مردانی:

۵۰ درصد افراد در دورهمی‌های خانوادگی به کرونا مبتلا شده اند

کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا گفت: ۵۰ درصد بیماران کرونایی در مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی مبتلا شده اند و باید از رفتن به مهمانی پرهیز شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  تاثیر محدودیت‌های جدید در جلوگیری از شیوع کرونا امشب ۲۴ آبان ماه در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با حضور مسعود مردانی عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا مورد بررسی قرار گرفت.

مردانی عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا با اشاره به اینکه احتمال این بود که این وضعیت برای کشور اتفاق بیفتد گفت: ما در این مخمصه گیر کرده‌ایم و چاره‌ای بیش از این نداریم که برای توقف گردش ویروس همه باید دست به دست هم دهیم تا مانع گسترش ویروس در جامعه شویم.

او با بیان اینکه مردم می‌گویند که خسته شده اند افزود: روز به روز موارد بیماری در حال افزایش است لذا تعداد تست‌هایی که در کشور انجام می‌دهیم نسبت به قبل افزایش یافته است، نزدیک ۳۰ هزار تست پی سی آر در روز انجام می‌دهیم، قرار است در آینده نزدیک به ۱۰۰ هزار تست در روز برسیم لذا موارد جدید مبتلایان با بالا رفتن انجام تست خیلی افزایش پیدا می‌کند، از نظر مالی انجام تست برای مردم مهم است، هزینه انجام تست در برخی از آزمایشگاه‌ها ۵۰۰، ۶۰۰ الی ۷۰۰ هزار تومان است.

مردانی گفت: با جهشی که ویروس کرونا پیدا کرده، سرعت انتقال آن نیز ۳ تا ۹ برابر افزایش یافته است، لذا همه باید بیشتر مراقب باشند و شیوه نامه‌ها و فاصله گذاری اجتماعی را کاملا رعایت و از تجمع و اجتماع دوری کنند لذا با اعمال محدودیت‌های جدید تلاش می‌کنیم حداقل سرعت انتقال بیماری را آهسته‌تر کنیم.

شیوه نامه های بهداشتی برای رفع ویروس کرونا رعایت نمی شوند

عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا با اشاره به افزایش موارد ابتلا به بیماری کرونا افزود: امیدواریم که محدودیت‌هایی که اعلام می‌شود اجرا شود، من خودم دیشب سمت سعادت آباد و و چند محله دیگر بودم، متاسفانه حدود ساعت ۸ و ۹ شب رستوران‌ها و فست فود‌ها همه باز و پر از مردم بود و فاصله گذاری و دستورالعمل‌ها اصلا رعایت نمی‌شد.

او با اشاره به اینکه پیشنهاد‌های کمیته علمی در سطوح بالاتر یعنی ستاد ملی چکش کاری و به اقتضای جوانب مختلف تصمیم گیری می‌شود اظهار کرد: پیشنهاد ما تعطیل کردن کامل ۲ تا ۳ هفته‌ای شهر تهران بود.

مردانی با ابراز خوشبینی درخصوص ساخت واکسن تا ۵ یا ۶ ماه دیگر گفت: هر عاملی که بتواند گردش ویروس را در سطح جامعه متوقف و یا آهسته کند می‌تواند از بار و فشار همه کارکنان درمانی و بهداشتی کم کند تا آن‌ها نفس بکشند.

او گفت: هر روز، وقت و بی وقت ما خبر ابتلا و یا فوت همکاران پزشک یا پرستارمان را می‌شنویم و این موضوع خیلی سخت و دردناک است.

عضو کمیته ملی ستاد مقابله با کرونا تصریح کرد: با کیت‌های رپیدی که از کشور کره وارد کرده ایم، تعداد تست ها‌ی روزانه به ۱۰۰ هزار خواهد رسد و لذا مراکزی برای غربالگری مشخص شده تا افراد مشکوک به کرونا به آنجا معرفی و تست بدهند و این مسئله به شناسایی افراد مبتلا و ناقل کمک می‌کند و قرنطینه آن‌ها کمک شایانی به کنترل بیماری می‌کند.

مردانی ادامه داد: ۵۰ درصد مبتلایان در مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی مبتلا شده اند، لذا مردم حتما از تجمع‌ها دوری و از برگزاری مهمانی‌های شبانه و دورهمی‌ها به شدت اجتناب کنند.

او با بیان اینکه ۱۰ تا ۱۴ روز افرادی که کرونا مثبت هستند باید در قرنطینه باشند افزود: این موضوع می‌تواند کمک کند تا چرخه انتقال ویروس در سطح جامعه کمتر شود، مرگ و میر ما بر اساس تعاریف سازمان جهانی بهداشت است، مورد مثبت کسی است که پی سی آر مثبت باشد.

مردانی با اشاره به اینکه میزان اعتماد به تست حلقوی ۵۰ تا ۶۰ درصد است گفت: با تست‌های سریع آمار ممکن است تحت‌الشعاع قرار بگیرد، ممکن است آمار مرگ و میر حتی از این موارد بیشتر شود.

عضو کمیته ملی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به اینکه مردم در ابتدای بیماری خوب عمل کردند افزود: مردم در اسفند و فروردین ماه در خانه ماندند و در تعطیلات عید نوروز به مسافرت نرفتند و در سیزده بدر کسی در روز طبیعت حضور پیدا نکرد، لذا نتیجه آن را در اردیبهشت ماه دیدیم به طوری که بخش کرونا در بیمارستان‌ها یکی یکی تعطیل شدند.

او با اشاره به اینکه بی احتیاطی‌ها همه محدودیت‌ها را برگرداند خاطرنشان کرد: موارد جدید بیماری روبه افزایش است، قدرت انتقال ویروس هم چند برابر افزایش یافته است.

عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا با بیان اینکه پیشنهاد اول ما به ستاد ملی قرنطینه کامل یا لاک‌داون بود ادامه داد: الان وقت دورهمی نیست، زیرا ۵۰ درصد ابتلای جدید به بیماری کرونا ناشی از تجمعات و دورهمی‌ها است لذا تست آنتی بادی مجوزی برای برگزاری دورهمی‌ها نیست.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۷ ۲۴ آبان ۱۳۹۹
معلوم هست چی میگید الان تو خبرها نوشته بودین خطر کرونا کمتر شده
آخرین اخبار