طلای سفیدی که در قوزک نماند

این روز‌ها با توجه به شیوع کرونا و کمبود نیروی انسانی در جمع آوری محصول پنبه، دستگاه برداشت مکانیزه پنبه باعث شده تا دیگر دغدغه‌ ای برای برداشت این محصول وجود نداشته باشد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، این روز‌ها اگر سری به برخی از شهرستان‌ های خراسان جنوبی از جمله بشرویه بزنیم زمین‌ های یک دست سفیدی را نظاره می‌ کنیم که برای برداشت محصول آماده هستند. به علت شیوع ویروس کرونا و کمبود نیروی انسانی پنبه‌ ها همچنان در قوزک باقی مانده است.

این روزها، روز‌های پرکاری برای پنبه کاران خراسان جنوبی است و دشت‌ های یک دست سفید کویر بشرویه نوید روز‌های پر کار برای برداشت طلای سفیدی را می‌دهد.

طلای سفیدی که در کشور جایگاه پنجم را دارد و در بشرویه هزار و ۸۰۰ هکتار محصول پنبه زیرکشت حفاظتی و مستقیم است که با بذر کاری مستقیم کشت شده و از رقم خرداد سالانه هزار تن در این شهرستان تولید می‌ شود.


بیشتر بخوانید


مدتی پیش گزارشی از روز‌های سیاه طلای سفید در بشرویه را منتشر شد، گزارشی که حکایت از آن داشت که پنبه کاران به دلیل نبود نیروی کار و کارگر مشکلاتی داشتند و پنبه‌ ای که باید تا بهمن ماه برداشت می‌ شد تا فصل کشت پنبه روی زمین‌ها مانده است. حال امسال مسئولان با دادن تسهیلات لازم به فکر خرید دستگاه کمباین افتاده تا از طریق آن بتوانند پنبه را از طریق دستگاه مکانیزه جمع آوری کنند.

یکی از کشاورزان پنبه کار در بشرویه که این روز‌ها به خاطر محصول خوب پنبه خدا را شاکر است گفت: خوشبختانه امسال با وجود دستگاه مکانیزه کار برداشت پنبه بسیار راحت‌ تر شده است و دیگر دغدغه‌ ای برای برداشت محصول نداریم.

او ادامه داد: پنبه بشرویه از کیفیت خوبی برخوردار است که تا سال قبل به دلیل اینکه به صورت دستی جمع‌آوری می شد برای کشاورز دغدغه و هزینه فراوانی داشت.

دیگر کشاورز پنبه کار بشرویه‌ای نیز افزود: یکی از رمز‌های موفقیت ما امسال در برداشت خوب پنبه استفاده از روش‌های نوین آبیاری است که سبب شده تا کشت ما دو برابر شود.

سرچاهی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه نیز با بیان اینکه برداشت پنبه در بشرویه قطب تولید این محصول در خراسان جنوبی آغاز شده است گفت: پنبه بشرویه به لحاظ طول و استحکام الیاف در کشور نمونه است.

او از وجود سه دستگاه کمباین برای برداشت پنبه در این شهرستان خبر داد و افزود: با این سه دستگاه کار برداشت پنبه راحت‌ تر و از دغدغه پنبه کاران کاسته شده است.

سرچاهی بیان کرد: ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی بشرویه زیر کشت پنبه است که کشاورزان پنبه کار در این شهرستان تلاش می‌ کنند با استفاده از کشت بقایای محصول قبلی اراضی و به کار بردن روش‌های آبیاری نوین عملکرد محصول در سطح افزایش دهند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه اظهار کرد: پنبه کاران بشرویه در خراسان جنوبی تلاش می‌ کنند با برداشت مکانیزه، سطح کشت و تولید این محصول را در سال آینده افزایش دهند.

او عنوان کرد: بشرویه قطب تولید طلای سفید در خراسان جنوبی است که پیش‌ بینی می‌شود امسال ۹۸۰ تن وش پنبه برداشت شود.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/۲۵۴/ ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار