با توجه به افزایش چندبرابری هزینه‌های تولید و در سایه ضعف در نظارت‌ها، قیمت میوه نسبت به سال قبل افزایش چشمگیری داشته است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هرازگاهی اقلام مصرفی سبد خانوار اعم از گوشت، مرغ، تخم مرغ، برنج، حبوبات و میوه به بهانه های مختلف دستخوش نوساناتی قرار می گیرد که  اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه را در خرید مایحتاج خود دچار مشکل می کند.

بررسی ها نشان می دهد که قیمت هزینه های تولید اعم از بذر، سم، کود، سبد، حمل و نقل، کارگر و ... نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد چند برابری داشته که قیمت تمام شده تولید را بشدت بالا برده است، با این وجود گرانی میوه نسبت به سال قبل امری انکارناپذیر است.

اما این پایان ماجرا نیست چرا که در سایه ضعف نظارت ها، اختلاف قیمت از منطقه ای به منطقه دیگر یا مغازه ای به مغازه دیگر در یک خیابان به حدی چشمگیر است که گاهی این اختلاف قیمت ها  به ۵۰ درصد می رسد. در شرایط فعلی اقتصاد انتظار می رود دستگاه های مربوطه با اعمال نظارت بیشتر از گرانفروشی جلوگیری کنند تا محصول تولیدی با سود متعارف بدست مصرف کننده برسد.

گزارش های میدانی نشان می دهد که قیمت هر کیلو پرتقال تامسون از ۱۲ هزار تا ۱۸ هزار تومان، پرتقال جنوب ۱۸ تا ۲۵ هزار تومان، سیب زرد ۱۴ هزار تا ۲۰ هزار تومان، سیب قرمز ۱۳ هزار تا ۱۸ هزار تومان، موز ۴۳ هزار تا ۴۸ هزار تومان، خیار ۱۰ هزار تا ۱۵ هزار تومان، لیموشیرین ۱۲ هزار تا ۱۶ هزار تومان، کیوی ۱۴ هزار تا ۲۰ هزار تومان، نارنگی ۱۸ هزار تا ۴۰ هزار تومان، گلابی ۳۷ هزار تا ۶۰ هزار تومان، توت فرنگی ۴۰ هزار تا ۶۰ هزار تومان و انار ۱۵ هزار تا ۳۰ هزار تومان در بازار عرضه می شود.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که با وجود افزایش ۳ تا ۴ برابری هزینه های تولید، قیمت میوه در بازار افزایش یافته و این گرانی نسبت به سال قبل غیر قابل انکار است، اما ضعف در نظارت ها هم موجب شده بازار به بن بست برسد.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین دلایل گرانی قیمت میوه و اختلاف نرخ در مغازه ها با خبر شویم:

 

افزایش هزینه های تولید علت اصلی گرانی میوه 

اسداله کارگر رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران در گفت وگو با خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دلایل گرانی میوه در بازار اظهار کرد: با توجه به افزایش ۲ تا ۳ برابری هزینه‌های تولید اعم از بذر، کود، سم، حمل و نقل و بسته بندی، قیمت میوه مانند سایر کالا‌ها گران شده است.

وی با اشاره به اینکه مغازه داران نقشی در گرانی کالا ندارند، افزود: مغازه داران بر مبنای فاکتور حداکثر ۳۵ درصد سود را لحاظ می‌کنند.

کارگر با اشاره به اینکه در گرانی میوه بحثی نیست، بیان کرد: با توجه به افزایش قیمت میوه، استقبال برای خرید میوه کاهش یافته است.

رئیس اتحادیه میوه و سبزی ادامه داد: با کاهش قدرت خرید و گرانی میوه نسبت به سال قبل، الگوی خرید مردم اصلاح شده است. به عنوان مثال در گذشته افراد پس از مراجعه به میوه فروشی، چند کیلو میوه خریداری می‌کردند که گاه بخشی از آن در یخچال می‌ماند و فاسد می‌شد، اما الان هر کسی به اندازه نیاز خود خرید می‌کند که این اتفاق خوشایندی است و از ضایعات جلوگیری می‌کند.

وی افزایش هزینه‌های تمام شده تولید را در کنار هزینه‌های زندگی تولیدکنندگان از دیگر‌مسائل گرانی برشمرد و گفت: علی رغم افزایش چندبرابری قیمت نهاده‌های تولید، وقتی کشاورز می‌خواهد مایحتاج روزانه خود را تأمین کند آن‌ها را گران‌تر از قبل تهیه می‌کند؛ بنابراین باید توان خرید مایحتاجش را داشته باشد.

رئیس اتحادیه میوه و سبزی با اشاره به دست چین کردن میوه‌ها گفت: طی سال‌های اخیر مغازه داران به دست چین کردن میوه روی آورده اند و مشتری با انتخاب خود محصول را خریداری می‌کند که این کار علاوه بر غیر بهداشتی بودن به علت تماس افراد منجر به آسیب دیدن میوه و خراب شدن آن‌ها می‌شود؛ بنابراین فروش درهم علاوه بر بهداشتی بودن، قیمت آن هم حداقل ۱۵ درصد کمتر است.

 وی کیفیت را یکی دیگر از عوامل گرانی میوه در بازار دانست و گفت: گرچه برخی افراد از اختلاف قیمت میوه در شمال تا جنوب شهر شکایت دارند، اما مغازه داران تنها بر مبنای فاکتور، سود قانونی خود را لحاظ می‌کنند، هر چند ممکن است کیفیت علت تفاوت قیمت باشد.

گرانی میوه ارتباطی به تولیدکننده ندارد

محمد علی مصطفی لو مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های باغبانی کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه اتحادیه فروشندگان باید پاسخگوی اختلاف قیمت میوه در مغازه‌ها باشد، اظهار کرد: اگر قیمت میوه از مغازه‌ای به مغازه‌ای دیگر متفاوت است یا گرانفروشی اتفاق می‌افتد، اتحادیه فروشندگان باید پاسخگو باشد چرا که گرانی ارتباطی به تولیدکننده ندارد.

وی افزود: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی، کمبودی در عرضه وجود ندارد و اتحادیه مربوطه باید اظهار نظر کند که به چه علت قیمت میوه در شمال شهر تا جنوب شهر متفاوت است.

مصطفی لو با بیان اینکه مشکلی در ذخایر میوه در سردخانه‌ها نداریم، گفت: بار‌ها اعلام کرده ایم که کمبودی در ذخایر سیب و مرکبات وجود ندارد چرا که بنابر آمار بالای ۲ میلیون تن سیب و ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن مرکبات تولید شده است.

مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های باغبانی با اشاره به اینکه گرانی میوه نسبت به سال قبل غیرقابل انکار است، بیان کرد: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، قیمت میوه همانند دیگر کالا‌ها افزایش یافته که این امر به علت کاهش قدرت خرید، بر تقاضا تاثیر گذاشته است که در نهایت میزان ضایعات و دور ریز هم کمتر شده است.

وی ادامه داد: علی رغم آنکه بخش خصوصی هر سال اقدام به ذخیره سازی میوه در سردخانه‌ها برای شب عید می‌کند، دولت هم برای تثبیت قیمت و ثبات بازار این کار را انجام می‌دهد.

ضعف در نظارت ها، بازار را به چالش کشاند/ کمبودی در عرضه میوه نداریم

مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان،   با انتقاد از افزایش چشمگیر هزینه‌های تولید اظهار کرد: در شرایط فعلی برخی هزینه‌های تولید به کشاورزان اجبار شده و در ارتباط با مراحل پس از تولید، دست‌های زیادی در کار است که ضرورتی بر بودنشان نیست.

وی با اشاره به اینکه میادین میوه فروشی مراکز استان‌ها تعیین کننده قیمت هستند، افزود: صاحبان میادین عمده فروشی بصورت حق العمل کاری میوه را به خرده فروشی‌ها می‌دهند که دستگاه‌های مربوط باید نظارت دقیقی در سطح بازار باشند تا گرانفروشی رخ ندهد.

شادلو ادامه داد: بنابر رصد‌های صورت گرفته، اختلاف قیمت یک‌محصول مشخص از مغازه‌ای به مغازه دیگر در سایه کمبود نظارت‌ها متفاوت است، در حالیکه این موضوع به هر نحوی باید حل و فصل شود.

نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران با بیان اینکه کمبود نظارت و عدم برخورد با متخلفان بازار را به چالش جدی می‌کشاند، افزود: عدم‌توجه و برخورد جدی با افرادی که اختلال در بازار ایجاد می‌کنند، منجر به ترویج گرانفروشی می‌شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه نداریم، تصریح کرد: با توجه به شرایط مساعد تولید، از نظر تامین بازار داخل و صادراتی مشکلی نداریم که امیدواریم با رفع معضلات اختلاف قیمت در بازار و استمرار تولید، خودکفایی و امنیت غذایی کشور را حفظ کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مسعود
۲۳:۳۴ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
متاسفانه بیشتر میوه های مرغوب صادر می شود و می گویند مجوز صادرات را هم ادارات جهاد کشاورزی می دهند. صادر کننده ها هم که معلوم نیست با پولی که به جیب میزنند چه می کنند و این پول اصلا چقدرش وارد کشور شده است؟؟ مردم هم که باید میوه درجه سه را با قیمت بالا بخرند. چرا در این زمینه گزارش تهیه نمی کنید؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۱۹ ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
چيزي موند خبر گرونيشو نديد .حقوق كارگر بدبخت چي ميشه
United States of America
ناشناس
۱۷:۱۷ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
کجا نظارت هست ؟
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۳:۴۱ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
دولت دیوانه شده بخاطرخودشیرینی برای اروپامیوه آلوده واردمیکنه شمابایداطلاع رسانی کنیدتااین کارکثیف دولت ناکام بمونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۷ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
بگید یک ساله نتونستیم حتی یک کیلو سیب بخریم فردا نیان دهن گشادشون را دو متر باز کنند بگن بیاید رای بدید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۲ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
موزهای بازارایران فاقدنظارت وکیفیته یعنی هم پول ملت گرفته میشه هم جون ملت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۷ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
"گفت: علی رغم افزایش چندبرابری قیمت نهاده‌های تولید، وقتی کشاورز می‌خواهد مایحتاج روزانه خود را تأمین کند آن‌ها را گران‌تر از قبل تهیه می‌کند؛ بنابراین باید توان خرید مایحتاجش را داشته باشد."
خدا وکیلی خودتون هم میفهمین که چی میگین؟؟ کارمند هم باید مایحتاج روزانه خود را گران تر از پارسال بخرد!!
حقوق کارمند چقدر زیاد شده است؟ پرتقال پارسال کیلویی 1500 تومان بود امثال شده 15000 تومان!ّ! و بقیه اجناس . آیا حقوق کارمند 10 برابر شده است؟ش
ما که 12درصد به حقوقمون اضافه شد و 15 درصد مالیات حقوق اضافه شد!!! علی برکت الله!!
Pakistan
ناشناس
۱۳:۰۰ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
کالایی هست که گران نشده باشه مسئولین چقدر بگیم پیگیری کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۹ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
سبزی هم گران شده
-
ناشناس
۱۲:۴۳ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
فقط ضعف در نظارت میوه نیست بحث کلی ضعف در همه جای کشور عزیزمان است کاش زودتر ماه خرداد بیاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۹ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
بعضی ازموزهاکه مثل آدامس هستن وتردوشکننده نیستن آلوده اند از مصرفش خودداری کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۵ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
یادش بخیر قبلنا روزی یکی دوبار میوه میخوردیم الان بزور ماهی یک بار خدا لعنتتون کنه که زندگی رو برامون سخت کردین ، من جوون بیکار و بدبخت دیگه امیدی به زندگی ندارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
ممنونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۲ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
تمام قیمت گذاریها در ایران توسط دلال انجام میپذیرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
دیگه امیدی به این کشور نیست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۶ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
ميوه ها بخاطر گروني خريدار زيادي ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۵ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
باسلام به آقای اسدالله بفرمایید میوه درهم خودش میخره که ما مردم بخریم اونا باید بهترین میوه را بخورند ما درهم میوه درهم که نصبش خراب باید بریزیم دور فقط خدا به دادمون برسه باتشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۳ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
پرتغال از 7500 تومن به 14000 تومن افزایش یافته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۸ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
یا خدا مردم ایران چ گناهی کردن روزانه اقلام خوراکی وبقیه کالاها گرون میشن واقعا زندگی کردن خیلی سخته خیلی خدایا خودت ب فریاد مردم برس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۸ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
طلاو دلار ارزان شد
اقتصاد گنگستری و مافیایی باعث ریزش بورس دلار و سکه از یک طرف و باعث افزایش تورم و گرانی کالا از طرف دیگر میشه چون هم از گرانی کالا سود می‌بره و هم از ریزش دلار و بورس و طلا از هر دو طرف داره سود میبره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۳ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
موز ۳۰۰۰۰ تومن
Iran (Islamic Republic of)
کشاورز
۰۸:۲۶ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
هزینه بسته بندی پارسال سیب۱۲۰۰/۱۵۰۰بود امسال ۴۰۰۰/۵۰۰۰شده این اختلاف ۳۰۰۰تومانی روی میوه نسبت به پارسال افزایش قیمت نداره.پارسال سیب قرمزنسبت به کیفیت از ۳۵۰۰الی۷۰۰۰بودامسالاز۴۰۰۰الی۸۰۰۰میباشدکه هزینه برداشت روی قیمت روش اضافه نشده باغدار ازجیب داده علاوه بر. اینکه هزینه داشت از قبیل کود سم بارشد۴۰۰%مواجه شده باز باغدار داده
البته سیب سفید نسبت به قرمز ۳۰/۴۰درصدبعلت فرلوانی کم گرانتر از قرمز است
سود را ان حجره دارمیدون میبرد اجاره شش دانگ در تهران و کرج ۶۰ال۸۰میلیون با توجه به موقعیت حجره میباشد مالک خرد خرد مترمتر ان را اجاره میدهد بدون اینه یک ریال مالیات بیمه دهد دلال باید. اجاره ملک را دربیاورد و در هر حجره چند نفر هستند. خرج خانوادشون دربیاد واما مغازه دار اکثرا از۵۰%الی۱۵۰روی میوه میکشد باتوجه به اینکه مغازه بالاشهر تهران اندازه حجره های میدان هزینه اجاره دارد روزانه مغازه دار. بالاشهری۳میلیون اجره و یک میلیون ۴کارگر و برق اب تلفن حمل بار دراینصورت باید هزینه هایش روزس ۴میلیون دربیاورد پس مالک این حجره و مغازه دار پول را میبرد بدون یک ریال هزینه و مالیات واما مت باغدار همیشه برای مساعده دولت کمک نمیکند
Iran (Islamic Republic of)
ناهید
۰۸:۰۳ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
مسئولین فقط بلد شده اند امرو نهی کنند و در خواب نظارت کنند
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۸:۰۲ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
هیچگاه تولیدکننده و مصرف کننده سودی از گرانی نخواهند برد حتی دلال و مقسد اقتصادی هم از سود بطور مقطعی بهره میبرد و در ادامه کل جامعه ضرر خواهد کرد لذا میزان افزایش میبایست در حداقل تغییر کند با نظارت و کنترل بر نفس افراد زیاده خواه میتوان اصلاح امور را به انجام رساند افرادی که حاضر به دور ریختن کالا و نابودی ان هستند لیکن حلضر به کم مردن قیمت برای فروش ان نیستند
این موصوع در کم شدن قیمت کالاها عکس نتایج مضر گرانی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۲ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
اونم چه میوه ه ای تمامش سورتی و بی کیفیت خوراک دام رو میدن تو بازار !!!
ایکاش یک گزارش از میوه هائی که میاد تو میدون تره بار برای مصرف تهیه می کردین !!!؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۳ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
تا حالا از خودتون پرسیدین ؟؟؟
چرا موزهائی که تو ایران میفروشن هیچ برندی و علامت تجاری روش نیست ؟؟؟ چرا ؟؟؟
چونکه موزهائیکه مرجوعی اروپاست و دارن میارن اینجا میدن مردم بینوا !!!!
این موزها موزهای بی برند مربوط بار کشورهای آفریقائی که باید به دریا ریخته بشن متاسفانه به علت نبود نظارت دارند وارد ایران میشن و مردم هم مصرف می کنن ! کسی هم پاسخگو نیست !!!
خب یکبار از وزارت بهداشت بخواین تست آلودگی بگیره از موزها !!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۰ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
فقط میگن ضعف مدیریت و گرانی اقلام.همین انگار این جمله گفته بشه دیگه بار مسئولیت از رو دوش اقایون برداشته میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۷ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
موزها ئی که تو ایران بفروش میرسه تمام موزها مرجوعی از کشورهای اروپائی که باید به دلیل نداشتن استانداردهای بهداشتی به دریا ریخته بشن .
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۳:۱۰ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
دقیقاهمین طوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۲ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
میوه هائی که تو بازار داخلی تمامش میو های سورتی و بی کیفیت !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناصر
۰۷:۴۲ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
تولید کننده بایستی خود محصولات رو توضیع کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۰ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
یکی از دلایل اصلی گرانی میوه ، هجوم نقدینگی های سرگردان در جهت احتکار میوه در سردخانه های پنهان و آشکار است !!!
که برنامه اصلی آنها برای پایان سال است !!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۶ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
زیاد خودتون را نگران نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۸ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
عدم نظارت و عرضه نامتعارف دلیل گرااانی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۷ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
پیش به سوی سوتغذیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۸ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
خدابدادمان برسد
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۲:۳۰ ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
موزهایی که پوست آن ظاهرپلاستیکی داردآلوده است
آخرین اخبار