زخم کرونا بر پیکر زعفران!/ بعد از زرشک حالا نوبت به زعفران رسید

زعفران کاران خراسان جنوبی مشغول برداشت هستند اما چون کارگری برای برداشت و پرکردن گل‌ ها یافت نمی‌شود بهره‌برداران اوضاع مساعدی ندارند.

 به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، نامش طلای سرخ است و آوازه ‌اش در آن سوی مرز‌ها شاید بیشتر شهرت داشته باشد و از آنجایی که این محصول در کشور خام فروشی می‌شود طلای سرخ کویر در برند دیگر کشور‌ها به دستشان می ‌رسد.

این روز‌ها بهره‌برداران طلای سرخ حال و روز خوبی ندارند و از زخم کرونا بر پیکر زعفران می ‌گویند. دست ‌های ترک خورده‌اش را به من نشان می‌دهد و از این می‌گوید که تنها ممر زندگی ‌اش از راه کشاورزی است و ۶۵ سال از خدا عمر گرفته و شاکر است، اما از روز‌های سختی که کرونا برایش رقم زده گلایه دارد.

داستان از جایی شروع می‌شود که حرف کرونا به میان آمد و سبب شد محصول زرشکش در انبار‌ ها خاک بخورد و مشتری نداشته باشد. هنوز این مشکل تمام نشده بود که روز‌های خوب برداشت گل ‌های ارغوانی رنگ زعفران آغاز شد روز‌هایی که یک سال در انتظار به بار نشستنش را می‌کشید و برای برداشت محصول لحظه شماری می‌کرد.


بیشتر بخوانید


روز‌های پرکار برداشت زعفران همچنان ادامه داشت، اما کارگری برای برداشت و پاک کردن زعفران نبود آن طور که به درب خانه هر کارگری می‌ رفتیم حاضر به کمک نبود چرا که کرونا را عاملی برای خانه ‌نشینی می‌دانست.

این کشاورز اسفدنی که معتقد است اگرچه امسال محصول زعفران نسبت به پارسال رونق بیشتری دارد، اما کرونا بر کارش ضربه سنگینی زده چرا که به تنهایی قادر به برداشت محصول نیست و اگر نتوانیم زعفران را برداشت و پر کند محصولش و زحمت یک ساله‌اش خراب می‌شود.

این بهره‌ بردار زعفران بیان کرد: در این اوضاع و احوال اقتصادی علاوه بر اینکه گل‌ها با قیمت کمی خریداری می‌شود نبود کارگر برای برداشت و پرکنی گل بر مشکلات کشاورزان افزوده است.

دیگر بهره‌ بردار زعفران کار قاینی نیز گفت: امسال در حالی سال جهش تولید است که جهش تولید را در برداشت محصولات کشاورزی هم داریم، اما ویروس کرونا نمی‌گذارد کارگری به سمت برداشت و گل پرکنی بیاید.

این کشاورز ادامه داد: بیش از سه تن گل زعفران روی هم انباشته شده است و کسی نیست آن‌ها را پر کند و نمی‌دانم باید چگونه محصولم را به بازار برسانم و هزینه‌ های زندگی را تأمین کنم.

او افزود: هر روز ماشینم را پر از گل می‌کنم و عازم بیرجند می‌شوم به امید اینکه بتوانم به فروش برسانم، اما با اعمال محدودیت‌ ها مشتری نیست و جلوی ورود ماشینم را به شهر می ‌گیرند شما بگویید با این همه گل زعفران پاک نشده که در حال خراب شدن است چه کنم.

قوسی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: امسال ۱۶ هزار و ۸۰۷ هکتار از مزارع استان زیرکشت زعفران است که بیشترین سطح زیر کشت زعفران در خراسان جنوبی مربوط به قاینات با ۵ هزار و ۷۹ هکتار است.

 او افزود: خراسان جنوبی رتبه دوم تولید زعفران و با کیفیت ‌ترین زعفران را دارد.

ضیائیان احمدی مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان جنوبی نیز از تحویل ۲۰۰ کیلو زعفران خبر داد و گفت: تا دو روز گذشته این میزان زعفران در استان از کشاورزان خریداری شده است.

او افزود: در طرح خرید زعفران حمایتی تنها محصول امسال خریداری می‌شود و کشاورزان طبی روال گذشته با مراجعه به مجموعه جهاد کشاورزی با دریافت معرفی‌نامه و همراه داشتن مدارک شناسایی و شماره حساب بانک کشاورزی مربوط به خود، به مراکز خرید مراجعه کنند.

ضیائیان احمدی از خرید حمایتی زعفران در چهار مرکز اتحادیه تعاون روستایی استان، اتحادیه تعاون روستایی قاین، شرکت تعاون روستایی مطهری سرایان و تعاون روستایی فردوس خبر داد و اظهار کرد: قیمت محصول پس از بررسی در آزمایشگاه توسط کارشناسان تعیین می‌شود.

مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان جنوبی ادامه داد: محصولی که تحویل داده می ‌شود براساس کیفیت محصول در دو رده پوشال مرغوب با قیمت هر کیلو ۱۱ میلیون و زعفران نگین هر کیلوگرم ۱۳ میلبون تومان دسته بندی و خریداری می ‌شود.

او از خرید ۲۷۰ تن زرشک خشک و ۴۳۵ تن زرشک ‌تر نیز در حالی خبر داد که در حال حاضر قیمت زرشک ترمیم شده و تا ۶۰ هزار تومان معامله می‌شود.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۴ ۱۵ تير ۱۴۰۰
پس چی میگن بیکاریه و کار نیست؟؟!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۰۴:۱۶ ۰۵ آذر ۱۳۹۹
یعنی قبل از اینکه کرونا بیاد // وضع زعفران کارها خوب بود ؟