰۳ آبان ۱۳۹۹
همون طور ک آقای رئیس گفتن احتمالا ۲۵ میلیون ایرانی گرفتن و امید وار هستن ۵۰ میلیون دیگه هم زودتر بگیرن تا این بیماری زودتر کشور رو ترک کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۲ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
شما شاهنامه فردوسی رااینجا نوشتین ک فقط بگین زنان افراداضافه وزن وکسانی ک آسم دارن.خلاصه گویی خودش یکی از مهارتهای گفتاری نوشتاریست.مخاطب از این همه نوشته خسته میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۳ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
PhD,.ویروس شناسی میگوید این ویروس نیو کوئید 19 نسبت به کروناهای قبلی شناخته شده در ژنوم و ردیف نوکلئوتیدی خود .،.،حداقل در 149 نقطه تغییر،.،موتاژن خاص.،..،داشته که در سیر طبیعت خیلی بعید و احتمال پذیر نمیباشد،.،،،...
Iran (Islamic Republic of)
Hamed,sh
۱۶:۵۰ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
روند انتی بادی سازی ،،IGg,.IGm,.IGD,.IGE ,.,وIg ایمنوگلوبولینهای فعال در مراحل حاد و مزمن،.، بسیار در افراد مختلف فرق میکند،،.،و باید توجه داشت مبتلا شدن و بهبود یافتن به نسبت افراد مختلف کاملا تعریفی مختلف و روند خاص خود ان فرد را دارد و قابل مقایسه با دیگران نمیباشد،.،...
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ابراهیم
۱۶:۱۷ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
سلام
بنده و خانمم هر دو کادر درمان هستیم و الان سه روز هست انواع بدن درد و سرفه و ... را داریم
شما بگید ما با دو فرزند چطور قرنتینه باشیم ؟
چه کسی خرید ما رو انجام بده ؟ که بنده وارد جامعه نشم ؟
بنده سه فروشگاه رو گشتم تا تونستم آب پرتقال طبیعی پیدا کنم
بماند تست کرونای بنده رو با ۲۳ سال خدمت و پرسنل رسمی بودن با هزارتا التماس و جنگ و دعوا انجام دادند و می گفتند که برای بیمارستان بار مالی دارد
بنده احساس می کنم دولت فقط بجز آمار دادن و ترساندن مردم هیچ کار اساسی و هیچ پروتکل اصولی برای مبتلایان و خانواده آنها ندارد
Iran (Islamic Republic of)
Hamed,sh
۱۶:۰۷ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
بنظرم اگر اطلاعات علمی عامه پسند برای چاره کار بد نیست ،.،این ویروس کاملا جدید و هر روز شاید چیز جدیدی از آن بشنویم پس زیاد دلخور و ناراحت نشویم ...
Iran (Islamic Republic of)
Hamed,sh
۱۶:۰۷ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
بنظرم اگر اطلاعات علمی عامه پسند برای چاره کار بد نیست ،.،این ویروس کاملا جدید و هر روز شاید چیز جدیدی از آن بشنویم پس زیاد دلخور و ناراحت نشویم ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۴ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
یکم مراعات کنیم بهتر از اینکه با استرس زندگی کنیم
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۲:۰۷ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
من خودم چهار ماه پیش کرونا گرفتم آلان هم علائمش رو دارم . کلا چشایی و بویایی ندارم و شنوایی نصف شده . احساس خستگی و کم انرژی بودن هم هنوز دارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
سلام
من اکثر اوقات صفحات خبرگزاری باشگاه رو که باز میکنم با خطا مواجه میشه صفحه باز نمیشه چرا؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۹ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
لعنت بر چينيهاي ملعون اصلا خودشون اماري از مرگ و مير دارند ؟؟؟ دنيا رو عمدا الوده كردند و خودشون يك نفر هم مرد ه اي ندارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
در ایران نرخ مرگ و میر ۱۰ درصد!!!!
Iran (Islamic Republic of)
حبیب
۱۰:۱۸ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
چرا اینقدر برای بهبود یافتگان و مبتلایان کرونا هی استرس میدید؟
استرس بیماری براشون بس نیست؟
هی اخبار بد بد بد
Iran (Islamic Republic of)
Hamed,sh
۱۶:۵۹ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
مسلما در شرایط آرامش، بدن بهتر مبارزه میکند و از خطاهای فیزیولوژیک ،.،،و بیوشیمی و بیو لوژیک خیلی بیشتر به دور میباشد،.،در مرخله ای بر اثر تحریک بعضی از مواد ...،...امکان عمل سیستم ایمنی بر علیه خود میزبان ترشحات و تخریب بافتی را شزوع کند ،.،که در اثر آرامش این عمل فوق الذکر خیلی کمتر انجام میشود پس خطر خیلی کم میشود
Iran (Islamic Republic of)
Hamed,sh
۱۷:۲۷ ۰۲ آبان ۱۳۹۹
احتمال سنتز شدن این ویروس منحوس در آزمایشگاه بسیار زیاد است ،.،،.،..پس برای مبارزه با ان و واکسن سازی در درجه اول باید سکانس نوکلئوتیدی ان را دقیقا شناخت...،.،...
آخرین اخبار