اسداله‌نژاد در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

ممنوعیت صادرات مرغ تاثیری در بازار ندارد/عرضه مرغ با نرخ مصوب منوط به تامین نهاده‌های دامی

نایب رئیس انجمن مرغداران گوشتی گفت: طی ماه‌های اخیر صادراتی نداشتیم که ممنوعیت آن بتواند بر بازار اثر گذار باشد.

حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه امکان عرضه مرغ با نرخ مصوب وجود ندارد، اظهار کرد: با وجود اصرار مسئولان ستاد تنظیم بازار به اجرای نرخ مصوب، اما این امر شدنی نیست چرا که با حرف نمی‌توان تولید را روی یک قیمت خاص توجیه کرد.

وی افزود: اگر قیمت فروش، حداقل نرخ تمام شده باشد، امکان ادامه تولید برای مرغدار وجود دارد، در غیر این صورت نتیجه‌ای جز ورشکستگی ندارد.

اسداله نژاد با اشاره به اینکه وضعیت تولید مرغ بسیار نگران کننده است، بیان کرد: اگر ۱۰۰ درصد نهاده‌های دامی با نرخ مصوب عرضه شود، مرغدار مشکلی در توزیع مرغ با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار ندارد، اما در شرایط فعلی هر چه جلوتر می‌رویم بحران تولید به سبب وضعیت تامین نهاده جدی‌تر می‌شود. به عنوان مثال برخی واحد‌های مرغداری با گذشت ۲۵ روز از تاریخ جوجه ریزی، تاکنون یک کیلو دان دریافت نکرده اند که با این وجود نمی‌توان انتظار عرضه با نرخ مصوب را داشت.

این ‌مقام ‌مسئول با بیان اینکه اجرای دستوری قیمت مصوب مرغ اقدامی ضد تولید است، گفت: اگر دولت نهاده مورد نیاز مرغدار را تامین کند، مرغدار موظف به توزیع مرغ با نرخ مصوب است، در غیر این صورت مرغداران یکی پس از دیگری از گردونه تولید خارج می‌شوند.

به گفته وی، در شرایط فعلی که مرغدار بخش اعظم نهاده خود را از بازار آزاد تامین می‌کند، اجرای دستوری عرضه مرغ با نرخ مصوب موجب شده از صادرکننده به واردکننده تبدیل شویم.

وی با اشاره به اینکه نرخ منطقی مرغ به تامین نهاده‌های دامی بستگی دارد، افزود: اختلاف قیمت مصوب با نرخ واقعی تولید به تامین نهاده‌های دامی بستگی دارد چرا که میزان دریافت نهاده هر یک از واحد‌های مرغداری با یکدیگر متفاوت است، اما به طور کلی واحد‌های خرد از ۵۰ درصد بیشتر نهاده با نرخ مصوب تحویل نمی‌گیرند که با این وجود قیمت‌های فعلی بازار منطقی است.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با بیان اینکه رفع چالش و بحران مرغ از اراده و توان واحد‌های تولیدی خارج است، گفت: مسئولیت تامین نهاده‌ها بر عهده دولت است و مسئولان دولتی باید مشکلات تامین و ترخیص نهاده و تخصیص ارز را حل کند.

به گفته وی، علی رغم واردات نهاده‌های دامی با ارز دولتی، اما مرغدار چند برابر نرخ مصوب نهاده مورد نیاز را از بازار آزاد خریداری می‌کند که با وجود انحراف در توزیع انتظار می‌رود که دولت در صورت عدم مدیریت صحیح، سیاست آزاد سازی را در پیش بگیرد و با پرداخت یارانه مستقیم، دهک‌های ضعیف جامعه را حمایت کند.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به ایرادات سامانه بازارگاه گفت: یک تا ۲ درصد ایراد سامانه بازارگاه به ساختار سامانه و ۹۸ درصد به نبود نهاده  در سامانه بازارگاه باز می گردد که با رفع تامین ورودی نهاده‌های دامی، مابقی مشکلات به چشم نمی‌خورد.

اسداله نژاد با بیان اینکه سامانه بازارگاه تنها مرجع توزیع نهاده دامی در سطح کشور است، افزود: سامانه بازارگاه از فساد و سوءاستفاده در قبال توزیع نهاده دامی جلوگیری می‌کند و در شرایطی که ورودی نهاده به سامانه بازارگاه کم است، وزارت جهاد کشاورزی تقصیری ندارد چرا که تامین نهاده و تحویل به سامانه بازارگاه بر عهده وزارت صمت و توزیع با وزارت جهاد کشاورزی است که با عدم تامین به موقع، سامانه بازارگاه دچار ایراد است.

اسداله نژاد با اشاره به اینکه وضعیت تامین، تخصیص و توزیع نهاده‌های دامی‌تعریفی ندارد، بیان کرد: طی ۱۰ روز اخیر وضعیت توزیع نهاده از طریق سامانه بازارگاه نگران کننده است.

این مقام مسئول درباره تاثیر ممنوعیت صادرات بر بازار مرغ بیان کرد: اتخاذ این تصمیمات از جنبه ماهیت کار اقدامی نادرست است چرا که صادرات خلق الساعه و متکی به شرایط زمانی منطقی نیست و در قرارداد مدت دار، صادرکننده برای مدت زمان مشخص موظف به عرضه با نرخ معین است که اتخاذ چنین تصمیماتی آسیب جدی به بازار‌های صادراتی و تولید داخل وارد می‌کند.


بیشتر بخوانید


وی با بیان اینکه طی ماه‌های اخیر اتفاقی در حوزه صادرات مرغ رخ نداده است، بیان کرد: امسال در بحث مرغ صادرات چندانی نداشتیم که بر بازار اثر بگذارد و به نظر می‌رسد مواردی به کارگروه تنظیم بازار منتقل می‌شود که در ظاهر می‌تواند راهگشا باشد، اما در واقعیت انتظار می‌رود مسئولان ستاد تنظیم بازار و وزارت جهاد کشاورزی تمامی توان خود را بگذارند تا دان مورد نیاز واحد‌های مرغداری تامین شود که این امر در کاهش قیمت تمام شده و عرضه با نرخ مصوب در فروشگاه‌ها تاثیر بسزایی دارد.

اسداله نژاد در پایان با اشاره به اینکه ممنوعیت صادرات تاثیری در بازار مرغ ندارد، تصریح کرد: اتخاذ تصمیمات خلق الساعه و نادرست کمکی به تنظیم بازار نمی کند و تنها تامین ۱۰۰ درصدی نهاده‌ها موجب می شود تا بازار سیاه مرغ و نهاده از بین رود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۳ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
این نظر من رو تایید کنید تا دلمون خوش باشه
ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۸ ۱۸ آبان ۱۳۹۹
این مرغدارها همه ملیاردرهایی بودند که امروز بهخاطر نرسیدن ویتامین ۴۲۰۰ به خاک سیاه نشسته ومزدا ۱۰۰۰ وموتر یاماهاشون هم گذاشتن روش..!؟!؟!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۶ ۱۸ آبان ۱۳۹۹
این وضعیت برای واحدهای دامداریم اتفاق افتاده . کل نهاده ها حداقل قیمتشون دوبرابر شده اما مسئولان محترم انتظار دارن دامدار با همون نرخ پارسال دامشو عرضه کنه این انصاف نیست عزیزان ما دامدارا و مرغدارا این همه زحمت میکشیم اما آخرش هیچی برا آدم نمونه دیگه هیچ امیدی برا تولید نمیمونه. از باشگاه خبرنگاران تقاضا دارم که این موضوع را پیگیری کنن که مسئولان یه فکری به حال قیمت دام زنده و قیمت شیر خام و....بکنند با این وضعیت نهاده ها بخدا قسم همه خسته شدن اگه اینجوری پیش بره تا یه سال آینده با بحران گوشت و مرغ و لبنیات مواجه میشیم .من خودم دامدارم خود بنده و اطرافیانم کلا به فکر تغییر شغل هستن این چه وضعشه آخه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۹ ۱۸ آبان ۱۳۹۹
اگر قرار یارانه به مرغ دار داده شود ندهید چون دوباره بهانه اب می گیرند
یارانه نقدی به مردم بدهید
آخرین اخبار