وزیر آموزش و پرورش مطرح کرد:

مناسب‌سازی شبکه شاد برای ارائه خدمات به دانش آموزان با نیازهای ویژه

حاجی میرزایی گفت: مناسب‌سازی شبکه شاد برای ارائه خدمات به دانش آموزان با نیازهای ویژه جزء اولویت‌های آموزش و پرورش است.

 

به گزارش حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش در پیامی به مناسبت روز جهانی معلولین گفت: در آموزش و پرورش وظیفه داریم شرایط را به‌گونه‌ای فراهم کنیم تا این افراد به راحتی بتوانند از حقوق خودشان برخوردار شوند. تحقق این امر، مستلزم نگاه منعطف به کودکان و دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه و توجه به تفاوت‌های فردی آنان است.

او افزود: هدف اصلی آموزش و پرورش استثنایی، در بحران کرونا، پوشش حداکثری دانش‎آموزان و استمرار فعالیت‎های آموزشی، پرورشی و توانبخشی با استفاده حداکثری از فناوری‎های نوین و قابلیت‎های فضای مجازی است. تا آثار منفی شیوع این بیماری بر دانش‎آموزان بانیاز‌های ویژه را به حداقل رساند. بر همین اساس مناسب‌سازی شبکه شاد برای ارائه خدمات و سرویس به دانش آموزان با نیاز‌های ویژه جزء اولویت‌های این وزارت قرار گرفته است.

متن پیام وزیر آموزش آموزش و پرورش به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

إِنَّ أَکرَمَکُم عِندَ اللَّهِ أَتقیکُم

به راستی که گرامی‌ترین شما نزد خدا پرهیزکارترین شماست. (سوره حجرات آیه ۱۳)

یادگیری مهم‌ترین و راهبردی‌ترین امکانی است که به افراد مجال بروز و ظهور و شکل دادن به زندگی خود را می‌دهد تا هویت و شخصیت خود را بسازند و در زندگی اجتماعی از حاشیه‌نشینی، استیصال و انزوا بیرون بیایند؛ روی پای خود بایستند و به یک شهروند مؤثر در جامعه تبدیل شوند.

فرصت یادگیری حق مسلم انسان‌ها است. اساس بی‌عدالتی‌های اجتماعی ریشه در توزیع نابرابر فرصت‌های آموزشی دارد؛ بنابراین نابرابری در این سطح به نابرابری در سطوح دیگر ازجمله؛ قدرت و ثروت منجر می‌شود. فرصت آموختن از مهم‌ترین حقوق مردم است و برای کسانی که این محرومیت را دارند یا نیاز‌های متفاوتی دارند، این نیاز جدی‌تر و اولویت بیشتری دارد. از آن جا که همه معلولیت‎ها نمایان نیستند و آثار همه معلولیت‎ها نیز قابل مشاهده نیست، تدوین سازوکار‌های کافی برای پاسخگویی کامل به نیاز‌های افراد دارای معلولیت (چه معلولیت‎های آشکار و چه پنهان)، بسیار ضروری است.

بر همین اساس در آموزش و پرورش وظیفه داریم شرایط را به‌گونه‌ای فراهم کنیم تا این افراد به راحتی بتوانند از حقوق خودشان برخوردار شوند. تحقق این امر، مستلزم نگاه منعطف به کودکان و دانش‌آموزان با نیاز‌های ویژه و توجه به تفاوت‌های فردی آنان است.

از سویی دیگر شرایط کنونی و شیوع بیماری کرونا، بر زندگی و سلامت افراد دارای معلولیت در سراسر جهان تأثیر زیادی گذاشته است. با در نظر گرفتن این موضوع که‎بسیاری از افراد دارای معلولیت، شرایط زمینه‌ای خاصی دارند و آسیب‎پذیرترند، بیش از سایرین نیاز‌های بهداشتی دارند؛ بنابراین برای دستیابی به بالاترین استاندارد بهداشتی، از بین بردن موانع دسترسی معلولان به مراکز بهداشتی – درمانی، کاهش هزینه‎های آن و تأمین نیاز‌ها و تجهیزات بهداشتی آنان ضرورتی جدی است و هدف اصلی آموزش و پرورش استثنایی، در بحران کرونا، پوشش حداکثری دانش‎آموزان و استمرار فعالیت‎های آموزشی، پرورشی و توانبخشی با استفاده حداکثری از فناوری‎های نوین و قابلیت‎های فضای مجازی است. تا آثار منفی شیوع این بیماری بر دانش‎آموزان بانیاز‌های ویژه را به حداقل رساند. بر همین اساس مناسب‌سازی شبکه شاد برای ارائه خدمات و سرویس به دانش آموزان با نیاز‌های ویژه جزء اولویت‌های این وزارت قرار گرفته است.

در سازمان آموزش و پرورش استثنایی؛ بسته‌های تحولی در نظر گرفته شده جهت گیری‌های روشنی به سمت هدف‌های روشن و مشخص دارد و سعی شده است با تدوین بسته‎های تحولی تحقق پذیر، مشارکت‎پذیر، مبتنی بر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، از حیث کیفی توسعه آموزش‎های دیجیتالی و الکترونیکی، آموزش‎های مهارتی چندگانه، گسترش و توسعه نهضت زبان اشاره و خط بریل، مداخلات بهنگام، توسعه مشارکت‎ها، توسعه مدارس انطباقی، توسعه آموزش‎های فنی و حرفه‎ای، توسعه مراکز آموزشی و توان‎بخشی مشکلات ویژه یادگیری و مراکز مشاوره و راهنمایی خانواده دانش‎آموزان بانیاز‌های ویژه و افزایش سطح پوشش تحصیلی به ویژه در پیش دبستان، اقدامات مؤثری را اجرا و تحولات خوبی برای دانش‎آموزان با نیاز‌های ویژه ایجاد کند.

دستیابی به اهداف والای تعلیم و تربیت افراد با نیاز ویژه، مستلزم برنامه‎ریزی دقیق و اجرای مناسب است و این امر با اهتمام و همیاری تمامی مسوولان، نهاد‌ها و انجمن‌های غیردولتی امکان پذیر خواهد شد. در این راستا حمایت، مشارکت و سخاوت خیرین ارجمند نیز یاریگر جسم و روح این عزیزان است، تا با مشارکت در "نهضت توان‎افزایی" و استاندارد سازی فضا، تجهیزات آموزشی و توانبخشی، کتب درسی، والدین و آموزش، شرایط تعلیم و تربیت تطابق سازی شده برای رشد همه جانبه دانش‎آموزان را ایجاد کنیم و بیش از پیش بتوانیم، زمینه‌های توانمندسازی و ارتقای مشارکت افراد دارای معلولیت، را رقم بزنیم و استعداد‌های این عزیزان را شناسایی و پرورش دهیم. "روز جهانی معلولین" فرصتی برای بازشناختن توانمندی‌های چشمگیر این عزیزان است که در پرتو همت‌های بلند و عزمی استوار به آن دست یافته‌اند.

اینجانب ضمن گرامی داشت این روز، از زحمات بی شائبه اولیای گرانقدر دانش‎آموزان، حامیان و خیرین سخاوتمند، مسئولان و خادمین، معلمان، مربیان صبور و دلسوز، کارکنان پرتلاش، خلاق و ایثارگر حوزه آموزش و پرورش استثنایی که در پیشبرد اهداف آموزشی، پرورشی و توانبخشی کودکان و دانش‌آموزان با نیاز ویژه، متعهدانه و دلسوزانه گام برمی‌دارند، سپاسگزاری می‌کنم و از پروردگار متعال سعادت و بهروزی را برای آنان خواستارم.

امید است در سایه نظام جمهوری اسلامی که به تأکیدات دین مبین اسلام و بزرگان دین، گام‌های ارزنده‌ای در جنبه‎های تدوین قوانین، حمایت‌های حقوقی و اقدامات عملی برای این عزیزان برداشته و در راه استقلال و توانمندسازی آنان تلاش‌های زیادی نموده است، با اندیشه‎های نو و افزایش مسئولیت پذیری اجتماعی، ترکیب ظرفیت‎ها، تقسیم کار و انجام فعالیت‎های مکمل، در جهت رشد کمی و کیفی آموزش و پرورش و خدمت به این عزیزان گام‎های مؤثری برداشته شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۱ ۲۳ آذر ۱۳۹۹
سلام من کم بیما هستم و میدونم بچه هایی با شرایط من با حضوری درس خواندن سختی های زیادی را تحمل میکنند چه برسد با شبکه شاد و فضای مجازی.تحصیلات دانشگاهی دارم و آمادگی همکاری به صورت حضوری با این دانش آموزان در شهرستان چالوس را دارم.
Iran (Islamic Republic of)
کاف . هشتمی
۱۳:۴۳ ۱۳ آذر ۱۳۹۹
سلام .
چرا با ما دانش اموزان اینجوری می کنید ؟ بابا دانش اموز باید با روحیه درس بخونه تا متوجه بشه ، این برنامه برای خود من دو روز بالا نمی اومد نه تنها برای من برای بیشتر دوستان هم همین موضوع بود ... سرعتش خیلی بده ، اکثر اوقات هنگ می کنه . معلم باید نصف کلاس تلاش کنه تا مطالب ارسال بشن ... دانش اموز باید خیره به مانیتور موبایل از استرس هلاک بشه تا بتونه یه ویسی ارسال کنه ...
لطفا پیگیری کنید ، اینقدر به بچه های مردم هم ضربه روحی نزنید لطفا .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۲ ۱۳ آذر ۱۳۹۹
لطفا یکی به گوش وزیر برسونه ، موقع تایم مدارس ، یک پیام رو باید چند بار ارسال مجدد بزنی تا داخل گروه بره!
اگه قراره شاد همین قدر کند باشه خوب بگن ملت برن داخل واتساپ یا یه نرم افزار خوب!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۸ ۱۳ آذر ۱۳۹۹
دانش آموزان ابتدایی وبخصوص کلاس اولی ها، بیشترین ضربه رابااین روش (شاد) خوردند!؟! درآینده بابیسوادی ونقص یادگیری وسیعی ازافراد جامعه روبرو هستیم!؟!
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۳:۰۶ ۱۳ آذر ۱۳۹۹
آقای وزیر شبکه شاد تو نمی گیره که هیچ ، گوشی ها را هم کند و خراب گرده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۱۳ آذر ۱۳۹۹
حاجی یه راهکار می دهم نه نگو، لطفا وای جی سی پیگیری کن
1.تهیه کلیپ کلیه دروس
2.ترجیحا به مدیران هر مدرسه بدهید
3.هر دانش آموز مثل کتاب بیاد بگیره بره رو تلویزیون بیاره چندین بار نگاه کنه(کاهش مواجهه معلم و دانش آموز از گوشی)
4 . شناسایی نفراتی که تجهیزات ابتدایی ندارن و کمک به انها
5.معلم ها فقط تمرین و رفع اشکال
6.نیاز فوری روانشناس هم برای دانش آموزان، معلمان، هم والدین، چشم بچه ها و معلم ها کور شد از بس گوشی نگاه کردن
7.کافیه یه نظر سنجی خود وزیر کند ببیند کسی از شاد راضی است؟ طرح شرکت خورده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۹ ۱۳ آذر ۱۳۹۹
سلام خیلی شبکه بدی هست فقط استرس بچه ها رو برده بالا چون یکسره قطع و وصل میشه مخصوصا زمان امتحان پسر من فقط گریه میکنه زمان ارسال پاسخنامه خدا رو شکر معلمین عزیز هم خیلی با بچه ها در این مورد همکاری می کنند بیچاره خانواده ها همه نوع هزینه رو انجام میدن تا فقط بچه ها بدون استرس باشن
آخرین اخبار