افتخاری دیگر در کارنامه پزشکی فارس؛

استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز رئیس انجمن آسیایی اندومتریوز شد

دکتر سعید البرزی مدیرگروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به عنوان رئیس انجمن آسیایی اندومتریوز برگزیده شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، دکتر سعید البرزی استاد تمام، مدیرگروه زنان و زایمان و رئیس بخش اندومتریوز و اندوسکوپی زنان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و عضو هیات رئیسه انجمن لاپاراسکوپی زنان ایران، به مدت دو سال، ریاست انجمن آسیایی اندومتریوز را بر عهده دارد.

دکتر البرزی که قریب به ۱۰ سال است به عنوان تنها نماینده کشور ایران، عضویت در هیات رئیسه این انجمن را بر عهده داشته است، با رای اعضای هیات رئیسه در سال ۲۰۱۹ و برای یک دوره دو ساله به عنوان رئیس این انجمن برگزیده شده و از ابتدای ژانویه سال ۲۰۲۱ میلادی، این مسوولیت را به صورت رسمی بر عهده گرفت.

ایران با نمایندگی این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به عنوان ششمین کشور آسیایی پس از ژاپن، چین، کره جنوبی، تایوان و ترکیه به عضویت انجمن آسیایی اندومتریوز درآمده و هم اکنون اعضای آن را کشور روسیه و چهارده کشور آسیایی تشکیل می‌دهند، انتخاب اعضا و رئیس این انجمن علمی نیز بر اساس پژوهش‌های افراد در حوزه اندومتریوز و توانمندی‌ها و جایگاه علمی در این زمینه است.

دکتر البرزی در خصوص اهمیت بیماری اندومتریوز در بانوان و دلایل تشکیل این انجمن توضیح می‌دهد: میزان شیوع این بیماری که گفته می‌شود حدود ۱۰ درصد بانوان در سنین باروری به طور متوسط با آن درگیر می‌شوند، پیامد‌های این بیماری در بدن فرد و سطح درگیری آن، همچنین شرایط دردناکی که بیماران تجربه می‌کنند، اهمیت اندمتریوز را به عنوان یک بیماری مهم مورد توجه قرار داده است.

این استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه قاره پرجمعیت‌ترین کشور‌های دنیا را به خود اختصاص داده است، ضرورت توجه و آگاه سازی در خصوص این بیماری را یاد آور شده و می‌افزاید: از سویی دیگر اندومتریوز در کنار امکان ایجاد ناباروری در بانوان، شایع‌ترین علت درد‌های لگنی نیز به شمار می‌آید و در یک درصد موارد نیز به بیماری سرطان منجر می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه دیگر علت اهمیت بیماری اندومتریوز را حالت تهاجمی آن، حتی در شرایط خوش خیم بودن عنوان کرد و گفت: شایع‌ترین بخش بدن که با این بیماری درگیر می‌شود، ارگان‌های حفره لگن، به ویژه تخمدان هاست، بخشی از روده به ویژه قسمت راست روده که در حفره لگن قرار گرفته، حالب کلیه و مثانه، رباط‌ها و اعصابی که در ناحیه لگن قرار دارند و در مواردی با شیوع کمتر، اعضای خارج از لگن نیز ممکن است با این بیماری درگیر شوند.

دکتر البرزی شیوع نادر این بیماری را در قسمت‌هایی نظیر قفسه سینه برشمرد.

پیشتازی شیراز در تشخیص و درمان اندومتریوز

رئیس انجمن آسیایی اندومتریوز با معرفی شیراز به عنوان مرکز مرجع تشخیص و درمان این بیماری، اظهار کرد: شیراز به عنوان نخستین شهر ایران که توانایی تصویربرداری این بیماری به صورت سونوگرافی و MRI را داراست شناخته شده، همچنین دارای امکانات درمان ناباروری‌های ناشی از اندومتریوز نیز هست.

او با بیان اینکه هم اکنون جراحی‌های اندومتریوز در دنیا به دو شیوه تیمی از گروه‌های مختلف پزشکی و یا انفرادی انجام می‌شود، ادامه داد: در شیراز با تلاش‌های انجام گرفته، هم اکنون متخصصانی پرورش یافته اند که با دارا بودن دانش کافی، به صورت انفرادی قادر به جراحی و درمان این بیماری هستند و شهر شیراز در این زمینه نیز در کشور پیشگام است.

دکتر البرزی با معرفی بیشتر این بیماری گفت: به غشای داخل رحم، «اندومتر» گفته می‌شود و اندومتریوز زمانی رخ می‌دهد که این غشا به صورت نابه جا، خارج از رحم رشد کرده باشد؛ این اختلال به دلیل التهاب و چسبندگی ها، موجب ایجاد درد‌های شدید در لگن شده و حتی در صورت خوش خیم بودن می‌تواند به بافت‌های همجوار نیز نفوذ پیدا کرده و حالت تهاجمی پیدا کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: در گذشته تشخیص این بیماری به شیوه لاپاراسکوپی انجام می‌گرفت که با پیشرفت علم و توسعه تجهیزات پزشکی در شیراز، اکنون قریب به ۱۰ سال است که روش‌های تشخیصی سونوگرافی و MRI جایگزین شده و شیراز در این زمینه نیز در کشور پیشتاز بوده و با این توسعه زیرساختی در شیراز، ایران در ردیف کشور‌های پیشرفته دنیا در زمینه تشخیص اندومتریوز جای گرفته است.

مدیرگروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز مهم‌ترین نشانه‌های این بیماری در بانوان را درد در قسمت لگن، شدت درد‌های قاعدگی، احساس درد در هنگام مقاربت، احساس درد در هنگام مدفوع و ادرار، ایجاد ناباروری و در مواردی نیز احساس نفخ و علایم روده‌ای برشمرد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز که در طی دو سال آینده، مسوولیت ریاست انجمن آسیایی اندومتریوز را بر عهده دارد، عضویت در کمیته علمی انجمن اندومتریوز و بیماری‌های رحمی (SEUD) را پیش از این در کارنامه علمی خود داشته و به عنوان سفیر انجمن جهانی اندومتریوز نیز فعالیت دارد.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار