وقتی صنعت، نفس را تنگ می کند/ دودی که از اقتصاد بلند می‌شود

نگاهی دقیق به اطراف نشان می دهد شیرابه‌ها و آلاینده‌ها نیز به تولیدات بعضی واحدهای اقتصادی اضافه شده‌اند، تولیداتی که بر نفس جامعه سنگینی می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، قدم گذاشتن به عصر تکنولوژی و رونق ماشینی شدن زندگی علاوه برآن‌که دسترسی به امکانات و رفاه را سرعت بخشیده با ضررهایی هم برای انسان و زیستگاه او همراه بوده است.

گرم شدن کره زمین، آب شدن یخ‌های قطبی و... پس از انقلاب صنعتی خصوصا در چند دهه اخیر که کارشناسان دائم از آن می‌گویند از جمله مضرات همین زندگی ماشینی است‌.

این افزایش دما درنتیجه افزایش آلاینده‌های مولود صنعت و... است.

تکرار یک خبر تلخ

تکرار یک خبر تلخ

با قدم گذاشتن به فصل زمستان علاوه بر زیبایی‌های این فصل موضوع دیگری که به تیتر پرتکرار اخبار تبدیل می‌شود، آلودگی هوا است.

قاسمی، یکی از شهروندان البرز گفت: پدر من بیماری تنفسی دارد با شروع فصل سرما و حجم بالای آلاینده‌ها ما دائم راهی بیمارستان برای بهبود وضعیت سلامتی پدر هستیم.

او افزود: هرچند شرایط شیوع کرونا رفت و آمدها را کم کرده است اما قدم زدن در حیاط خانه را هم از پدرمان دریغ  می کنیم.

هوای صنایع!

هوای صنایع!

شاید خودروهای آلاینده‌زا و ناوگان حمل و نقل فرسوده به عنوان اولین عامل آلوده کننده به اذهان برسد اما حقیقت آن است که درپس این عامل چشمگیر عوامل مهم دیگری نیز مستتر است که مهم‌ترین آن‌ها به‌ویژه در کلانشهرها و استان‌های صنعتی از جمله البرز، فعالیت واحد‌های صنعتی آلاینده‌زا است.

فردین حکیمی، مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز در این باره با بیان این که از سال ها پیش پیوست زیست محیطی در واحدهای صنعتی البرز اجرا نشده است به خبرنگار ما گفت: بسیاری از این واحدها به نوسازی و بهسازی نیاز دارند و صدور اخطار و پیگیری قضایی آن ها هم مشکلات خاص خودش را دارد.

او افزود: الزام واحدهای صنعتی در استفاده از صنایع نوین به منظور کاهش آلودگی هوا جزوی از قانون هوای پاک مصوبه هیئت وزیران است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز با بیان اینکه تجمیع عوامل آلاینده زای ثابت با متحرک، وضعیت آلودگی هوا را بدتر می کند، افزود: اگر همه دستگاه ها درخصوص قانون هوای پاک به وظایف خود عمل کنند، مشکل آلودگی دیگر گریبانگیر نخواهد بود.

پول یا سلامتی، کدامیک مهم تر است؟

پول یا سلامتی، کدامیک مهم تر است؟

با مطرح شدن این مسائل از سوی متولی حفاظت محیط زیست استان، ماجرا را به اداره صمت البرز کشاندیم و واکنش مدیرکل این اداره را نیز جویا شدیم.

رامین ربیعی به خبرنگار ما گفت: نوسازی و بهسازی واحدهای صنعتی به هزینه زیادی نیاز دارد که انتظار آن از صنعتگران در این احوال اقتصادی سخت است.

او افزود: بیشترین میزان آلایندگی هوا مربوط به عوامل آلاینده زای متحرک از جمله ناوگان حمل و نقل عمومی است.

مدیرکل صمت البرز گفت: اداره حفاظت محیط زیست هر کارخانه ای را که نیاز به نوسازی دارد طی اخطاری اعلام می کند، ما نیز مراتب را از واحد صنعتی مربوطه پیگیر می شویم.

اراده به هوا می رود؟

اراده به هوا می رود؟

آن‌طور که مشخص است تا شاهد اراده همگانی ادارات برای مبارزه با آلاینده‌ها و اجرای مو به موی قانون هوای پاک نباشیم، همین نفس تلخ تنها عایده از زیبایی‌های فصل زیبای زمستان است.

انتظار می‌رود شانه‌ها برای مسئولیت محکم شود تا ضمن حمایت از واحدهای صنعتی فعال، عزم این بخش از اقتصاد جامعه نیز برای به‌روزرسانی تجهیزات‌شان در راستای کاهش آلاینده‌ها جزم شود.

گزارشی از دانیال خلج

انتهای پیام/د.خ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.