۱۳ سال پیش بایدن درباره ایران چه‌گفت؟

جو بایدن در سال ۲۰۰۷ گفت‌وگویی با روزنامه جام‌جم داشته که حاوی نکات مهمی است. حرف‌های ۱۳ سال قبل او را با مواضع اخیرش مقایسه کرده‌ایم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سرانجام انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر در آمریکا با همه حواشی و پس‌لرزه‌هایش برگزار شد. پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تقریبا قطعی شده‌است، هرچند ترامپ و برخی سناتور‌های جمهوریخواه هنوز نتیجه انتخابات را نپذیرفته‌اند.

اما بسیاری از سیاستمداران دو حزب جمهوریخواه نیز خود را برای ریاست جمهوری بایدن در بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ آماده می‌کنند. جو بایدن در ۸۶/۶/۵ و زمانی که در مسند ریاست شورای روابط خارجی آمریکا قرار داشت، گفت‌وگویی با روزنامه جام جم صورت داده بود.

در آن زمان، بایدن خود را برای حضور در انتخابات درون‌حزبی دموکرات‌ها آماده می‌کرد. وی امیدوار بود سال ۲۰۰۸ رئیس‌جمهوری آمریکا شود، اما درنهایت این جایگاه به اوباما رسید و بایدن از آن زمان تا پایان سال ۲۰۱۶ در کسوت معاونت وی در کاخ سفید ایفای نقش کرد. مرور مواضع بایدن در آن زمان (مصاحبه سال ۱۳۸۶ با روزنامه جام جم) و مواضع رسمی امروز وی در قبال ایران، پرونده هسته‌ای و... که در مصاحبه اخیر خود با روزنامه نیویورک تایمز مطرح کرده است جالب توجه خواهد بود.

گزیده‌ای از مصاحبه بایدن با روزنامه جام‌جم در سال ۲۰۰۷
من رئیس‌جمهور آینده آمریکا هستم
من به شما می‌گویم که برای ماه‌های آینده برنامه دارم و این رک بودن و صراحت کلام هم مشخصه جو بایدن، رئیس جمهور آینده آمریکاست.

مردم آمریکا از ما نمی‌خواهند به سمت جمهوریخواهان برویم و همان کار‌ها را تکرار کنیم. امروز همه به این فکر رسیده‌ایم که سربازان ما به‌زور سلاح نمی‌توانند دموکراسی را نه برای عراق، بلکه برای هیچ کشوری به ارمغان بیاورند.

مردم عراق خودشان باید دموکراسی را برقرار کنند و این تا زمانی که رهبران عراق با یکدیگر مصالحه و دوستی نکنند، مقدور نخواهد بود. تا زمانی که برای خروج نیروهای‌مان از عراق ضرب‌الاجلی تعیین نکنیم، رهبران عراق اقدامی نخواهند کرد.

گزینه نظامی ادامه و یک مکمل برای دیپلماسی است. ازاین‌رو ما هیچ‌وقت گزینه نظامی را از روی میز برنمی‌داریم. ما می‌گوییم در برنامه هسته‌ای ایران باید هزینه‌های دستیابی ایران به فناوری هسته‌ای را با موضع واحد کشور‌های جامعه جهانی و تنگ‌تر کردن تحریم‌ها بالا برد. بدیهی است در کنار تحریم‌های سیاسی و اقتصادی از مذاکره و دیپلماسی هم حمایت می‌کنیم تا اعتماد ما نسبت به گذشته ابهام‌آلود برنامه هسته‌ای ایران بیشتر شود.

در گزارش مرکز مطالعات راهبردی کمیته اطلاعاتی سنا آمده است که رشد مسلمانان در اروپا و آمریکا افزایش‌یافته‌است. این مساله نگرانی‌هایی برای ما ایجاد کرده‌است.

اگرچه استفاده از اهرم تحریم‌های نفتی برای محدود کردن فعالیت‌های خصمانه ایران در منطقه همچنین اجبار تهران به بازگشت به میز مذاکرات ضروری است، اما منافع کلان آمریکا در حال حاضر حکم می‌کند که برنامه‌های هسته‌ای ایران دوباره تحت کنترل و بازرسی کامل درآید. از نظر آنها، توسعه سلاح هسته‌ای توسط ایران تهدیدی مستقیم برای امنیت ملی ایالات‌متحده و برنامه جهانی کنترل سلاح هسته‌ای است. درباره موشک‌های دقیق و همه چیز‌های دیگری که منطقه را بی‌ثبات می‌کند حرف‌های زیادی زده می‌شود، اما واقعیت این است که بهترین راه برای رسیدن به ثبات در منطقه، مقابله با برنامه هسته‌ای است.

ما باید در برابر ایران طوری عمل کنیم که خود را در سطح بین‌المللی منزوی نکنیم و به همکاری کشور‌های دیگر در این زمینه لطمه نزنیم. در برابر ایران نباید طوری عمل کنیم که اگر زمانی به اقدام سیاسی یا نظامی علیه این کشور نیاز بود، مجبور نشویم به‌تن‌هایی عمل کنیم.

باید اروپایی‌ها و چین و روسیه را همراه کرده، از اقدام نظامی علیه ایران در وضع کنونی پرهیز کنیم و به تشدید تحریم‌های ایران ادامه دهیم.

من به‌عنوان رئیس‌جمهوری آینده آمریکا می‌گویم ایران حق دارد برنامه هسته‌ای مسالمت‌آمیز برای تولید انرژی داشته باشد و من پیشنهاد بسیار روشنی برای کمک به این برنامه هسته‌ای به ایران ارائه خواهم کرد. اکنون برنامه هسته‌ای ایران در بیشتر کشور‌های اروپایی نگرانی ایجاد کرده و اتحادیه‌اروپایی همراه آمریکا، روسیه، ژاپن و حتی چین و هند و بسیاری از کشور‌های دیگر دراین‌باره سیاست واحدی اتخاذ کرده‌اند. من می‌گویم همکاری بیشتر ایران با آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای به همراه شفاف‌سازی بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای و ارائه پاسخ به پرسش‌های این آژانس می‌تواند به آن برنامه که گفتم، کمک کند.

بایدن در سال ۲۰۲۰ به نیویورک تایمز چه گفت؟
گزینه بازگشت همه تحریم‌ها علیه ایران روی میز است
بایدن سرانجام پس از ۱۳ سال توانست امسال در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و در رقابت با ترامپ به پیروزی برسد. رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا در مصاحبه اخیر خود با توماس فیدمن، خبرنگار نیویورک‌تایمز نیز به شرح مختصری از دستورکار دولت جدید خود در قبال ایران پرداخته‌است. برخی از موارد تاکیدشده توسط بایدن عبارتند از:

چنانچه ایران رعایت دقیق توافق هسته‌ای ر ا از سر بگیرد، دولت من آماده است به‌عنوان نقطه شروعی برای دور جدیدی از مذاکرات به توافق هسته‌ای بپیوندد و تحریم‌های وضع‌شده توسط ترامپ علیه این کشور را لغو کند.

به دنبال آن هستم که در دور جدید مذاکرات، نه‌تن‌ها مذاکره‌کنندگان پیشین (ایران، ایالات‌متحده، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه، آلمان و اتحادیه‌اروپا) حضور داشته باشند بلکه اعضای جدیدی عمدتا از بازیگران مهم منطقه به‌ویژه عربستان و امارات متحده عربی نیز به آن‌ها بپیوندند.

پس از بازگشت دوباره هر دو سوی این توافق به برجام (ایران و آمریکا)، باید در مدتی بسیار کوتاه دور جدیدی از مذاکرات، با هدف طولانی کردن دوره اعمال محدودیت‌ها بر فعالیت‌های منجر به تولید بمب در ایران آغاز شود؛ همچنین در چهارچوب این مذاکرات به فعالیت‌های خصمانه ایران در منطقه و جنگ‌های نیابتی تهران در لبنان و عراق و سوریه و یمن رسیدگی شود.

اگر ایران به بمب هسته‌ای دست یابد، فشار زیادی بر عربستان، ترکیه، مصر و دیگران وارد می‌شود تا آن‌ها نیز خود را هسته‌ای کنند و این آخرین چیز لعنتی است که ما در آن‌سوی جهان نیاز داریم؛ یعنی افزایش توان هسته‌ای کشورها. با مشورت متحدان و شرکای خود، وارد مذاکره خواهیم شد تا به توافقی برای تشدید و افزایش محدودیت‌های هسته‌ای ایران و همچنین وضعیت برنامه موشکی آن دست یابیم. آمریکا همیشه گزینه بازگشت به تحریم‌ها در صورت نیاز را در اختیار دارد و ایران این را می‌داند.


بیشتر بخوانید


از بایدن دیروز تا بایدن امروز
مقایسه نکات مطرح‌شده در گفت‌وگوی ۱۳ سال قبل جو بایدن، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا با روزنامه جام‌جم و مصاحبه اخیر وی با روزنامه نیویورک‌تایمز، به‌وضوح نشان می‌دهد که نقاط اشتراک و افتراق مواضع گذشته و فعلی بایدن در قبال ایران، چه مواردی است:

بایدن در سال ۲۰۰۷ میلادی (در مصاحبه با جام‌جم)، از حق ایران برای بهره‌گیری از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای سخن گفته و خواستار همکاری بیشتر ایران و آژانس جهت بهره‌گیری از این حق ذاتی شده‌است. اما وی پس از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری صراحتا از مقابله همه‌جانبه با برنامه هسته‌ای ایران خبر داده و تاکید کرده‌است که بهترین راه برای رسیدن به ثبات در منطقه، مهار هسته‌ای ایران است. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران بیشترین همکاری ممکن را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در راستای اثبات صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای خود صورت داده و مستندی نیز دال بر تهدیدآمیز بودن این فعالیت‌ها وجود ندارد.

سال ۲۰۰۷ میلادی، بایدن تاکید کرده‌بود گزینه نظامی علیه ایران همواره روی میز خواهدبود. اکنون (پس از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰) بایدن دیگر از به کارگیری گزینه نظامی علیه ایران سخنی به میان نمی‌آورد و در عوض تاکید دارد بازگشت تحریم‌های ضد ایرانی به عنوان یک گزینه همواره روی میز دموکرات‌ها خواهدبود.

بایدن سال ۲۰۰۷ میلادی، از کشور‌های اروپایی به علاوه چین و روسیه، به عنوان بازیگرانی یاد می‌کند که باید در پروسه انعقاد هرگونه توافقی با ایران آن‌ها را مشارکت داد. این بار (در سال ۲۰۲۰ میلادی)، بایدن تاکید دارد که باید در مذاکرات با ایران، بازیگران عربی حوزه خلیج‌فارس نیز نقش‌آفرین باشند و به دغدغه‌های آن‌ها نیز توجه شود.

بایدن سال ۲۰۰۷ میلادی، از رشد جمعیت مسلمانان در آمریکا و اروپا به عنوان یک تهدید یاد کرده‌بود، اما در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۰، از مسلمانان آمریکا خواست به دموکرات‌ها رای دهند! وی در دوران مبارزات انتخاباتی خود، از مسلمانان به عنوان جمعیتی قابل احترام یاد کرد. بایدن در طول برگزاری رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری امسال، بار‌ها وعده داد در نخستین روز حضورش در کاخ سفید فرمان اجرایی ترامپ مبنی بر ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور مسلمان به آمریکا را لغو کند. موضوعی که نشان‌دهنده نگاه دوگانه رئیس جمهوری منتخب آمریکا در قبال مسلمانان است.

بایدن سال ۲۰۰۷ میلادی، تاکید کرده‌است که نمی‌توان با زور اسلحه، دموکراسی ادعایی آمریکا را به کشور‌های دیگر تحمیل کرد. با این حال اکنون بایدن و مشاورانش علاقه‌ای نسبت به دادن این شعار‌های تکراری ندارند! به عنوان مثال آنتونی بلینکن (وزیر خارجه منتخب دولت بایدن) سازش با دولت سوریه را غیرممکن دانسته و اعلام کرده خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه سبب کاهش نفوذ آمریکا در این کشور می‌شود. وی (بلینکن) خواستار استمرار حضور اشغالگران در سوریه شده‌است.

منبع: روزنامه جام جم

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
من
۲۲:۱۴ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
من میگم که بایدنت هم مس ترامپ است یعنی همهی امریکای ها این جوری هستند وقتی به قدرت میرسه همه چیو فرا موش میکنه ومیخواد دشمناش براش توکری کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۸ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
سلام.جوبایدن یا هر کس دیگر سیاست امریکاییها بر اساس تحریم و تروریست بین المللی بنا شده،ذات امریکاییها خراب است،تنها راه هسته ای شدن و قدرتمندشدن ایران است.
Iran (Islamic Republic of)
محمد امین
۲۰:۴۳ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
به نظرم ایران باید به جای بایدن با قطب های اقتصادی دیگر مثل چین و روسیه که خداروشکر ایران با چین و روسیه روابط خوب و دوستانه ای داره باید با اینا قرارداد ببنده.
Iran (Islamic Republic of)
مسلم
۲۰:۰۲ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
همین کم مونده عربستان و امارات وارد برجام شن خخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۰ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
بابا من خانومم سه ثانیه پیش یک حرفی میزنه اگه اعتراض کنم قبول نمی کنه که چنین حرفی رو زده سیاست امروز وبچسب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۵ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
اولا به قول مسئولین عزیز مهم وضعیت حال افراد است نه گذشته .دوم اینکه بعضی ها فکر می کنن وقتی صحبت از امریکا میشه یعنی ما خودمونو قراره بندازیم تو دامنش .نه خیر ما فقط می خوایم با چارتا کشور ارتباط داشته باشیم که این شیطان کثیف امریکا نمی زاره فقط همین .
Germany
ناشناس
۱۸:۲۶ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
این ها به هر حال دشمن و بدخواه ایران هستند.
Germany
ناشناس
۱۸:۰۷ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
رهبر کره شمالی با آمریکا مذاکره کرد ولی وقتی دید وعده های ترامپ توخالیه به افزایش قدرت هسته ای با حمایت چین و روسیه ادامه داد. در عین حال بخاطر نشستن پای میز مذاکره و کم شدن تحریمهای بین المللی وضعیت اقتصادیشون بدتر از سالهای قبل نشده.
Iran (Islamic Republic of)
جواداعظمی
۱۷:۳۵ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
دلیلی نداره عربستان و امارات هم اضافه بشن و اینکه ۱بار مذاوره کردبم و تماااااام و حالا بعد ۳سال منتظر میوه بی حاصل برجام هستیم.
و به نظر من این دولت در مذاکرات و برجام موفق بوده که این ها انقدر پافشاری میکنن که دوباره یک مذاکرات جدید بشود.
و اما در انتخابات پیش رو چه اصولگرا چه اصلاح طلب پیروز شود نباید به هیچ عنوان مذاکرات جدید صورت بگیرد و قدرت نظامی ایران کم بشه.
قدرت نظامی کم بشه به خدا قسم ایران ایرانی خار ذلیل میشه.
این همه سختی نکشیدیم و نمیکشیم که قدرت نظامی کشور کم بشه.
الان کشورهای منطقه رو ببینین همه از ضعف در قدرت نظامی ضربه شدید خوردن که حالا حالا نمیتونن ازجاشون بلند بشن.ایرانی جماعت تحمل و طاقت خاری و ذلت رو نداااااره.
درسته بیکاریم بی پولیم اما مشکل وشور ۷۰در صد داخلی هستش تا تحریم.
Iran (Islamic Republic of)
محسن ایرانی
۱۷:۲۹ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
سلام.جوبایدن خودش کارنامه تروریستی داره و عین یک روباه پیر میماند،مذاکره با روباه منجر به شکست هست،بهترین راه تقویت قدرت هسته ای،اقتصادی و پیمانهای اقتصادی با شرق اسیاست،بهتر است تمام اصلاح طلبان را با بلیط مجانی و بدون گارانتی مرجوع برای همیشه به امریکا صادر کنیم،گویا بیشترشون در معاهده ننگین برجامی گرین کارت هم گرفتند،اگه برتد این تورم چهارصددرصدی و خودتحریمی ودپوی هزاران تن کالاهای اساسی و مصرفی و خودرو در گمرک کشور یکجا ازاد و حل میشود.باتشکر از باشگاه خبرنگاران جوان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۸ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
آمریکا شیطان بزرگ هست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۲ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
تا کی ضعف . کاری کنید جهان مجبور به خرید نفت ایران شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۲ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
مجبورید ایران را به عنوان قدرت در منطقه قبول کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۴ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
آيا همچنان ميخواهيم درانزوا جهاني بمانيم !!! ما كاري به سياستهاي جديد در آمريكا نداريم اما بالاخره اگربخواهيم صادارت پايدار داشته باشيم و نظام اقتصادي خود را بر اساس رعايت كاهش تورم و گراني كاهش دهيم و ارزش پول ملي را حفظ كنيم و اقشار ضعيف و محروم و كم درآمد و از حقوق شهروندان خصوصا سالمندان و سالخوردگان و بدپرست و بي سرپرست در جامعه را حراست كنيم نمي توانيم با تورم و گراني كشور را مديريت كرد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۰ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
احسنت چیزی که مهم است امروز و فردای کشور و آینده کشور است نه اتفاقات و یا حرف های گذشته حالا که آقای بایدن میخواهند به برجام بازگردند چرا عده ای از داخل همانند تندروهای جمهوری خواه آمریکا به دنبال این هستند که برجام را زیر سوال ببرند و از آمدن آمریکا به برجام خوشحال نیستند ثبات اقتصادی و پایدار و پیشرفته زمانی اتفاق می افتد که با دنیا ارتباط برقرار کنیم انشاالله
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۲:۱۳ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
لعنت بر بایدن و آل سعود و تمام همپیمانانش.
توافق و مذاکره جدید؟؟؟؟؟!!!!! هرگز هرگز
انشاءالله مجلس و دولت آینده رویکرد بهتری نسبت به مسائل خارجی نشان دهند و جایگاه ایران و ایرانی را بهبود ببخشند.
یا باید برد یا مغلوب شد انتخاب با مسوولان است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۸ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
او پیشرفت کرد و به هدفش رسید ما چی دلار را از 2000 آوردیم رسوندیم به 30 هزار تومان . کاری ب کار دیگران نداشته باشید به وضع مملکت و اقتصاد کشور و مردم بدبخت برسید .40 سال کافی نیست برای تحمل سختی مردم کی پس ما باید آرامش و آسایش داشته باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۹ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
بنیان آمریکا از اشغال این منطقه یعنی سرزمین سرخپوستان بوده و هیچوقت از این یانکی ها نباید توقع غیر این داشت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۹ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
هر روز یه تیتر با موضوع بایدن دارید
خسته نشدید؟
Iran (Islamic Republic of)
ایران وطنم
۱۱:۱۹ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
سلام.جوبایدن مثل یک روباه پیر میماند،پس هر نوع مذاکره با جوبایدن اشتباه هست،امریکا کشوری است که اساس ان بر تروریست بین الملل و از بین بردن بومیان محلی خودشان بنا شد،تنها راه قدرتمندتر شدن و هسته ای شدن ایران هست،باید نگاه ایران به شرق اسیا بیشتر از نگاهش به غربی های بدقول و استعمارگر باشد و تنها راه همین هست،باید خودکفایی داخلی اقتصادی و صنعتی در اولویت باشد.
Iran (Islamic Republic of)
صابر
۱۱:۱۷ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
سگ زرد برادر شغاله
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۰:۲۵ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
درکل بهترازترامپه بایدمذاکره کرد راهی نمونده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۴ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
برو مذاکره کن. برای بقیه نسخه نپیچ
Iran (Islamic Republic of)
هادی فر
۲۲:۴۱ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
حرفت کاملا اشتباه است الکی حرف نزنید لطفا
برجام =خسارت محض!

رهبر انقلاب: برجام یعنی سم مهلک و خسارت محض!

رهبری انقلاب چنین چیزی در مورد برجام گفته حالا دارو دسته برجامی های جوری میگن برمی گردیم به برجام انگار واقعا برجام باغی بوده که از هر گوشه آن صدای بلبل شنیده میشد!

چطور روتون میشه که میگید برمی گردیم به خسارت محض؟سرباز کجا هستید؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۷ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
مردم امریکا عده‌ای فراری از کشورها هستن
هر کس رئیس‌جمهور شود دشمن دیگر ملتها است
فقط به فکر پول و مقام هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۶ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
اینها مولفه همه سیاستمداران هست
Poland
ناشناس
۱۰:۱۴ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
بابا مسئولیت ما امروز یه چیز میگن فردا طور دیگه میشه. اینکه بایدن هستش و سال 2007 یه چیزی گفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۳ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
حماقت محضه کشوری در شرایط کنونی دنیا که قانون جانگل حاکم است حداقل برای اقتدار دفاعیش سلاح هسته ایی نداشته باشه اونم کشوری مثل ایران که تمامی ظلم ظالمین عالم را چشیده است
ادامه روند کنونی اصلا به نفع کشور نیست و نخواهد بود کاش ابتدا بمب هسته ایی را آزمایش و بعد مینشستن پای میز مذاکره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۸ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
خیالت راحت تو با این همه بذبختی به ملت بمب درس کنی از اونور پیشرفته ترش رو دولتهای منطقه با هزینه های کمتر برای مردمشون خریداری می کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۰ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
این شغال (بایدن) برادر همون سگ زرده (ترامپ)
Iran (Islamic Republic of)
محمود
۰۹:۲۵ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
عربستان و امارات سیری چنده!؟ما اصلا اونا رو حساب نکرده و نخواهیم کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۷ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
ما که نمی توانیم همه دنیا را تغییر دهیم تا طبق خواست ما شوند. باید خودمان را تغییر دهیم. تا ما تغییر نکنیم همین وضع پایدار است.
Canada
ناشناس
۰۸:۴۹ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
سیاست شون به روز شده
هر چه که بنفع شون باشد
حالا اگر به منفعت بقیه نباشد .مسیله ای نیست
Canada
ناشناس
۰۸:۴۶ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
بایدن کسی است که جدا سازی سفید پوستان و سیاه پوستان را در مدارس رای مثبت داده
بایدن رای مثبت حمله به عراق را داده
باید کارنامه کاری اش خوب مطالعه شود
یک شبه هیچکس تحول پیدا نمیکند
مگر خودش بخواهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۹ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
خوب حالا که چی
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۸:۴۴ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
مسئولان ما امروز یک حرف میزنند فردا مخالف حرف دیروز خود هستند آنوقت تو حرف ۱۳ سال پیش بایدن را با حرف امروزش مقایسه میکنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۱ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
تنها راه نجات نگاه به اقتصاد داخل با برنامه است نه چماق و هویج دشمن
Iran (Islamic Republic of)
میثم
۰۸:۲۷ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
ما هم از اصلاح طلبان و اعتدال گرایان خسته شدیم و می خواهیم دیگر هیچ اصلاح طلب و اعتدال گرا روی کار نباشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۱ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
البته برادر ما هم از اصول گرایان و پایداری و ......... خسته شده ایم می خواهیم دیگر هیچکدام نباشند . الان دقیقا باید چیکار کنیم
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۲۰:۱۱ ۲۴ آذر ۱۳۹۹
من هم موافقم