ملکی‌فر مطرح کرد؛

طراحی بسته صندوق نوآوری برای صادرات محصولات دانش بنیان

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی از ارائه بسته صادرات محصولات دانش بنیان با چند خدمت متفاوت تا پایان سال از سوی این صندوق خبر داد.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیاوش ملکی‌فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در نشست صندوق نوآوری و شکوفایی با شرکت‌های دانش بنیان برتر در حوزه نفت و گاز، از تدوین یک بسته صادراتی برای شرکت‌های دانش بنیان تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: شرکت‌های بزرگتر نیاز‌های بزرگتر و متنوع‌تری دارند. صندوق نوآوری و شکوفایی نیز تلاش دارد تا در ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان هیچ تبعیضی قائل نشود، بر این اساس شرکت‌ها را از ابتدای تاسیس تا ورود آن‌ها به بازار سرمایه، در مراحل مختلف با ابزار‌های مختلف حمایت و همراهی می‌کنیم. در این راستا ابزار‌های متناسبی نیز بسته به نیاز شرکت‌های دانش بنیان طراحی شده است به‌طوری‌که در حال حاضر ۶۰ خدمت در سبد خدمات صندوق نوآوری قابل دسترس است.

ملکی‌فر ادامه داد: این خدمات در حال ارزیابی برای بهبودی و آسیب‌شناسی است و با بازخورد‌هایی که از شرکت‌های دانش بنیان دریافت می‌کنیم علاوه بر اصلاح خدمات فعلی، خدمات جدیدی نیز به لیست خدمات ما اضافه خواهد شد. در راستای افزایش خدمات توسعه بازار‌های بین المللی محصولات دانش بنیان در نظر داریم تا قبل از سال جدید یک بسته صادراتی با چند خدمت جذاب رونمایی کنیم. در سال جاری بزرگترین پاویون خارجی شرکت‌های دانش بنیان با حدود ۳۲ شرکت در نمایشگاه افغانستان برگزار شد. تلاش داریم تا با گسترش روابط خارجی فرصت صادرات بیشتر را برای شرکت‌های دانش بنیان فراهم کنیم. همچنین تا پایان سال جاری پایگاه صادراتی ایران در کنیا و ونزوئلا نیز افتتاح خواهد شد.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی به تاسیس دفتر پیگیری مشکلات شرکت‌های دانش بنیان نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به مشکلاتی که شرکت‌های دانش بنیان با نهاد‌ها و دستگاه‌های دیگر دارند با تقاضای مکتوب از صندوق نوآوری و شکوفایی، دفتر مجازی پیگیری مشکلات شرکت‌های دانش بنیان در چارچوب ضوابط، چالش‌های آن‌ها را پیگیری می‌کند. شرکت‌ها می‌توانند از طریق ایمیل info@inif.ir و یا شماره فکس ۴۲۱۷۰۱۱۵ درخواست مکتوب خود را برای پیگیری ارسال کنند.

ملکی فر درباره زمانبر بودن دریافت تسهیلات بیان کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی نه یک مجموعه دولتی و نه خصوصی است. شاید تجربه منفی از طولانی بودن بروکراسی اداری مصوبات در گذشته بوده، اما بسیاری از مشکلات، در مهندسی فرآیند‌ها اصلاح شده است به طوری که در سال جاری تا ۱۵ دی ماه، ۳۳۱۶ میلیارد تومان تسهیلات داده شده که این جهش با کاهش صف دریافت مصوبه با تسهیلات عملیاتی شده است. در حال حاضر برای دریافت سرمایه در گردش بانکی به‌صورت میانگین ۶.۴ روز طول می‌کشد تا شرکت تسهیلات خود را دریافت کند.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی برای گسترش صادرات محصولات نفت و گاز از شرکت‌ها خواست تا پیش‌قدم شده و برای اعزام هیات تجاری یا پذیرش هیات تجاری تقاضای خود را ثبت کنند.

نوتاش مدیر ارتباط با مشتریان صندوق نوآوری و شکوفایی، از افزایش سقف ضمانت‌نامه‌های بانکی و حد اعتباری ضمانت‌نامه خبر داد و گفت: هفته گذشته سقف ضمانت نامه‌ها افزایش پیدا کرده است و متقاضیان می‌توانند تقاضای خود را از طریق سامانه غزال در بخش درخواست ضمانت‌نامه ثبت کنند. حد اعتباری ۲ تا ۳ هفته برای پروسه ارزیابی زمان می‌برد و برای ضمانت‌نامه‌های موردی برای قرارداد نیز، حداکثر ظرف ۴ تا ۵ روز ضمانت‌نامه صادر می‌شود.

هر شرکت می‌تواند تا سقف ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات همزمان دریافت کند

نوتاش در مورد تسهیلات همزمان نیز توضیح داد: هر شرکت می‌تواند تا سقف ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات همزمان از صندوق نوآوری دریافت کند و اگر سقف پر شده باشد نمی‌تواند از تسهیلات دیگری استفاده کند. تسهیلات لیزینگ و سرمایه در گردش برای یک قرارداد و محصول به‌صورت همزمان داده نمی‌شود که اگر تقاضای تسهیلات لیزینگ و سرمایه در گردش برای قرارداد‌ها و محصولات متفاوتی باشد این کار امکانپذیر است.

مدیر ارتباط با مشتریان صندوق نوآوری در مورد وثایق صندوق نوآوری و عدم امکان پرداخت ۱۰۰ درصدی وثیقه گفت: انواع وثایق برای دریافت تسهیلات در خدمات صندوق برنامه ریزی شده است و بعد از ارزیابی کارشناسان در صورت امکان می‌توان از ترکیبی از وثایق مانند وثیقه ملکی و چک و سفته برای تسهیلات معین کرد که در پروسه ارزیابی به شرکت اطلاع‌رسانی می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار