آسیب‌های وارد شده به درختان حرا در دیر نگران کننده است

فعال محیط زیست گفت: برخی آسیب‌هایی که در دیر به درختان حرا وارد شده نگران کننده است و به دغدغه دوستداران طبیعت تبدیل شده‌است.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، اسماعیل کهرم استاد دانشگاه تهران و فعال محیط زیست در بندر دیر بیان کرد: درختان حرا در بندر دیر باعث پالایش و تصفیه آب، امنیت و تامین غذای پرندگان و آبزیان است و حفاظت از آن‌ها برای نسل‌های آینده ضروری است.

او افزود: برخی آسیب‌هایی که در شهرستان دیر به محیط زیست وارد شده نگران کننده‌ است و به دغدغه دوستداران طبیعت و محیط زیست این منطقه تبدیل شده‌است.

این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: ساحل ماسه‌ای زیبای بندر دیر با سنگ‌های بزرگ پر شده ‌است و این ساحل که به صورت طبیعی محل مناسبی برای گردشگری بود، ازبین رفته است، درحالی که هدف این کار مشخص نیست.


بیشتر بخوانید


کهرم عنوان کرد: همچنین اجرای طرح اقتصادی در حوزه جنگل حرای دیر که به طور قطع روی درخت حرا تاثیر منفی می‌گذارد و به تدریج آن را از بین می‌برد و مسئولانی که مجوز چنین سازه‌ای صادر کرده‌اند، باید بدانند، جنگل‌های حرا اگر باقی بمانند به طور قطع نفس و جان می‌بخشند.

او گفت: اگر به فکر توسعه پایدار هستیم، اجرای این طرح‌ها درعرصه‌های زیست محیطی پایدار نیست بلکه حراست از درخت حرا توسعه پایدار است و باید وقت خود را صرف حراست از درخت حرا کنیم، زیرا به نفع نسل امروز و آینده خواهد بود.

این فعال محیط زیست درباره وابستگی بین پرندگان و درخت حرا بیان کرد: بین پرندگان و جنگل‌های حرا وابستگی خاص و بسیار محکم وجود دارد و با همدیگر نوعی همزیستی دارند و اگر حرا از بین برود سایر موجودات از بین خواهند رفت و این حلقه مرتب می‌چرخد و وای به روزی که این اتصال قطع شود.

کهرم ادامه داد: درخت حرا باعث پالایش و تصفیه آب می‌شود و بدون هزینه و سرو صدا آب را برای ما تصفیه می‌کند و هنگاهی که آب از سم خالی شد، ماهیان تخم‌های خود را لای ریشه‌های حرا می‌گذارد و این می‌تواند از دست شکار نجات پیدا کند و فضله پرنده‌ها برای این بچه ماهی‌ها امنیت و تغذیه است.

او عنوان کرد: امنیت پرندگان برتر از غذا است و این امنیت و غذا در ریشه‌های حرا وجود دارد و ماهیان برای امنیت بچه‌های خود مهاجرت می‌کنند و برای آن‌ها غذا می‌آورند و نباید با دست خودمان روزی‌امان را قطع کنیم.

تاسیس و مجوز راه‌اندازی طرح پرورش و تکثیر لارو میگو در جوار درختان حرا بندر دیر موجی از نگرانی دوستداران محیط زیستی فراهم کرده‌ است و گروه‌های فعال در حوزه محیط زیست اعتقاد دارند جانمایی این پروژه در حریم تالاب و جاده دسترسی به آن نیز نابودی تالاب و جنگل در صورت تکمیل طرح قطعی است و این جریان تا آنجا ادامه یافت که واکنش مسئولان ملی را برانگیخت و منجر به سفر محمد درویش و اسماعیل کهرم به این منطقه شده‌است.

دیدار و گفت وگوی صمیمی مردم بندر دیر با دکتر اسماعیل کهرم در قالب پویش مردمی نجات جنگل حرا دیروز در کنار جنگل‌های حرا برگزار شد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.