فضایی غیرواقعی که بر زندگی انسان ها سایه افکنده است!

فضای مجازی که امروزه بر زندگی انسان‌ها سایه افکنده می تواند نقاط مثبت و منفی به ویژه برای کودکان و نوجوانان داشته باشد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،زهرا سعادتی کارشناس ارشد روانشناسی و مددکار اجتماعی کلانتری ۱۱ بابل می گوید:امروزه وسایل ارتباطی که بر زندگی انسان‌ها سایه افکنده اند مانند چاقویی دو لبه می‌توانند نقاط مثبت و منفی داشته باشند، یکی از آسیب‌های فضای مجازی در این خصوص آسیب پذیر بودن سلامت روانی کودکان ونوجوانان است.

او می‌گوید:با توجه به اینکه شبکه‌های اجتماعی کودکان و نوجوانان پر تحرک را از جمع‌های دوستانه خود جدا کرده است، کم کم سر و کله افسردگی، اضطراب و عزت نفس پائین نیز پیدا می‌شود، کودکان و نوجوانان به دلیل موقعیت سنی خود تمایل بیشتری به تکنولوژی‌های مدرن و فضای مجازی دارند و میزان تاثیر پذیری آن‌ها نیز از پدیده‌های اطراف خود در این سنین بیشتر است.

تهدید سلامت روان به دلیل استفاده بیش از حد از اینترنت

سعادنی می‌گوید:تنهائی، افسردگی، اضطراب و عزت نفس پائین برخی از مشکلات احتمالی است که کودکان در استفاده بیش از حد از اینترنت به صورت آنلاین با آن مواجه هستند.

او ادامه می‌دهد:اعتیاد اینترنتی و اختلال روحی، افسردگی متمرکز، اضطراب اجتماعی، ضعف مهارت مقابله، عزت نفس پائین، کم خودکارآمدی از آسیب‌های روانی استفاده طولانی مدت از اینترنت است.

کارشناسان می‌گویند کودکانی که زمان بیشتری را در مقابل صفحه‌ی نمایش صرف می‌کنندمستعد سطوح بالاتری از پریشانی روحی، اضطراب و افسردگی هستند و در استفاده بیش از ۴ ساعت این روند منفی شدیدتر دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید 

افزایش زمان استفاده از صفحه نمایش و قرار گرفتن در معرض رسانه‌ها با کاهش احساس پذیرش اجتماعی و افزایش احساس تنهائی و مشکلات ارتباطی و... همراه است.

تاثیر منفی زیاده روی استفاده از اینترنت برکودکان و نوجوانان

سعادتی میگوید:اینترنت مانند تمامی وسایل ارتباط جمعی جنبه‌های مثبت ومنفی دارد و استفاده نادرست از آن می‌تواند نیروی پویا و کارآمد کشور به ویژه کودکان ونوجوانان را تهدید کند.

از عمده‌ترین تاثیرات منفی اینترنت می‌توان درفالب‌های رفتاری از بحران هویت، عدم رشد مهارت‌های اجتماعی، سواستفاده‌های جنسی، اعتیاد به اینترنت و نیز صدمات جسمی نام برد.

استفاده یش از حد از اینترنت با پیوند ضعیف اجتماعی مرتبط است، همچنین گسست‌ها و انقطاع‌های شدیدی در زندگی تحصیلی، اجتماعی، مالی و شغلی مشارکت کنندگان ایجاد کرده است.

استفاده بیش از حد از اینترنت در دانشجویان و دانش آموزان کاهش چشمگیری در عادات مطالعه، افت نمرات درسی، غیبت در کلاس ها، مشروط شدن و مانند آن دارد و در برخی به دلیل دیر خوابیدن ناشی از استفاده از این ترنت، در مدرسه با عدم موفقیت رو به رو می‌شوند.

افسردگی و تنهائی نتیجه اعتیاد به اینترنت

کارشناس ارشد روانشناسی و مددکار اجتماعی کلانتری ۱۱ بابل می گوید:زمانی که کودک و نوجوانی به اینترنت معتاد شود، انگیزه اش برای تعامل بادیکران کم می‌شودکه خود اثرات منفی بر ارتباط شخصی و تعاملات اجتماعی او دارد، این افراد دوستی‌ها را کم‌تر حفظ کرده، زمان کم تری با خانواده سپری و استرس‌های بیش تری را تجربه می‌کنند و درنهایت تنها و افسرده اند.

او ادامه می دهد:کودکان و نوجوانانی که مدت طولانی از فضای مجازی استفاده می‌کنند و از فعالیت‌های مورد نیاز این دوران مانند دور می‌مانند دچار صدمات جسمانی مثل چاقی، آسیب‌های اسکلتی، ضعف بینایی، تشنج اپیلپتیک و یا حساس به نور می‌شوند.

چنانچه کودکان و نوجوانان به مرحله‌ای رسیده اند که اینترنت را به خواب و غذا ترجیح می‌دهند و کار و مسئولیت‌های روزمره خود را به خاطر آن عقب می‌اندازند متاسفانه باید بدانید که مشکل جدی است و لازم است با پزشک مشورت کنید.

بهتر است میانه روی را رعایت کنید، یکی از ساده‌ترین راه‌های جلوگیری از بروز این مشکل محدود کردن مدت زمان استفاده از اینترنت است و از آنجایی که این موضوع از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است بهتر است یک تایم برای خود تنظیم کنید تا به شما یادآوری کند که نباید بیشتر از چند ساعت در دنیای اینترنت باشید.

انتهای پیام/س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار