در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

کشاورزان قادر به خرید کود پایه نیستند

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به خرید هر کیسه کود پایه با نرخ ۵۰۰ هزار تومان، استقبالی برای خرید از سوی کشاورزان نیست.

علیقلی ایمانی نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه گرانی کود با درآمد کشاورزان سنخیتی ندارد، اظهار کرد: با وجود آنکه کشاورزان نگران تامین امنیت غذایی کشور هستند، اما سعی دارند با کشت محصول از کمبود غذا جلوگیری کنند.

او افزود: با توجه به افزایش قیمت کود‌های پایه به مرز ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان، استقبالی برای خرید کود‌های پایه نیست، در حالی که عدم استفاده از کود، تولید را دچار مخاطره می‌کند.

ایمانی با بیان اینکه مصرف کود پایه در عملکرد محصول تاثیر بسزایی دارد، گفت: با توجه به کاهش توان کشاورزان پیشنهاداتی مبنی بر اعطای تسهیلات ارزان قیمت و اعطای کارت خرید داشته‌ایم تا کشاورزان بتوانند از این طریق نهاده مورد نیاز را خریداری کنند.


بیشتر بخوانید


نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران ادامه داد: طی روز‌های اخیر افزایش ۱۰ هزار تومانی کود اوره ابلاغ شد که مجدد بنابر دستور وزیر جهاد کشاورزی به نرخ سابق بازگشت، اما با وجود افزایش چشمگیر قیمت‌ها افق روشنی پیش روی تولید نیست.

کشاورز توان‌مالی برای خرید کود پایه را ندارد

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به اینکه نگران افزایش قیمت نهاده‌های تولید هستیم، بیان کرد: خرید ۴ پاکت کود با نرخ ۲ میلیون تومان در کنار سایر هزینه‌های تولید از توان کشاورزان خارج است، از این رو انتظار می‌رود دولت با حمایت از کشاورزان نگذارد تولید تحت تاثیر قرار گیرد.

این مقام‌مسئول با اشاره به اینکه کشت در اراضی و دیم زار‌های مناطق سردسیر به پایان رسیده است، بیان کرد: با وجود آنکه مناطق معتدل و گرم جز استان‌های گندم خیز محسوب می‌شوند، دولت باید تدابیری بیندیشند تا با حمایت از کشاورزان امنیت غذایی دچار مخاطره نشود.

او با تاکید بر اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم بیان کرد: اگر دولت قیمت خرید تضمینی را مطابق با هزینه‌های تولید اصلاح کند، گندم تولیدی در سال آینده به دست دلال و واسطه نمی‌افتد که تامین امنیت غذایی دچار مخاطره شود.

استمرار خودکفایی گندم با حمایت از کشاورز محقق می‌شود

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران ادامه داد: با وجود آنکه کشاورزان منافع ملی را بر منافع خود ترجیح می‌دهند، اقدام به کشت گندم می‌کنند و تنها برای افزایش عملکرد، دولت باید حمایت‌هایی از کشاورزان داشته باشد تا خودکفایی گندم استمرار یابد.

ایمانی با بیان اینکه سطح زیر کشت گندم به ۶ میلیون هکتار می‌رسد، گفت: با وجود قیمت بالای کود پایه، نگرانی‌هایی در خصوص مصرف وجود دارد.

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران در پایان تصریح کرد: کشاورزان برای مبارزه با آفات و علف‌های هرز نیاز به سموم و آفت کش دارند که با افزایش چندبرابری قیمت‌ها، از توان کشاورزان خارج است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
-
ناشناس
۰۹:۵۳ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
بنده از یک هکتار زمین 500 متر کم دارم به من دفترچه نمی دن تا از کود استفاده کنم باید 500 الی 600 بخرم
Iran (Islamic Republic of)
رسول
۰۹:۴۱ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
اگه قیمت محصولات هم به نسبت نهاده ها افزایش پیدا کنه درست اماالان هیچ محصولی به نسبت نهاده گرون نشده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۹ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
این دولت فقط به تنها قشری که اهمیت می دهد قشر خودرو سازان و احتکارگران و قاچاقچیان هست که توش ذینفعه
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۰۸:۱۳ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
مشکل اینجاست که در سامانه های جهاد کشاورزی همه چیز چندین برابر ثبت می شود و باعث شده درامد واقعی کشاورز بالاتر از حد دیده شود . 90درصد کشاورزان خورده مالک اند و در هزینه کیف و کفش مدرسه بچه ها مانده اند . لطفا رسیدگی کنید.
آخرین اخبار